facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Lost Horizon
Ревю | 21.10.2010 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Animation Arts
Издател:
Deep Silver
Жанр:
Куест, Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Приключение, издържано в стила на Индиана Джоунс

Отлична презентация

Чувството за хумор се прокрадва навсякъде

Добър интерфейс

минуси

Понякога балансът между реалния геймплей и наблюдаването на случващото се около вас е нарушен

Имате нужда от експресна доза приключение? Дошли сте на правилното място! Представяме ви Lost Horizon – изключително забавен и увлекателен куест, съчетаващ по един идеален начин традициите на приключенските романи в стила на Жул Верн и кинематографичните хватки ала Индиана Джоунс!

Той ще ви пренесе назад във времето – през далечната 1936-та година, в навечерието на Втората световна война – и ще ви повери управлението на Фентън Падок. Той е

типичен приключенец – вятърничав женкар с празни джобове и остър като бръснач ум

който уплътнява времето си с контрабанда в Хонконг и има навика да се забърква във всевъзможни и на пръв поглед безизходни ситуации. Като например да се озове на дъното на океана в прилежно закован ковчег с една малка дупчица в него…

Разбира се – не винаги сте били такъв лентяй. Някога сте служили в британската армия, но вследствие на инцидент, в който осем местни работника биват брутално разстреляни, сте освободени от военна служба.

Искате или не обаче приключението скоро ви застига с пълна сила. Вашият верен приятел Ричард е безследно изчезнал някъде в Тибет. Вие, естествено, безразсъдно се впускате в неговото издирване, без въобще да подозирате, че пътешествието ще ви отведе през три континента и онова, което ще откриете впоследствие, буквално ще преобърне земята надолу с главата. Ще замесите в цялата бъркотия изключително красивата азиатка на име Ким, ще се изплъзнете от лапите на китайските триади, ще саботирате олимпийски игри, ще търсите тайнствени земи от тибетските легенди и ще си имате вземане-даване с ненормални нацисти с афинитет към окултните артефакти и световното господство. Какво повече ви трябва от едно приключение?

Lost Horizon е заглавие, което, веднъж щом те хване в своята хватка, пускане няма

Играе се на един дъх. За това до голяма степен допринася и неговия интерфейс, който, разбира се, е изключително добър. Не се налага да се впускате в лов на пиксели – сиреч да издирвате с помощта на мишката активните предмети на екрана. Достатъчно е да натиснете интервал и ще ги видите на мига.

Същевременно пъзелите няма да ви затруднят кой знае колко. Повечето от тях са логични, макар и главният герой да използва решения, до които никой нормален човек не би прибягнал в реалния живот. Като например да замери нацистки самолет с тиква, пълна с вода и брашно.

Тази абсурдност обаче допринася до голяма степен за цялостната атмосфера на играта, както и за хумора, който буквално блика от всеки един килобайт на Lost Horizon. Диалозите са умело написани, репликите – професионално озвучени, а коментарите на Фентън - доста често убийствено смешни.

Въобще – в този куест ще откриете всичко. Дори и втори герой

(в случая красавицата Ким), който ще разнообразява цялостното действие и ще ви помага при разрешаването на някои пъзели. Така например в един момент, в желанието си да прочетете предупредителен знак, ще пропаднете в ледена пещера. Ким обаче ще ви подаде всичко необходимо, за да се измъкнете – включително газов котлон и чайник.

Тук-таме ще има и „екшън” сцени и такива, изискващи определено време за своето разрешаване. Това в никакъв случай не вреди на цялостния геймплей. Напротив – разведрява го и ви кара да се чувствате така, сякаш сте наистина част от някой приключенски филм.

Не на последно място – Lost Horizon предлага и страхотна визия. Още от самото начало ще останете впечатлени от интерактивното меню, изградено като своеобразен киносалон. Веднага щом стартирате играта пък ви очакват детайлни 2D декори, допълнени от спорадични, но красиви специални ефекти и прилично изградени 3D герои.

С други думи - всичко напасва идеално. Като един пъзел с перфектно реализирани части. Да, понякога балансът между реалния геймплей и наблюдаването на случващото се около вас е нарушен. Но въпреки това Lost Horizon е игра, която задължително трябва да вместите във вашето гейъмрско ежедневие, ако все още не сте го направили, разбира се. 

 
системни изисквания
Процесор Pentium IV 2 GHz, 512MB RAM, съвместима с DirectX 9 видео карта (AGP или PCI Express) с 64MB (или по-добра), Win XP/Vista/7
напиши коментар
 

320 мнения
профил »
dido_y каза на 22.10.2010, 18:55 ?. :

Нещо не ми харесва тази анимационна визия a la Disney.

А какво се случва със Syberia III. От доста време нищо не се е чуло.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 23.10.2010, 14:34 ?. :

"It is expected to be released in 2010 or 2011 for PC, and possibly PlayStation 3."
Нищо повече не намерих. Чакаме.

31 мнения
профил »
spas каза на 25.10.2010, 11:54 ?. :

але само на мен ли ми се струва или графиката е ужасна иначе играта си я бива
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
PCM & GW - Legacy of Kain 33
Tales of Monkey Island - Chapter 4 27
Machinarium 25
Tales of Monkey Island - Chapter 1 22
The Next BIG Thing 21
Still Life 2 16
Tales of Monkey Island - Chapter 5 14
Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper 14
The Talos Principle 13
Back to The Future: It's About Time 13