facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
London Racer 2
Ревю | 22.08.2002 | автор: Христо Танушев


оценка:
Производител:
Davilex
Издател:
Davilex
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Англия е известна като страна на чая, консерватизма, традициите, футболното хулиганство и други подобни миролюбиви занимания. Но програмистите от Davilex са решили да разбият представата ни за този народ. В London Racer 2 шофьорите, измежду които можете да си избирате своя герой, са 4-5 на брой - един е пъдар, друг кара такси... Но не това е важното в случая. Това, което ги обединява, е, че всички те са лоши момчета (и едно момиче). И както се казваше в една крилата фраза: "Случва се и в най-добрите английски семейства". Всеки от тези хубавци си има собствено возило - например пъдарят управлява джип, а таксиджията кара... такси!

Замисълът

Така и не открих определен сюжет в тая игра. Както и да го погледнем, излиза, че героите просто са се срещнали и са решили да направят някой и друг незаконен световен шампионат по автомобилизъм със собствените си коли. И на всичкото отгоре без знанието на полицията.

Естествено, това не е единствената "приятна" изненада в играта. Първо трябва да спомена, че London Racer 2 е порт на PlayStation-ска конзолна гонка. А това значи, че забравяме за мишката. Менюто е изключително опростено и интуитивно. Въпреки конзолния си произход геймката ни предлага доста видове игра - Single Race, Tournament и Time Trial. Има опция и за двама играчи (сплит-скрийн), като можете да се съревновавате с цивилни коли и в режим един е кука, а друг - апаш. За жалост обаче няма класически мултиплейър. Но това може да се очаква от конзола.

Three, Two, One...GO!

Возилата, които можете да управлявате, не са много, но са достатъчно. Всеки от героите разчита само на собствената си кола. Имате право на три ъпгрейда, които можете да закупите. А пари ще вземете, ако попаднете в челната тройка на някое преследване. Пистите в играта са точно девет на брой. По тях има пръснати три различни бонуса - супертяга, поправка и пари (не в големи количества). Най-интересният от бонусите, разбира се, е супертягата. Тя представлява нитроглицерин, който се инжектира в карбуратора на МПС-то. Звучи странно, но е факт. Почти след всяко състезание в Tournament-а отключвате по едно ново возило за всеки от героите. Фактически се получава, че всеки персонаж има по една основна и една бонус кола за Single Race-а.

Звук и картина от пистата

Графиката на London Racer 2 не е върхово постижение, но в никакъв случай не е и грозна. Ако имате мощна машина, ще можете да се насладите на висока резолюция от типа на 1280x1024. Озвучението е нелошо, стига да разбирате какво казва радиоводещият, който през цялото време бръщолеви не'кви щуротии. Музиката е леко постно техно. Въобще London Racer 2 е една средностатистическа игра, която може и да ви отпусне, може и да ви зариби и да ви кара да играете още и още... 

 
системни изисквания
P 300 Mhz, 64 RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31