facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3, PS4
 
   
 
LittleBigPlanet 3
Ревю | 30.11.2014 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Sumo Digital
Издател:
Sony Computer Entertainment
Жанр:
Джъмп енд рън
Платформа:
PS3, PS4
сайт на играта »

плюсове

неповторимият чар на поредицата

солидна сингъл кампания

цели трима нови герои

Стивън Фрай и Хю Лори отново заедно

безкрайни възможности за създаване на съдържание

минуси

-

LittleBigPlanet 3 е най-симпатичната и искрена игра, която имате възможност да изиграете тази година.

Третата част от главната поредица е и най-мащабната до момента. Освен че получавате познатия досега страхотен платформинг геймплей и сериозни опции за създаване на допълнително съдържание, LittleBigPlanet 3 добави цели трима нови герои с уникални умения, напълно озвучени от известни актьори и значително по-разширени възможности за въпросното допълнително съдържание.

В много отношения LittleBigPlanet игрите винаги са изглеждали странно до другите ААА хитове, които обикновено се въртят около мускулести мрачни герои и много експлозии. Всъщност изключвайки игрите на Nintendo, LittleBigPlanet е единствената хитова видео игра, която година след година си позволява да залага на чар, визия и красив дизайн… и да успява отново и отново да впечатли с изненадващо приятен геймплей и несекваща атмосфера.

Най-голямата новост в LittleBigPlanet безспорно са тримата допълнителни герои, които може да управлявате наред със Sackboy/Sackgirl, като всеки от тях може да бъде полезен с нещо в хода на приключението. Oddsock например може да тича по-бързо, да скача по-високо и да се изживява като нинджа, подскачайки между стените. На свой ред Toogle е здравеняк, който може да мести тежки предмети, да чупи стъклени такива и да упражнява силата на гравитацията си върху различни платформи. На всичкото отгоре той може да се превърне и в умалена версия на себе си, която се завира в най-малките процепи и е толкова пъргава и лека, че дори може да тича по повърхността на водата. Накрая идва ред и на Swoop – птица, която може да лети над препятствия и да достига места, които са извън обсега на останалите герои.

Както може да предположите, различните герои се смесват много добре що се отнася до геймплея, но по-важното е, че с тях се дават изключително много възможности на създателите на допълнително съдържание. Друга опция, които позволяват да се развихрите още повече в творчеството си е възможността да изградите до шест нива около един общ свят, което на практика означава, че може да създадете цели завършени игри с много нива.

Всички тези възможности правят Create Mode нещо страхотно и заслужаващо огромно внимание, но нека се върнем отново към самостоятелната кампания.

Само тя ще ви отнеме между 10 и 12 часа игра, което е доста добро постижение за платформър. Нивата са пълни с предмети, които да откриете, умения, които да отключите и забавни сцени с участието на неповторимата двойка Стивън Фрай и Хю Лори, на които да се наслаждавате. Всеки от героите е представен постепенно по неповторим начин, но хубавото е, че този път имаме една цяла история, която свързва отделните епизоди и герои и придава завършен вид на играта. Като геймплей LittleBigPlanet 3 2D платформър, но с 3D елементи. Така Sackboy можеда се придвижва напред и назад в околната среда, което добавя допълнително усещане за обем. Въпреки че повечето движение е напред и назад, играта използва дълбочината и триизмерните текстури, за да създаде богат и визуално хипнотизиращ свят. Преработен е и физичният енджин на играта, който е важна част от много пъзели.

Когато най-сетне приключите с т.нар. Adventure Mode, LittleBigPlanet 3 ви дава цели 14 самостоятелни пъзел нива, които не само че ще ви накарат да си размърдате мозъка, но и ви дават добър начален поглед към механизма за създаване на собствено съдържание. Ако пък искате да почерпите вдъхновение от онова, което са създали другите играчи, задължително посетете Create зоната, за да изиграете техните нива.

Само като неща, които може да правите в играта, LittleBigPlanet 3 с лекота печели награда за съотношението пари-съдържание. Към това обаче трябва да прибавите страхотната презентация, емоционалните моменти и доста дълбокия геймплей. Всичко това се комбинира в един практически безкраен пакет от възможности, които да ви забавляват и очароват. Затова ако искате малко празнично настроение, което стопля сърцето, докато играете пред вашия телевизор, LittleBigPlanet 3 е задължително попълнение. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

769 мнения
профил »
Soviet Reunion каза на 01.12.2014, 09:20 ?. :

Платформа:
PC

Не позна! :P

15 мнения
профил »
stasko6 каза на 01.12.2014, 12:39 ?. :

Ти, приятелю, си една бедна душа затънала до ушите в дългове, и само те е яд че не можеш да си позволиш лукса да играеш тази игра за компютер.

360 мнения
профил »
pepito_18.1 каза на 01.12.2014, 12:51 ?. :

и добре че не е познал, igra4ko, нямаме нужда от такива игри за РС

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 01.12.2014, 13:00 ?. :

Играта е супер, ама ще отнеме бая дълго време докато почнат да правят нива с по 5-6 слоя. Иначе чара на новото crew на Sackboy е несравним.

569 мнения
профил »
King igra4 каза на 02.12.2014, 11:20 ?. :

Dobra e igrata, perfektna e za malki deca a i ne samo :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
LittleBigPlanet 3

новини:
Първоначално новата игра на майсторите от Media Molecule бе обявена на Е3 като PS4 ексклузив.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - PCM2.0 10
Guacamelee! 2
Jak & Daxter 1
Ratchet & Clank: Up Your Arsenal 1
Pitfall: The Lost Expedition 1
Ratchet & Clank: Size Matters
Jak III
Sly Raccoon
Ratchet & Clank