facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » дисплеи
 
   
 
LG пуска 4К телевизори с Nano Cell
02.01.2017 | автор:


Вносител:

сайт на продукта »

Телевизорите SUPER UHD на LG Electronics (модели SJ9500, SJ8500 и SJ8000) се очаква да пренесат на ново ниво гледането на ТВ на изложението за потребителска електроника CES 2017, което започва тази седмица в Лас Вегас, като устройствата използват нанотехнологията Nano Cell и най-модерните за момента технологии за подсилване на цветовете за LCD панели.

Третото поколение от гамата SUPER UHD телевизори на LG използва нанотехнологията Nano Cell, която ще може да пресъздаде възможно най-реалистичната картина, чрез високо наситени и точни цветове, както и да предостави възможно най-много широк ъгъл за гледане. Всички модели телевизори SUPER UHD на LG предлагат активна технология за HDR (висок динамичен обхват) снабдена с Dolby Vision, като това предоставя ползването на различни HDR формати, което отваря за потребителите пълния спектър от висококачествено HDR съдържание. В комбинация с последната версия на платформата за умна телевизия на LG - интуитивната webOS, мощните аудио възможности заедно с тънкия, естетически изпипан дизайн на всеки модел от LG SUPER UHD серията, потребителите без проблем ще намерят перфектния телевизор, който да изпълни техните изисквания и очаквания.

LCD дисплеите снабдели с нанотехнологията Nano Cell предлагат технологическо предимство, като осигуряват еднакви по размер активни частици с размер от приблизително един нанометър в диаметър, които пресъздават ярки и точни цветове, които могат да се гледат от много по-голям ъгъл от останалите телевизори, включително и такива снабдени с Quantum Dot екрани. Технологията Nano Cell е идеална за големи и с висока резолюция телевизори и чрез нея моделите SUPER UHD на LG предоставят консистентни цветове, които остават същите, както за зрителите, които гледат директно срещу екрана, така и за тези, които наблюдават на 60 градуса ъгъл спрямо ТВ приемника.

Nano Cell технологията предоставя такива впечатляващи резултати, като абсорбира излишъка от светлинните вълни, което подсилва чистотата на цветовете, които се изобразяват на екрана. Тези възможности позволяват на новите LCD екрани на LG да филтрират отделните цвете с много по-голяма прецизност, като рендират всеки един цвят спрямо оригиналния. Например, зеленият цвят на обикновените телевизори може да се слее с други цветови вълни – например жълта или синя – което води до намаляване на наситеността на цвета и той да придобие жълтеникав или синьозелен нюанс. Nano Cell на LG драстично намалява случаите на притъпяване на цветовете, нестабилност на изображението или други проблеми с цветовете. Технологията също така понижава сиянието на екрана, за да запази високото качество на картината, дори, когато телевизорът е изложен на силно външно осветление.

  

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ дисплеи
AOC представи новия монитор AG273QX 59
Коледен съветник за подаръци от Philips Monit 46
Монитор: LG W2486L 44
Монитор: Acer P223W 19
Монитор: Acer Predator XB240H 18
Нови геймърски монитори от LG 18
Монитор: AOC F22s+ 16
4K монитор: Asus ProArt PA329Q 16
Смарт ТВ: LG 42LA740S 15
Монитор: Fujitsu XL3220T 15