facebook facebook
 
 
 
   
 
LG показа футуристични IoT роботи
04.01.2017 | автор:


Вносител:

сайт на продукта »

Тази седмица на изложението за потребителска електроника CES, което се провежда в Лас Вегас, LG Electronics (LG) ще представи новата спираща дъха гама от интелигентни роботи, които са част от иновациите на компанията в областта на изкуствения интелект (AI) и развитието на портфолиото свързани с Интернет на нещата (IoT). Тя включва домашен робот, който дублира функциите на умен асистент, който подобрява удобството на потребителите и тяхното ежедневие. LG също така пренася силата на IoT и умните технологии извън дома със своите нови роботи проектирани да се използват на летища и други публични места.

Hub Robot: Създава един по-умен дом

Атрактивният Hub Robot на LG пренася концепцията за умен дом на следващото ниво. Роботът се свързва с други умни електро уреди в дома и чрез дигиталния асистент на Amazon Alexa потребителите могат с гласови команди да извършат различни домакински действия, като например да се изключи климатика или да се смени програмата на пералнята. Hub Robot е снабден с интерактивен екран, който показва различен тип информация, като например изображение на продуктите в хладилника и рецепти, придружени с аудио инструкции за изпълнение стъпка по стъпка. Допълнително Hub Robot предлага различни ежедневни удобства на потребителите, като възможността да пуска музика, да наглася аларми, да прави напомняния, както и да дава актуална информация за времето и автомобилния трафик.

Със своя приятен и антропоморфен дизайн роботът на LG Hub Robot може да си взаимодействия с цялото семейство по различни начини. Той може да се движи и върти, както и да изразява различни емоции чрез дигиталното си лице на предния екран. Hub Robot е проектиран да реагира на езика на тялото на потребителите, като например кимане с глава, когато се отговаря на прости въпроси и следи кога някой от семейството е излязъл или е отишъл да спи. Роботът може да разпознава различните членове на семейството със своята камера, той може да бъде програ-миран да ги поздравява по индивидуален начин.

Hub Robot функционира най-добре, когато е разположен в общите части, където се събират всички членове на семейството, като например в хола или в кухнята. Той може да бъде комбинира и с новите мини роботи на LG, които могат да бъдат разположени в останалите стаи. Те също са оборудване с елегантни дисплеи и могат да използват повечето функции на Hub Robot и така да го допълнят в по-доброто изпълнение на задачите.

Airport Guide Robot: Най-добрият приятел на пътниците


С разширяването на интелигентните си системи LG те вече не се простират само в рамките на дома. Роботът Airport Guide Robot – който скоро може да се види на международното летище Incheon в Сеул – е интелигентен информационен асис-тент за пътуващите, който може да отговаря на въпроси на четири езика: английс-ки, китайски, японски и корейски. Само чрез сканиране на билета на потребителя, роботът може да даде детайлна информация относно времето за качване в самоле-та, за номера на изхода, както и какво е времето в града към който отива. Airport Guide Robot предлага напътствия как да се стигне до различни места в рамките на летището, заедно с приблизителното време, което ще отнеме ако се ходи пеша, а при нужда може да придружи загубили се или закъснели пътници до техните из-ходи или други места на летището.

Airport Cleaning Robot: Когато се наложи индустриално почистване

Като един от първите иноватори в областта на автономните прахосмукачки, новата гама на LG няма да бъде завършена без робот за индустриално почистване. Airport Cleaning Robot на LG е голяма автономна прахосмукачка, която е снабдена с торба за прах с голям капацитет, както и с различни четки и мотори. Роботът може да почисти всичко от плочки до килими, той е снабден с последните умни сензори и множество камери, които му осигуряват безопасна работа дори и в най-натоварените летища. Airport Cleaning Robot има редица лазерни и светлинни сензори от технологията LIDAR, както и чувствителни брони му помагат да засече препятствията. Благодарение на технологията за едновременно локализиране и сканиране (SLAM) роботът винаги знае къде се намира.

Lawn Mowing Robot: За безупречно окосена ливада

Lawn Mowing Robot на LG завършва гамата на компанията за роботи, която се представя на CES 2017. Той е идеален за различни градини и дворове, като робо-тът се възползва от дългогодишното разработване и усъвършенстване на прахос-мукачката HOM-BOT, която може прецизно, надеждно и най-важното – безопасно да коси трева. Новият робот е снабден с повечето модерни сензори и брони, които се използват от Airport Cleaning Robot, които му позволяват да определи своята локация, както и на всяко препятствие, като например дървета или храсти. Lawn Mowing Robot е проектиран за максимално ефективно окосяване, а чрез бързо движещите се ножове прави ливадата да изглежда безупречна. В допълнение към тези възможности, разположеният странично кабел опростява по принцип сложния процес по инсталация и задаване на задача на машината, което я прави по-лесна за използване.

 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Портативен рутер: D-Link DIR-505 92
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 81
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 78
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 72
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 66
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 65
Рутер: WD My Net N750 55
Рутер: D-Link DIR-645 55
Alcatel A3: Най-достъпният 10-инчов 4G таблет 38
Мрежови адаптер: PowerLine DHP-P309AV 500 кит 28