facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
King’s Bounty: Crossworlds
Ревю | 04.10.2010 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Katauri Interactive
Издател:
1C Publishing
Жанр:
Ролева игра, Походова стратегия
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Две страхотни мини кампании

Armored Princess е преработена и освежена

Редактор на карти

минуси

На практика още от същото

King’s Bounty: The Legend се оказа една от най-приятно шарените изненади на 2008-ма. Тя хвана отдавна забравената стратегия на New World Computing, изтупа я от прахта и DOS-а, и й вдъхна нов живот. Какъв бе крайният резултат? Десетки часове на приключения и тактически сражения, на които почти всеки Heroes би завидял.

Днес – почти две години по-късно – е време и за нейният втори, а най-вероятно и последен експанжън, озаглавен Crossworlds.

Какво ново на бойните фентъзи полета?

Вероятно повечето от вас не очакват да получат нещо повече от стандартните нови врагове, умения, магии и куестове. Да, ама не. Тях си ги има, дори в изобилие. Crossworlds обаче успява наистина да изпъкне със своите две мини кампании. Именно в тях производителите са се опитали да хванат добре познатата ни формула, характерна за подобен тип игри, и да видят до каква степен могат да я видоизменят. Да докажат, че в този тип заглавия все още има място за развитие.

Може би най-впечатляваща е мини кампанията Champions of the Arena, която оставя историята на заден план и ни захвърля

директно в лицето на осем гигантски боса

включително паяци, грозни костенурки и дебели жаби - в арената на Хилядата императора. Тук не може да се хвърлите с главата напред. В най-добрия случай просто ще си я разбиете. За всяка битка е необходим специфичен стратегически подход, трябва да познавате изключително добре своята армия и да знаете как да се възползвате максимално ефективно както от уменията на вашите бойци, така и от магическите заклинания.

Що се отнася до другата мини кампания - Defender of the Crown – тя представлява едно по-класическо King’s Bounty приключение. Своеобразен епилог на Armored Princess, в която ще поемете управлението на принцеса Амели и в крайна сметка – ще й помогнете да спечели титлата Защитник на короната на Дарион. Тук отново ви очаква една бясна поредица от битки, в които сякаш всеки един елемент от бойното поле се е изправил срещу вас.

За финал ни очаква и преработена версия на Armored Princess

озаглавена Orcs On the March и освежена с нови предмети, единици и куестове. Това обяснява и защо Crossworlds изисква наличието на първия експанжън. Но пък от друга страна, ако по една или друга причина сте пропуснали миналогодишната Armored Princess, то сега имате един уникален шанс да преминете през една още по-добра версия на кампанията. 

Към всичко това можем да прибавим и редактор на карти, създаден специално за онези, които имат времето и желанието да създават нови приключения за King’s Bounty. Междувременно на по-некреативните от нас не ни остава нищо друго, освен да очакваме появата на официалното продължение на тази невероятна игра – или поне нейната онлайн версия, която бе обявена наскоро.. А предвид успеха, който постигна оригинала, и двете заглавия най-вероятно ни дебнат на следващия ъгъл. 

 
системни изисквания
2.8 GHz CPU, 1 GB RAM, Видео GeForce 7300 GS, Win XP/Vista
напиши коментар
 

693 мнения
профил »
perro каза на 06.10.2010, 09:45 ?. :

Тази игра ми стана любима още на първата част. Изиграх я на руски ;) Както и следващата. Сега ще опаткам и тази :)

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 08.10.2010, 10:40 ?. :

Много любима игрица за олдскуул играчи.

693 мнения
профил »
perro каза на 08.10.2010, 11:57 ?. :

Защо само за олдскул геймъри?
То играта е супердобре направено Turn-based RPG. Жанр, в които руснаците са царе, както знаем ;)

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 08.10.2010, 13:43 ?. :

Не се изразих правилно преди. Исках да намекна че е жалко че в съседната тема се вихрят хиляда коментара за поредния шутър а тук няма интерес.

6 мнения
профил »
zmeio каза на 17.10.2010, 16:41 ?. :

Пробвах я на 3 пъти тая игра, фен съм на хироус от 1ва серия още, но не можах да се зарибя по КБ
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
King’s Bounty: Crossworlds

новини:
Самостоятелният експанжън на King's Bounty ще предложи и оригиналната игра, а освен това ще зарадва феновете с огромно количество предмети, магии и умения.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
King's Bounty: Armored Princess 17
King’s Bounty – Легенда за рицаря 2
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78