facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Kane & Lynch 2: Dog Days
Превю | 31.01.2010 | автор: Иво Цеков


Производител:
IO Interactive
Издател:
Eidos
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
Излиза на:
2010 г.

сайт на играта »
Цена:
77.00 лв
купи играта »

Когато излезе в края на 2007 г., Kane & Lynch: Dead Men стана част от гейм историята по един нетрадиционен начин. Освен че опитваше иновативна механика за прикриване и постави ударението върху персонажите и историята, играта се оказа в центъра на прословутия скандален триъгълник Eidos – Gamespot – Джеф Гертсман. Ниската оценка и критичното ревю на последния предизвикаха острото недоволство на издателите от Eidos и след като корпоративните интереси за пореден път бяха поставени над обективността, Гертсман бе принуден да си стегне багажа. Това пък постави върху играта белег, от който тя така и не може да се съвземе.

Иде ли време за реванш?

IO Interactive обаче са твърдо убедени, че Кейн и Линч заслужават петното върху тях да бъде изчистено и ще се опитат да направят това с втората част на играта - Dog Days. Рамус Поулсен, един от ръководителите на студиото, смело обяви, че светът просто се нуждае от нова игра за Кейн и Линч. „Тя е различна, има истински герои и е интензивна”, казва той.

Дори първият факт, който научаваме, вече звучи обнадеждаващо – историята в продължението ще центрира върху Линч, което е предпоставка за много по-бурен и динамичен геймплей и сюжет. Неуравновесеният социопат с брутално отношение към реалността безспорно бе по-интригуващият герой от първата част, а сега ще имаме възможност да станем част от странния му път му за по-дълго.

Началото на Dog Days заварва Линч в Шанхай, където той е на път да осъществи сделката на живота си, за което обаче се нуждае от помощта на Кейн. Както си спомняте, в края на Dead Men Кейн остави партньора си, за да бъде с дъщеря си, но сега отново се нуждае от пари, а предложението на Линч е достатъчно примамливо. Но като се има предвид какво е да си Линч, не е изненада, че планът се проваля и двамата отново се озовават в безизходица, която може да се разреши само с много кръв.

Ще сработи ли геймплеят?

Това е въпрос, който особено много ни вълнува, при положение, че много от геймплей елементите на първата игра бяха по-добри на теория, отколкото на практика. Dog Days отново ще бъде шутър от трето лице, за който придобиваме известна представа от наскоро показаното петминутно геймплей демо на играта. Противоречивото прикриване отново ще присъства, като надеждата на всички ни е, че сега наистина ще работи. Голяма част от укритията обаче ще подлежат на разрушаване, което налага бързото придвижване по картата. Също така може да използвате заобикалящата ви среда срещу враговете си като причинявате малки експлозии. Възможно е и да използвате противниците си като живи щитове срещу неприятелския огън.

Новост в геймплея е т.нар. “Down but not Dead”, който ви позволява да вземете различно решение, когато стрелбата ви повали на земята. Най-общо, момчетата от IO предвиждат три варианта: да изпълзите до безопасно място, където та възстановите здравето си, да стреляте от легнало положение, докато пред вас е чисто или просто да се изправите във внезапен прилив на сила и да прекарате последните си секунди в бясна стрелба. Доколко е рационално това, е друг въпрос, но поне създава предпоставка за зрелищна игра.

Кооп режимът отново ще присъства в играта, като цялата кампания ще бъде достъпна както в онлайн, така и в офлайн режим. При съвместна игра, пътищата на двамата играчи често ще се разделят, което позволява използването на различна тактика като това единият да се сражава с група врагове, докато другият го прикрива със снайпер отвисоко. Режимът Fragile Alliance също ще се завърне в мултиплейъра. 

Но поне ще е красива

Визуалният изглед на Dog Days изглежда буди най-малко съмнение до момента. В IO искат визията на играта да съответства на историята и геймплея, поради което ключовата дума тук е „реалистично”. Това обаче не означава непременно впечатляваща графика и натоварващи хардуерни изисквания, а по-земно, реално излъчване. За целта екипът ще се опита да пресъздаде Шанхай по един алтернативен начин, акцентирайки на малките детайли и на скритата страна на мегаполиса.

Озвучението също изглежда обещаващо, защото пресъздава автентично глъчката на големия град, бясното свистене на куршумите и последвалата мъртвешка тишина. В една от сцените лицето на човек, който е прострелян с помпа, е скрито по начина, по който се показват цензурирани материали по телевизията. Като се има предвид, че играта се стреми за рейтинг „само за възрастни”, можем спокойно да очакваме, че подобни сцени ще ни съпътстват през цялата история.

Освен че може да бъде интересна чисто като игра, Kane & Lynch 2: Dog Days заслужава внимание и заради съдбата на първата част. Ще се получи ли комбинацията от сериозна история и динамичен геймплей? Ще има ли нови скандали преди и след излизането на Dog Days? Още въпроси, чиито отговори, надявам се, се приближават с всеки изминал ден. 

напиши коментар
 

68 мнения
профил »
The Real Slim Shady каза на 01.02.2010, 14:02 ?. :

Честно казано не ми изглежда много надъхваща.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 03.02.2010, 14:15 ?. :

Ами то и първата не беше особено надъхваща. :–)

716 мнения
профил »
Drecher каза на 01.02.2010, 14:26 ?. :

Напомня на Army of Two.

374 мнения
профил »
Blacck каза на 01.02.2010, 16:44 ?. :

Коя дата излиза?

693 мнения
профил »
perro каза на 01.02.2010, 16:51 ?. :

Kane & Lynch 2: Dog Days Xbox 360/PC
US Release Date: TBA 2010
UK Release Date: TBA 2010

487 мнения
профил »
BlindGuardian каза на 01.02.2010, 17:22 ?. :

Lynch е по-брутален психар от Kane но по снимките не ми изглежда нищо особено както беше и първата игра само вървиш и трепеш.Проблема на днешните игри е , че не се опитват да направат играта наистина оригинална и запомняща се, а всеки гледа да изкочи с по-яка графика и това е за това и новите игри са пълни боклуци (не всички де).

205 мнения
профил »
nozo каза на 01.02.2010, 21:42 ?. :

затова и от Indigo Prophesy май само 6-7 игри са ми хващали окото, но не като нея.
Очакманията ми за тази игра са в най-добрия случай нулеви.

560 мнения
профил »
dogma каза на 02.02.2010, 09:08 ?. :

Абе, може да й се даде шанс. Първата не беше чак толкова лоша, колкото масово я изкарват. Все пак IО са това, не е като да н езнаят как се прави добра игра.

9 мнения
профил »
Proof каза на 02.02.2010, 16:02 ?. :

По принцип, игрите от край време следват стила на жанра си - щом е шутър, значи 4-5 часа ще се стреля, щом е рейсинг - пак няколко часа само каране. Играта трябва да има доста добра история за да компенсира това, иначе просто омръзва (Metal Gear Solid).
Като се замисля за наистина разнообразни (и интересни) игри, се сещам само за GTA серията и по-специално за San Andreas. Вярно че в много от мисиите се изискваше да се убие някой, но пък изпълняването им беше винаги различно от други мисии - имаше стелт елементи, малко рейсинг, проста стрелба, ръкопашен бой, танци, гонки, далавери, много оригинален хумор (малко американски, ама карай) и не помня вече какво още. Може би след GTA започнах и аз да гледам равнодушно на останалите игри, в които се прави едно и също до края им.

2 мнения
профил »
arsenal123456 каза на 02.02.2010, 16:19 ?. :

Ами така си е всяка игра както е обяснил Proof си следва жанра,и мен не ми допада това,мен ми хареса 1-вата част Kane and LYnch,верно е че ходиш и трепеш наред ама то и при доста шутер-и е така,а иначе си падам по игри като indigo prophecy,splinter cell(всичките),Gta 3-VC-SA-4 естествено

47 мнения
профил »
kycito каза на 05.02.2010, 22:09 ?. :

Kane & Lynch 2? Че аз за първа не съм чувал а то има и втора. :D Но лови окото като гледам не елоша дайте няколко мнения да добия представа!

374 мнения
профил »
Blacck каза на 08.02.2010, 18:02 ?. :

На мен лично много ми хареса историята на играта! Напрегнат обир на банка постоянно екшан ....... ммммм неможе да ми излезе от главата засадата на японския бос! Според мен играта е много добра!

149 мнения
профил »
fridge каза на 09.02.2010, 12:54 ?. :

Единичката беше велика, дано тази я продължи подобаващо.

6 мнения
профил »
chavo_gamer14 каза на 11.02.2010, 10:29 ?. :

Ми дано да излезе нещо от тази игра.. миналата не ми харесваше грам .. дано този път наистина си заслужава

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.02.2010, 13:58 ?. :
Редактиран на 13.02.2010, 20:49 ?.

Първата част беше ебати тъпата. Оценка 1-

174 мнения
профил »
ClyNe каза на 07.03.2010, 09:10 ?. :
Редактиран на 20.03.2010, 20:30 ?.

Лично аз съм фен на Kane & Lynch , и се надявам втората част да е още по готина защото тази игра има ИСТОРИЯ докато в много други игри това качество се губи

1 мнения
профил »
velkata111 каза на 15.03.2010, 17:31 ?. :

Първата много ми хареса беше добра обаче някой ако има информация кога излиза на пазара и дали в някой сайт ще я качат мерси предварително

18 мнения
профил »
fantastic_eed каза на 17.03.2010, 19:22 ?. :

Който каквото ще да казва,но на мен лично първата игра ми хареса много с изключение на това ,че тези затворници дето ти помагат поскоро ти пречат .Очаквам втората да е и по хубава и дано да е с повече мисии ,защото 16 мисля че са малко.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Kane & Lynch 2: Dog Days

Ревю:
Една от най-противоречивите игри напоследък се сдоби с продължение, което трябваше да върне честта на нейните автори. За съжаление това отново няма да стане.

новини:
Имената на звездите от 300 и Fast and Furious се спрягат като нова двойка, която трябва да завърши протакващата се филмова адаптация на играта.
След две относително успешни от финансова гледна точка игри и филмова продукция, по която се работи, изглежда че поредицата Kane&Lynch може да има нова част.
Засега това е само една обява за работа, пусната на сайта на IO Interactive, но е доста вероятно по третата част на противоречивата серия вече да се работи.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Kane & Lynch: Dead Men 1
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80