facebook facebook
 
 
 
   
 
Kлавиатура: Logitech diNovo Edge
31.07.2007 | автор: Александър Бойчев


Вносител:
Plesio
Цена:
340 лв.
сайт на продукта »

С превръщането на компютъра в мултимедийна централа, през която управлявате музиката и филмите си, традиционният входно-изходен хардуер ще бъде изместен от нова генерация устройства. diNovo Edge е актуалната интерпретация на хардуерния производител Logitech по темата „Искам нещо ново и различно, нещо красиво и нетипично за... клавиатура”. Освен че е безжична, тази клавиатура е много красива и функционална. С дебелината си от 11 милиметра тя седи много удобно върху коленете, а в допълнение е и адски лека. Практическата полза от това устройство се вижда най-добре, когато искате да гледате филм на дивана и се нуждаете да контролирате звука от дистанция например.

Чувствителният на допир панел в горната дясна част на кийборда ще ви позволи само с движение на пръста да увеличите или намалите децибелите. Безжичността на diNovo е възможна благодарение на стандарта Bluetooth, като за целта е необходимо да включите малък предавател в USB-порта на компютъра си. Друга революция на клавиатура Logitech е литиево-йонната батерия. Повечето безжични устройства се нуждаят от чифт обикновени батерии, което ги прави неекологични в среден план и неефективни. За да заредите diNovo Edge, е достатъчно да я поставите в специалния док. Производителят обещава енергийна независимост от десетки часове с едно зареждане от 10-15 минути. Този уред е интересен и с други свои функции. Така например, подобно на лаптоп, ще откриете върху предния панел функционалния бутон Fn, с чиято помощ ще можете да управлявате вторичната функция на клавишите от F1 до F12. В долната дясна част на панела ще откриете чувствителен на допир кръгъл бутон. Той трябва да изпълнява функцията на мишка, като с едно движение на пръста да насочвате курсора.

Функционалността на този бутон е относително ограничена, като той е напълно функционален най-вече при управлението на мултимедийно съдържание. За игра на Counter-Strike ще ви липсва онази специфична рязкост на замаха с мишката надясно. С качествената си изработка и интересна функционалност diNovo Edge успява да се превърне в мечта. С нереално високата си цена обаче тя ви връща в реалността на обикновените клавиатури...  

напиши коментар
 

2 мнения
профил »
the_element каза на 01.09.2009, 17:05 ?. :

ami spored men e dosta hubava klaviaturata i moje da si q zema
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 39
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 29
Волан: Canyon CNG-GW3 24
Волан: Driving Force GT 19
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 17
Мишка: Hama uRage 15
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 15
Kinect: какво не знаем за него 11
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 11
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 10
ДРУГО ОТ Logitech
Клавиатура: Logitech G19 17
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100 9
Геймборд: Logitech G13 9
Logitech Illuminated Keyboard 8
Клавиатура: Logitech K750 5
Клавиатура:Logitech diNovo Mini 3
Мишка: Logitech G9 Laser Gaming Mouse 3
Logitech Cordless Desktop MX5500 Revolution 3
Волан: Driving Force GT 2
Слушалки: Logitech FreePulse wireless 1