facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
James Cameron's Avatar: The Game
Превю | 24.10.2009 | автор: Лили Стоилова


Производител:
Ubisoft
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Приключение, Екшън
Платформа:
PC
Излиза на:
декември 2009

сайт на играта »

Създадена по заповед на Зевс, Пандора означава буквално "надарена с всички дарове". В старогръцката легенда красавицата пуска злото на света и затваря кутията с тайни, точно преди да излезе "Надеждата".

Иронично - именно в едничка надежда за Земята се превръща планетата Пандора. (Както съм започнала ще ви кажа и къде се сушат шейсет и шест шишета :-P). Земята губи своите ресурси и много скоро ще стане непоносима за живот. Спасението на хората е в ръцете на екип на организацията RAD. Те са изпратени на далечната планета-рай, която може да ни спаси със съхранената живителна сила и природа, които разцъфтяват там.

Малко стряскащо е в първия момент, когато пред очите ви изплува гордият надпис „От режисьора на „Титаник” (който между другото е работил и по „Терминатор”, "Пришълци", „Бездната” и куп други заглавия, които мисля, че имат повече успех сред мъжката аудитория). И все пак това е факт - филмът, вдъхновил играта със сюжет, коренящ се в края на краищата в гореописаната история, е дело на Джеймс Камерън.

От трън та на глог…

Главният герой във филма (вероятно и в играта, въпреки, че още не е уточнено) е част от организацията, която трябва да спасява земята. Той е бивш военен, който е пострадал и е парализиран от кръста надолу. Това, което му предлага правителството, е да се съгласи да бъде част от експеримент, който, ако е успешен, ще му позволи да използва цялото си тяло… евентуално. Неговото ДНК ще бъде смесено с това на местните хора от Пандора. А те са…

Очарователни

Високи над три метра, с мускулести дълги крайници, лице с донякъде котешки черти, изумруден поглед и ярко синя кожа. Облечени са с животински кожи и зъби, изглеждат като племе и телата им са изпъстрени със странни магически символи. Но по-впечатляващото е, че имат специална връзка с природата. Могат да се сдобиват с оръжия чрез концентрация на ума. Дори да въздействат на природата. И не са единствения живот на тази планета. Вие сте враг не само на тях, а и на всичко живо, което иска да си живее спокойно без вашето нагло вмешателство.

Сред материалите, които гледах за играта, едно животно се очерта като безспорен мой фаворит. В тяло прилича на трицератопс, а в глава е нещо като риба чук с накацали шарени пеперудки. Странните израстъци на темето му реагират на настроението му и когато ви вдигне мерника и се нервира, сякаш настръхва, като подобните на пеперуди нещица се наежват срещу вас. Накратко в играта има адски много въображение. Светът, който ще видим, е изключително жив. Преобладават зелената ярка растителност и уникалният животински свят с много ярки сини цветове и контрастиращи шарки.

В друг момент от геймплея, който видях, яздите нещо като птица, което лети като изтребител. Наричат синята фурия Banshee (доколкото помня вид дух?!). Има и някакви животни, които са твърде сложни, за да ви кажа точно между какво и какво са, но горе долу мога да действам като в изтъркания виц: Мечка виждали ли сте? Е, нямат нищо общо… Т.е. те не приличат много на нищо, което сте виждали, но частично имат малко общо с някакви насекоми с туловища като на носорог…

Цялата тази красота можете да гледате (както във филма, така и в играта) на истинско 3D. Ако разполагате с необходимите очила, мисля, че това ще е истинско зрелище. Графиката е уникално красива, дори и сама по себе си.

Със смигване и под мустак

Кофти израз, когато си жена… но, по темата… За да не ме мразите, за spoil-a, ако не желаете да има такъв, моля ви спрете да четете дотук :-), защото днес съм лош човек и ще споделя и другото, което чух за играта… В по-напреднал момент нашият герой ще е изправен пред моралния избор дали да помага на хората да рушат Пандора за лична изгода на своя вид, защото ще прогледне през очите на местните хора, не само буквално. Тук има слухове, че ще имате опция дори да изберете как да продължите напред, защото и сами разбирате, че ако останете  с хората, сте от лошите :-). Но и аз не съм сигурна в тази информация и не знам доколко играта ще има разклонение или ще е просто едно монолитно стори, което си ви води лееекинко отначало до край като първолак за ръчичка. Тук е интересно да спомена, че за Wii например от самото начало на играта ще стартирате с герой от расата Na’vi (интересно име за раса, която има общо стори точно с военните… и е синя :-D). Той се бори срещу RAD и е ясно кой е добрият и кой лошият. На Wii  между другото ще играете и с главната ни героиня, която е допълнителен персонаж, който ще може да се включва и изключва от игра по всяко време по желание на играча. Мацката се вижда и в трейлъра на филма както и по всевъзможните концептуални скици. Каква точно ще е ролята й в изданието на играта за PC, засега не е ясно, но очакваме силно включване от нея и там.

Геймплей

В определени моменти от играта ще преследвате опонентите си, а в други ще трябва да сте по-тихи и от водата и да си спасявате... кожата. За да сте максимално ефективни, авторите твърдят, че ще трябва да се промъквате и дебнете, а не просто да се втурвате с главата напред в сражението. Естествено - покрай нароилите се геймплей клипове в мрежата все повече хора са на мнение, че Avatar: The Game няма да предложи нищо ново. Дори я набеждават за пълно копие на други подобни заглавия.

На мен лично обаче ми изглежда страхотна и поне засега нямам търпение да я видя. Пък дори и да прилича на нещо друго, стига кражбите да не са фрапиращи, ще й простим.

Все пак всеобщо мнение е, че игрите по филми най-често не са велики, защото са просто някаква си там притурка към големия блокбъстър. Но не винаги е така и вместо да очакваме подобно заглавие със скептицизъм и предразсъдъци, мисля ще можем да си позволим да изтропаме тихичко танца на радостта с луд кикот в очакване на едно страхотно и завладяващо приключение. Или май само аз така го очаквам, но… Дано си струва наистина :-) Филмът е с премиера на 18 декември тази година, а играта се очаква по някое време същия месец. Дано е толкова добра, колкото ни се иска. 

напиши коментар
 

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 25.10.2009, 12:21 ?. :

очкавам тази игра с нетърпение изглежда яка и щом изплозва енджина на FAR CRY 2 Това означава че играта ще е просто супер ;)

143 мнения
профил »
viviboy каза на 25.10.2009, 12:29 ?. :

Не, братле... това означава, че графиката ще е красива, а до самата игра, можем само да се надяваме.

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 25.10.2009, 12:57 ?. :

Е то на FarCry2 кво и беше хубавото?

37 мнения
профил »
MALIGOS каза на 25.10.2009, 12:25 ?. :

мНЕ ЛИЧНО аз мисля че ще е фейл ..

53 мнения
профил »
Kaizerkiel каза на 25.10.2009, 13:24 ?. :

мНЕ лично аз мисля,че трябва да си играеш тъпия УоУ,Малигос.Мнението ти е напълно кретенско и без никакви аргументи.
До сега не бях чувал за играта,но след като прочетох статията на г-ца Стоилова направо бях завладвян. Самият факт за природа,изцяло различна от тази на земята и рендната с Dunia Engine ме кара да потръпвам. Сюжетът определено ще носи и поука за нашето съвремие. Радвам се,че ще е нещо различно от сегашните клиширани FPS-та. Надявам се,че това ще е игра със замисъл отколкото с безмислено трепане на пиксели.

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 26.10.2009, 20:48 ?. :

Игрите по филми са игри със замисъл? Май нещо си се объркал. Как точно разбра, че играта изобщо ще пресъздава акурантно историята на филма? По същата логика играта по Лоши Момчета е добра комедия. Играта, направена по Кръстника накара ли те да се замислиш за "нашето съвремие"? А игрите по "Матрицата"?

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 25.10.2009, 12:32 ?. :

дано излезе яка пък ще видим само да попитам дали гирата ще има мулти ?

481 мнения
профил »
denik каза на 25.10.2009, 13:58 ?. :

По-добре да нямаме високи очаквания - повечето игри по филми са големи бози, колкото и красиви да са. Дори имаше статия по този повод наскоро.

61 мнения
профил »
vorman каза на 25.10.2009, 17:53 ?. :

Хора с автомати,ракети и роботи VS Древни ловци използващи силата на майката природа.Към това добавяме и красива графика със реалистични физики.На мен ми звучи добре.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 25.10.2009, 18:04 ?. :

Поживем увидим! Рано е за прогнози според мен. Аз лично съм супер изненадан, че игра като тази ще бъде за ПЦ. Обикновено екшъните в трето лице са запазена марка на конзолите. Според мен нямаме право да недоволстваме, тъй като скоро не е излизало нищо така шаренко и така мащабно. Определено са вложени доста ресурси в проекта, така че може да излезне нещо качествено. Не е чак толкова дълече от рилис, ще видим.

143 мнения
профил »
viviboy каза на 25.10.2009, 19:33 ?. :
Редактиран на 25.10.2009, 19:33 ?.

Съгласен съм с теб. Плюс това се обзалагам, че 98% от хората тук ще я краднат от някой тракер (включително и аз), така че всичките отрицателни изказвания и песимистични прогнози са неоправдани... единственото което можем да изгубим е около 2-3 часа покрай сваляне, качване и пробване. Изобщо не мога да разбера, какво сте се развайкали. 70% от индустрията рабори в наша полза, а ние дори не плащаме така, че място за мрънкане няма!

716 мнения
профил »
Drecher каза на 25.10.2009, 19:38 ?. :

Ругаем 30%-оставили ни без Dante ,GoW 2. Да прибавя , че клиентите на тея 30% ще си получат хитовете навреме.

90 мнения
профил »
Vicontio каза на 25.10.2009, 20:29 ?. :
Редактиран на 25.10.2009, 20:33 ?.

Факта, че Ubi Soft са създатели на играта е достатъчно обнадеждаващ, че това може да е първата сполучлива игра по филм. Все пак говорим за хората дали ни Far Cry 2, Rainbow six,Beyond Good & Evil, Splinter cell, Prince of persiа които са си страхотни игри.
А относно коментарите за забавянето: ми не е ли е по-добре играта да закъснее малко и да е качествена, отколкото да я преттупат в гонене на срокове?

37 мнения
профил »
MALIGOS каза на 25.10.2009, 21:24 ?. :

Мне мисля че ще е фейл заради това че е поредната игра направена по филм, и си мисля че ще е само за мъни мейкинг...Друг е въпроса че хората от Юбисофт я правят..И все пак не искам да имам някви добри очаквания и после да ми се прасне некъв холивудски шит.Както много пъти е ставало..

15 мнения
профил »
eatthisheal каза на 25.10.2009, 23:40 ?. :

ще трябва да прочета статийката като имам време,щом я е писала г-ца Стоилова значи ще е добра (за статията имам предвид,играта си нямам понятие каква ще е)

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 26.10.2009, 13:21 ?. :

Твоя коментар е без коментар ахахахах.Мазньо такъв!!!

15 мнения
профил »
eatthisheal каза на 27.10.2009, 00:22 ?. :

и все пак Лили има най-добрите статий,според мен.А след като коментара ми е без коментар ти защо си коментирал коментара ми,коментатор такъв?

693 мнения
профил »
perro каза на 27.10.2009, 14:23 ?. :

Cтатий e братовчед на Конфуций предполагам? От същата рода са Батерий, Неграмотний, Тит Ливий...

За какво ви беше този едит бутон щом не знаете за какво и кога да го ползвате?

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 26.10.2009, 11:14 ?. :

Всъщност Камерън е създател на поредицата Терминатор, не знам защо свързват името му само с втората част.

4 мнения
профил »
ssuberalles каза на 27.10.2009, 09:47 ?. :

Браво! Благодаря за чудесното ревю! От доста време не бях чел тук ревю, написанио с толкова вкус. Продължавай в същия дух.
Иначе за играта... незнам. Повечето игри по филми са тотални провали. А и тази алчност направо вече дразни. Той филма още не е излезал, те започнаха с игри и сувенири да ни хранят. Аман от толкова комерсиализация. Дано поне графичния еднжин да е добре оптимизиран за стереоскопично 3Д, та да се порадваме на графика.

174 мнения
профил »
ClyNe каза на 19.12.2009, 09:31 ?. :

Изглежда интересна игра но и много ми прилича на Lost Planet през летния сезон :)

1 мнения
профил »
FoRkreNt каза на 21.12.2009, 07:11 ?. :

На коя дата излиза James Camerons Avatar ? Аз знам че излиза на 30 Dec. ; но който знае друго нещо да пише по темата !

11 мнения
профил »
codblind каза на 31.01.2010, 13:53 ?. :

A real боклук аз му викам.

17 мнения
профил »
noobusername каза на 07.03.2010, 06:39 ?. :

Филма е хубав но играта е провал,както всяка друга игра правена по филм.До сега нито 1 не ми е харесала.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
James Cameron's Avatar: The Game

новини:
Маркетинговите специалисти от Stern Agee считат, че компанията е направила сериозна стратегическа грешка, пускайки едноименната игра доста рано преди филма.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 3 80
Assassin's Creed III 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48