facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Incoming
Ревю | 12.07.1998 | автор: Ник Мортимър


оценка:
Производител:
Rage Software
Издател:
Жанр:
Симулатор, Екшън
Платформа:
PC

Производителите на игри трябва всеки ден да изпращат по една огромна благодарност на създателите на 3D видеокарти! Защо ли? Ами защото правенето на нелоша игра вече става сравнително много по-лесно – влагате малко повече „цвят“ (поне 16-битов), задължително използвате всички достъпни 3D видеоефекти и добавяте солидно количество екшън. И ето че новата игра с повече от добра графика е вече готова! Всъщност това е изгодно за нас, потребителите – защото и малки софтуерни компании имат шансове да направят добра игра. Е, екшън-симулацията на не особено известната английската фирма Rage Software е направена именно по горната рецепта – и се е получило нещо доста добро (по-добро дори от някои игри, за които са похарчени милиони долари)!

Сюжетът на игрицата е елементарен – 6 юни 2009 година, Радарна инсталация за наблюдение на космическото пространство ADATA – Кения, Африка, 21:00 часа местно време. Следящият компютър отчита навлизане в атмосферата на неидентифицирани летящи обекти! Произход – извънземен! Red Alert! Red Alert… тревога първа степен! Извънземните кораби съвсем явно са се насочили към въпросната радарна инсталация и командния център за обработка на информацията, постъпваща от радара. Ако извънземните успеят да унищожат инсталацията, в отбраната на земята ще се отвори огромна дупка! Това всъщност е и първата ви мисия – като командир на наземната лазерна батарея ще трябва на всяка цена да отбиете атаката!

Фактът, че играта е създадена от малка компания, съвсем не означава, че тя е елементарна. Да започнем с това, че производителят е включил поддръжка на всички основни видове 3D видеокарти (което често не се прави от компании със значително по-големи претенции). Допълнително преимущество е възможността за всички видове multiplayer, дори можете да играете на един-единствен компютър като използвате опцията split screen! Тази опция е типична най-вече за видеоприставките и това ми подсказва, че може би тази игра също първоначално е била създадена за Nintendo (примерно). Приятните изненади продължават и по-нататък – оказва се, че можете да поиграете на ТРИ различни игри: arcadе, campaign arcade и campaign tactics. Аркадата е ясна – това си е чист екшън от типа един срещу много, като хубавото нещо е, че можете да поиграете и с извънземните кораби! Двата типа кампании естествено се състоят от поредица мисии, като поне първата мисия е почти еднаква и за двете кампании. Каква е разликата по-нататък не знам, но по принцип ще имате възможност да използвате цял куп както наземни, така и хвъркати бойни машини. Като стана въпрос за това – погледнах в директорията на играта, където са съхранени изображенията на предвидената за използване бойна техника и изброих ДВАДЕСЕТ И ДВА различни самолета, космически кораби на извънземните, танкове и една… крава! Можете да вярвате на очите си – правилно прочетохте! Действително там се мъдри изображението на крава! Само дето не ми стана ясно дали това е някакъв особен вид самолет или просто е хитро замаскиран танк!

И последно – някои от вас може да са останали с погрешното впечатление, че става дума за екшън-игра. Реално това си е точно симулация и на екрана пред себе си ще видите доста индикатори с полезна информация – радар, датчик за приближаващи ракети и т.н., въобще почти всичко, което се полага на един уважаващ себе си симулатор! 

 
системни изисквания
Pentium 133 32 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15