facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
HoverAce: Combat Racing Zone
Ревю | 13.08.2003 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Big City Games
Издател:
GSC GW
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Насам, народе! Ела и погледни тези необикновени машини. Те се придвижват на въздушни възглавници, развиват над 500 км/ч и са снабдени с едни от най-модерните пуцала, които някога сте виждали. Искате ли да седнете зад волана им, да пратите своите противници за вторични суровини и да станете шампион на местния междугалактически шампионат? Не берете грижи, ако отговорът е "да". Всичко това ще стане възможно чрез HoverAce.

Преди да настъпите педала на газта (или с каквото там се захранва едно подобно футуристично чудо), вниманието ще трябва да разгледате своята

превозна гъзарийка

Изборите варират измежду бойни машини, състезателни и нещо средно между тях (в техните леки  и тежки варианти). Естествено, не всичко е на разположение още в самото начало на състезанието. По-готините колички ще се отварят с течение на времето. Разполагате с начален капитал от няколко хиляди междузвездни доларчета, които би трябвало да ви свършат работа като за начало. Но колкото по-добре се справяте на едно състезание (брой избити противници, време за правене на една обиколка, място, на което завършвате, количество общ екшън и т.н.), толкова повече кинти ще имате. Малко по малко ще се отварят и нови технологични нива, които ще ви позволяват да ъпгрейдвате двигателите, щита, бронята, оръжията (основно и второстепенно), да поставяте генератори на повече енергия и да монтирате допълнителни гадорийки по колата си, които например ще могат да пускат по пътя мини или шипове. Така или иначе в това отношение сте силно облагодетелствани, а разнообразието е прилично.

Противниците в HoverAce обаче са едни от

Най-гадните копелета,

които някога съм виждал в подобна състезателна игра. Наистина, те са големи подлярчета. Правят абсолютно всичко, което е по техните сили, за да застанат начело – блъскат се, стрелят изключително точно, възползват се от бонус скоковете, печелейки преднина, и въобще вкарват в употреба всичко, което имат на разположение. В самото начало HoverAce може да ви се стори и малко трудна именно поради тази причина. Но не се отчайвайте. Всяко нещо си има цака. И след малко повече упорство, постоянство и подли методи от ваша страна вече ще може да финиширате първи. Из всички писти са разпръснати всякакви power-up-и, които ще ви правят невидими, безсмъртни, ще увеличават вашата атака, ще ви обвиват в странен яйцевиден щит, ще вдигат скоростта ви и т.н., и т.н. И споко – това е само началото.

По отношение на дизайн HoverAce почти няма слабо място. Скрийншотовете говорят сами за себе си. Описание по картинки в случая е напълно излишно.

Но за съжаление

и HoverAce, както и всички останали заглавия от жанра, омръзват твърде бързо. Този тип игри са, така да се каже, за еднократна употреба. Взимате ги, изконсумирате ги на един дъх, оставате доволни от тях, но рано или късно (в повечето случаи рано) ще трябва да ги захвърлите във виртуалното кошче на билгейтсовите “Прозорци”. Това по никакъв начин не омаловажава HoverAce. Вярно е, че не предлага почти никакви иновации в жанра, но е красива, разведряваща и увлекателна игра с най-различни режими за провеждане на състезания. Вярно е също така, че наподобява Star Wars Racer, Rollcage и др. Но ако търсите нещо подобно и обединяващо на геймплея на излизалите до момента заглавия от жанра – това е HoverAce. 

 
системни изисквания
Pentium II 500 MHz, 128 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31