facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4, Xbox One
 
   
 
Homefront: The Revolution
Ревю | 02.06.2016 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Dambuster Studios
Издател:
Deep Silver
Жанр:
Шутър
Платформа:
PS4, Xbox One
сайт на играта »

плюсове

прилично голям свят с интересни неща за правене

интуитивна система за ъпгрейди

очертава се дългосрочна поддръжка за играта

минуси

оръжията не са толкова солидни, колкото е добре да бъдат

технически не е съвсем изпипана

Игрите, чиято разработка се проточи прекалено дълго, обикновено имат нещастието да се окажат недостатъчно добри. Въпреки, че Homefront: The Revolution в никакав случай не е лоша игра, дългогодишният развоен процес и смяната на студията явно са си казали думата, защото новият шутър на Deep Silver и Dambuster се колебае между иновативен и доста посредствен, без да избира ясната посока.

Най-напред позитивното, защото такова наистина има - замисляли ли сте се как би изглеждала една Far Cry игра, но не в тропическата, а в градската джунгла? Или пък тайно сте си мечтали Dying Light да бе по-военизирана? Е, Homefront: The Revolution ви дава възможност да изиграете тази концепция, тъй като играта представлява един шутър от първо лице с отворен свят, който за разнообразие не е нито джунгла, нито сцена на зомби апокалипсиса.

За разлика от оригинала, тук нивата не са скриптирани, а имате една голяма карта - град Филаделфия - разделена на отделни райони. Като герой от съпротивата срещу севернокорейското нашествие, вашата задача е постепенно да освобождавате части от града и да елиминирате базите на нашествениците. Идеята не е революционна, но е готина, защото Homefront: The Revolution дава нужното разнообразие от неща, които да правите. Имате основни мисии, допълнителни мисии, както и различни събития, които периодично се случват на картата и в които може да участвате, ако сте достатъчно близо. Част от тях са зададени предварително, но други възникват в резултат на действията ви, така че изпълнявайки някои странични задачи, създавате възможност за още мисии. Самите задачи не са най-разнообразните, но добавете допълнителни елементи като стелт мисии или пък такива с мотор (да, карането на мотор от първо лице се оказва доста забавно) и получавате точно толкова, колкото е необходимо, за да не скучаете на тази иначе изненадващо голяма карта.

Кустомизацията на оръжията също е силна черта. В началото на играта получавате пистолет, който след това бързо превръщате в картечен и оттук насетне възможностите за ъпгрейди на арсенала стават най-различни. Съберете достатъчно ресурси и ще може да модифицирате отделни аспекти като прицелване, пълнител и др., при това доста интуитивно. Самият интерфейс наподобява този от Crysis и системата за ъпгрейди лесно се превръща в една от готините функции.

Друг е въпросът как ще използвате тези оръжия и тук започват проблемите на Homefront: The Revolution. Добрите шутъри имат една определена солидна механика на стрелба, която липсва тук. Вместо това, престрелките са някак летаргични и оръжията нямат истинска тежест. 

Визуално играта ни оставя със смесени чувства. По-малките локации изглеждат прилично, но когато излезете навън, градът е предимно неугледно сив пейзаж. Енджинът на Homefront: The Revolution е CryEngine, но това определено не е най-доброто му приложение.

Накрая, не може да не споменем и техническите проблеми на играта. Dambuster вече пусна един пач и работи по втори, но засега Homefront: The Revolution е доста нестабилна на моменти. Докато геймърите се молят за 60 кадъра в секунда, тук тази стойност често пада под 25 и действия като началото и края на мисия, излизане от меню и др. предизвикват осезаемо зацикляне.

Ако предпочитате онлайн играта, която бе от силните страни на оригинала, трябва да знаете, че Homefront: The Revolution няма истински мултиплейър, а предлага ко-оп мисии с продължителност от 30 до 60 минути. Успехът там ви дава пари, с които да отключите нови оръжия, екипировка и костюми. Концепцията е забавна и има бъдеще, стига в играта да участват достатъчно хора.

Като цяло, Homefront: The Revolution е една прилична игра, чиито амбиции от време на време просто изпреварват възможностите на нейните създатели. Трудно обаче можем да обвиним Dambuster в липса на ентусиазъм – освен една богата основна игра, студиото предвижда и доста сериозна поддръжка, включително и един голям допълнителен експанжън, който ще се появи догодина. Така инвестицията в Homefront: The Revolution е не само оправдана, но и дългосрочна, а това вече е нещо.

Копието от Homefront: The Revolution за PS4 ни бе любезно предоставено от Пулсар 

напиши коментар
 

189 мнения
профил »
Baldur каза на 04.06.2016, 01:37 ?. :

За първи път от много време ме е яд, че съм хвърлил пари за игра. Грешката беше моя, че не гледах ревюта и др. Първата игра никак не беше лоша и светът на деиствието беше интересен. Мултито беше бижу.

Това тук е пълен боклук. Киширана история с клиширани реплики. Има една игра - "Фриидом Файтърс" дето за десет години съм я превъртял петнадесет пъти. Покрай нея се запалих по този вид алт. военни реалности за окупация. Ми, по-добре си пуснете нея.

Бъгове, гличове, крашове. И това на PS4. Направо ме е страх да си помисля за PC какъв хорър ще е. И.И. на противниците е на ниво аркадна игра. Графиката е по-лоша от първата игра, а това уж се води "некст джен". И за всичко това ти искат 49.99 паунда с обещания, дето слушате всяка неделя от политиците. Незавършена, пошла и (най-вече) глупава пародия на шутър. Това със смяната на оръжията съм го виждал в десетки други игри, затова не разбирам защо навсякъде го хвалят.

Не си хвърляите парите за това нещо. Разработчиците пикаят върху вас и ви лъжат, че е пролетен дъжд. Пък ако решите - нека да е поне след първия ъпдейт. Помня когато Until Dawn излезе беше на практика нейграема. Но след ъпгрейда се оправи. Fallout IV също. Но туй чудо колкото и да го оптимизират, пак ще е боклук. Толкова време чакане за едно голямо нищо.

240 мнения
профил »
DA_ROK каза на 04.06.2016, 07:36 ?. :

Някога купих Дюк Нюкъм Форевър.

428 мнения
профил »
kamengtaiv каза на 05.06.2016, 16:47 ?. :
Редактиран на 05.06.2016, 16:48 ?.

И аз купих Duke Nukem Forever 5-6 месеца след излизането и, защото тогава и падна цената. Хареса ми играта, именно затова я закупих оригиналната версия. Вярно е че това чудо се чакаше 12-13 години, но все пак беше забавна игра :)

370 мнения
профил »
radi каза на 07.06.2016, 20:47 ?. :

Аз докато не е тествам ,не мога да кажа добра ли е или не :) Но ми изглежда добра

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.06.2016, 10:05 ?. :

Това е най-положителното ревю на тази игра което съм виждал. Всички реват, че не са си стрували парите, доста хора казват че това е най-лошата игра евър :)

напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Homefront: The Revolution

новини:
Homefront: The Revolution бе една доста посредствена игра и нейният издател признава, че това може да е свързано с прибързаното ѝ пускане.
Homefront 2 стартира като линеен шутър, подобен на оригинала от 2011 г., но идеята се променя, когато правата върху играта отиват в Crytek през 2013 г.
Играта ще предложи "епична сингъл кампания", която се състои от над 30 часа, а освен това ще има и допълнителен режим под името Resistance Mode.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Halo: Reach 176
Halo 3: ODST 26
Killzone 3 20
Crackdown 2 10
Duke Nukem 3D: Megaton Edition 9
Battlefield 1 8
Destiny 2 8
Doom 2016 5
Legendary 3
F.E.A.R. 3