facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Hitman
Ревю | 21.04.2016 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
IO Interactive
Издател:
Square Enix
Жанр:
Тактически шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
85.20 лв
купи играта »

плюсове

отлично въведение в новия формат

разнообразие от начини за постигане на целите

жив и динамичен свят

минуси

единствената локация се изчерпва след време

Hitman става поредната игра, приела епизодичния формат, който е призван да ѝ предостави по-дълъг живот и да държи феновете ангажирани с предоставяно на редовни порции съдържание. За момента от нея не сме видели кой знае колко много, но смело можем да кажем, че тя ще се понрави на феновете на поредицата, защото им дава свободата, която отдавна искаха.

Hitman - Episode One, любезно предоставен ни от Fast2Play, ви предлага три мисии, което на пръв поглед не звучи много, но от определена гледна точка създава повече възможности и сюжетни линии, отколкото цялата предна Hitman: Absolution. Това е така, защото първият епизод ни предоставя карт бланш да създаваме сами собствени истории за шпиони, покушения и дръзки бягства. Първите две нива определено са създадени като въведение в новия формат и е доста забавно да гледате реакциите на колегите на Агент 47, когато той се опитва да учи подходите към шпионажа и убийствата и неизбежните грешки, които прави.

На свой ред, мисията в Париж е в съвсем друг мащаб и умело заплита нишките на сюжетната линия на цялата поредица, който по-късно ще се разположи върху още пет големи локации в течение на следващите месеци. Диалозите както обикновено са минимални, а самият Агент 47 е обичайният мълчаливец дори когато персонажите около него ви засипват с най-различни разговори и подробности. Hitman е игра преди всичко за възможности и избори, които играчите правят, за да създадат собствени истории в рамките на мисията. Комбинацията от умела дегизировка, стратегически поглед, бързи бягства и нетрепваща ръка пък дава обичайната доза адреналин.

Като геймплей, играта ви предлага умел микс от стелт, шпионаж и стрелба, който възнаграждава преди всичко предпазливото поведение и мисленето с няколко хода напред. Разбира се, Агент 47 си е все така безупречен стрелец и способен убиец, но звездата му блести най-ярко в бързата смяна на дегизировките. Именно те му откриват достъпа до нови зони и предоставят повече начини да се докопа до целите си, след което да се измъкне незабелязано.

Както подобава на една добра стелт игра, никой костюм не може да бъде като невидимо наметало и има персонажи, които могат да открият разликите. Като цяло обаче, Hitman е достатъчно добродушна игра, що се отнася до засичането ви от враговете и в повечето случаи ще имате достатъчно време, за да им се изплъзнете излизайки от полезрението им и сменяйки облеклото. Да не говорим, че има и множество помощни опции като специално зрение, което помага да откриете разположението на враговете и важните обекти около вас.

Като локация Париж е колоритно място с модна естетика, големи тълпи и предостатъчно начини да откриете "вашето" покушение. Светът е жив и естествен и обикалянето наоколо е наслада. За да повиши предизвикателството, играта предлага т.нар. Mastery нива, които се отключват след постигането на определени постижения. Те на свой ред дават нови опции за изиграване на ситуацията като нови предмети и различни локации, откъдето да влезете.

Hitman - Episode One изглежда много добре и IO Interactive мъдро е избрало Париж като първа локация, която доста добре позволява на играчите да се потопят в атмосферата на играта и да видят различните механики, които енджинът позволява. Единственият негатив логично е, че в даден момент нивото започва да се изтърква, но след броени дни ще видим следващия епизод, така че гладът ви ще бъде заситен. Съдейки по дебюта си, Hitman определено се очертава като интересно и иновативно заглавие, което не бива да пропускате. 

 
системни изисквания
OS: OS 64-bit Windows 7 Processor: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz / AMD CPU Phenom II X4 940 Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 / Radeon HD 7870
напиши коментар
 

169 мнения
профил »
Corvo каза на 22.04.2016, 18:28 ?. :
Редактиран на 22.04.2016, 18:37 ?.

Играта сама по себе си е супер, но епизодичността и DRMа ще я закопаят. Не стига, че пускат следващия пакет с 2-3 седмици закъснение, ами ще е само едно ниво в Жабария. Поне да бяха вкарали и мисията в Маракеш. После пак 1 месец чакане и циклене на челинджи и контракти, докато дойде следващото ниво.
Слабо...

189 мнения
профил »
Baldur каза на 22.04.2016, 19:30 ?. :

Израсъл съм с поредицата.

Ама пари за епизиотични игри нямам. И да имам, не ми се занимава. Като излезе дефинитив ейдишъна, обадете ми се и ще го купя. Благодаря :D

264 мнения
профил »
A Predator каза на 22.04.2016, 19:43 ?. :

https://youtu.be/YC1RrgPnzRU?t=3m32s

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 02.05.2016, 06:09 ?. :

Една от страхоните игри унищожени от алчните маркетолози и нещасни ДРМ-чета .. пикам ти на смешния хитмен ... AI-то толкова много куца че нема и накъде .. бла бла блабла по илядо начина можеш да гътнеш целта .. и кура му янко се казва янко ... кел файда като NPC-тата са с мозък на жаба ..
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Hitman

новини:
Ако досега не сте успели да пробвате миналогодишната Hitman, IO Interactive има оферта за вас.
То представлява преработена версия на нивото в Париж, този път с елхи, украси и сняг, както и подаръци.
Очаква ни една по-скромна седмица, която все пак не е лишена от интересни заглавия, които идват под формата на два римейка и на новия епизод на Hitman.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
ArmA 2 10
Zombie Army Trilogy 9
Plants vs Zombies: Garden Warfare - ВИДЕО 8
Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 3
The Division 2 - Update 4 2
Delta Force: Xtreme 2
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 1
Delta Force 1
Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield 1
Tom Clancy's Rainbow Six 1