facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Heroes Over Europe
Ревю | 13.10.2009 | автор: Свилен Енев


оценка:
Производител:
Transmission Games
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Уникални природни красоти на родната Европа

Реалистични модели на самолетите от Втората световна

Велик музикален съпровод

минуси

Липса на задълбочена история

Игра по Втората световна война

Пред вас е продължението на известната игра за Втората световна война Heroes of the Pacific. Heroes over Europe си е типичен летателен симулатор, който ви вкарва в центъра на брутални сражения, директно провеждани в сърцето на Стария континент сред буря от куршуми и противовъздушни снаряди.

Историческата последователност на играта принципно следва процесите от съюзническите атаки над Лондон до унищожението на Берлин, но това не е точно така. Защо, ще разберем след малко. Разположени сред комфортни и добре оборудвани кабини, вие ще летите с

най-известните модели самолети от тази епоха

като се наслаждавате на необятни пространства и красивите пейзажи на Европа. Локациите са старателно пресъздадени – освен типичните за съответната позиция природни особености ще виждате и характерните за мястото сгради и съоръжения, изрисувани в педантични подробности. Тук е моментът да спомена, че дори Лондон и Берлин са изградени с най-голямо старание. Но нека уюта на красотите не ви заблуждава - сърцето ви ще бие учестено и ще ви облива студена пот, когато мисията ви е да оцелеете в едни от най-напрегнатите догфайтове, пресъздавани в боен летателен симулатор.

Битките са реалистични и внушителни. Трябва да се има предвид и че на ваше разположение са над 40 вида изпипани до съвършенство бойни самолети. Освен че са детайлни, летящите машини търпят и локализирани поражения от нападащите ги асове или противовъздушната отбрана. Играта не е хронологически последователна – тоест ако разчитате да следвате исторически достоверните събития, може да се затрудните. В известна степен ви е дадена свобода да проектирате както битката, така и изхода от войната. След всяка мисия ще се отключват нови самолети, някои от които предназначени за битки въздух-въздух, а други – за бомбардиране. Целите са добре познати на любителите на жанра и се състоят от задачи като „Защити ескадрила от бомбардировачи“, „Охранявай кораби-торпедоносци в морето“, „Унищожи ПВО установки на земята“, „Бомбардирай вражески резервоари“, „Свали еди-кой-си от въздушното пространство“ и много други.

Heroes over Europe ви превъплъщава в три летателни аса

Естествено - от Съюзническите войски: англичанина Дени Милър, американеца Том Фостър и холандеца Уил Веста. За жалост сценарият е доста постен и някакси ми се искаше да ни грабнат с по-увлекателна история. По същия начин можеше главните герои да бъдат примерно българинът Данчо Милев, турчинът Тезер Коркют и румънецът Букор Енеску – от това сюжетът нямаше да се промени ни най-малко. Нито пък изходът от конфликта.

Безспорно най-добре е да подкарате играта с джойстик, иначе рискувате да си направите кардиналното заключение, че управлението е лошо. И донякъде ще сте прави. Контролите са малко объркващи и на пръв поглед – неинтуитивни. Но пък какъв по-добър повод да извадите прашасалата джаджа от шкафа?

Започвате с обучителна мисия, която е и едно приятно пътешествие из внушителния небосклон. Е, още от началото ще се наложите да изпитате огневата мощ на своя железен орел, но и гледките си ги бива... Бързо ще трябва да схванете как да различавате летящите противници, което и не е особено трудно – появяват се като жълти и жълто-червени триъгълничета на вашия мерник и вие просто трябва да не ги изпускате от мушка. Но, разбира се, внимавайте да не се разбиете в морето или в някоя скала междувременно. Готин момент е докато стреляте по противников самолет, който е далеч в небосклона, набързо да го зумвате, за да видите дали добре сте се прицелили. Тогава тръпката от играта се увеличава неколкократно, защото виждате врага в реалния му вид, а не просто като фиктивен обект от видеоигра.

Впрочем ако сте невротик, това не е вашата игра – когато ви подгони ескадрила от нацистки самолети, комбинацията от музика, звукови и визуални ефекти, съчетани с искреното ви желание да опазите крехкия си животец, могат да ви влудят. Освен това, ако имате агорафобия, по-известна като страх от открити пространства, летейки над безкрайните морски ширини, ще ви се прииска или да забиете самолета направо във водата, или да счупите монитора от напрежение. Приемаме обаче, че средностатистическият геймър се забавлява във всяка ситуация, която му се предложи и тогава откриваме, че пред нас е едно чудесно забавление за новодошлите студени есенни дни, когато няма къде другаде да отидем, освен в ледения небосвод на родния европейски континент. Татататата-фиуууууууу. 

 
системни изисквания
CPU 2,4 GHz, 1 GB RAM, 128 MB Video
напиши коментар
 

716 мнения
профил »
Drecher каза на 14.10.2009, 15:44 ?. :

Aркадка с неоспорим чар.

115 мнения
профил »
vmaster каза на 14.10.2009, 16:47 ?. :

Определено е добра. Ubisoft отново показват,че се справят добре със самолетите.
Беше нужна пълна пренастройка на контролите а ла HAWX, но това е дребен кахър.
Системата за Ace Kill внася допълнителна забава :)

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 15.10.2009, 08:33 ?. :

на пръв поглед играта изглежда много добра и се надиавам не само да изглежда така ,въпреки че чесно казано мнението ми за Ubisoft не е много добро

4 мнения
профил »
Judicator каза на 15.10.2009, 19:50 ?. :

Играта иазглежда адски добре. Би било трудно да свалиш изтребител без ракетите с топлинно насочване или другите модерни оръжия. Нямам нищо против да опитам малко олд скуул екщън.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 15.10.2009, 19:57 ?. :

Искам да добавя, че 3-ят герой е Ново Зеландец а не холандец

115 мнения
профил »
Telba каза на 22.10.2009, 20:55 ?. :

Бързо коментарче:
На първата картинка,Свилен Енев е писал, че самолета не му приличал на такъв от Втората Световна Война.
Това е Месершмидт 262, първият в света напълно функциониращ реактивен изтребител.
http://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Me_262

1124 мнения
профил »
vanmx каза на 24.10.2009, 11:43 ?. :
Редактиран на 24.10.2009, 11:49 ?.

Може би е имал предвид че камуфлажа не изглежда автентичен. Иначе тоя самолет е бил голямо страшилище за времето си. http://www.youtube.com/watch?v=E-8CQp2_BLc
Иначе игричката става за загуба навреме, но прекалено arcade ми идва. Il-2 Sturmovik е играта.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Heroes Over Europe

Чийт:
Heroes over Europe е летателен симулатор, който ви вкарва в брутални сражения в сърцето на Стария континент. Ето и бонус самолетите, които може да отключите.

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58