facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Harry Potter and the Chambers of Secrets
Ревю | 17.12.2002 | автор: Христо Танушев


оценка:
Производител:
EA Games
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Екшън, Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

Хари Потър, не е ли това момче далечен братовчед на Бил Гейтс? Този и още много въпроси ми се въртят в главата откакто пуснах тая геймка. Но първо да видим аджеба що за същество е Хари Потър и има ли почва той у нас. Изглежда има, защото много от децата си умират да го четат, но това си е техен личен проблем. Та Хари е един малък очилат... опа поизпуснах си нервите. Дайте да почнем на ново (сега без лични оценки), той е едно все още малко и осиротяло дете на родители магьосници. Единствената цел в живота му е като родителите си да изучи някое друго заклинание. И докато си мечтае за това, той ненадейно е приет в училището за магове Хогуардс. Там Хари е на голяма почит щото, изглежда, родителите му са били велики вълшебници.

Общо взето това е историята на първата част на играта (и съответно - на книгата). Сюжетната линия продължава с това как нашият герой се завръща в Хогуардс след нещо като лятна ваканция. Хари и добрият му приятел... ъ-ъ-ъ забравих му името, отиват на знаменитата гара, от която потегля влакът за училището, но за зла участ го изпускат. Оттук историята малко се оплита. Всъщност според мен е грешка играта да излиза преди филма, защото не са толкова много геймърите, които са прочели книгите и знаят за какво става въпрос. Но да продължим с

Геймплея

Главното ви занимание ще е да овладеете няколко заклинания, които ще ви служат по време на игра. Освен това ще изпълнявате различни challeng-и, които ви поставят преподавателите. Та като стана дума за магии, трябва да спомена, че системата за "зазубрянето" им е доста опростена. Вместо сложния начин от предишната геймка, където трябваше да повтаряте с мишката формата на магически символ, сега просто трябва да натиснете няколко клавиша и научавате заклинанието. Също така ще имате възможност отново да играете симпатичния хогуатрдски спорт Quiddich. Хари отново изпълнява ролята на "търсач" в отбора на Грифиндор. Екстрите са си същите - жаби, които ви възстановяват кръвта, и магически карти.

Най-голямата новост обаче са дуелите. Да, ще можете да се дуелирате със съучениците си на специална арена. Така че зарязвайте Unreal Tournament 2003 и идвайте по-бързо в света на малкия Хари :))). Противниците ви ще бъдат с нарастваща трудност, а за награда получавате част от бобените зърна на врага (това е официалната парична единица в Хогуардс :-)).

Графиката и звука

Видеото и аудиото са си на предишното ниво. Разбирайте го буквално. Няма никакви промени, играта си е с добре познатия ни стар Unreal-ски енджин. Звукът и той си е добър, но не блести с нищо. Останала си е и добрата "колежанска" атмосфера в геймката. Така че, ако ви се играе нещо спокойно и горе-долу приятно, намерете си Harry Potter and the Chambers of Secrets, пуснете я и убийте възможно най-много пъти чирака-магьосник. :-) 

 
системни изисквания
350Мhz CPU, 64 RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58