facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Hard Truck Tycoon
Ревю | 28.02.2006 | автор: Стефан Хаджиев


оценка:
Производител:
GS Software
Издател:
Buka Entertainment
Жанр:
Тайкун
Платформа:
PC
сайт на играта »

Жанрът на тайкуните има отявлено очарование по простата причина, че фирмено-корпоративното развитие, трупането на финикийски знаци и лично им`ане са неотменна част от милата ни западна култура. За всички, които нямат достъп до комсомолски капитал в куфарче, наследство на дядо, гениални фиансови умения или неразумна доза късмет на рулетка, този вид игрици предоставят единственото сравнително реалистично усещане за мащабно развитие икономическо и мощни потоци от пари...

Та, в наши дни вариациите по темата са всевъзможни, като една от последните е и настоящата геймка Hard Truck Tycoon.

T.I.R.

Въпросното чудо представлява симулация на мащабен тираджийски бизнес, който се вихри из просторите на Северна Америка. В началото на действието играчът разполага карта, където са отбелязани зажаднели за транспортни услуги манифактури, купчина долари и приблизително пълна свобода за действие. Основните компоненти, на които се базира джиткането, са обобщени в името на античното хоризонтско радиопредаване “Хора, пътища, автомобили”. Хомосапиенсите като пръв компонент в тази троица са отявлени представители на шофьорското братство. Задача на наша милост е да подбере добри работници и при нужда да ги обучи за нещо по-специфично от рода на пренасяне на експлозивни товари. Вторият елемент – пътищата – се изразяват в това, че играчът може да строи всевъзможни асфалтирани съоръжения и поддържащи бизнеса-сгради. Третият компонент – автомобилите – е свързан с набавянето и обгрижването на приличен камионен парк.

Геймплей

Вариантите на игра са по-скоро класически. От една страна, Hard Truck Tycoon предлага свободно джиткане, от друга – сценарии, а от трета – мултиплейър. Малкото минусче е свързано с факта, че историите, заложени в сценарния модел, са прилично дървени. Самотната смислена част в този вариант на джиткане е туториалът, в който се обясняват основните действия и елементите по менютата. Вторият леко бозав момент в геймплея е, че с каквото и да се захванете, действията и крайната цел се изразяват в монотонно изграждане, попълване и комбиниране на живия, механичния и недвижимия фактор, размазване на конкуренти и умерена пестеливост.

В случая единственото по-здраво плюсче на играта е, че позволява голяма свобода в подбора на първоначалните условия: наличие и сила на сродните конкурентни фирми, честотата на повредите, началните финансови средства и т.н.

Сетива

По отношение на по-сетивно ориентираните си компоненти, прясната геймка не предлага кой знае какво. Картинките и музиката са хубави, но ако попаднете на играта, не очаквайте да видите смразяващи графики и петстотин и шест канален звук. Детайлите по аудиото и видеото са прости и лесно смилаеми – така както си трябва и ни на йота повече. 

Hard Truck Tycoon е приличен тайкун, който не стига до висотите на жанра, но определено си има своите леки очарования. Това е игра, която би намерила верни фенове в тесен кръг почитатели, шизоиди и особено извратени собственици на транспортни фирми. Ако влизате в някоя от тези категории – намерете я, а ако не – потърсете нещо друго, в наши дни геймки има бол. 

 
системни изисквания
хардуер: P 1 GHz, 256 MB RAM | софтуер: Win All
напиши коментар
 

117 мнения
профил »
gerg каза на 24.07.2012, 16:16 ?. :
Редактиран на 08.11.2013, 06:02 ?.

Хубава е
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Jurassic Park: Operation Genesis 2
Mall Tycoon 1
Sid Meier’s Railroads 1
Railroad Tycoon II 1
Sim City 4 1
The Movies 1
Prison Tycoon 1
Tropico 1
Tropico: Paradise Island
Luxury Liner Tycoon