facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Halo: Reach
Ревю | 05.10.2010 | автор: Ивелин Г. Иванов


оценка:
Производител:
Bungie Software
Издател:
Microsoft Game Studios
Жанр:
Шутър
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »
Цена:
129.00 лв.
купи играта »

плюсове

Безспорно най-добрата графика досега в поредицата

„Дежурният” убийствен саундтрак

Вече провереното и работещо геймплей ядро на поредицата

минуси

Повечето „нови елементи” не са добре интергрирани

Очевидни, макар и не драматични AI проблеми

Историята, пустата му история...

Като се замисли човек, не е никак справедливо да се оценяват по едни и същи критерии две игри с разлика в бюджетите от петнайсетина и повече пъти. Не казвам, че на „евтините” заглавия трябва да се спестяват критиките. Но в същото време проект, в който пари и време е имало в изобилие и дори в излишък, трябва да бъде съден доста по-строго и радикално. Просто защото нищо на практика не е стояло между неговите създатели и възможно най-добрата игра правена някога. Затова (и по много други причини) игрите би трябвало да се оценяват на базата на потенциала на проекта, стоящ зад тях, а не в някакви абсолютни единици.

Reach не е просто поредната Halo игра

а последната от поредицата, разработвана от Bungie. Дори този факт сам по себе си бе достатъчен, за да изстреля такъв проект в орбитата на всеобщото внимание. И още преди от Reach да бъде показано каквото и да било, играта единодушно беше обявена за безспорен бъдещ хит. Така де, как биха могли хора като Bungie да се издънят, при това в прощалния си Halo проект? Интересът към заглавието беше (и все още е) ако не феноменален, то поне повече от „специален”. В такъв случай би трябвало и критериите, по които тя се оценява да бъдат „специални”. А играта, уви,

не издържа на такова приближаване на обектива

Нека започнем с историята. И не защото една FPS игра трябва непременно да има най-запомнящата се и засукана драма за фон на кажи-речи несекващия екшън. Но ни ви ли е омръзнало, поне малко, Bungie (и най-вече маркетинг машината на Microsoft Game Studios) все така да жонглират с гигантомански определения като „епична”, „затрогваща”, „легендарна”? Сериозно? Не, сериозно?! Твърде завъртяна, объркващо сложна понякога, с прекалено много незапомнящи се „герои” - това да. За бога, фикцията на Halo така и не успя да се издигне до нивото на невероятния си саундтрак! Спомнете си сега наистина разтърсващата тема на Halo 3, и после (с ръка на сърцето) ми кажете, че емоцията остава непокътната след като си заредите сейва. Reach има същият проблем. А „райтърите” на Bungie са имали всичко необходимо, за да създадат едно наистина запомнящо се изживяване.  Цялата драма около съдбата на обречената планета Reach, всичките (макар и поизтъркани вече) емоции в стил „братя по оръжие”, „саможертва” и прочее. Потенциалът си е там, само някой да го беше използвал. Вместо това наистина великолепният (отново) саундтрак остава за пореден път самотен воин в опита на Bungie да размекнат закоравелите геймърски емоции. А не е като да няма от какво да се поучи човек, именно в този жанр, стига да иска... И да може, естествено.

Геймплеят

Противно на всичко, което може би сте чули, Reach експлоатира все същата, вече доста изтъркана по ръбовете Halo формула. Независимо от новите оръжия и превозни средства, от новата система на специални ъпгрейди и битките в космоса дори, геймплей усещането е до болка познато. Въпросните ъпгрейди, да речем, позволяват на вашия „спартанец” да тича по-бързо, да използва ракетна раница, да става невидим или пък да „поръчва” орбитален удар. Нищо лошо по принцип, стига разбира се всичко това да беше малко по-умело интегрирано в стила на игра. Така както са в момента, нещата твърде много приличат на лайт версия на Crysis. В същото време премахването на елемент, който едва ли не се смяташе за една от запазените Halo марки, т.нар. „dual wielding”, буди поне у мен поне меко казано недоумение.

Космическите битки

Макар и определено нелоша идея на хартия, орбиталните схватки в Reach отново създават усещането за поредната не много умело зашита кръпка. Или с други думи – те са там просто ей така, за да ги има. И за да станат нещата още по-зле, цялостното усещане отново е като за нещо, което вече си виждал не веднъж и два пъти на други места, при това преди години. Космическите симулатори от доста време насам не са специалитета на деня, но дори игри на по десетина години се справяха по-добре, просто защото това беше ядрото на геймплея им. Съжалявам, че ще продължа с аналогиите, но ако това е отговорът на Bungie на секциите с превозни средства в Modern Warfare 2 (изненада, изненада!), то – не, благодаря. Да, звучи твърде насилено като сравнение, но бихте ли се сетили за по-добра причина в Reach въобще да има „космическа симулация”? Аз лично, не.

Проблемите

Нито един от тях няма да ви счупи играта, но – отново – проект с такива претенции просто не може да си позволи да ги има. Най-драматичните от тях са свързани с баланса на новите оръжия и изкуствения интелект. За оръжията просто няма да коментирам, защото там преценката винаги е малко или повече субективна. Но за издънките в AI-то може да се говори дълго и напоително. Какъв всъщност е смисълът от съекипник, управляван от изкуствения интелект, който не може да подкара прословутия Warthog в права линия? Очевидно присъства в играта, колкото да не е без хич, а от геймърите се очаква просто да се гмурнат направо в дебрите на мултиплейъра, където този проблем на практика не съществува.  Не очаквайте AI-тата да са особено полезни и по време на битка – най-добре си свършете сами работата. Добре де, защо тогава въобще трябваше да се създава илюзията за „екипна работа” в сингълплейъра? За това колко „умни” са противниците също не ми се говори твърде. Ще спомена само, че в една от най-напечените (по замисъл) ситуации си реших тотално проблемите като просто застанах от другата страна на една що-годе голяма и що-годе кръгла преграда. Танкът, който стоеше от другата страна и който аз спокойно виждах (поне горната му част), така и не намери пътя до мен, докато аз кротко си го „налагах”. В друг случай отстрелях два „хънтъра” (или както там се казваше версията им в Reach) и група „елити” от „феноменалната” дистанция от... 50-тина метра. Между нас имаше пряка видимост, между другото, а бяхме и на кажи-речи една височина. Горките извънземни обикаляха шашардисани наоколо, без въобще да могат да се ориентират откъде ги стрелям. Такива ми ти работи.

Графиката

Безспорно най-добрата в поредицата до момента. НО, както казаха и мнозина преди мен – „най-после!”. След умереното графично разочарование, което ни предложи Halo 3, наистина беше крайно време. Проблемът е, че дори в своите пикове графиката на Halo Reach пък е просто е една от многото добри през последната година-две. Незабравими гледки? М-не. Момент да помисля пак... Не. Играта просто реши най-накрая да се откаже от пластмасово-бутафорната си визия и да заложи малко повече на реализма. Все пак времената са други и онова, което минаваше за очарователно различно по времето на първото Halo, изглеждаше вече почти абсурдно остаряло във второто и третото издание на играта.

Мултиплейърът

Съжалявам, но няма да му обърна... никакво внимание. Да, давам си сметка, че именно това е  черешката в тортата на Reach. Но, първо, омръзнало ми е до болка сингълплейър изживяването в този жанр да се третира като необходимо зло. И, второ, хайде кажете ми – колко души в България ще си вземат оригиналната версия на играта, за да играят на не-хакнатия си Xbox 360, ползвайки своя Gold membership в Xbox Live? Пет? Или може би десет? О-о, двайсет! Колко впечатляващо! Ако сте сред тях – най-искрено и без грам ирония ви стискам ръката, защото именно вие сте истинските Halo фенове в нашата скромна държавица. Колкото до останалите, които ще ревнат срещу тази статия – съжалявам момчета, но ако наистина бяхте почитатели на играта, може би нямаше да е зле първо... да си я купите. 

напиши коментар
 

31 мнения
профил »
darkeci каза на 06.10.2010, 09:52 ?. :

С един приятел играхме Halo 3 кооператив и честно казано бях разочарован от играта.Microsoft само се надуват безпочвено, като гледам и ревютата на тази си е същата боза.

716 мнения
профил »
joar каза на 06.10.2010, 10:03 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 10:04 ?.

Добре бе, автора толкова време не се ли научи, че се пише Bungie, не Bungee? А да питам, пародия на ревю ли правите?

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.10.2010, 11:38 ?. :

За пародия на игра - пародия на ревю.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 06.10.2010, 17:51 ?. :

ROFL ciborg xD хАХАХАХАХАХха

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 07.10.2010, 15:39 ?. :

Ха, ха... ciborg маже направо :D
А на ревюто ко му е?
На който не му харесва, да оди да чете от IGN.

320 мнения
профил »
radqtor каза на 06.10.2010, 10:04 ?. :

Засегнати конзоладжийчетааааааааа

664 мнения
профил »
John-117 каза на 06.10.2010, 10:06 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 10:07 ?.

Определено най-лошото ревю, което съм виждал някога. Как може да правиш ревю на Halo: Reach и да не пишеш за мултиплеъра, forge, co-op-а, firefight-а?

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.10.2010, 11:42 ?. :

Защото игрите...хммм...едно време, преди XBox Live бяха главно сингъл и може би, МОЖЕ БИ, в мнооого редки случаи - мулти. Какво очакваш да пишат за мултито, все едно не си виждал достатъчно Halo мулти, нито пък мултито на днешните FPS игри. Събери ги 2-те и дотам. Сингълът би трябвало да е лицето на една игра и да я прави по-добра, а не мултиплейърът, който (не мисля, че може да спорим по въпроса) при FPS игрите напоследък е все същото с малко по-различни оръжия и някоя и друга глупост за цвят...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 12:04 ?. :

Да и затова ънриал търнамент и кеик 3 нямат сингъл.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 06.10.2010, 17:52 ?. :

кеик 3 продължението на торта 2 ли е? :D

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 07.10.2010, 04:33 ?. :

Spec man you're killin me LOL. Само на мен ли ми се струва или на Ънриал си имаше кампаниика, в която трябва да станеш шампион в турнира?

281 мнения
профил »
needar каза на 07.10.2010, 07:38 ?. :

Dumb_Joe , не само на теб , Всичко Unreal Tournament-и (както и е казано в заглавието "Tournament" което значи Турнир) ИМАТ СИГЪЛ , И той беше да станеш шампион !

687 мнения
профил »
the_presator каза на 06.10.2010, 10:16 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 10:16 ?.

По тази логика и на следващният CoD не поглеждайте мултиплеърът... Баси ревюто.
Кампанията наистина не е нещо феноменално, но да се прави ревю без да си играл мултито??? WTF?

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.10.2010, 11:19 ?. :

Ъмм. не е - в статията си стои на няколко места а коментарите говорят :)
б.т.в. Предлагам да се спрат ревютата на PS3 защото колко човека в България ще си купят игри на нехакнатия си PS3 LOL :)

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 06.10.2010, 11:26 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 11:34 ?.

Финалът, в който г-н Иванов се оправдава с невъзможността си да ревюира мултиплейъра на мултиплейър ориентирана игра, атакувайки с твърдението, че броят на хората, които ще си я купят оригинална, е малък, е достойно за някоя селска фен гейм-медия и е проява не просто на липса на професионализъм, а на такъв с отрицателен знак. Ебаси.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 06.10.2010, 11:39 ?. :

Когато се писа хейтърска статия, всички ни наричаха фенбойчета.
Сега всички станаха фенбойчета.
Не съм играл играта незнам и най-вероятно никога няма да я играя, бих си зел Xbox за други заглавия, просто шуутър на конзола плях ( имам Xbox360 контролер на компютъра с него играя повечето игри в който няма стрелба и е уникален, но стигне ли се до стреляне с мишка и клавиатура удоволствието за мен е 10 пъти по-голямо)

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.10.2010, 11:48 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 11:49 ?.

Жалки конзолни фенбойчета, спрете да се хващате само за правописните грешки в статиите и просто си потърсете друг сайт, в който да хейтите по журналистите. Оплюхте статията, защото не е писано за мултито. Вярно, че оправданието е жалко и (за пореден път) непрофесионално, но с какво може да ви изненада мултито на FPS игра? Нищо! А мултито в продължението на FPS игра? Абсолютно нищо! По-горе в статията ясно е написано, че геймплейно играта почти не се различава от предшествениците си. Тогава какво искате, за историята на мултиплейъра ли да ви разказва? Rofl, жалки сте, при това много...

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 06.10.2010, 11:52 ?. :

Прост си, не ставаш.

716 мнения
профил »
joar каза на 06.10.2010, 11:52 ?. :

Ти специално играл ли си мултито?

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.10.2010, 11:57 ?. :

Правописна грешка е като сбъркаш в една дума. Когато напишеш всичките по един и съи грешен начин това е не правописна грешка а чисто и просто невежество и незнание (Плюс мързел - елементарна работа е да пуснеш гугъл илипросто да си пуснеш играта където огромен надпис с правилното название ти се набива на очи)

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 06.10.2010, 11:57 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 12:00 ?.

Не, joar. Какво доказваш с това, моля?

П.П.
Усетих се, но нали системата с цитатите е недомислена...

716 мнения
профил »
joar каза на 06.10.2010, 11:59 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 12:00 ?.

Не ти, ciborg.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 11:57 ?. :

Имам чусвтвото че тая статия я е псиал някои които неразбира от игри. Няма да я чета дори.

190 мнения
профил »
Freedom каза на 06.10.2010, 12:14 ?. :

Добре момчета и момичета който толкова ревете за мултито и я играете в Xbox Live, моля направете едно мини ревю, тук в коментарите, за великия мултиплеър в Halo Reach. А ти iddq като не си чел статията защо тогава въобще коментираш?

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 12:18 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 12:20 ?.

Защото съм сигорен, че съм много по-наясно отколкото е автора и ако му прочета простотията която е изляна под формата на статия най-много да се изнервя. То това да неси играл Хало мулти и да пишеш статия си е диагноза.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.10.2010, 13:50 ?. :

Ако направят мини ревю, то ще е нещо от рода на "Мултито на играта е супер яко. Halo е най-яката игра. PC-то умира." Ако им кажеш, че мултито е същото като на всеки друг FPS, само те питат "а ти играл ли си го". Не, и няма да го играя. Нямам XBox и, дори да имах, пак нямаше да играя Halo (даже и хакнат да беше и да не трябваше да давам 130 лв. за тая боза). Когато някой Кашон360 фенбой даде поне няколко качествени аргумента защо мултито на Halo: Reach е толкова различно и по-добро от тези на всеки друг FPS, правен някога, пак ще помисля.
Тъп сингъл + средностатистическо добро мулти = най-добрата игра... Да бе да!

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 13:56 ?. :

Първо играи после коментираи.

12 мнения
профил »
game_fan каза на 06.10.2010, 15:16 ?. :

ciborg ама ти наистина си ограничен. Както казва iddqd играй и после говори. за мене лично цялата поредица си е много добра и с радост си изцъках и тази част. страно ми е защо толкова хора просто мразят играта, а дори не знаят за какво става дума. а да забравих сега е модерно да си хатер. Също така какво като е на конзола и защо и в България вече да имаш конзола значи да си "смотан". Това не са ви Левски и ЦСКА само едните да се псуват с другите. Игрите май бяха за забавление или се бъркам уви.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 07.10.2010, 13:51 ?. :

"Когато някой Кашон360 фенбой даде поне няколко качествени аргумента защо мултито на Halo: Reach е толкова различно и по-добро от тези на всеки друг FPS, правен някога, пак ще помисля."
Я пак пробвайте...

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.10.2010, 12:14 ?. :

Най-вероятно им плащат защото много добре се знае че с такава "статия" ще се наспамят коментари и брояча за посещение ще закцъка весело носейки някой и друг лев от реклами.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 12:42 ?. :

Взема се в предвид и аудиторията която чете статията и тя в по-голямата си част неразбира повече от автора затова нивото е приемливо за саита.

408 мнения
профил »
boilera каза на 06.10.2010, 12:41 ?. :

Много висока оценка за 'играта'.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.10.2010, 13:03 ?. :

Забавното в случая е че принципно ревюта от медии се пишат с идеята да ти представят продукт който не си играл с цел да видиш какво може да очакваш от него.
Автора обаче тук тропва с краче и отказва да ни представя. А тогава , аджеба какъв е смисъла изобщо ревюта - на кой вече изиграл , намерил си по някъкъв начин каквато и да е игра му трябва каквото и да е ревю.
Абе как да ви кажа - това е като да си заровиш главата като щтрауса и да отречеш нещо само защото го няма в България.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 13:18 ?. :

Бай Ганьовщина

687 мнения
профил »
the_presator каза на 06.10.2010, 13:41 ?. :

Аз започвам да се чудя дали PCM не са играли на хакнат Xbox 360 и за това да ги има тези "извинения" за мултито, че видиш ли никой нямало да я играе :D

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 13:57 ?. :

Най-вероятно е така, но дори и да се докопа някакси до мултиплеъра то ще го спукат от хедшоти и пак няма да е доволен.

55 мнения
профил »
dani96bs каза на 06.10.2010, 14:28 ?. :

айде пак тъпите xbox360 фенбойчета почват да тролят за това че не била описана добре статията за любимата им игра в която хора които знаят да псуват като изнервени каруцари за всеки път когато ги убият...и да аз съм шитбокс 360 хейтър и смятам че пц е 100 пъти по-добро от шитбокс във всеки параметър
искам да питам най-големите тролове iddqd i alan drake или там както се казва(на тъп човек името му няма да си направя труда да запомня)след като сте играли играта за какво подяволите тролите на това ревю след като вече знаете за какво става въпрос в играта?
a iddqd някъде спомена това че плюем това което го няма че е байгановщина...искам да питам това твоето какво е?има една поговорка:"на всяка манджа мерудия" което много добре описва iddqd и nathan drake правят.дали това показва култура и интелект или байганйовщина?

408 мнения
профил »
boilera каза на 06.10.2010, 14:46 ?. :

Отлично ревю!

320 мнения
профил »
radqtor каза на 06.10.2010, 16:25 ?. :

+1 даже много са и дали

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.10.2010, 14:50 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 14:53 ?.

абе смешното нали да са хвалили или оплюли дадена игра - смешното е отношението.
b.t.w. Браво за бързата реакция - забелязвам че името на разработчика е поправенно своевременно навсякъде и ще остане правилното в аналите на историята.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 15:15 ?. :

Смешното е, че ако ревюто беше добро, независимо дали информацията беше оскъдна или не, дали мултито беше коментирано или не, повечето дето реват, че ревюто е некомпетентно нямаше да си отворят устата дори освен за да кажат "Halo rullz" или някаква такава простотия.

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 06.10.2010, 15:22 ?. :

FACEPALM OF MOST EPIC PROPORTIONS.
Колкото и да пискате, истината е, че Бънджи трябваше да каже "сбогом" на Halo още след тройката. Вместо това последва изключително нахалният подход на Макйрософт да поискат $60 за експанжъна ( 5 - 6 часа игра) ODST.Сега това.....
Играх играта в един приятел и историята наистина е "meh", което напоследък си е тенденция.
Странно как всички, които не одобрябват статията, някак пропускат ужасяващото AI. Съюзниците ви са си безполезни още от Halo:CE насам.
Мултиплейърът е добър, да - подобрен, но не и революционен, така че не такава болка за умиране, че не е разгледан. Авторът може да не е имал време да го играе.
Смешни сте, защото очаквате, когато една игра ви хареса, нейното ревю непременно да е позитивно. Ако искате нереални оценки и да ви казват това, което искате да чуете, ходете в Gamestop и IGN. Не съм гледал статиите им за Рийч, но 100% са от рода на "best.....game.....evaaaaar!ZOMG!!!1!!one!!1!elev en!!"
Завършвам с това, че съм голям Halo фен.Макар и да нямам XBox, следях новините около всяка една игра,така все едно, че имам, изчетох и книгите по темата. Бънджи създадоха вселена с предпоставки за множество истории, епични битки, саможертва и т.н. , като налице имаме един пареуспяващ франчайз и все пак....трябваще да кажат "сбогом" след тройката.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 15:26 ?. :

Просто е дразнещо когато някои ламюга пише ревю.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.10.2010, 15:24 ?. :

Която ти не си играл защото си голям фен.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 06.10.2010, 15:27 ?. :

На идяд са му баннали конзолата ма иначе той говори така все едно постоянно играе новото хало в мулти. GJ.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 15:29 ?. :

Играе се в мулти и на една конзола ламио. Има сприт скриин.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 15:33 ?. :

Split Screen е толкова мулти, колкото Quake 3 има singleplayer кампания.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 15:36 ?. :

А кво е ако не мулти? Сингъл? Мога да ти кажа, че съм минал кампанията на всички халтоо за 360 сплитскриин и е нарпаво наи големия кеф това. Същото важи и за фаирфаит режима просто е уникално яко на сплитскрин. Поиграи малко после даваи мнение умнико.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 06.10.2010, 15:43 ?. :

Yeeeeee... Split Screen! Сам се залъгваш. GJ thumbs up

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 15:44 ?. :

Да, точно както в Quake 3 има single player мисии, които се играят от един човек, но както и при тях, така и при splitscreen multiplayer, изживяването е напълно различно от това, което би било при истински singpleplayer/multiplayer в съответните игри.

Това, че аз лично не притежавам конзола не значи, че не съм играл, умнико.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 15:45 ?. :

Са казвам ти че като сте двама и сплесквате кампанията на кооперативен сингъл е мега ташак. Яко коментирате екшъна. Пък по-добре да се залъгвам отколкото да хеитя.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 15:54 ?. :

На всяка игра е яко да сте с другарче в стая и да коментирате какво става и ако двама човека харесват една игра - ок, супер, играйте, забавлявайте се. Това обаче не значи, че на всеки ще му допадне да играе с някой друг на същата игра. Аз също много съм се забавлявал когато с братовчед ми сме се млатили на атарито на мултиплеър версия на астероидс или някакъв бокс, но това не значи, че игрите са толкова велики само защото имат мултиплеър. И определено усещането ще е различно с двама и с осем или шестнадесет човека.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 15:55 ?. :

Да ама да даваш мнение без да си играл е тъпо.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 16:06 ?. :

Да, това е вярно. Също е и причината за дискусията в последните няколко поста.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 16:09 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 16:12 ?.

Точно затова такива като теб нямат място в тази тема. Не че автора на темата разбира повече от теб де.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 16:18 ?. :

Такива като мен? Би ли пояснил какво точно имаш предвид? Какво точно съм направил за да заслужа да бъда изпъден от темата от не другиго, а всемогъщия код за безсмъртие в дуум?

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 16:32 ?. :

Това, че неси компетентен по темата.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 16:35 ?. :

По коя тема по-точно, защото аз със сигурнсот не коментирам Halo Reach :)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 16:40 ?. :

Следователно нети е тук мястото. Ето мултиплеъра какво представлява http://www.youtube.com/watch?v=2VJHP7KgL0 U&feature=fvsr да се образова малко автроа че ми стана жал за тоталната му липса на адекватност.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 06.10.2010, 16:41 ?. :

Идяд, кво се праиш на некъв нърд дето много разбира от игри? Факт е че любимата ти хало не е нищо особено. А даже не си я играл и в мулти. Къде се мешаш като само глупости пишеш.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 16:51 ?. :

Ми колко разбирам незанм, ама поне мога да игаря и ако се правиш на по-голям разбирач може да те пробвам на ънриал или куеик мултиплеър. Превъртал съм я кооператив новото хало и съм играл много Фаирфаит това е мултиплеър, ако нети е ясно ползвай гугал да се информираш. Нищо неразбираш от играта за да кажеш дали е особено или не. Аз за кво ще те лъжа че е най-якиа шутер да неби да ми дават процент от печалбата. Падам си по шутери още от едо време играл съм мултиплеър всичко и просто тук екшъна е наи екшънски така да се каже. Пък ти каде си тръгнал да даваш мнение като незнаш за кво сатва дума аман от етрополски селяни.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 16:53 ?. :

iddqd, съответно и на теб и на никой от другите фенбойчета не им е мястото тук, тъй като не коментирате играта, а статията, която ти не си и чел, между другото, нито си играл истински мултиплеър. Тоест дали аз ще говоря за мултито на Reach или ти e все едно тъй като реално имаме един и същ опит с него.

Аз обаче си коментирам арогантността и глупостта на глупаците, които биха умрели в кръстоносен поход против злите reviewer-и, които си позволяват да дадат каквато и да е оценка освен пълно 10(5, 6 или какъвто там е максимума) на любимата им пълна с кусури игра.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 17:03 ?. :

Аз съм против не-професионалните статии. Иначе съм играл достатачно "истинско" мулти на Хало 3 и достатачно фалшиво мулти на Рич за да знам че това е по-добро мулти от троиката, а троиката беше наи доброто мулти до преди излзиането на това. Реално имам такъв опит в мултито, че ако те фана ще умираш без да занеш от каде псотоянно. За разлика от теб аз не давам некомпетентни мения. Дразня се на хората които ги дават и затова ги обиждам както обиждам автора на темата наричйки го ламя.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:18 ?. :

Компетентното ти мнение "Имам чусвтвото че тая статия я е псиал някои които неразбира от игри. Няма да я чета дори." изпъква на преден план.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 17:19 ?. :

Еми да това е компетентно мнение.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:23 ?. :

Компетентно мнение би било "Следя статиите на този автор и много често той не дава обективна оценка на игрите, за които пише, затова не мисля, че има нужда да чета статията." Твоето мнение не е компетентно. То е основано на докадки. Това не е компетентност, а импулсивност и мързеливост. Общо взето - некомпетентност.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 17:30 ?. :

Е прочел съм 1 2 изречения и ми е достатачно. Тоя ако влезе в сърварите някви 10 годишни дечица ще го спукат от хедшоти. Просто си личи че е ламер от далече.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:33 ?. :

От 12 изречения, в които се описват основните недостатъци на дадена игра, си личи, че описващия не може да играе на тази игра? ДВЕ В ЕДНО: КОМПЕТЕНТНОСТ И ЛОГИКА!

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 17:45 ?. :

Ясно ми е, че авторат е ламя понеже неможе да оцени геимплея на играта. Човек с опит в 3д шутерите и мултиплеъра неби допуснал неговата грешка.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 18:01 ?. :

Според мен човек без опит в FPS-ите не би могъл да забележи недостатъците, които авторът изтъква. Замисли се - един човек, който вижда FPS за първи път би се впечатлил от какъвто и да е FPS, но ако човекът е играл малко, то тогава той бива по-трудно впечатлен.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 06.10.2010, 20:12 ?. :

@ Sentry - кефиш брат много коефиш ;)
Евала !

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 21:38 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 21:44 ?.

Що нему напраиш 1 свирка? бахаха
Всеки може да намери косур на висчко. На крива ракета и космоса и крив.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 21:50 ?. :

Доста точно изказване, с което сам си забиваш нож в гърба. Майстор си на тези изпълнения, както виждаме.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 22:20 ?. :

Е аз косури на Хало не намирам.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 06.10.2010, 22:28 ?. :

Сляп си значи. И си за голям дьоптер.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 22:35 ?. :

Поне съм играл играта за разлика от тези дето виждат, но не играят.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 07.10.2010, 06:21 ?. :

@iddqd
Като говорим за Хало(хейло извинявам се пффф) все е дно се говори за майка ти.
Кво си тръгнал да ми говориш за свирки, като само ги гледаш в интернет.

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 06.10.2010, 16:15 ?. :

Графиката е хубава,ама като няма история....
Това си е чиста конзолджийска бозичка с много консерванти и оцветители,но за сметка на това има хубава златиста опаковка!!!

12 мнения
профил »
game_fan каза на 06.10.2010, 17:09 ?. :

Добре де какво и е толкова на историята. Не мога да разбера всички все едно call of duty примерно има най-великата история. ок не е legacy of kain или някое рпг, но историята си е sci fi. Може да няма невероятни обрати но чак и боза ми се струват силни думи.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 17:16 ?. :

Незанм кава е историята. Играл съм всички игри Хало и винаги съм си пуцал там нещо на фона на няква история дето изобщо нензам ква е. Данеби ДООМ 1 и 2 да имат история? Стига глупости история трябва за адвенчър игри не за шутери. Само разводняват екшъна истоиите, но в Хало по принцип всички игри са свързани в няква скаи-фай воена истоиря дето нензам за кво точно става дума в нея.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:24 ?. :

Принципно хората си имат приоритети - за някои историята е важна, за други не е, но според мен в едно ревю трябва да се спомене дали я има или не, както и качеството и.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 07.10.2010, 14:33 ?. :

iddqd, много тъпо парче си. Не знам как успяваш да го правиш, но с всяко свое "изказване" се закопаваш все повече и повече. Не си чел статията, ама не само, че разбираш, че е тъпа, ами разбираш и че авторът е ламер от нея. Не си играл мултито на Rach, обаче си 100% сигурен, че е най-доброто мулти въобще, а отгоре на всичко не знаеш каква е историята на Halo?! Значи не ти харесва историята, нищо не си казал за графиката (Crysis anyone?), а това, което те кефи в играта е, че "екшъна е най екшънски". Говориш като 10-годишен CS маниак, а като правопис не си и за 3-и клас.
Извод: Ако сте бавноразвиващи се, Хейло е вашата игра!

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 06.10.2010, 17:23 ?. :

Някой да е казал,че Дютито имало най-велика история?
Не трябва да се набляга само на ефектите,а и на сюжетната линия!Точно това се прави много по трудно,отколкото да напраскаш текстури до впръсване в играта!
Въпреки че за 3д шуутър това си е напълно нормално,за съжаление...
Дано да правят все повече игри като Mass Effect,Dragon Age,Starcraft и пр.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 06.10.2010, 17:38 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 17:41 ?.

Хм... странна статия.
Никога няма да забравя една статия, която излезе когато... ами май когато се чакаше третата част май, още когато си купувахме добрите стари списания, онези прословути статийки в началото на списанието,
та там темата бе относно тази хипер реклама, която се правеше около HALO, и авторът на статията беше казал, че тя е добра - да, добра игра, нооо... чак пък... ха - нали се сещате. Все едно се очакваше че идва Исус на земята отново с такъв гръм. С всяка част се вдига такъв шум.
Та, малко полекичка с тия истерии, но все пак пожелавам успех на играта, въпреки арогантността на създателите и разпространителите й, която е дразнеща.:)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:41 ?. :

Докато хората се лъжат по хвалби и изкуствен хайп то компаниите ще го правят. Жалкото е, че когато някой изкаже някакво различно мнение то всички заклети фенове му се нахвърлят.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 06.10.2010, 17:44 ?. :
Редактиран на 06.10.2010, 17:45 ?.

За съжаление Sentry си напълно прав. Очаквам всеки момент да ми кажат, че нищо не разбирам от игри, но все пак държах да си изкажа мнението, защото онази статийка още от преди време ми направи силно впечатление.
ПС: това изобщо не е оффтопик, напълно си е по темата.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 17:54 ?. :

Няма кво да рзбираш или неразбираш. Хващаш, играеш, влизаш в сървърите малко отборен геимплеи, джипки самолети гранат, джеткапове и когато де научиш да ги убиваш си даваш мнението, което вече може да тежи.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:58 ?. :

iddqd, това, за което говориш, е мнение, което би тежало, когато се коментира играта, а не играещите.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 18:04 ?. :

Еми даи да си говориме за шопинг ако искаш

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 18:11 ?. :

Добре, да си говорим за шопинг. Защо когато някой каже, че не би си купил Halo игра, защото не харесва определени неща в нея, които е изброил подборно, то той бива нападнат от фенове на поредицата за това. Както каза и преди - компанията не ти плаща за да тръбиш колко велика е Halo, тогава защо не можеш да понесеш мисълта, че някой може да не я харесва поради някакви обективни причини?

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 21:24 ?. :

Мога, но тези дето неса я играли и хеитат немога да понасям като теб.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 21:49 ?. :

Hate-вам? Да си видял и една лоша дума да съм казал за Halo освен, че не е перфектна, което никой не може да оспори. Истината е, че ти хейтваш всички, които не са на твоето мнение, наричаш ги идиоти и леймове и т.н.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 22:19 ?. :

Ми как да ти обясня че това е най-якия шутер като неси го играл. Безмислено е да пишеш казах ти в начлото.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 22:43 ?. :

А аз още отначало ти казах, че не коментирам качествата на играта, а на феновете и.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 17:56 ?. :

Veluvian, аз лично тази статийка не съм я чел, не съм купувал списанието толкова много, колкото съм се подвизавал във форума и то защото един приятел ми го препоръча преди години, но мога да кажа, че съм стигнал до подобни заключения. Според мен точно този прекален шум около някои игри поражда глупави ситуации като тази. Било то около Halo или около Final Fantasy, около WoW и т.н. винаги има някакви хора, които не търпят никаква критика около играта и заклеймяват всички като идиоти, които нямат опит. Естествено има и други, на които просто им е писнало от тръбенето навсякъде, че играта е невероятна, когато очевидно не е, и от нашествията на първия тип хора в теми или новини за други игри от същия жанр или дори просто с подобна визия. Едно от нещата, които ми изникват в главата като причина защо се поражда такъв остър хейт, е един тип, който твърдеше, че King's Bounty е WoW-Clone.

На мен лично ми е писнало от хвалби на WoW или Halo или Uncharted където не им е мястото. Напоседък ми втръсва и от тъп хейт по отношение на същите заглавия, затова гледам да стоя на някаква по-неутрална позиция, но когато някой се изкаже изключително тъпо просто не мога да не му го кажа.

Бъди сигурен, че ще бъдем няплюти още много, но лично на мен не ми пука особено.

70 мнения
профил »
Georgi Ivanov каза на 06.10.2010, 18:55 ?. :

Ясно е, че мултито на Хейло е водещо (за самата игра). Промените по него не са много (и според мен това е добре). Добро е, какво друго да се каже? Факт е. Революционно - не. Гранати, мелета, залепващи се гранати (плазмените де), джетпакове, джипки, АТВ-та,... каруци, хвърчоплани, ROFL-коптери и тем подобни има и в други игри. Е, ревюто можеше да бъде поднесено и малко по-"професионално", но това не го прави далеч от истината.
П.С. И ще кажа едно браво на автора. Пичът си е изказал мнението и със сигурност е знаел какви ще са последиците (коментарите).

3 мнения
профил »
BladedExpert каза на 06.10.2010, 18:58 ?. :

''Мултиплейърът

Съжалявам, но няма да му обърна... никакво внимание. Да, давам си сметка, че именно това е черешката в тортата на Reach. ''

Автора на статията спокойно може да вземе един shotgun и да си тегли куршума. Как по дяволите се позволява на подобни НЕгеймъри да пишат ревюта?

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 06.10.2010, 19:10 ?. :

Just....just....oh GOD........the posts above contained so much fanboyism that I have lost the power to hate......I shall quit the internet to treat my brain damage caused by the aforementioned posts.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 19:12 ?. :

Според мен ревюто, както и повечето ревюта в сайта, е написано точно от gamer за други gamer-и. То разчита да си запознат с жанра като цяло и с нещата, които предлага предишната част, и след това на базата на тези знания ти гради картина за сегашната игра. Казва какви feature-и са добавени или премахнати и дава отчет за плюсовете и минусите на заглавието. Когато знаеш как е променена основата на играта и как се е играло мултито преди, то не би трябвало да ти е какъвто и да е проблем да си извадиш обективна представа за мултито в момента.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 21:28 ?. :

Автора можеби незнае как да си пусне мултито. То си е сложно там не е за ламери.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 06.10.2010, 22:35 ?. :

Иди му покажи как да си пусне split screen-a ахахаххахахахахах

3 мнения
профил »
BladedExpert каза на 06.10.2010, 19:33 ?. :

''Авторът може да не е имал време да го играе.''

А за какъв е тръгнал да драска ''ревю'' за главно мултиплейър ориентирана игра?

FACEPALM OF MOST EPIC PROPORTIONS, INDEED!

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 21:27 ?. :

Парите карат хроата да правят какви ли не извращения.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 21:51 ?. :

Безумната фенщина - също.

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 06.10.2010, 19:49 ?. :

Не, не е. Btw да си чувал за крайни срокове?

145 мнения
профил »
SolidSatan каза на 06.10.2010, 20:13 ?. :

И все пак .... ревюто на пц маниа се различава доста от ревютата на най-известните ревю сайтове ( ign , gamespot , game trailers lalal..) .. хм . И минусът за историята .. WTF.. Та играта представя възможността да изживеем битката при Рийч, обратната точка във войната в Хало , катастрофалната загуба за хората , оцеляването на главния герой Джон и т.н . На моменти ме събаряте от стола с ревютата си ..

716 мнения
профил »
Drecher каза на 07.10.2010, 08:35 ?. :

Мисля че имаш предвид ''повратна'' ;)

320 мнения
профил »
radqtor каза на 06.10.2010, 20:15 ?. :

Halo SUX
btw Halo SUX !!!

556 мнения
профил »
ciborg каза на 07.10.2010, 14:37 ?. :

Пропусна да кажеш, че Halo SUX!

145 мнения
профил »
SolidSatan каза на 06.10.2010, 20:23 ?. :

А и автора на темата може по всяко време да набера аренабг на търсачката , да влезе във форума , секция xbox и да си отговори на въпроса колко човека ще си я вземат, че и голд акаунт и на всичкото отгоре да я играят в мулти. :Д

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 21:43 ?. :

Абе аз си ги зимах оргинални Халотата понеже много ме кефеха и голд акаунти си зимах, ама това неим попречи да ме баннат. Бахахаха

556 мнения
профил »
ciborg каза на 07.10.2010, 14:38 ?. :

Вярваме ти, iddqd, да знаеш...

55 мнения
профил »
dani96bs каза на 07.10.2010, 14:49 ?. :

тия на някой глупак ги говори

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 06.10.2010, 21:52 ?. :

Статията е хейтърска и авторът не е представил играта, вместо това я оплюва. Не съм фенбойче ако ще ми го натяквате, но на медиино ревю не трябва да се изразява личното мнение до такава степен, която да предизвика фурор във читателите.
Авторът е от типа: ''ОоОоО, колко ме дразни тая игра. Ей са ще искам на ПЦмания да ми дадат да напиша ревюто за нея, за да подредя тез конзолни фенбойчета!''
Подобно ревю имаше и Shank сигурно писано от същия автор.

32 мнения
профил »
Dampfir каза на 06.10.2010, 22:05 ?. :

cobra11ben как би написал ти статия без да изразиш до някаква степен личното си мнение че не ми е много ясно. А след 10 минути четене на коментари мога да питам iddqd само едно нещо:
Като си такъв фен на 3Д шутърите що играеш на Xbox.
Ако не ме разбереш значи нещо не е наред

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 22:25 ?. :

Ми не е 1 причината да игаря шутери на хбокс.
1. Писна ми да игаря с мишка играх ънрал, куеик станах супер добър и кво? писна ми 15 години с мишка да играя и клавиатура искам разнообразие
2. Най-якият шутер е за конзоли демек Хало
3. Исках да съм истински играч, а не такъв дето само с мишка може щом другите могат с джоисик значи мога и аз, да несъм некв инвалид да се оплаквам. Отначло ме разбиваха и ми трябваше доста време да свина да правя хедшотове. Отначало стрелях хаотично с автоматки, но постепено се научих в сърварите за 6 месеца станах доста точен с снайпер и просто видях колко е яко и сега мога да кажа, че вие незнаете какво е а аз знам и моето мнение е истинско а вашето хеит продиктуван от яд че неможете

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 06.10.2010, 22:51 ?. :

Тоест мнението ти, че Halo е добра игра е продиктувано от това, че са ти писнали FPS-ите.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 06.10.2010, 22:53 ?. :

Т.е намирам го за по-различно от останалите шутери и затова играя предимно на него. По-различно демек по-яко по-заслужаващо моето внимание.

664 мнения
профил »
John-117 каза на 07.10.2010, 09:56 ?. :

Щото според Yahtzee:
"Destructoid: To finish up, we're going to be incredibly trite with a tacked on word association. Fun.
Xbox 360.
Yahtzee: Shooters.
Destructoid: Nintendo Wii.
Yahtzee: Gimmicks.
Destructoid: PlayStation 3.
Yahtzee: Fat.
Destructoid: PC.
Yahtzee: Nerds."
http://www.destructoid.com/destructoid-in terview-ben-yahtzee-croshaw-69631.phtml

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 07.10.2010, 15:46 ?. :

Nathan, you dumb idiot, Yahtzee е комик, естествено, че ще каже най-голямата глупост, която му дойде на главата, когато трябва да прави смешни асоциации. Естествено в това, което говори има истина, но мога да кажа, че ревюто му за Halo: Reach говори 10 пъти повече от четирите... изречения, които си постнал.

664 мнения
профил »
John-117 каза на 07.10.2010, 16:30 ?. :

Бе пак ми е смешно как нарича PC геймърите нърдове..

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.10.2010, 16:34 ?. :

Pc mania са нърдове ахахаха

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 07.10.2010, 17:12 ?. :

Nerd от устата на този човек си чист комплимент :) Както казах, ако толкова те интересува мнението на Yahtzee то гледай последното му ревю ;)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.10.2010, 17:17 ?. :

Аз казвам че са нърдове не някои си дето нензам кои е

281 мнения
профил »
needar каза на 07.10.2010, 07:41 ?. :

аве на вас мноо ви знае устата ... направете и вие едно ривю като много знаете , не е лесно ... ако небяха PC Mania какво щяхте да правите ся не ва знам .... !

693 мнения
профил »
perro каза на 07.10.2010, 09:06 ?. :

Драги ми IDDQD, твоето мнение за Halo, аз лично, НЕ го намирам за меродавно, вярно и тежащо на мястото си подари една причина: ти си с хакнат XBox и си баннат официално от XBox Live. И всичко което ми казваш няма как да ти повярвам.
Точка.

55 мнения
профил »
dani96bs каза на 07.10.2010, 14:12 ?. :

ако това е истина той няма никакво право да казва че пц играят хакнати игри :)

693 мнения
профил »
perro каза на 07.10.2010, 14:55 ?. :

Добро утро :)

15 мнения
профил »
epedos каза на 07.10.2010, 10:37 ?. :

FAIL FAIL FAIL. EPIC FAIL. Е авторът на тази статия!

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 07.10.2010, 17:58 ?. :

Преди всичко - извинения за "bungee"-то - ето това наистина е непрофесионализъм. Просто статията е писана по малките часове - това е, което мога да кажа в своя защита. И все пак е непрофесионално.

Дали знам кои са Bungie...? Би трябвало, след като си пиша лично с поне двама от екипа... от години. Между другото и двамата знаят за мнението ми и го приеха доста по-леко от някои от местните "фенове" на Halo. Какво да кажа - човек трябва да има самочувствие, за да може да признае правото на другите да имат мнение, различно от неговото.

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 07.10.2010, 18:06 ?. :
Редактиран на 07.10.2010, 18:30 ?.

Колкото до "упреците" по-горе... леле мале... нито един довод по същество, от човек, който наистина знае какво говори. Тъжно...

Благодаря също, че потвърдихте нещо, което аз и без друго знаех - че истинските фенове на Halo (разбирай - тези, които са си купили оригиналния Reach) в България са няколко десетки, преко сили. От тях сред "изказалите се" има... я да видим... нула! Хм, интересно... Истински фенове на Halo, които не са си купили Reach и играят мултиплейъра му на... сплит скрийн?! Еха-а! Това е като да си луд по риболова, ама въдицата ти да е от клон от салкъма на баба ти. Щеше да е смешно, много смешно, ако не беше трагично.

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 07.10.2010, 18:26 ?. :
Редактиран на 07.10.2010, 19:18 ?.

И накрая, за другите "упреци", за моя "непрофесионализъм". Брех, че я обичат тая думичка разни хорица, дето без съмнение са доказани "професионалсти" в областта си. Инетресно, каква ли е тя...?

Та за моя непрофесинализъм... Първо, как точно решихте, че не съм играл мултиплейъра на Reach? Предполагам следите акаунта ми в Xbox Live... И второ - да пиша за мултиплейъра на Reach?? За кого точно - за двойкаджията от 2-ри A клас (ако се съди по правописа и умението му да се изразява), дето бил играл на "сприт скрийн", ама иначе бил голям фен?? Всички останали просто говорят за нещо, за което са чували... разни работи. Това ми напомня за вица за циганина, дето казал на друг циганин - а бе, то това баница с кисело мляко било много вкусно! Що, попитал другия, ти да не си ял? Не, отвърнал първия, ама един братчед ял, та ми каза. Накратко - ясно е кой и колко души ще си купят оргинална Reach "баница" в България. Продавал съм оригинални игри в "БГ-то", та имам някаква идея...

Та да си правя труда да правя анализ на мултиплейъра на Reach за тази аудитория?? М-не, благодаря, имам далеч по-интересни неща за правене.

П.С. - Извинения, ако в цялата навалица от изказвания на "фенове" съм пропуснал някой, който наистина е играл мултиплейъра на Reach, ама така както му е редът да се играе. Сори, ама се уморих от прочитането на всичките тия празни приказки, та може и да съм пропуснал един-два поста от сто и кусур.


2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.10.2010, 20:18 ?. :

EPIC FAIL.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 07.10.2010, 21:24 ?. :
Редактиран на 07.10.2010, 21:25 ?.

Доколко истинските фенове си купуват оригинални игри, не бих казал, че останалите са геймъри второ качество хора!

1 ситуация: Мама и тати ти купуват оригинални игри.
2 ситуация: започваш да ставаш независим, събираш пари за средно добра машина от заплатката, но нямаш възможност за оригинални игри и предпочиташ да пиратстваш, но поне ще спестиш за някоя друга бира с приятели.

Всеки избира своята ситуация. Но не бих казал, че втората е по - малко достойна!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 08.10.2010, 06:05 ?. :

Сиренето е с пари, ако нямаш не ядеш сирене.
Другия вариянт ситуация"2" е да го крадеш, или някой да ти го купи.
Нещо за, което хората дават милйони долари и безнощни седмици да е качественно и приятно, за вас не струва нищо.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 07.10.2010, 21:39 ?. :

Е в единия случай си презадоволен келеш а в другия просто крадец от нужда. И в двата случая за достойнство дума не може да става.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.10.2010, 21:51 ?. :
Редактиран на 07.10.2010, 21:52 ?.

И кво като работи човек и си купи оргинална игра и се чувства мега достоен? Нищо достоино няма в това да буташ кинти за игрички. Нали се оправдавате че искали да ни източат парите пък после що неси я купиш оргинална. После бил съм върл фен и съм бил заслепен от фенщината си, а после несъм бил фен щото играя пиратка на сплит скрин? Малоумни оправдания на хора които нямат какво да кажат. И не е важно аз дали съм играл и аз какво съм казал а този дето е написал статиията. Тои нея е играл и тои нищо не е казал. Аз щях да напиша 100 пъти по качествено ревю за играта. Това дори не е ревю, а е някво недоразумение. И излиза с някви номевра ми вие няма да си я купите и аз затова няма да ви пиша за мултиплеяра. По-тъпо оправдание неможа ли да измислиш? Просто си кажи че неси играл играта и пишеш статия за да отбиеш номера.

693 мнения
профил »
perro каза на 07.10.2010, 21:59 ?. :

Аз да се повторя трябва явно:
"Драги ми IDDQD, твоето мнение за Halo, аз лично, НЕ го намирам за меродавно, вярно и тежащо на мястото си подари една причина: ти си с хакнат XBox и си баннат официално от XBox Live. И всичко което ми казваш няма как да ти повярвам."

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.10.2010, 23:04 ?. :

Ми сещаш ли се че тотно понеже съм с хакнат хбокс съм играл играт повете от тези дето са с оригинален понеже я имам 2 седмици преди да излезе. Също така няма какво да ми вярваш или да неми пък и аз не обяснявам за играта в момента а за некомпетентноста на автора. Статите трябва да са обективни, а не някво лично мнение бате. Личните мнения за форума в една статия трябва обективна преценка.

5 мнения
профил »
Astaroth каза на 07.10.2010, 23:18 ?. :

Тъй като стана дума за феновете... Преди години попаднах на научно изследване ( http://www.msnbc.msn.com/id/11009379 ), което доказва, че мозъка ни награждава, когато умишлено игнорираме информация, която противоречи на нашата гледна точка без значение, колко достоверна е тя. Също така ни награждава, когато четем неща, които я подкрепят - "activity spiked in the circuits involved in reward, a response similar to what addicts experience when they get a fix", "None of the circuits involved in conscious reasoning were particularly engaged", "The result is that partisan beliefs are calcified, and the person can learn very little from new data". В изследването са участвали хора, които са лоялни подръжници на две противоположни политически партии, "Both Republicans and Democrats consistently denied obvious contradictions for their own candidate but detected contradictions in the opposing candidate".

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 07.10.2010, 23:22 ?. :
Редактиран на 07.10.2010, 23:33 ?.

Виж, iddqd, каквото и да става - ти само не спирай да приказваш. Не бъди егоист, не ни лишавай от някои от най-забавните идиотщини, които някога съм мяркал по подобни "геймърски" форуми. Давай... бате! И как само абсолютно не вдяваш за какво ти се говори, направо не е за вярване. Железен! Respect!!!

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.10.2010, 23:49 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 00:27 ?.

Ми каквато статията такива и коментарите. Научи се да пишеш хубави статии момче, с тези за никаде неси. Даи следващия път аз да я напиша и ще видиш, колко по пизитивно ще бъде приета. Просто за яките игри човек очаква яка саттия. Вдявам единствено, че тази е много скапана и ми се щеше да не е такава затова такахуля. Ти кво искаш да вдена? Че ти е много яка статията ли? Е сорри но това него вдявам. Пък аз ще продължа да ви забавлявам и да пиша въпреки че това неми е работа, но на теб това ти е работа и неможе да си позволяваш подобни статии друк път. Става дума ок неси много навътре в матеряла, ами консултираи се с някои дето е по навътре. Питаи ме кво да пишеш ще ти кажа просто неди така на сляпо да пишеш статия колкото да има нещо. Некво тъпо ми става така чесно.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 08.10.2010, 04:50 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 04:53 ?.

iddqd ли си dqdka ли си къв си там, а вземи се стегни малко бе. Насилих се да изчета по-голяма част от коментарите и от това, което видях картинката е грозна! Автора на статията в своите коментари най-учтиво се извини и обясни защо е написал по този начин статията. perro пък извади твоите кирливи ризи като ни показа всъщност какъв голям фен на играта си, която си изпиратствал. Ти сега продължаваш да се правиш на лай..воз, но който му е маханата задната преграда и сипеш ли сипеш ... То още малко ще изкараш, че статията за Halo е кръвна обида.

55 мнения
профил »
dani96bs каза на 08.10.2010, 11:55 ?. :

ивелин иванов само да ти кажа че много добре затапи идяяд но ти както каза...той упорито нищо не вдява

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 08.10.2010, 12:56 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 13:17 ?.

Тои с тая статия всички ни затапи. По голяма простотия небях чел. Не че съм я чел де ама така е думата. Дори неси е анрпавил труда да напише нещо под скрииншотите. Фифа дори има кометари под снимите и по-висока оценка. Явно сюжета на фифа е по-як и затова така. Е поне аз ще закърпя положението като покажа защо мултиплеъра е толкоз як. Слабак
http://www.youtube.com/watch?v=U36CwLBbgR I
Виж примерно фраг 4 това не е нормален фпс това си е като гта фпс.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 08.10.2010, 13:16 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 13:16 ?.

Dqdka я да ми разясниш "думите", които си написал: "небях", "неси" и "арнпавил".

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 08.10.2010, 13:21 ?. :

Ако имаше малко мозак щеше сам да си ги разясниш. Явно менията ми немогат да бъдат разбрани от най-ниско интелигентните.

693 мнения
профил »
perro каза на 08.10.2010, 13:38 ?. :

Аз пак да кажа:
"IDDQD, твоето мнение за Halo, аз лично, НЕ го намирам за меродавно, вярно и тежащо на мястото си подари една причина: ти си с хакнат XBox и си баннат официално от XBox Live."

Това което ни даваш като линк няма нищо общо с теб поради това, че не играеш онлайн. Демек ти познаваш малък процент от играта, за която се пениш като за световно.

По същия начин разни подобни на теб геймъри играят WoW, Lineage, AION, MU Online, та дори и Diablo на така наречените privatе server-и и не усетили и 10% от геймплея викат колко са добри и/или колко е тъпа/велика еди-коя-си игра.

А, и да те предупредя: писанията ти лека-полека ескалират и преминават границата на добрия тон. Като прекалиш още малко отиваш в Българска Академия на Науките известна още като БАН.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 08.10.2010, 13:13 ?. :

По повод продължението на този разговор, бих предложил на екипа от PC Mania, да помислят върху създаването на една бъдеща рубрика, в която различни ревюта и статии да бъдат написвани от читатели и фенове, може и да е относно стара или настояща игра, може и на тема hardware, software. В смисъл, казвам тази идея не за да задоволя мечтата на iddqd, той и без това си е самотен войн, който не искам да подценявам.
Мислел съм си я от много време, дори и самият кандидат за подобно ревю може да си включи и скрийншотове по негов избор които е правил и евентуално одобрените от вас статии да бъдат публикувани в такава специална рубрика. Не за друго, но съм сигурен че ще се радват на голям интерес и ожесточено коментиране, а това все пак е полезно за сайта.

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 08.10.2010, 13:39 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 13:42 ?.

Само за едно нещо е прав iddqd. Наистина е не е нормално да не се обърне внимание на мултиплеър режима, само защото видиш ли, едва ли някой ще го играе и аудиторията не била подходяща.Щом няма такава аудитория в България значи, по тази логика няма смисъл от този целия сайт. Но щом сайтът съществува и се поддържа това означава че има истински фенове на игрите като цяло.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 08.10.2010, 14:31 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 14:33 ?.

Така е, прав е донякъде iddqd, защото последния абзац на статията звучеше малко в тон "Ей, вие, нещастнициии...", адресирано към някои хора.
Все пак статията си има своите достойнства. Казвам го, защото почитателите на Halo са свикнали играта им да бъде обожествявана абсолютно навсякъде из цялото пространство и в модерната култура изобщо. Щом и сайта youtube.com се публикува по едно време препоръчано клипче с геймплей на Halo, представете си. Та статията е обективна, изказва си и плюсовете и минусите. Уважаеми фенове, приемайте и критика към вашата любима игра. А защо толкова хора които не харесват Halo коментират тук? Е, огледайте се, всяка втора статия, новина или клип е по повод Halo и поредното изказване на някой професор какво нещо било тая игра и аджаба трябва да й се кланяме и да се самоубием, задето О, Господи, нямаме XBOX360 и няма смисъл да живеем. Сякаш друго в геймсвета не се случва...

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 08.10.2010, 18:30 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 18:45 ?.

Чудесна идея, veluvian, нека пишат хората на воля, аз съм "за" с две ръце.

Един бърз съвет към бъдещите гениални автори - правописът, мисля, е от... известно значение. И не разчитайте твърде много на спелчекъра (който и без друго не използвате). Той определено не може да замаже издънки от тоя порядък.

Между другото, лично мнение, но да пишеш по тоя начин е като да се обясняваш в любов с пълна уста. Първо, нищо не се разбира. И второ - всеки път като се поразгорещиш малко, върху девойката ще се сипят трохи и парчета несдъвкана манджа. Или пък - да ходиш с огромно мазно леке, баш отпред на бялата ти-шъртка Adibas, за която всички (освен теб) разбират, че е менте. Ако не за друго, то поне заради правописната грешка. Ма така де - защо да буташ кинти за оригинална дрешка?

Сериозно, да се пише по тоя дебилен начин си е чиста проба обида към хората в дискусията.

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 08.10.2010, 19:33 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 19:56 ?.

Идеята наистина e добра. Като гледам колко мераклии има тука, които се изживяват като "гейм критици", от сега си представям какви забавни работи ще четем.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 08.10.2010, 20:38 ?. :
Редактиран на 08.10.2010, 20:38 ?.

Определено ще има доста Epic Fails. С удоволствие бих прочел някое такова "ревю" от родени гении като dqdka-та.

103 мнения
профил »
Grendor каза на 09.10.2010, 07:51 ?. :

За мен Halo-то никога не представлявало кой знае какво. Историята ми е непонятна, оръжията са ми грозни(гледам, че в Reach-a са ги пооправили) и дори начина на игра ми е крайно дебилен. И преди да бъда засипан с коментари за това как не съм я играл - ами не, играл съм я. Играл съм и ODST и 3 , като 3 в мултиплейър( и в "истински" и във "фалшив"). И не е било за 5 минути - половин час изтраях, и това ми стигна. То не бе крякане,не бе плач как на някой съм му бил отнесъл главата или как съм го премазал с ни-нам-си-що-си. И все пак всеки си има право на мнение...На някои Halo-то им харесва. iddqd - не можеш да ме убедиш,че това е най-добрия FPS, просто не можеш. Виж, да ме убедиш, че това е най-любимият ти такъв е друго нещо. Просто такова нещо не може да има, 'щото всеки си има вкус - все едно да кажеш, че еди-кой-си филм е най-добрият, че еди-коя-си книга е най-добрата. Ми и аз мога да кажа, че най-добрия шутър в момента е друга не по-малко оплювана игра - CODMW2 заедно с Battlefield-а . И няма да съм прав.
ПП: iddqd вземи остави малко joypad-a и походи на училище. Просто не мога да те възприема на сериозно(а и не само аз), като пишеш така. Най-малкото ми представлява трудност да разбирам писанията ти. И не потвърждавай всеобщото мнение, че всеки който има Xbox e идиот. Защото и аз имам...и не съм идиот :D

664 мнения
профил »
John-117 каза на 09.10.2010, 08:12 ?. :

Всеобщо мнение? Къде го видя? Щото аз единствено досега съм го чувал от разните му фенбойчета - най-вече PC такивата.

103 мнения
профил »
Grendor каза на 09.10.2010, 11:51 ?. :

Поправка: мнението на повечето хора в този сайт. Моля да бъда извинен... Искам да подчертая,че не играя само на бокс - играя и на PC и на PSP. За мен бокса и PC-то са на 1 ниво(за гейминг). Просто има игри които са за PC и игри които са за конзоли...

777 мнения
профил »
veluvian каза на 09.10.2010, 23:00 ?. :

И в крайна сметка този термин "фенбойчета" кога се пръкна в тия среди, допреди година не бях забелязал да се употребява...
Ами Grendor, аз май много не съм забелязал CoDMW2 да бъде оплювана, така че смело си я подкрепяй без да си тормозиш съвестта. Относно Battlefield BC2 там вече мненията са различни, от много по - добри спрямо CoDMW, до страшни хули (за мен Bad Company 2 е невероятна), аз бих казал, че всеки шутър в последно време успя да предложи нещо интересно. А като гледам какъв Medal of Honor се задава, просто е време малко тая HALOвска истерия малко да позатихне в една заслужена конкуренция.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2010, 01:03 ?. :

Фенбой идва от fanboy, което общо взето е съвкупно за малоумен пубертет, фен на някоя игра, който отказва да погледне каквото и да е друго. Общо взето и мина модата на думата, но нали тука сме позакъснели с развитието си всичките и се използва доста често. Аз лично не харесвам думата, но понякога се налага...

За другата част от поста ти - аз лично го бях пооставил малко FPS жанра за известно време, но когато гледам не пропускам нищо. Половината игри следват горе-долу формулата на Delta Force с най-различни gimmick-и, за да се каже, че са уж уникални. Другата половина пък са някакви подражения на Halo, които не си струва да се играят и са в плачебно състояние. FPS, който да ми хване окото не съм виждал от Timeshift насам, с изключение на може би BioShock, която обаче ми писна доста бързо.

86 мнения
профил »
Sandyno каза на 10.10.2010, 12:03 ?. :

Хахаха, момчета (и момичета), много се смях, много ме радвате всички..... Честно казано, след 10-15 коментар вече забравих какво пишеше в статията, хахахаха....
Форумът просто цепи мрака!!!

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 10.10.2010, 20:03 ?. :

Аз само не мога да разбера защото всички други пишат разни неща като , цитирам:

"Факт е, че ако го разглеждаме единствено в светлината на адреналиновата агресия от схватките Reach е най-добрият шуутър от години."
"От техническа гледна точка, Reach вероятно е играта, която в най-голяма степен използва и съответно напъва хардуеъра на Xbox 360. Новият продукт на Bungie е колосален скок в графично отношение спрямо предишните игри от серията – текстури в по-висока резолюция, мащаб, който не можеш да срещнеш в който и да е друг шуутър (и Crysis в това число), много повече полигони за моделите на персонажите и терена, лудо използване на партикъл ефекти и алфа текстури, четири пъти по-голям дрoу дистънс, никаква загуба на феноменалното HDR освентление"
"Извън споменатите неща в общи линии получаваш доброто старо Halo в най-добрия му възможен вид – бърз надъхващ екшън, непоклатим изкуствен интелект и почти пълна липса на скриптирани ситуации, което означава, че всяка битка ще се развие по различен начин с всяко потенциално преиграване. Както си му е редът – липсата на скриптове води до немалка доза хаос и на моменти ще умираш без възможността да направиш нищо по въпроса, защото, примерно, някой снаряд, изстрелян извън полезрението ти, се е стоварил директно върху спартанската ти тиква"

За човек който не е играл играта не може да не се набие на очи крещящото противиречие и веднага следва извода че някой ни лъже доста на едро.


219 мнения
профил »
Boby каза на 13.10.2010, 13:23 ?. :

Halo: Reach Xbox’s Biggest Ever Marketing Spend

http://www.next-gen.biz/news/halo-reach-x box%E2%80%99s-biggest-ever-marketing-spen d

Рекламният бюджет на Halo: Reach е доста солиден и медиите няма как да напишат критично ревю за заглавието, което им носи най-много приходи от реклама. Противоречието идва от простото правило: най-рекламираната игра = най-добрата игра.

Мисля, че авторът Ивелин Иванов доста аргументирано е обяснил своята позиция в началото на статията.

Имайки предвид, че Ивелин има доста солиден стаж в гейм бизнеса и то от различни страни на барикадата (в момента работи в най-успешната българска фирма - разработчик на компютърни игри), упреците за некомпетентност от някои писали по-горе читатели са абсурдни. Още повече, че авторът през годините в доста статии е показвал предимствата на конзолите като гейм платформа.

А критиките по отношение на грамотност и език са нелепи - Ивелин е професионален преводач от английски език - напр. "Хрониките на Амбър" от Р. Зелазни и т.н.

За съжаление, когато видят различно от своето мнение, някои хора са склонни вместо с аргументи да си служат с обиди и лични нападки. По този начин дискусията се профанизира.

Има и нещо друго - някои заглавия се продават в България в едноцифрено количество бройки (имаме точни данни от вносителите). Дори да предположим, че по други канали (онлайн продажби от чужбина и т.н.) от България са закупени още толкова бройки, няма смисъл да пишем за нещо, което реално е от полза на не повече от 15 човека. И това няма нищо общо с темата за пиратството в България и конкретната статия, а поради липсата на интерес. В САЩ, например, абсолютно никъде не се споменава дори за заглавия, които не са пуснати официално в продажба. Или казано с други думи: към мултиплейъра на Halo: Reach в България има тотална липса на интерес ;-)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 14.10.2010, 17:32 ?. :
Редактиран на 14.10.2010, 17:36 ?.

Неможе да искате от еидн преводач на книги, журналист, па и геймър да е. Тои си пише статики човечеца, ама друг е въпроса, че от геимплеи изобщо неразбира. Точна затова има толкоз негативни мнения и хората го обиждат като го наричат подобуие на геймър. Забелязал съм, че и другите му статии са на същото ниско ниво. Просто да ходи да превежда книги вместо да се излага така.
Ако статията е по-добра няма да има нужда постояно да триете негативни коментари и дори да банвате юзери като мен които недоволстват.

219 мнения
профил »
Boby каза на 15.10.2010, 10:37 ?. :
Редактиран на 15.10.2010, 11:30 ?.

iddqd, това, че лично на теб не ти харесват статиите на Ивелин (както сам казваш по-горе в коментарите - без да си ги чел) и недоволството в негативните ти коментари нямат нищо общо в случая. Като не си съгласен с някоя статия, защо не напишеш в коментарите аргументирано алтернативно мнение по темата? Проблемът е, че вместо с аргументи си служиш с обиди, съпроводени с липса на елементарна грамотност. И понеже се държиш и доста агресивно - следващият път няма да има бан, а направо деактивиране на акаунта.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 19.10.2010, 07:47 ?. :
Редактиран на 19.10.2010, 07:48 ?.

В отговор на въпроса защо след като нямало пазар и прочие трябва да се пише за неща като мултиплеъра отговарям следното:
Все отнякъде трябва да се почне.
човек като се учи да плува не се явява директно на финала на олимпийските игри.
аз вярвам, че една медия трябва да съдържа такива материали и би трябвало вие да сте медия, която трябва да съдържа такива материали.
Нали точно това е идеята на ревюиращата журналистика - някой като прочете и да си каже - чакай, виж какви работи изпускам я да отида и вместо за лети джанти да си да парите за ентъртеймънт.

2 мнения
профил »
denkoto98 каза на 25.12.2010, 10:23 ?. :

Halo 3 си е най-яката, ама аз вчра си я изтрих.

11 мнения
профил »
Makedonski каза на 12.05.2011, 19:12 ?. :

Следя PC Mania oт 01-та година, а съм имал възможноста да преглеждам почти всичко от началните броеве. Ивелин неведнъж ме е изненадвал с дебилните си включвания, прикрити зад изтъркани лафчета. ПОЧТИ духовити. В момента точно не ми се рови из старите броеве, още по-малко преписват бисерите му, или честитките по негов адрес от раздел "Писма". Приемете Е.И. като противоположност на Георги Панайотов. Как не се...и как се пише.

Нямам конзола, не мисля и да си купувам. Това не ми пречи да уважавам някои конзолни поредици, и да завиждам, че те получават ексклузивни заглавия, а пс геймърите некви недопечени портове. Та, подхождам напълно обективно към тази необективна статия. Тя е само част от общата тенденция на ПС Мания да има една подигравателна нотка към феновете на Halo. Защо-не знам...тъй де, всеки има право да злоупотребява с тъпота. Тук с пълна сила се възползват от това право:
http://pcmania.bg/Halo-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D 0%BE-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BD %D0%B8%D0%B3%D0%B0/?go=news&p=detail&newsId=3306


Това, че лукови глави като автора не може да приеме, че HALO E ФЕНОМЕН...не променя факта. Аз лично не се сещам за нова сай-фай геймърска поредица, която да достигна такъв култ. Нито Кризис, нито нещо друго пуснато в последните 10 г.


Да казваш, че едно мулти съкс, само щот у нас почти не се играело...ми ТЪПО Е! Да не обръщаш внимание на мулти, което бие рекорди, след рекорд по посещаемост, само щото "си е същото като преди"...ми ТЪПО Е! Ивелинчо, и ако ми посочих игра, в която ботовете могат пълноценно да управляват която и да е машина...черпя те 1 зелена бира.
Когато Близард пускат нещо окрадено това е яко. Когато пак го пуснат, само като му сменят графиката и бутнат 2 нови куеста, това е направо божествено. Когато HALO пък се придържа към този изпипан маркетингов модел - авторчето веднага я анатемосва. От друга страна, като се вложи нещо ново - космическата битка, също било лошо, щот е ново, не старо. ОМГ бе, Ивелине...пиши ги тия материали га не си болен от хейт. И HALO ИМА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА МНОГО, МНОГО ПРЕДИ MW ДОРИ ДА Е БИЛА ЗАПЛАНУВАНА!!!!! ЩО СЕ ОПИТВАШ ДА ВМЕНИШ, ЧЕ МАШИНИТЕ СА ИЗКОПИРАНИ ОТ ИГРА ИЗЛЕЗНАЛА 7/8 Г. ПО-КЪСНО...поредна мистерия. Верно изненада, изненада.

В същото време ти е убягнал най-големият проблем на HALO геймърската поредица. Политиката на Майкрото. Че докато за пробитите конзоли има 6 игри, за геймърите има само 2. Че докато премиерата за XBOX 360 има още тонова фенщини, то единствените 2 заглавия излезнаха с 3годишно закъснение. Това автоматически ги правеше морално остарели, ръбави, бугнати, та пс геймърите се чудиха какво му е великото на Halo-то. Ми нема какво да му е велико...като трудно догонва конкурентните лъсвави нови игрици. Естествено...тоя тънък момент ти е убягнал. Щот май требве си мисъл, не лафове за банички и мангали.


Ивелине, приятелски съвет - остави на колегите ти-професионалисти да пишат за HALO. Ако може...остави ги да пишат за всички останали игри. Ти ни разкажи какво станало с преводача от анг., дето трудно пише и 1-та дума на анг. дето я е споменал. Барем, зачети се из книжките, изгледай HALO манга анимациите, които ДОРИ надминават Аниматрицата, барем...вденеш нещо.

45 мнения
профил »
tunderlight каза на 09.07.2011, 14:32 ?. :

iddqd обясни ми нещо,имаш ли навършени пет години?Пишеш по-неграмотно и от помияра в задния ми двор...Стегни се,момче-да ти се чуди човек как си написал толкова коментари.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 31.10.2012, 23:54 ?. :
Редактиран на 31.10.2012, 23:59 ?.

Че да не би за написани коментари да се изисква правопис? По-добре коментирай това, което е написал, а не как го е написал. Защото има и верни неща сред разсъжденията, макар и да остават в сянката на неграмотността му. Но това е друга тема за обсъждане.
offtopic... не мога да разбера каква е тая мания (или мода - не знам как да го нарека) да включвате домашните си любимци в коментарите си. Не е подходящ начин, по който да осмееш нещо, което те дразни.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Halo: Reach

новини:
От 31 март единствен пазител на марката и поддръжката на нейните заглавия става студиото 343 Industries, което ще продължи да работи по ХВОХ360 серията.
Група програмисти, които са били уволнени наскоро от австралийския филиал на студиото, разкри че се готви игра, определяна като "World of Warcraft в Космоса".
Според все още непотвърдена информация дъщерното студио 343 Industries вече се труди над римейк с енджина на Reach, който може би ще се появи догодина.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Halo 3: ODST 26
Killzone 3 20
Crackdown 2 10
Duke Nukem 3D: Megaton Edition 9
Battlefield 1 8
Destiny 2 8
Doom 2016 5
Homefront: The Revolution 5
Legendary 3
F.E.A.R. 3