facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3, Xbox One
 
   
 
Grand Theft Auto V
Превю | 08.11.2012 | автор: Петър Йорданов


Производител:
Rockstar North
Издател:
Rockstar Games
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PS3, Xbox One
Излиза на:
Пролет 2013 г.

сайт на играта »
Цена:
91,32 лв.
купи играта »

Жадни сте за информация, свързана с Grand Theft Auto V? Е, чакането най-накрая приключи и дигиталната версия на списание Game Informer излезе с 18-страничен материал по темата. Колегите ни твърдят, че това е най-голямата статия, която някога са писали. И очевидно има защо.

GTA V ще има не един, а цели трима герои

 

Те се казват Майкъл, Тревор и Франклин. Нещо повече - ще можем да превключваме между тях „почти по всяко време“. Майкъл е оттеглил се банков обирджия, който се забърква отново в престъпния свят. Тревор  е имал взимане-даване с пазителите на реда многократно, а на всичко отгоре е и наркоман. Франклин пък е млад уличен мошеник около 20-те.

Понякога тримата ще работят заедно на конкретна мисия. Именно в ситуация като тази ще може да избирате с кого да играете в зависимост от това коя част от задачата предпочитате да изпълните. 

 

Rockstar твърдят, че изпълнението на подобна идея е било изключително предизвикателно – не само като геймплей, но и в сюжетно отношение. „Ако преди трябваше да поддържаме само една история, то сега имаме три“, казва Дан Хаузър от компанията.

 

Всеки от героите си има и свой собствен характер, набор от умения и група от приятели, с коти да взаимодействате. И онези двама, с които не играете в конкретния момент, ще си водят свой собствен живот в града. А когато превключите на тях, може и да се изненадате от ситуацията, в която са се забъркали.

 

Какво обединява тримата герои?

 

Жаждата за пари, разбира се. Всеки един от тях ще има пълнокръвна история, която ще бъде разказана в рамките на GTA V. Вместо обаче да ви стовари една сложна мисия в края на играта, заглавието ще ви преведе през няколко усложнени и многопластови обири в духа на популярната мисия Three Leaf Clove от GTA IV. Въобще – обирите ще бъдат съществена част от GTA V, обещават от Rockstar. От компанията обаче обещават, че ще разкажат повече за тях след време.

 

А как ще убиваме времето си в GTA V?

 

Какво ще правим след поредната тежка мисия, как ще си отпочинем? Всеки един от тримата герои разполага със свой собствен живот, така че това до голяма степен ще привнася огромна доза разнообразие. „Искаме да използваме героите и тяхното обкръжение – например семейството на Майкъл, лудите приятели на Франклин или Тревор, който е в пустинята и има достъп до самолети още в самото начало. По този начин бързо ще бъдете ангажирани с много екшън и различни неща“, обяснява Хаузър. Ще може да ходите на йога, да карате джет, да играете тенис и голф и т.н.

 

Освен това и тримата герои ще имат специфични хобита. Компанията все още изпипва нещата в това отношение, но се надява, че всеки ще разполага с една-две ключови мини дейности, които да ги диференцира един от друг.

 

За добро или лошо – тримата герои са напълно оформени личности със специфичен набор от умения. Това означава, че GTA V няма да предлага характерната за ролевите игри кустомизация на героя. Т.е. няма да може да минавате на специална диета. Ще имате възможност единствено да ги обличате както пожелаете.

 

Според Rockstar Лос Сантос е по-голям от Red Dead Redemption, San Andreas и Grand Theft Auto IV взети заедно

 

Впечатляващо, нали? Освен из градските райони, ще кръстосваме и пустош, военна база и дори ще можем да изследваме океанското дъно. Това е и светът от GTA IV, така че очаквайте да видите познати герой (но не и главните, като Нико Белич). 

 

Динамични мисии 

 

Спомняте ли си произволните динамични мисии от Red Dead Redemption? Е, тази идея ще бъде приложена и в GTA V. Да речем, че шофирате в покрайнините на града – може да се натъкнете на развалена кола или на стопаджия. Ако сте любопитни, може да спрете и да видите какво ще се случи. Навлезете ли в пустошта, току-виж откриете две паркирали коли и множество трупове. Дали ще проучите ситуацията от тази на пръв поглед провалена нарко сделка, зависи само от вас. Динамичните мисии ще преобладават и в самия Лос Сантос. Току-що ви подмина брониран бус, пълен с пари. Ще го ограбите ли? Момче открадна портмонето на жената до вас. Ще го настигнете ли, за да й помогнете?

 

Rockstar обещава, че GTA V ще предлага и своя собствена икономика. Няма да можем да купуваме недвижимо имущество, но ще е „пълно с други неща“, казват авторите.

 

А, да – романтичните връзки също са премахнати

 

Поне в тази игра. Rockstar не се е отказала от тях за в бъдеще.

 

Всеки един от героите обаче си има специфични приятели. Франклин например ще общува с лунатика Ламар, Майкъл си има син на име Джими и дори жена, а Рон е параноик и маниак на тема теории на конспирациите, който ще общува с Тревор.

 

Що се отнася до мултиплейър режима

 

Rockstar все още не е склонна да изнася кой знае какви подробности. Хаузър обаче заявява, че е доволен от посоката, в която се развива.

 

А вие? Доволни ли сте от посоката, по която GTA V е поела?

  

напиши коментар
 

524 мнения
профил »
white storm каза на 09.11.2012, 07:44 ?. :

Така изглежда доста по - добре статията. Друг път не бързайте и я оформяйте по-старателно. Все пак го правите за Нас. Уважението е двупосочен път. За самата игра нямам търпение да излезе при все новите неща, които не ми харесват като идея.

131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 09.11.2012, 10:04 ?. :

Тази игра не се купува основно за мулти, но ако го има какво пък...

192 мнения
профил »
toptony каза на 09.11.2012, 11:14 ?. :

Посоката на развитие звучи добре. Ще видиме как ще е на практика.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 09.11.2012, 11:15 ?. :

Звучи страхотно засега. Чака се с нетърпение и ще се пробва задължително.

63 мнения
профил »
miro1 каза на 09.11.2012, 11:31 ?. :

В оригиналната статия на списанието Game Informer имаше толкова много нови снимки от играта, а тук не сте качили нито една! Някои хора използват само PC Mania да се информират и така няма да видят картинките.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 09.11.2012, 12:42 ?. :

Мислиш ли, че е коректно да публикуваме скрийншотовете от нашите колеги тук без тяхното разрешение? Явно Ragnarous2 разбира именно това под професионално.

279 мнения
профил »
MadMax31 каза на 09.11.2012, 12:11 ?. :

GOTY!!!!

131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 09.11.2012, 12:18 ?. :

miro1 професионализмът умря в PC Mania още преди да мине online maga-shit-zine.

524 мнения
профил »
white storm каза на 09.11.2012, 12:26 ?. :

Щом говорим за професионализъм нека само вмъкна, че е изключително непрофесионално да го кажеш, дори да е истина.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 09.11.2012, 12:57 ?. :

ахахаха pc mania кога точно са били професионални? говорим за хора които използват научни термини като скай фай, джитка, геймка, буквално превеждат новини без да оставят линк към оригинала..

но всъщност даже и да искат да станат професионални нямам как защото ще загубят 95% от ретардите дето ги четат.

това е доста тъжна истина но причината pc mania да съществува толкова дълго докато истински професионални издания като gamer's workshop отдавна фалираха е че в българия пазар за професионални и интелигентни издания няма.

от доста години пиша статии за чуждестранни онлайн издания и винаги правя всичко възможно да е написано възможно най-професионално. когато пиша новини на базата на нещо на Joystiq примерно винаги изрично споменавам че е от там информацията. може да пиша за игра която не харесвам(borderlands 2 примерно), но това никога няма да се разбере от текста защото пиша неща само на базата на факти и оставям мненията си за ревюта или feature-и или когато пиша във форуми.


524 мнения
профил »
white storm каза на 09.11.2012, 13:41 ?. :
Редактиран на 09.11.2012, 13:42 ?.

И точно ти, защото изпъкваш със своята висока нравственост и интелигентност висиш тук и само чакаш да отговориш на някой коментар нали ? Не крия, че медиите които изброи реално наистина пишат по-добри статии, но е върха на наглостта да коментираш и постваш в един сайт,обиждайки екипа директно. И моля те не ми излизай с твърдение, че Уоркшопа си отиде именно заради високия си професионализъм. ПС маниа може да са всякаки, но поне не са пияници като тях и да се възвеличават. Отидоха си именно защото се мислеха за професионалисти,а не бяха. Професионалиста никога не се мисли за такъв, Това е част от таланта да си. Но какво ли ти обяснявам.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 09.11.2012, 14:03 ?. :

естествено че мога да поствам в сайт и същевременно да критикувам работата им. противозаконно ли е?

нагло е да не знаеш кога да тролиш и кога да не тролиш обаче пак да се опитваш постоянно. в началото gimmick-а ти беше забавен, вече става леко досаден.

31 мнения
профил »
12345 каза на 09.11.2012, 21:28 ?. :

Sean от доста време те наблюдавам и единственото нещо което правиш е да дразниш останалите...

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 09.11.2012, 15:57 ?. :
Редактиран на 09.11.2012, 22:05 ?.

Това, че ще се играе с трима героя едновременно малко не ми звучи добре. Но знам че Rockstar знаят как се правят хубави игри. Най-якото е че ще ги ими тия RPG елементи от SA.

22 мнения
профил »
TheMasterX каза на 27.11.2012, 07:21 ?. :
Редактиран на 27.11.2012, 07:21 ?.

Явно според информацията смяната на прическа, талия десетките save hous и girlfriend са запазена марка на SA SORRY че и тук няма да го видим както се казва по - горе

110 мнения
профил »
firstduo каза на 09.11.2012, 17:22 ?. :

абе добре е да се внимава, мен с другият акаунт ме баннаха защото не бях съгласен с статията за деадлайт :D

524 мнения
профил »
white storm каза на 09.11.2012, 18:00 ?. :

Защото нарече автора нещастник. Ще те държа под око момченце. Нали не мислиш, че такива неща ще ти се разминават. Спазвай добрия тон и всичко ще е ок ако ли не, отново ще се намесвам.

31 мнения
профил »
12345 каза на 09.11.2012, 21:24 ?. :
Редактиран на 09.11.2012, 21:25 ?.

White Storm is watching you...

127 мнения
профил »
Infinity каза на 09.11.2012, 17:27 ?. :

Жалко че щи я има за ПС можеби чак 2014 година трябва вече да си зимам конзола нямя как

22 мнения
профил »
Вуду Шаман каза на 09.11.2012, 18:42 ?. :
Редактиран на 18.02.2014, 19:41 ?.

Ти се сети да си зимаш конзола, хахахахахаха, година преди да дойдат новите.


2755 мнения
профил »
Zlob каза на 09.11.2012, 20:43 ?. :

Хмм,не мога да преценя дали ме кефи или не чак толкова.От една страна е добре че разширяват възможностите за игра с още персонажи.От друга пък може да заприлича на Sims едва ли не...с 3 или повече персонажи да играеш може да стане яко каша.Понеже тук говорим за майстори на този тип игри бих предположил че съдбите на персонажите ще са увлекателно преплетени и мисиите разчупени спрямо съответния персонаж.Би било яко ако в общите мисии в зависимост от това с кого играеш се случва нещо различно спрямо идентичността на героя.

131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 09.11.2012, 21:37 ?. :

Аз да питам, защото съм объркан - графиката леко като с моливи ли е или само на мен така ми се струва?

63 мнения
профил »
prone каза на 10.11.2012, 06:34 ?. :
Редактиран на 10.11.2012, 06:35 ?.

много си зле първите няколко снимки са илюстрации от обложката на игра може би и на Loalding Screen-на както при San Andreas и GTA IV по нататък са снимките на самата игра

22 мнения
профил »
radogg каза на 09.11.2012, 21:38 ?. :
Редактиран на 09.11.2012, 21:41 ?.

Арееееееееееееее бееееее, защоооооооо с трима герои, ебаси, тва не звучи добре, не звучи като добра идея, искам си един герой и модове за другите, ааааааааре бееееее, ааааааааааааааааааааааре е ебееееееее. няма, няма, няма да си я купя!!! НЯМА ДА СИ Я КУПЯ - НЯМА, НЯМА!

63 мнения
профил »
miro1 каза на 10.11.2012, 12:41 ?. :

И откъде знаеш че това с тримата герои ще е тъпо? Играл ли си играта? Според мен ще е доста добро, все пак това е Rockstar. Представи си, че вдигаш 6 звезди с единия герой, сменяш се на другия и отиваш да зяпаш предния :D.

110 мнения
профил »
firstduo каза на 09.11.2012, 21:42 ?. :
Редактиран на 09.11.2012, 21:43 ?.

абе вече толкова ми е писнало от едно и също че вече съм склонен да приема за успешна всяка по-различна идея , жалко само че най-вероятно няма да ми тръгне на щайгата която едвам подкара 4-ката хахахх

22 мнения
профил »
radogg каза на 09.11.2012, 21:49 ?. :

намерих статията БЕЗПЛАТНО ПЪК ОТ ГЕЙМ ИНФОРМЪР. БЕЗПЛАТНО БЕ ЗПЛА ТНО. ДАВАМ ЛИНКА НА ЯКИ МАЦКИ САМО. ДА МИ ПИШАТ АКО ИСКАТ ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.
ЕБАВАМ СЕ, НО АКО ИМА ЯКИ МАЦКИ, ДА МИ ПИШАТ, ШЕ ИЗМИСЛИМ НЕЩО ДЕ ;)

10 мнения
профил »
iospres каза на 09.11.2012, 23:02 ?. :

Ако играте има и 30% от чара на San Andreas няма да я пропусна.

9 мнения
профил »
fifafan каза на 10.11.2012, 10:07 ?. :

Анализ на Game Informer + всички скрийншоти от броя на GI:
http://www.gtav-bg.info/2012/11/game-informer.htm l

Game Informer - Брой 236 е тук. Вижте го (Scanove ot broq):
http://www.gtav-bg.info/2012/11/game-informer-236 .html

150 мнения
профил »
t-ru каза на 11.11.2012, 05:23 ?. :

Oт информацията която прочетох играта ще е EPIC, GOAT, само да я има и за РС!!!
Сигурен съм, че когато излезе 2013-2014 ще се играе до 2020 :D, както стана с IV.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.11.2012, 12:51 ?. :

Къде е най-големио фен на GTA - n00b?

173 мнения
профил »
Delian каза на 12.11.2012, 10:47 ?. :
Редактиран на 12.11.2012, 10:48 ?.

Според Rockstar Лос Сантос е по-голям от Red Dead Redemption, San Andreas и Grand Theft Auto IV взети заедно.Уау това е доста голяма игра колко ли GB ще е сигурно около 50GB.
BTW страхотни новини, чакам Срядата да вида трейлъра.Според мен играта ще стане ИГРА НА ГОДИНАТА 2013 НАЙ-МАЛКО и ще е супер 3ма герои избираме между тях просто супер
ЛИЧНО МНЕНИЕ

352 мнения
профил »
thewhitenigga каза на 12.11.2012, 16:54 ?. :

кофти че няма да си купуваме къщи и тем подобни работи. и на мен не ми харесва че ще има 3 героя ама не се знае може и да се окаже доста добро!

110 мнения
профил »
firstduo каза на 12.11.2012, 18:44 ?. :
Редактиран на 12.11.2012, 18:44 ?.

абсолютно която и да е фирма да ми излезе с тези идеи 3 героя и тн дирекно бих го сложил в графата ПРОВАЛ , но когато става дума за рокстар съм сигурен че ще е лудница , те са майстори на такъв тип игри както беше казал един голега в предните постове !

9 мнения
профил »
fifafan каза на 12.11.2012, 19:29 ?. :

IGN Съдържание - Ден 1ви (Screenshots)
http://www.gtav-bg.info/2012/11/ign-1.html

Първите GTA V Online превюта + Нови Скрийншоти
http://www.gtav-bg.info/2012/11/gta-v-online.html

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 15.11.2012, 11:40 ?. :

This topic is full of fanboys cum.

131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 12.12.2012, 15:45 ?. :

Владо Тодоров точно ти пък не ми говори за професионализъм! Ти теглиш пиратски игри и после пишеш статии базирани на това което Zamunda ти е дала...

5 мнения
профил »
Niko03sk8 каза на 11.01.2013, 20:57 ?. :
Редактиран на 11.01.2013, 20:58 ?.

Играта е наистина страхотна

1 мнения
профил »
E Wrath Force каза на 23.06.2014, 12:01 ?. :

Здр някой знаели линк на Grand Theft Auto V PC без парола - PLEASE - Моля
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Grand Theft Auto V

Ревю:
В самия край на годината нека видим кои са най-продаваните игри през 2018 г. в платформата на Valve.

новини:
Феновете не са доволни от действията на Rockstar за справяне с проблема. Очакванията са всичко да са нормализира, след като играта стане отново платена.
Няма място за повече догадки! Новата безплатна игра в онлайн магазина на Epic е Grand Theft Auto V.
Уви, макар че предлага няколко мисии, оригиналните мисии от Vice City не са налични.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City 35
Grand Theft Auto IV 23
Grand Theft Auto: San Andreas 6
Grand Theft Auto: Vice City 3
Grand Theft Auto III 1
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Grand Theft Auto V 142
God of War III 67
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Bayonetta 46
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Grand Theft Auto V 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Quantum Break 19