facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Gods & Generals
Ревю | 15.04.2003 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
AniVision
Издател:
Activision
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

Ако през последните 5-6 години не сте играли каквито и да било 3D шутъри, то G&G ще ви предложи интересни мигове на съспенс и екшън, подплатени с "перфектно" визуално изпълнение и силен драматизъм!

Онези хора, които изглеждат така сякаш им липсват няколко години от живота, са странни птици. На личните им карти е упоменато, че са на една възраст, а всъщност се държат така, сякаш някоя и друга година са били в дълбока и адски тегава летаргия. Те не са малко, но някои от тях се прикриват доста добре. Сега си задавам въпроса, защо някои гейм разработчици не правят като тези човеци? Игри, изглеждащи актуални за началото на 90-те години на миналия век излизат през този, и то с претенции за актуалност и увлекателност. Ако попитате геймстудиото AniVision, какво ги е накарало да направят играта Gods & Generals, сигурно ще ви отговорят така:

"Ами скоро се научихме да работим на 3D studio,

пък и филмът Gods & Generals излезе неотдавна. Защо да няма и игра по темата?". Смятам, че появата на един филм в никакъв случай не би могла да бъде причина за пускане на геймпазара на смешни и отчайващи продукти без никакъв шанс да издържат на мощната конкуренция. Според мен AniVision са създали играта Gods & Generals преди повече от 5-6 години, но са чакали чинно премиерата на филма, за да разбият пазара. Е, определено няма да сполучат. И то поради редица причини. Много ми е чудно обаче, как са успели да накарат Activiston да разпространяват творението им, което определено е под всякаква критика. Този пример потвърждава един неприятен слух. А именно, че Activision си подбират игрите за разпространение по заглавията. :) Ако те бяха играли тази игра, щяха да видят следното нещо: Gods & Generals е 3D шутър, който проследява действията от едноименния филм (повече по темата в карето).
В РС варианта става въпрос за три големи битки, разиграли се по време на войната между Севера и Юга в края на по-миналия век на територията на САЩ. Дотук идеята звучи добре, но нейната реализация, повярвайте ми, е ужасяваща. Графиката на G&G е адски ретроградна. Тя прилича на някой от прародителите на 3D шутърите и дори дразни окото с крещящите си цветове. Например ръката, която би трябвало да изобразява вашата собствена, държи всички оръжия по страшно интересен начин. Сигурно в тази епоха те са парели или нещо такова, защото нашият "агент" е хванал пистолетите и пушките както второкласник химикалка. На всичкото отгоре и самите оръжия са направени ужасно. Не знам дали е от самата епоха, но пушка с един патрон ми звучи малко несериозно. Освен това героят може да носи само по една. След като стреля веднъж, я захвърля. Яко, а? Револверът, който е другото "страхотно" оръжие, също е смешен и не е направен за интензивни сражения. Той стреля много бавно и зарежда супер тромаво. Освен това нашият пич го държи за края на дръжката и нещата изглеждат така все едно всеки момент ще го изпусне. Според мен е несериозно да се пуска екшън с такива оръжия. Забравих да спомена за

сабята и метателните ками

Ако авторите се оправдаят, че това са особености на епохата, то аз бих им препоръчал да не правят екшън в тази епоха. Вероятно един куест по въпросния сюжет щеше да е с пъти по-увлекателен (не и ако беше творение не AniVision, сигурен съм). Звукът в Gods & Generals също е на невероятно ниско ниво. Циклещите за фон мелодии могат да скъсат нервите и на най-упорития играч, а звуците, издавани от оръжията, са крайно нереалистични (както и всичко в Gods & Generals между другото).
Като геймплей играта също не предлага нищо интересно. През цялото време ще се налага да обикаляте из ужасно направени декори от времето на Гражданската война и да стреляте по супер малоумни противници. За различни геройски прояви, като например "врязване във вражеските редове", получавате точки, които може да инвестирате в някой от показателите Stealth, Stamina, Marksmanship, Carrying, Armor и Weapon.
Всеки един от тях има пет нива за увеличаване, като силно се съмнявам, че някой ще издържи да играе толкова дълго, че да ги напомпа докрай.
Общо взето, Gods & Generals е поредната боклучава геймка. Странно как е успяла да се добере да класен разпространител какъвто е Activision. Смятам, че в тази ера на стремглаво развиващ се гейминг е смешно и безотговорно да се пускат подобен род игри. Фактът, че Activision са се навили да имат нещо общо с този боклук, не говори хич добре за тях. Следващия пък, когато прочета името Activision, първо ще се уверя, че след това не се мержелее някъде производителят AniVision. А впоследствие ще имам едно наум. Бих препоръчал това и на вас.

AniVision подготвят и продължение, което, ако особено много държите, може да поръчате предварително за пет долара от http://www.godsandgeneralsthegame.com/mTour.asp. Аз лично не ви съветвам да се замесвате с тази игра, защото в противен случай рискувате да получите някоя тежка невроза. Саундът, визията и самият гейплей предизвикват точно такива работи. Внимавайте! 

 
системни изисквания
500 MHz Pentium II
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Aliens vs. Predator 68