facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3
 
   
 
God of War III
Ревю | 06.04.2010 | автор: Ивелин Г. Иванов


оценка:
Производител:
Santa Monica Studio
Издател:
Sony Computer Entertainment (SCE)
Жанр:
Екшън от трето лице, Приключение
Платформа:
PS3
сайт на играта »
Цена:
139.00 лв.
купи играта »

плюсове

Без съмнение най-добре изглеждащата конзолна игра, създавана някога

Прилична доза (макар и „козметични”) нови елементи

Безупречен фреймрейт на фона на смайваща детайлност

минуси

Геймплеят не е мръднал и с милиметър

Платформър секциите отстъпват като качество на битките

Някои дразнещи проблеми с фиксираната камера

Наскоро ми попадна едно интервю с „гейм режисьора” на първия God of War – Дейвид Джафи. Попитан дали му се е искало да включи „морални избори” в играта, той отговори, че подобен елемент (макар и интересен за него лично) само би разводнил усещането ни за Кратос. После добави, че Кратос е герой, който можеш само да съпътстваш в приключението му, но не и да подритваш в каквато посока си поискаш. Какво да кажа - Джафи очевидно не е случаен човек. В това негово твърдение е събрана есенцията на „изживяването”, наречено God of War. Може да не одобрявате някои от детайлите в играта, можете да не си падате (като мен) по екстремното й насилие, но искате или не, ще ви се наложи да уважавате изборите на нейните създатели. И то не защото те ви принуждават, а защото разбирате, че ако махнеш и една прашинка от общата „смес”, магията като нищо ще изчезне. В този ред на мисли, нека ви успокоя –

магията е все още тук

И още как! Уводните двайсетина минути от играта ще ви оставят (колкото и банално да звучи) без дъх. Наистина никой не се е приближавал дори (а и едва ли ще се приближи скоро) до епичността и мащаба на God of War. И сега, когато хората от Santa Monica Studio най-после държат в ръцете си изумителната мощ на PS3, нищо и никой не може да ги спре да демонстрират своята визия в пълния й блясък. Изумително, наистина изумително! Всъщност, още в самото начало, новият God of War прави такъв гигантски скок, че поддържането на същото (или поне сравнимо) ниво по протежението на цялата игра се превръща в истинско изпитание. Изпитание, с което екипът на студиото се справя героично. С препъвания и задъхване тук и там, но определено достойно. Дори да не сте сред най-върлите почитатели на поредица, едва ли сте пропуснали да научите, че

този път Кратос се цели високо, много високо

Дали Зевс ще го отнесе или не, това оставям да разберете на вас самите. Но просто се замислете за миг. В предишните игри, епични и впечатляващо мащабни сами по себе си, всичко, което се искаше от нас, бе да сритаме задника на Арес. Този път срещу Кратос се е изправила цялата Олимпийска дружина, от-до. На това му се вика вдигане на летвата, а?! Като всеки велик воин и Призракът на Спарта разбира, че за такава битка ще му трябват могъщи съюзници. Гея и нейните деца, титаните, изглеждат точно като правилните „хора” за работата. В тоя ред на мисли, противно на очакванията (напомпани солидно от рекламната кампания на играта) господа Титаните играят сравнително скромна роля в новия GoW епос. Не че съм точно разочарован, но ми се струва, че това си е чиста проба пропуснат шанс. В същото време последното нещо, в което можете да упрекнете новото издание на поредицата, е липсата на добра история. Макар да не става въпрос точно за древногръцка драма (и слава богу) сюжетът на играта е повече от добре заплетен, без да изпада в ненужна страст към драматичните обрати. Полейте всичко това с феноменалния санудтрак и ще получите сигурна рецепта за често настръхване на космите по врата (и навсякъде, където ви се намират такива).

God of War III е безспорно едно тотално ангажиращо изживяване

Но няма как да подмина и болезнената тема за липсата на нови идеи в играта. Този път, обаче, аз изцяло подкрепям идеята на дивелъпъра да заложи на проверената и доказана геймплей формула. Правенето дори само на арта по едно такова заглавие е един истински, титаничен подвиг. Полирането му до тотален блясък, а после и напасването му спрямо технологичните ограничения и изисквания, е също не по-малък героизъм. Не забравяйте също, че God of War III ползва изцяло нов, създаден именно за целта енджин. Мога само да уточня, че студията, способни да се справят с такова предизвикателство на такова ниво, и да постигнат такъв резултат в рамките на един доста стегнат срок за изпълнение, вероятно се броят на пръстите на едната ми ръка. Ако по някаква странна причина хората от Santa Monica Studios бяха решили да правят и геймплей революция в същото това време, мисля, че дори те щяха да си счупят врата. Както чудесно знаете, аз лично доста обичам да мрънкам за липсата на нови идеи. Щом нито веднъж в малко над 12-те часа, които ми отне да врътна God of War III, не усетих и капка досада или какъвто и намек за скука, значи може би просто наистина не е трябвало да се променя каквото и да е. И спокойно – макар това да е все същият, абсолютно познат геймплей, приятни изненади определено няма да ви липсват.

Новите неща са там, макар и не революционни

Но пък и няма да ви тресе така характерното за продълженията déjà vu чувство, гарантирам ви. Като цяло те до едно са сработили чудесно – новите оръжия (както и новият по-директен начин за превключване между тях), „управляемите” изчадия и прочее, всичко това ще ви осигури предоволна доза „новости”. Дори „манажерията” на новата игра е достатъчно вълнуваща сама по себе си. Дори познатите „гадове” са претърпели (логично) такъв сериозен фейслифт, че на практика все едно ги срещате за пръв път. Изцяло нови добичета също не липсват и те са еднакво впечатляващи както като визия, така и като геймплей механика. Голямата слабост на поредицата като цяло, уви, е все още тук. Все така фиксираната камера има някои огромни плюсове, в чисто техническо отношение. Как иначе си мислите се постигат тези  уникално гладки анимации и този наистина феноменален контрол? Но (точно както в предишните заглавия) този тип камера върви и с някои уникални, най-вероятно непредотвратими гафове. Най-сериозните от тях са свързани с

и без друго проблематичните „платформър” секции

или с други думи – с подскачането от едно място на друго. Пригответе се да скърцате със зъби и като цяло да умирате доста по-често от падане в бездни, отколкото от някой фатален удар на своите противници. Нищо чак толкова драматично, бързам да уточня. Просто в игра като тази всяко малко недостатъче изглежда като сериозна издънка. Другият далеч по-малък, но все пак проблем е свързан чисто и просто с невъзможността да се огледаш като човек. Звучи почти смешно, поне докато не поиграеш няколко часа God of War III. Гаранция, че още в първия час ще ви се прииска отчаяно да се огледате наоколо, поне няколко пъти. От чисто естетски съображения. Просто „декорите” (като всичко останало в тази игра) са толкова невероятно красиви, мътните го взели!  Хората от Santa Monica можеха да пуснат един бутон „а сега се огледайте”, а-ла Gears of War... Нищо, следващият GoW дебне зад ъгъла.

Продължение?!?

О, бъдете сигурни в това. Да, знам, че засега няма никакви официални анонси. Освен, разбира се, този, че това на практика била последната глава от сагата за Кратос. Доо-бреее... Както кажете. Иначе въпросът какво крие бъдещето (или миналото) на Кратос е повече от интригуващ. Първото нещо, което можем да очакваме, е поне още едно (а най-вероятно и повече) PSP заглавие със същата марка. Няма лошо, но не точно с това са свързани големите ни надежди, нали? Онлайн игра? Не е никак изключено. Епизодични допълнения? Почти сигурно. Нови жанрове? Пази Боже! Странни „spin-off”-и  (или с други думи - безумни идеи за това как да се изцедят още пари с минимум усилия)? Дано ни подмине тази горчива чаша, но - уви – заплахата съществува. Всъщност, знаете ли какво? Теглете ми една, ако ви се прииска, но аз ще бъда адски благодарен, като геймър, дори това да е последното свястно нещо с „God of War” в началото на заглавието си. Особено след HD преработките на първите две игри всеки фен на жанра има нещо наистина невероятно в ръцете си, към което да се връща отново и отново. Отново мое лично мнение, но все пак си мисля, че оттук нататък God of War просто няма накъде да отиде. Поне не нагоре, където поредицата достигна абсолютния си връх. Встрани (ако ме разбирате), може би, не задължително за добро. И нека ви кажа още нещо на финала – аз ще съм безкрайно щастлив, ако създателите на следващата игра с тази марка (защото се съмнявам, че това ще са отново Santa Monica Studio) ме опровергаят тотално. Кралят е мъртъв, да живее Кралят! 

напиши коментар
 

716 мнения
профил »
joar каза на 07.04.2010, 16:30 ?. :
Редактиран на 07.04.2010, 16:31 ?.

"Без съмнение най-добре изглеждащата конзолна игра, създавана някога"
Blasphemy! Даже Sony Santa Monica си признаха, че Uncharted 2 изглежда по-добре..
Плюс това Кратос!? O_o
Крейтос бе хора! Крейтос.

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 07.04.2010, 16:37 ?. :

За името как се превежда/произнася винаги е бил спор, но няма голям смисъл...
По темата, играта е малко прекалено кратка, дори с всички допълнителни работи се минава за ден.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 07.04.2010, 16:44 ?. :
Редактиран на 07.04.2010, 16:47 ?.

По твоята логика Зюс, а не Зевс, Ейрис, а не Арес, Акилис, а не Ахил, Аполо, а не Аполон, Хърмис, а не Хермес, Одисиес, а не Одисей т.н. Името идва от старогръцки (означава "сила"), не от английски, и се произнася чисто и просто Кратос с ударение на "а".

716 мнения
профил »
joar каза на 07.04.2010, 17:05 ?. :
Редактиран на 07.04.2010, 17:08 ?.

Извинявам се, не се бях замислял. Аз все пак ще продължа да му викам Крейтос, щото може и името да е гръцко, но героя е замислен от американци, участва в американска продукция, и щото Кратос ми звучи доста глупаво.
Btw, защо на "още от поредицата" е даден Gears of War 2?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 07.04.2010, 17:10 ?. :

Станало е грешка - оправено е вече.

8 мнения
профил »
smibo каза на 09.04.2011, 07:59 ?. :
Редактиран на 09.04.2011, 08:01 ?.

""Без съмнение най-добре изглеждащата конзолна игра, създавана някога"
Blasphemy! Даже Sony Santa Monica си признаха, че Uncharted 2 изглежда по-добре..
Плюс това Кратос!? O_o
Крейтос бе хора! Крейтос. "

Sorry pi4, no smqtam 4e ne si prav. Za sega (april 2011), nqma igra koqto da bie po grafika God of War. Nay- veroqtno si zabluden ot fakta, 4e v modelite si Santa Monica sa vlojili izkustvo, a ne sa prosto prekopirali detayli, koito ve4e su6testvuvat (Uncharted) . A otnosno imeto- e, to e Кратос - idva ot gruckoto Kratos, koeto e bilo nazvanieto na bojestvoto na nasilieto, a su6to ozna4ava i sila... ne govori nepodgotven ;\

31 мнения
профил »
hanlon каза на 07.04.2010, 16:36 ?. :

Яд ме е, че нямам PS3...и си чакам Гералд.

707 мнения
профил »
sturba каза на 07.04.2010, 16:46 ?. :

Само заради тази игра бих си купил PS3 да му се невиди.Ще чакам някой промоцийка конзолата + играта 100% ще се пръкнат такива оферти

2 мнения
профил »
raze каза на 14.05.2010, 07:05 ?. :

можеш да я играеш и на PS2!

4 мнения
профил »
parola каза на 07.04.2010, 16:53 ?. :
Редактиран на 07.04.2010, 16:54 ?.

Ок,сега остава и ревю на Heavy rain... Иначе играта е супер,човек не може да се отлепи от нея.Само краят ми се стори малко глупавичък.

36 мнения
профил »
fire_flame каза на 25.12.2012, 00:31 ?. :

+1

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 07.04.2010, 18:11 ?. :

Такаа айде и аз да се разпиша :) Г-н Иванов след като сам споделяте,че геймплеят и като цяло механиката не е мръднала с милиметър и в това няма нищо лошо не е зле да се махне от минусите ;) Наистина там е силата и е по-мъдро да не се променя нищо.Проблеми с фиксираната камера-никакви :) Тъй като имам и God of War 3 и Uncharted 2(не се хваля) като се опитам да сравня двете игри графично и едната има плюсове и другата-не мога да кажа коя е по-добра в това отношение.Аз съм на същото мнение,че ще е по-добре да не се правят нови игри от поредицата(не и за PSP,както и ще стане за момента).След като се сдобия и с преработените издания на първите 2 части не мисля да се разделям с тях за нищо на света!Ааа,да питам joar дали ще е възможно да ми каже как да произнасям Hephaestus в смисал такъв с английското произношение да ли му викам или да си му викам просто Хефес ? :D Това последното беше шегичка :P

55 мнения
профил »
Nikos каза на 07.04.2010, 18:17 ?. :

Играта си изглежда перфектно като цяло.Арт, анимации и технически е комбинирана до перфекция според мен,всички анимации са изпипани като цяло ( клатушкания,лицеви,търкаляния и т.н.) за това мисля,че е по-добре от Uncharted 2,която беше до момента на върха.

71 мнения
профил »
DJ Cat каза на 07.04.2010, 18:19 ?. :

Uncharted 2 има в пъти по-добра графика. Понеже има много неточности в ревюто, няма да ги споменавам, защото не съм сигурен, колко е лимита на знаците в коментарите. Единственото нещо, което много ми хареса в играта е битката с Хадес.

36 мнения
профил »
fire_flame каза на 25.12.2012, 00:33 ?. :
Редактиран на 10.03.2013, 00:23 ?.

Не е вярно 2-ката не е с по хубава графика
не си спомням но даже май не му се виждаше белега от арес

50 мнения
профил »
Didoo каза на 07.04.2010, 19:12 ?. :

Ех чакахме го тва ревю толкова време :D Ревюто е подобоващо добро, но мисля че от минусите трябва да се мане: Геймплеят не е мръднал с милиметър и Проблеми с фиксираната камера. Играх я от началото до края и нито един път нямах проблем с камерата. Евала за ревюто :)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.04.2010, 19:36 ?. :

Абе в ютуб изглежда добре графиката ама на голям телевизор в мола като я видях и се изненадах колко по постно ми зиглежда. Не е това което очаквах филмчетата подвеждат.

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 07.04.2010, 19:56 ?. :

Тва е защото 100% си видял демото а то е класи назад от финалният продукт...
Иначе честно и аз като човек с Uncharted2 и GoW3 не мога да кажа коя е по-красива...
Иначе проблемис камерата не съм имал играта я врътнах за 9 часа със точно 8 умирания, половината от които *SPOILER ALERT* огромните въртящи се кубове...on a side note: точно на тези кубове срещата със скорпиона наистина не я очаквах и беше доста приятна изненада...
Oh and btw Крейтос наистина живее, все пак нали не забравяте скритият край в който
*EVEN BIGGER SPOILER ALERT*
се вижда кървава следа водеща към ръба на скалата. Така че според мен Santa Monica са си оставили вратичка ако Сони ги засърбят ръцете или ПС4 му трябва флагман...

716 мнения
профил »
joar каза на 07.04.2010, 20:07 ?. :
Редактиран на 07.04.2010, 20:10 ?.

Да, и са готови да го обявят:
http://games.bg/articles-news/index/id=20 3
Sony да се откажат от GoW, е все едно M$ да се откажат от Halo.

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 07.04.2010, 20:33 ?. :

Интригуващо...
Но по-скоро залагам на нещо от спартанци...имам напредвид нещо less godly и по ала 300...
иначе вече е на средата таймера...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.04.2010, 20:39 ?. :

Не беше демо защото се биеха с еидн бос един от боговете дето е червен изруд не прилича на човек дебел и червен нензам кой бог трябва да е това в гръцката митология няма такива извращения.

36 мнения
профил »
fire_flame каза на 25.12.2012, 00:38 ?. :

Богът е ХАДЕС боже мили титан бил
а графиката е толкова яка че на моменти ми заприличва на игрален филм, а съм с мнооооооооооого прост телевизор
не знам какво си видял, но графиката изобщо ама ИЗОБЩО не е лоша :)

103 мнения
профил »
gadmc каза на 07.04.2010, 19:41 ?. :

Абе защо ли си мисля, че играта можеше да е много по-яка?

50 мнения
профил »
Didoo каза на 07.04.2010, 21:03 ?. :

idqqd точно си гледал демото защото онзи "червения" е титана в демото. Обзалагам се че точно това си видял.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 07.04.2010, 21:12 ?. :

Не е този огромен титан дето е на първата снима от ревюто е един горе доло няколко пъти колкото крейтос голям, а не огромен. Около него имаше разни по обикновени агдове също и беше в някво затворено помещение.

50 мнения
профил »
Didoo каза на 07.04.2010, 21:18 ?. :

Не мога да се сетя. От всичките гадове дето видях в тая игра главния процесор прегрял.
П.П Да питам автора: Отдолу под картинките има ли някъкъв текст изобщо ? На мен не ми показва никакъв а има онази черта. Няколко пъти ресвам страницата и си ги няма. Ако наистина не са добавени, ако може да се добавят щото простотииките ви радват :)

46 мнения
профил »
katotemoto каза на 18.04.2010, 18:30 ?. :

iddqd, този бос е Хадес.Нали?Дето носи един шлем и в тялото си има забити шипове.

31 мнения
профил »
Lino каза на 08.04.2010, 04:47 ?. :

Аз ли съм единствения, който смята историята в GoW за пълна травестия? Не мога да повярвам как никой не е забелязал по какъв ужасяващ начин малоумните американци са се изгаврили с всичко, свързано със старогръцката митология.

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 17.04.2010, 08:22 ?. :

+1 Когато някой САМ създаде сят той може да прави с него каквото си иска, но когато взима наготово, трябва поне да спазва фондаменталните закони.

За мен Кратос е едно жалко копие на Wolverine(който btw се смята за символа на яростта, непокорството и проклятието на вечния живот) който просто е уцелил правилната аудитория. Признавам, ако играта имаше различен сюжет (такъв който не е травестия) бих и се кефил толкова колкото се кефя и на DMC.


Съдете ме ако искате, но за мен игри със стойностен сюжет (като LoK) са много по-добри от каквито и да са брутални комбота и бого-изтребващи мечове.

50 мнения
профил »
Didoo каза на 08.04.2010, 06:15 ?. :

В началото и аз си мислех така. Беше ми малко странно, но после се замислих и разбрах, че не си правят та*ак с митологията. Нали е митология, може и да не е станало така както е написано, може дори да е станало както е в играта и може би най-сигурното- не е станало.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 08.04.2010, 10:49 ?. :

И споредмен е пълна порнография това дето са направили с митологията. Гарва по американски. Ама те са тъпи копелете и можеби неосъзнават колко е тъпо всичко което правят.

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 08.04.2010, 11:43 ?. :

като xbox-a ли? хайде сега сякаш това е първият продукт за забавление, подчертавам забавление, който се гаври. А има и доста по-лоши примери (Dante's Inferno е най-скорошният).
Иначе малко офф/ Картинката от #7 може ли някой да ми я намери в 1080p резолюция?

51 мнения
профил »
freemanx каза на 08.04.2010, 13:51 ?. :
Редактиран на 08.04.2010, 13:52 ?.

Не е точно 1080p, но е най близката която намерих 1920x1200:
http://1.bp.blogspot.com/_cPPim02nqw8/Ssc v38lYJ5I/AAAAAAAAAIQ/Sq9Sdac_-oY/s1600-h/ wallpaper_god_of_war_chains_of_olympus_01 _1920x1200.jpg


Между другото тази картинка е от Chains of Olympus не от GoWIII.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 08.04.2010, 11:26 ?. :

А вие май забравяте, че това е игра, а не урок по гръцка митология.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 08.04.2010, 12:21 ?. :

Съгласен съм с теб . Ех за игра като тази бих си купил PS3 :)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 08.04.2010, 14:00 ?. :
Редактиран на 08.04.2010, 14:01 ?.

Ако трябва да опиша играта с една дума то тя ще да е "Порнография". Може на доста хора това да се харесва, но в моя случай ще заключа, че насилието беше прекалено, а курволякът - над нормата. Егоизмът на главния герой просто счупи всякакви досегашни рекорди, а целеустремеността му не се побира в скалалата дори на сарказмометъра на д-р Хаус.

Сега някой да не каже, че съм хейтър или незнам си какъв... просто по моите (подчертавам) стандарти играта получава оценка 7 от 10. Личен фаворит в жанра си остава ДМК =)

716 мнения
профил »
joar каза на 08.04.2010, 14:14 ?. :

Даже не си виждал играта на живо, нали? Пробвай я, виж отблизо какво удоволствие носи това насилие, че тогава го коментирай.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 08.04.2010, 14:34 ?. :

Човече дори изиграх играта, но пак казвам, че по моите стандарти не е сред най-добрите =) и вече съм посочил кое не ми харесва...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 08.04.2010, 15:12 ?. :

Определено прекаленото кормени и порно сцените са знак за лош вкус, но това е начин да се привлече повече вниманието към играта.

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 17.04.2010, 08:24 ?. :
Редактиран на 17.04.2010, 08:25 ?.

Всичко казано от VK_ e истина.

36 мнения
профил »
fire_flame каза на 25.12.2012, 00:44 ?. :

ХОРА ЗАТОВА ИМА 2 СИМВОЛА 18+ като сте лапета ще си се струва че има прекалено много насилие и порнография а това че героя е прекалено целеустремен и прочие не пречи на геймплея така че си прегледай пак оценката ;)

3 мнения
профил »
pcmaniasucks каза на 08.04.2010, 20:37 ?. :

Защо не гледате някое интервю преди да пишете глупости? Пичовете, които създават играта въобще не са тъпи и даже някои от тях не са американци.... Освен това гръцката митология си е порнография малко или много. Или сте забравили какво са му отрязали на Уран - неговият банан:).Освен това секс игра има във всяка част на Год оф уар. Сигурен съм, че за някои от спартанците сексът е бил висша ценност. И най-важното това е шибана игра създадена за чисто удоволствие и някаква история, за да движи нещата. За това ми се струва, че вие нямате играта и коментирате така от яд, че не можете да я играете. Кажете ми какъв е смисълът? Някакви пичове са се трепали три години, за да създадат играта и тя не вреди на никой в реалния свят. Не виждам много бъгове. Фреймрейта е стабилен. Геймплея работи на всички нива. Според мен просто трябва да излезете от страницата и да се запознаете по-добре с играта, екипа от Санта Моника, гръцката митология и най-вече да спрете да мразите една добра видео игра заради глупави причини....

716 мнения
профил »
joar каза на 09.04.2010, 08:59 ?. :

Братле, прочети си ника.. все едно да обясняваш на камъни..

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 09.04.2010, 12:34 ?. :

"...И най-важното това е шибана игра..."

Затова ли се въодушевяваш толкова?

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 17.04.2010, 08:28 ?. :

"И най-важното това е шибана игра създадена за чисто удоволствие и някаква история, за да движи нещата"

Ето това е проблема на днешните игри. Сюжетът отиде на заден план. Все повече и повече започнаха да смесват порното с игрите, геймплей-ът или по-точно неговата липса се замаскирва с тонове кръв и карасиви анимацийки.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 29.04.2010, 20:14 ?. :

Ах, пичове, малко са вече игрите като Prince of Persia Warrior Within, да седя по цели нощи да цъкам и да се кефя на екшън и история. Всичко което искам от една игра е: екшън, як соундтрак, запомнящи се и добре направени персонажи, не много претенциозна графика и съвместимост с главните гейм платформи - PC, Playstation, Xbox и това е! МНОГО ЛИ ИСКАМ? Хора, къде са творците?
А за God of War - първата и втората си бяха хубави, ама с третата стана DEEP SHIT!

3 мнения
профил »
pcmaniasucks каза на 09.04.2010, 20:00 ?. :

Откъде знаеш, че се въодушевявам?

3 мнения
профил »
pcmaniasucks каза на 09.04.2010, 20:07 ?. :

Казвам шибана игра, защото възприемате нещата твърде насериозно. Примерно насилието. То не се случва наистина. Пък и играта неслучайно си има червен надпис 18+ на кутията....

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 09.04.2010, 20:56 ?. :
Редактиран на 09.04.2010, 20:57 ?.

Много от тези, които ще я играят са под (18+) границата, това е така и с другите заглавия на пазара затова не се кефя особено много на игри с преклено насилие. Надявам, че избистрихме вече въпроса =)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 09.04.2010, 21:52 ?. :

Като бях в мола имаше един голям телевизор в техномаркета и някви малки лапенца на по 11 12 години се бяха насабрали и цъкаха год оф уара хаха.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 10.04.2010, 19:04 ?. :

И питат ква е тая игра бе? Ахахахах!

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 10.04.2010, 19:13 ?. :

Абе исках да ги разбутам и да им зема джоистика щото са малки са и кви са тиа порното там кръв черва галви порно сцени, ама нещо си викам да не направя лошо впечатление в магазина като зимам джоистиците на децата.

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 10.04.2010, 21:47 ?. :

xaxaxaaxaxaaxaa и аз като отида в мола и все некфи лапета играят играта :Д

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 12.04.2010, 09:36 ?. :

Как може няква игра да струва майка си и баща си(139Лв) тея ненормалнили са колко хора ще си ги купят с такава цена Ба*ти глупаците са.....

23 мнения
профил »
diesel93 каза на 13.04.2010, 14:46 ?. :

Еееее жалко че я няма за PC щеше много брутално с джойстик

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 15.04.2010, 20:50 ?. :

Играта е невероиятна,но леко е прекалео с насилието и друга лоша черта на играта е тази (до колкото сем усведомен),че играта е разработена само за ПС3 което я прави доста недостъпна.

50 мнения
профил »
Didoo каза на 19.04.2010, 10:57 ?. :

Забелязах едно много гадно нещо. Двойния скок е много гаден. Обикновенно на предишните игри натискаш един път X изчакваш да се вдигниш до най високото и пак натискаш X и достигаш най-голяма височина. Тука за да скокнеш двойно трябва веднага щом си натискал X да натиснеш пак X. Така акробатиката се прее*ава доста. Как можаха да прецакат двойния скок в таз игрица... Това може би е най-големия минус.

268 мнения
профил »
Demon II каза на 25.04.2010, 09:43 ?. :

6/6 :)

14 мнения
профил »
gogoslavov каза на 26.04.2010, 06:43 ?. :

абе некой нема ли да напише нещо за red dead redemption мене тая игра ме кефи може да ми стане любима ахх дивия запад или изток (не знам кое беше)ахх пушки ахх револвери ахх динамити и охх къртечница

2 мнения
профил »
Maksim123 каза на 16.05.2010, 06:30 ?. :

"Геймплеят не е мръднал и с милиметър" Тогава нямаше да бъде God of War! Лош Review.

2 мнения
профил »
pseto22 каза на 22.06.2010, 13:10 ?. :

Къв Крейтос, ние българи ли сме или американци? По нашенски най-добре звучи Кратос, който иска да си криви езика - да си го криви!

А Зевс как се чете, че ми стана интересно? Зюс ли? Ами Хадес? Хейдис ли?

33 мнения
профил »
thaibox каза на 01.08.2010, 11:05 ?. :

Привет на всички. Коментарът ми по играта едва ли, ще накара хората които не одобряват играта, да си променят мнението. Тази игра е най-съвършенната която някога съм играл,а съм играл доста :) Първите 2 игри от поредицата, постепенно ни запознаваха с психиката на Крейтос-груб, брутален,безмилостен. В 3тата част, вече виждаме един човек,който е изгубил всичко,човек за който единствена причина да живее, е бруталният му стремеж към отмъщение. И тук се появява най-големият плюс на играта-Пандора. Детето, което преобръща света на Крейстос. Дотук с историята, за да не убия кефа на хората, които тепърва ще играят играта. За графика,саунд и гейм плей не виждам смисъл да пиша-едва ли, ще кажа нещо, ненаписано тук :)

31 мнения
профил »
spas каза на 04.09.2010, 12:34 ?. :

супер бруталната игра

6 мнения
профил »
pnikolov каза на 14.12.2010, 10:27 ?. :

Любимата ми игра!

2 мнения
профил »
proboyz каза на 03.05.2011, 11:58 ?. :

ima li q za ps2 ;( ...ak0 q ima pishete na skype: pr0b0yzz pLS :((

2 мнения
профил »
ck_ каза на 02.06.2013, 13:19 ?. :
Редактиран на 02.06.2013, 13:20 ?.

vk_ 6iban si ti i ot 1 do 10 ti polu4ava6 2i napravi po xubava igra ti 6tom moje6 taka4e vij sebe si i posle kritikuvai 4ujdiq trudd
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
God of War III

Превю:
God of War III се споменава редом с определения от сорта на „последната глава в едно епично приключение”, „епилог на сагата” и прочие. Но дали?

новини:
Оригиналната God of War III бе направена от Sony Santa Monica и излезе за PS3 през март 2010 г.
За това ни навежда картинка, публикувана от Sony на официалната PlayStation страница в социалната мрежа Facebook, която заостря вниманието ни към идния вторник
Доказателствата, че Sony Santa Monica работи усилено върху четвъртата част на бруталното екшън приключение вече се увеличиха с още едно. Вижте и преценете сами!
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
God of War 8
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Grand Theft Auto V 142
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Bayonetta 46
Grand Theft Auto V 29
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Quantum Break 19
Assassin's Creed: Rogue 18