facebook facebook
 
 
 
   
 
God of War рибуутът за малко да се случи без Kratos и Arteus
26.06.2019

Миналогодишният рибуут God of War за Playstation 4 беше тотален хит, продавайки над 10 милиона копия, а главния Кратос и новата му визия станаха масово разпознаваем образ. В ранните етапи на разработката обаче, нещата далеч не са били толкова розови за него, тъй като разработчиците са обсъждали варианта той да не участва.

Това става ясно от думите на Кори Барлог. „В ранните етапи на разработката, според доста хора трябваше да премахнем Кратос. Казваха „Той е дразнещ, до тук е.“ – споделя той. Според него героят целенасочено е бил замислен като по-дразнещ. В крайна сметка Барлог успял да прокара своето виждане, представяйки история в която се акцентира върху развитието на Кратос и как той успява да се избави от своите тъмни желания. В крайна сметка екипа приема идеята на Кори, а връзката на Кратос и Атриъс е сред най-значимите и интересни елементи в заглавието. “Нужни ми бяха наистина значителни усилия, за да успея да ги убедя, че това е добра идея” – допълва Кори.

Както вече е ясно, някои хора от студиото на Sony Santa Monica са искали също да изрежат и Артиъс. Според Кори Барлог, тези изисквания са били продиктувани най-вече от бюджетни съображения, като аниматорите и програмистите са намирали за трудно да претворят достатъчно правдоподобно частта от сюжета, която акцентира върху Артиъс. Според Кори нещата стигнали до там, че той написал втори сюжет, в който на Артиъс била отредена по-второстепенна роля.

В крайна сметка обаче решили да оставят и развият тези елементи, а последвалият успех на играта явно е накарал доста от служителите да преосмислят позициите си. Въпреки резултатите ѝ обаче тя все още няма потвърдени експанжъни или продължения. 

напиши коментар
 


1126 мнения
профил »
vanmx каза на 01.07.2019, 13:00 ч. :

Цялата работа с GoW се изчерпа тотално, ама нали щото франчайза е вече известен и трябва да се изцвърка на макс. Играта иначе не е лоша, но трябваше да бъде ново заглавие с някакъв нов корав герой, баш викинг , а не да се занимават да смучат от пръстите си някакви глупости с които да оправдят съществуването на хлапето и преместването на спартанеца в някакви скандинавски декори, което хич не е нямясто. Още като видях Е3 реакцията ми беше WTF, ама за мнозинството това е супер яко :)

32 мнения
профил »
Xan_Dragonhand каза на 01.07.2019, 20:09 ч. :

Ми ко да прайш. Пътува човека. Изби гръцките богове. Сега почва скандинавските богове. Да се готви египет.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
God of War

новини:
Дали Кратос не се е запътил към далечния Изток?
Ще можем да преживеем приключенията на Кратос и сина му още веднъж, този път - с карти
Сред победителите в останалите категории са Return of Obra Dinn, Yoku’s Island Express и Nintendo Labo

Ревю:
Пътешествието е дълго, свирепо и безмилостно и изпълнено със спиращи дъха моменти - едновременно красиви и сурови. God of War e по-добра от всякога!

Превю:
God of War III се споменава редом с определения от сорта на „последната глава в едно епично приключение”, „епилог на сагата” и прочие. Но дали?

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122