facebook facebook
 
 
 
   
 
GTA 4 не може да се закупи през Steam
12.01.2020

Поради причини, които все още не са ясни, страниците на Grand Theft Auto 4 в Steam осъмнаха без бутони за поръчка т.е. към момента играта не може да бъде закупена през платформата на Valve. На самата страница на играта, както и на тази на Grand Theft Auto 4: Complete Edition, няма никакви обяснения на какво се дължи тази липса. Всъщност липсващите опции за плащане са единствената промяна която са претърпели към този момент.

Потребителите вече спекулират какви ли са причините за това решение. Според едни причината е в лицензите за музика, а според други - в това, че играта все още изисква Games for Windows Live акаунт (въпреки, че на страницата на играта има инструкция как да се подходи в дадения случай). Трети предполагат, че Rockstar подготвят преместването на GTA IV от Steam към техния собствен Rockstar Launcher. Официално обяснение обаче все още липса и така остават само догадките.

Това обаче далеч не е първият подобен случай с Grand Theft Auto заглавие в Steam. По-опитните от вас сигурно си си спомнят, че през 2012 г. Grand Theft Auto: Vice City бе свалена за известен период от време заради проблем с авторските права на песента на Майкъл Джексън „Wanna Be Startin’ Something“.

Grand Theft Auto V и Grand Theft Auto: San Andreas обаче все още продължават да са налични в Steam, а тези от вас, които са си закупили GTA IV в Steam все още могат да я играят напълно безпроблемно. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Grand Theft Auto IV

новини:
Както подозирахме - проблемът е бил в услугата на Microsoft "Games for Windows Live".
Лъскавият визуален мод за екшън приключението с отворен свят на Rockstar получи ъпдейт, който за пореден път увеличава качеството на графиката в играта.
Компанията Take-Two изнесе интересни данни относно количествата от различните й игри и поредици, които са били пуснати в продажба на пазара до сега.

Ревю:
Струваше ли си чакането? Да, ако това, което искате е една кървава, вандалски жестока и вулгарна във всяко едно отношение игра.

Превю:
Разбира се, че революция в геймплея не се очаква. Има много променливи в гейм индустрията, но едно правило доминира - ако нещо работи добре, не го променяй.

Чийт:
Нико Белич има един-единствен верен приятел - мобилния си телефон. Добави следните номера в списъка си за бързо набиране.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122