facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Far Cry: Primal
Ревю | 25.03.2016 | автор: Филип Станиславов


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Шутър, Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
58,61 лв.
купи играта »

плюсове

неизследван досега във видео игрите свят...

... който съдържа всички готини неща от поредицата

завладяваща атмосфера и много новости

минуси

ръкопашните битки не са достатъчно атрактивни

В многo отношения, новата игра от достолепната поредица Far Cry на Ubisoft представлява радикална промяна спрямо това, което сме свикнали да очакваме от серията. Вместо да ви постави в някаква модерна обстановка като например тропически остров, управляван от кръвожаден диктатор, Far Cry Primal къса изцяло със съвременния свят и пренася геймърите в една напълно различна епоха, която в интерес на истината е доста оригинална за видео игрите. Прехвърляйки действието някъде около 10 000 години преди новата ера, Primal ви дава една напълно нова игрална площадка, където да се забавлявате в ролята на млад и напорист член на племе, което се опитва да се установи във враждебна земя нейде из Европа.
С други думи, тук няма дя откриете нито огнестрелно оръжие, нито коли, нито нищо от останалата модерна технология, която по традиция придружаваше предните игри.

И това всъщност е много готино.

Вместо това се запознайте с Такар от едно племе от Каменната епоха, който има нелеката задача да помогне на своите съвременници да доминират над две съседни племена – от една страна са канибалите от Удам, който приличат на неандерталци, а от друга имаме Изила, които пък боготворят Слънцето и правят кървави жертвоприношения. Борбата с  тях става не с пушки, а с тояги, камъни и лъкове. Вместо гранати може да ползвате кутии с гневни на света оси, а бинокъла се заменя от сова, която кръжи над вражеските поселища. Пътуването между тях става не с джипове, а с един почти мистичен похват, който ви позволява да се телепортирате от село до село и по пътя да маркирате враговете, които виждате.

В хода на приключение Такур става известен като повелителят на зверовете, тъй като има умението да опитомява и командва много от животните, които среща. През по-голямата част от Far Cry Primal героят ви е придружен от поне един представител ня животинския свят, ката това може дя бъде вълк, мечка или дори ягуар. Всички те имат и полезни умения, които могат да де използват в един или друг момент. Така например, леопардът може да убива тиха враговете, а язовецът плаши другите животни. Опитомяването преди всичко се свежда до това да хвърлите примамка е да задържите клавиша Е, но включването на толкова животни е забавно и прави играта доста по-интересна.

Въпреки всички тези промени в средата, атмосферата и дори геймплея, Far Cry Primal си е Far Cry игра и това не може да се сбърка. Да, тук няма радиокули, но ще откриете клади, които трябва да запалите, както и постове, които трябва да плените. Светът е все така огромен, а наред с основните задачи има и поредица от странични куестове. Присъстват и умения за ъпгрейд, както и доста комплексна крафтинг система.  Последната е важна и с това, че замени парите, тъю като в Предисторията такава валута не съществува и вместо това изграждането и подобряването ня оръжията става чрез крафтинг. Това на свой ред прави ловуването и събирането на ресурси мнoгo по-съществена част от геймплея, отколкото преди.  За щастие, играта предвижда и материали, които получавате безплатно всекидневно, а може и да скриете анимациите при претърсване, които със сигурност ще ви станат досадни след време.

Презентацията също е на ниво - вземете например факта, че всички говорят на измислен език. Той не е просто поредица от произволни думи, а с изкуствено създаден език и с времето дори ще започнете да различавате някои думички.
 
Известна критика може да бъде отправена към бойната система. Тя е ориентирана изключително към близкия бой и основно се свежда до кликване за бърза атака и задържане зя силна атака. В момента в който научите кои врагове могат да бъдат побеждявани лесно в пряка схватка и кои трябва да неутрализирате отдалече, битките престават да имат тайни за вас.

Като по-малък експеримент от типа на Blood Dragon, Far Cry Primal щеше да е идеална. Фактът, че това е пълноправно издание вдига летвата на изискванията значително. Въпреки че не е напълно съвършена и има някои дребни и по-скоро досадни пропуски, новият екшън на Ubiaoft определено си заслужава, дори и само за да се разходите до едня почти неизследвана във видео игрите епоха.
 

 
системни изисквания
OS: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only) Processor: Intel Core i3-550 | AMD Phenom II X4 955 or equivalent Memory: 4 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB VRAM) | AMD Radeon HD 5770 (1GB VRAM) or equivalent Storage: 20 GB avail
напиши коментар
 

130 мнения
профил »
Osman каза на 26.03.2016, 18:29 ?. :

Примала хората ще си го гледат в YT,като и много други настоящи и бъдещи игри.Затова пък им излезна късмета днеска в Замундата,удариха джакпота с Way of the Samurai 3 :)
Имаше навремето една приказка - сещате ли се,че когато нема дъжд и на град се радва човек.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 26.03.2016, 19:18 ?. :

6.1 metascore на хората не е оплюване
ама чел-недочел хехе
нищо че по маса стриймове я превъртяха с кеф, включително и ex-pcmania-ка Дидо

406 мнения
профил »
Freedom or Death каза на 26.03.2016, 20:21 ?. :

6 от 10 трагична оценка дори и за metacritic.
Ubishit ако бяха толкова сигурни че играта им е добра, нямаше да я пуснат под заглавието Far Cry. Те очакват името да продава, а не самата игра. И цената от 60 евра за 10 часова сингъл игра от този тип е безумно да се плаща. Ако беше 15 евра и не носеше името Far Cry, може би щях да съм малко по-мек с критиката.

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 27.03.2016, 20:58 ?. :

http://cdn.gamerant.com/wp-content/uploads/far-cr y-map-comparison-700x390.jpg

Земи тоз recycle пак некъф УВОД уж ..като ревю за игра ама УЖ некфа игра .. то било ДЛЦ :)

534 мнения
профил »
doggymien4o каза на 28.03.2016, 14:02 ?. :

Няма Калашник = не струва

37 мнения
профил »
Hristo Lufchev каза на 01.04.2016, 19:23 ?. :
Редактиран на 01.04.2016, 19:27 ?.

Такар или Такур последно? Сериозно, не съм чел ревю с толкова грешки. От всички ревюта в този сайт любимо си ми остава ревюто на първата Bioshock.

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 09.04.2016, 17:46 ?. :

Май няма много коментари, когато играта я няма безплатна в замунда. Тъжна история...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Far Cry: Primal

новини:
Продажбите на поредицата Far Cry вървят само нагоре, но Ubisoft иска да даде на студията си повече време и творческа свобода.
Far Cry Primal е заглавието, което РС геймърите очакват с най-голямо нетърпение, след като играта вече дебютира за конзоли.
Очаква ни нова част от шутър поредицата Far Cry, която носи подзаглавието Primal и ще ни пренесе в една неочаквана праисторическа епоха.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69