facebook facebook
 
 
 
   
 
Epic Games Store мина 100 млн. потребители
14.01.2020

Epic Games Store е онлайн от малко повече от година, след като стартира през декември 2018 г. и за това кратко време успя да се наложи като популярно място за пазаруване на игри. И докато купуването на ексклузивни права за разпространение за определен период се превърна в практика, чрез която Epic си навлякоха гнева на не един и двама геймъри, другата практика, която използваха за привличане на клиенти бе да предлагат популярни заглавия безплатно за ограничен период. Тя явно е сработила, защото Epic Games Store вече има 100 милиона потребители, a игрите, които компанията е раздала безплатно за този период са 73.

Според по-точни цифри, предоставени от Epic, става ясно, че потребителите са около 108 милиона, които са похарчили общо $680 млн. в магазина. Този финансов резултат до голяма степен се дължи на Fortnite, тъй като сумите похарчини за игри на трети страни, възлизат на $251 млн.

Основният конкурент Steam, обаче не споделя толкова точни цифри за себе си, тъй че е трудно да се направи съпоставка. Това, което се знае, че за януари 2019 г. платформата на Valve е имала 90 млн. месечни потребители. Все пак не бързайте да правите съпоставки, защото тези цифри, както за Epic, така и за Valve, далеч не означават активни потребители.

Все пак от Epic явно оценяват положителната роля на безплатните игри за тези цифри и за това политиката на компанията за ежеседмични безплатни заглавия ще продължи и през тази година. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Epic Games Store

новини:
Epic Store предлага безплатно три заглавия, a Steam - да пробваме безплатно последното издание на GRID.
Офертата важи до 21-ви ноември, а освен нея Epic ще раздадат и копия на Bad North
Експлойтът е елементарен и най-вероятно се дължи на липсата на връзка между DRM защитата на игрите (които я имат) и самата платформа.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122