facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
ER The Game
Ревю | 30.06.2005 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Legacy Interactive
Издател:
Warner Bros. Entertainment Inc.
Жанр:
Приключение, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

ако си падате по сериала, опитайте и играта

минуси

но извън това няма нищо, което да ви впечатли

По мотиви от „Спешно отделение”

Ако очаквате, че това е статия за хитовата игра "сМешно отделение", бихте ме изненадали. Според мен доста по-вероятно е да не очаквате нищо и да не сте чували нищо за ER. Така или иначе тя действително претворява на PC-екрана популярния сериал „Спешно отделение”.

За моя изненада заглавието не е чак толкова отчайващо. Ако трябва да съм честна, очаквах нещо наистина безумно, а играта има дори приятни страни като комбинира класически елементи от заглавия като The Sims с новаторски идеи, като ви дава ролята на лекар. Харесва ми също и безспорно оригиналното хрумване да спасявате животи, може би прекалено често в игрите се набляга на противоположната алтернатива за действие.

 

Story/Gameplay

 

Тук поемате ролята не герой, който сам си моделирате. Давате му име, избран от вас външен вид и разпределяте определен брой точки в различните показатели. Според това как сте ги разпределили той или тя има определено ниво на квалификация в дадени медицински области. По време на играта трупате опит и развивате героя си, като от него се иска да надобрее във всяка една дисциплина. Така можете да лекувате болни с всевъзможни оплаквания.

Ако не сте достатъчно добри в дадена сфера, можете и да се обадите на приятел. Е, почти. Можете да привикате някой лекар с повечко опит да ви помогне. От вас се иска да дадете диагноза на пациента, да прецените на какво легло да го поставите, като трябва да се съобразите със свободните места и спешността на случая. Можете да изпращате пациентите за изследвания в лабораторията, ако не можете да поставите диагнозата на момента. Също така често трябва да намерите медицинска сестра, която да ви асистира.

Освен за пациентите си трябва да се грижите и за себе си. Да поддържате добро ниво на хигиена, да си почивате и да се храните. Също така има и фитнес зала, в която можете да тренирате. Можете и да разговаряте с хората. Изграждате взаимоотношения с колегите си, като избирате различни теми, на които можете да бъбрите. Тук може би е мястото да спомена, че в играта срещате и познати герои от филма...

Mission Impossible

 Не, няма опция да отстреляте пациентите, които не са ви симпатични. Затова пък имате доста ограничено време за някои задачи. Например, за да спасите даден пациент, имате две минути. В началото е малко объркващо, докато се ориентирате къде е той, как да намерите му легло и т.н. Ако затриете нечий живот от немарливост, разбира се ви гонят и получавате оптимистичен надпис Game Over. Когато поиграете малко обаче, лесно привиквате с кратките срокове и това се превръща в основното ви предизвикателство.

И все пак имайте предвид, че фриволният ми тон се дължи не на изключителността на заглавието, а на това, че то е приятно и неангажиращо. Играта едва ли ще завладее пазара. Графиката е непретенциозна. Първоначално си помислих, че бързо съм свикнала с модните тенденции в градчето, когато се натъквах на тълпи пациенти с едни и същи дрехи. Когато обаче и лицата на децата на различни родители започнаха да стават идентични, се притесних за някакви намеси в генетично отношение. За сметка на графиката обаче музиката наистина ми хареса много. Понякога динамична, друг път - драматична или илюстрираща триумфа ви за спасения живот. Като цяло попаденията тук са доста добри.

Като всяко заглавие, и това ще има фенове и противници. За мен то е доста непретенциозен начин приятно да убиете времето, ако нямате нищо по-интересно за вършене.

  

 
системни изисквания
800 MHz Processor or better, 256 MB RAM, Windows XP and 2000
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 3 80
Assassin's Creed III 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48