facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dungeons & Dragons: Krynn - Част 4
Ревю | 24.02.2020 | автор: Дамян Yann Gamgee Христов


оценка:
Производител:
Strategic Simulations Inc. & MicroMagic inc.
Издател:
GOG
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC

В поредица от цели три статии ние Ви разказахме за доста ретро игри в серията Dungeons & Dragons. Тези по-стари заглавия бяха представени в пакет на GOG под името "Forgotten Realms - The Archives". Игрите в пакета включват като цяло игри с т.н. Gold Box енджин. И макар пакетите с тези игри да бяха цели три, игрите с този енджин не свършват само с тях...

Представяме Ви още един, ултимативен пакет с още три класически заглавия, работещи под същия енджин "Златна кутия". Добре де, ще кажете Вие. Щом тези игри са отново в Gold Box енджина, защо просто пакетите не са 4 вместо 3, за да е ясно кои са игрите в него? Добър въпрос. Има обаче една доста значима причина този допълнителен пакет с още 3 игри в него да съществува. Тя се съдържа във факта, че старите три пакети бяха в света на Forgotten Realms, от където и името на архива. А тези, по-нови три заглавия, вече разказват за съвсем друг D&D свят - този на DragonLance, познат у нас и като "Светът на Драконовото копие". Тъй като да се изписва всеки път "драконовото копие" е дълго, на помощ идва и истинското име на света - този на Krynn.

И така, компаниите Strategic Simulations Inc. & MicroMagic inc. представят още три игри в познатия енджин, които се случват в света на Крин. Ето и поотделно за всяка една от игрите, включени в пакета:

Champions of Krynn (1990)

Основната история на света на Крин е разказана в няколко книги, издадени у нас и излезли в България и на български някъде около милениума. В момента тези книги могат да бъдат прочетени и безплатно свалени от сайта на Читанка. Достатъчно е да въведете, например, "Дракони на есенния здрач", за да се запознаете с първата част. Те са написани не от един, а от двама автори - Маргарет Вайс и Трейси Хикман и са издадени в САЩ още в средата на 80-те. Със сигурност става дума за бестселъри, но по-важното е, че в тях читателят се запознава подробно със света на Драконовото копие. В книгата се разказва, че в Крин са се водили драконови воини и небето е почерняло от пушек, дим и огън от инвазията на могъщите гущери. Все пак, тези воини все някога свършват и настъпва примирие. Тук започва първата част на компютърната игра и играчът научава за Тъмната кралица, която се възражда в опит да подчини отново всички тези дракони...

Death Knights of Krynn (1991)

След като героите успяват да осуетят плана на Тъмната кралица в първата част, тя не се отказва от опитите си да ги. Тя изпраща по петите им Рицарите на смъртта в Крин и приключенията продължават. Тук нивото на приключенците е по-високо от началната игра и на играча са дадени опции да прехвърли героите си от първата част. Всъщност тези опции май само си съществуват, но при опит да бъркам и прехвърлям файлове в основната папка на двете игри, играта заби и ми даде грешка. Ето защо, моят съвет е просто да си направите съвсем нови герои за втората част.

The Dark Queen of Krynn (1992)

С тази част на играта (кръстена директно на "Тъмната кралица") серията за Крин завършва с победа на героите, които (както се полага) са вече над 15-то ниво и възможностите им са почти като на полу-богове. В същия момент, всички онези неща, които писахме в предните статии, за книжните ръководства и справките в тях, важат за пълна сила и за тези три игри в тази серия. Малко или много, тези игри излизат в началото на 90-те и фактически са се продавали на флопи дискети. Ето защо не очаквайте кой знае каква детайлна информация за света на Крин, указана и показана в самите игри. Всички тези данни са дадени към книжките с ръководства, удобно сканирани в GOG за онлайн употреба. Добре е да си ги принтирате и прочетете, ако решите да играете!

С това всички игри в упоменатия Gold Box енджин вече наистина приключват. Но с това не свършват игрите на Strategic Simulations Inc. Тази компания също е разработвала (със съвсем друг и различен енджин) D&D игри в света на вампира на Ravenloft, както две игри във вселената на Dark Sun. Във всеки случай, за тях ще говорим по-нататък, а в следващите мои статии ще се насочим малко и към родния гейм development в България! 

 
системни изисквания
Windows 7 / 8 / 10, процесор: 1.8 GHz, памет: 512 MB RAM, графика: видеокарта, поддържаща DirectX 7 (препоръчително DirectX 9), пространство: 2GB HDD
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dungeons & Dragons: Krynn - Част 4

Ревю:
В третата част от тази поредица разказваме за две игри, целящи да променят изцяло принципите за създаване на компютърни ролеви игри, следвани дотогава.

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78