facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dungeon Siege III
Превю | 19.02.2011 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Obsidian Entertainment
Издател:
Square Enix
Жанр:
Ролева игра, Екшън
Платформа:
PC
Излиза на:
27 май

сайт на играта »
Цена:
71,95
pre-order »

Изминаха повече от четири години, откакто последно посетихме Арана. Едно фантастично място, в което гиганти коват магически щитове, а зли магове се опитват да съживят всевъзможни демони…

Не звучи особено оригинално, нали? Е, това никога не е била целта на Dungeon Siege – една екшън-ролева поредица, вървяща стриктно по отъпкания от Diablo път. Това, разбира се  не означава, че тя си нямаше свой собствен чар, както и всевъзможни дребни екстри, които те караха да се плескаш по челото и да се чудиш как никой досега не се е сетил да ги вкара в хек-енд-слеш ролевите заглавия…

Именно поради тази причина сме особено развълнувани от предстоящата премиера на третата част на тази поредица. Онези от вас, които са запознати с нея, вероятно знаят, че Dungeon Siege III няма да се разработва от оригиналните автори – Gas Powered Games. Сега тя е поверена на Obsidian Entertainment – студиото, което, с малки изключения, си спечели славата на разработчик на продължения на вече установени поредици. Тяхното име стои зад игри като Star Wars: Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2 и Fallout: New Vegas. А много скоро ще разберем и каква работа са успели да свършат и по Dungeon Siege III…

Започваме с историята – гръбнакът на всяка ролева игра


Според информацията в мрежата, Dungeon Siege III ще ни пренесе стотици години след събитията във втората част и ще се съсредоточи върху приключенията на 10-и легион – група от легендарни бойци, които изиграват сериозна роля в съдбата и историята на Арана в предишните игри от поредицата. Те защитават кралство Еб по време на Войната на легионите и се превръщат в едни от най-влиятелните воини в света, конкуриращи се по власт дори със самата монархия…

Тридесет години преди началото на събитията в Dungeon Siege III обаче владетелят на Еб бива брутално убит. А цялата вина пада върху 10-и легион. Народът, ръководен от Джейн Касинд, въстава и успява да изтреби почти целия отряд. С падението на 10-и легион, кралство Еб се разпада на малки ръководни части. Касинд поема Църквата и източния район, докато монархията се оттегля в планините на Глитерделв.

А какво се случва с 10-и легион? Малцина успяват да се измъкват от непрестанните гонения от страна на Касинд, на които са подложени неговите членове.

Единствено Одо – смятан от мнозина за последния оцелял легионер – успява да се изплъзне от лапите на своите преследвачи. Неговата цел е да събере всички потомци на легендарните воини, да изгради 10-и легион наново и да се измъкне кралство Еб от тираничните лапи на Джейн  Касинд.

Така поставяме началото и на нашето приключение – като герой от 10-и легион


Историята е окей – поне на хартия. Тепърва ни предстои да видим как Obsidian възнамеряват да я разгърнат. Предвид техния опит до момента, това безспорно е една от най-силните им страни.

Що се отнася до геймплея, тук отново не би трябвало да имаме притеснения. Dungeon Siege III се разработва под зоркото око на Крис Тейлър – главният дизайнер в Gas Powered Games, отговорен за появата на първите две заглавия от поредицата.  

Няма как да не споменем, че в третата част на ролевата игра няма да открием класове в пълния смисъл на думата. При стартирането на Dungeon Siege III просто няма да видите екран, от който може да си изберете дали искате да бъдете воин, маг, крадец и т.н.

Започвате приключението като Лукас Монтбарън – представител на 10-и легион. Той е меле боец и като такъв, разполага с три основни бойни позиции – едната е предназначена в случаите, когато иска да посича враговете си с оръжия за една ръка, другата – когато трябва да ги държи с двете, а третата представлява защитна поза, която му позволява да използва и лечебни магии. Съответно – skill точките, които ще трупате по време на игра, ще бъдат разпределяни именно по стандартния начин (уменията вече няма да се подобряват в зависимост от това колко често ги използвате а ла Oblivion) сред тези три основни бойни позиции, което ще предопределя и видовете умения, които ще получавате. А те са общо 9 – по 3 във всяко едно дърво.

В раздела „оръжия за една ръка” например откриваме Shield Bash – способност, която зашеметява врага при удар с щит. В „оръжия за две ръце” има умение, посредством което Лукас може да се хвърля към ордите от противници и да нанася щети на всичко, което се изправи на пътя му. В защитно-лечебната позиция пък нашият герой получава възможността прави магия, чрез която регенерира кръвта си малко по малко.

За изпълнението на всички тези способности се нуждаете от фокус. А той се генерира, когато нанасяте нормални атаки върху враговете си, което би трябвало да ни стимулира да се връщаме в сражението. Особено ако искаме да изпълним най-мощните си специални удари.

Вие, разбира се, няма да странствате сами


Към вас ще се присъединят и други герои, например магьосничката Анджали, с които ще може да градите различни взаимоотношения. Е, те няма да бъдат толкова комплексни, колкото в Dragon Age да речем, предупреждават ни от Obsidian – ако разсърдите някого, той няма да ви изостави. В определени места от играта обаче ще взимате решения, които ще определят героя ви като отмъстителен, прощаващ, лоялен или практичен. Съответно – вашите съекипници, които харесват едно от тези качества, ще ви стават все по-верни. А това ще се отразява както на вашите умения, така и на вашите спътници.

Що се отнася до плячка, тя винаги е била един от най-атрактивните за играчите елементи в заглавия от този тип. И Dungeon Siege III не прави изключение. Всеки път, когато убиете чудовище или отворите сандък, цялото съдържание ще се изстрелва във въздуха и ще пада директно в краката ви. Готин ефект, който внася известна динамичност както в сраженията, така и при изследването на света около вас.

Няма как да не отбележим, че липсват и свитъци, с помощта на които ще идентифицирате по-силните предмети. В Dungeon Siege III ще можете да видите колко мощен е даден меч или за каква цена може да го продадете на някой търговец, още преди да сте го вдигнали от земята. 

И така - на пръв поглед играта се оформя доста добре. Разбира се - все още имаме известни резерви към ролевата система, която изглежда с една идея по-проста дори в сравнение с предишните части от поредицата. Но в крайна сметка какво друго ни остава да правим, докато чакаме появата на Diablo III, освен да убием малко време с Dungeon Siege III, която се очаква на пазара в края на месец май? 

напиши коментар
 

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 20.02.2011, 09:35 ?. :

Изглежда страхотно и най-важното- не се разработва от 5 години като Diablo 3.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 20.02.2011, 10:24 ?. :

Да не го разработваш ти, не е важно колко се прави, а колко качествен ще е продуктът... DSIII FTW :)

78 мнения
профил »
Квантов Физик каза на 20.02.2011, 11:38 ?. :
Редактиран на 20.02.2011, 19:50 ?.

Играх двойката когато излезе , но по късно установих ,че RPG-тата ми са безинтересни като цяло.

30 мнения
профил »
dubwise_warrior каза на 20.02.2011, 12:00 ?. :

безинтересно е да мъкнеш една тайфа герои и да развиваш всеки поотделно

322 мнения
профил »
GiantR15 каза на 20.02.2011, 12:33 ?. :

Всеки с предпочитанията си.

143 мнения
профил »
katorz каза на 21.02.2011, 06:44 ?. :

DS влиза към Hack 'n' Slash RPG-тата има известна разлика с RPG-то

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 20.02.2011, 13:45 ?. :

Изглежда дървено.

160 мнения
профил »
gamble каза на 20.02.2011, 13:58 ?. :

Лелееее от кога чакам нещо подобно. Играта ще е супер. А накрая героя какъв армър има само (на 3тия клип). Лудо лудо :)

33 мнения
профил »
bootdisk каза на 20.02.2011, 21:21 ?. :
Редактиран на 20.02.2011, 21:22 ?.

Дам, има голям глад за хак'н'слаш, макар това, което прочетох и видях като филмчета да не изглеждаше перспективно и обещаващо.... ще се чака. Надявам се Obsidian да не се провалят, ама като гледам как почват с нововъведенията и орязването на някои от запомняните се екстри като вдигането на скиловете.... май е обречено DS3 да е посредствена и нищо повече...

679 мнения
профил »
torrin каза на 21.02.2011, 07:15 ?. :

" За изпълнението на всички тези способности се нуждаете от фокус. А той се генерира, когато нанасяте нормални атаки върху враговете си, което би трябвало да ни стимулира да се връщаме в сражението. "

а супер оригинална идея оригинално открадната от warrior-a в WoW(то не се знае и те отде са я крали), та 2 месеца след като излезе играта чакаме пач който да nerf-не rage-a, aaa такова де, фокуса

3 мнения
профил »
Stefan_Warrior каза на 27.02.2011, 06:37 ?. :

Изглежда яка. Прилича на Prince of Persia.

261 мнения
профил »
Xelian каза на 07.03.2011, 07:29 ?. :

Поредната развалена игра, клоняща към конзолен геймплей. Жалко системата за вдигане на нива беше запазена марка на тази поредица. Сега ще получим едно нищо и никакво хак анд слаш рпг което няма да се отличава с нищо от останалите. Макар и да не бяха нещо особено Dungeon Siege е един от малкото хак енд слашове който ми е харесал. Сега и той отива по дяволите като Dragon Age.

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 11.03.2011, 22:38 ?. :

Аве тоя брадатият от 7мия шот не ви ли мяза на Хермит от ДА:О ?

6 мнения
профил »
feenor каза на 17.06.2011, 09:41 ?. :

не изглежда в стил dungeon siege, но все пак добре
огнени мечове това онова.
диабло 3 сигурно ще излезне заедно с dungeon siege 5 или 6
близард имат да събират пари от още поне 2 продължения на
старкрафт 2 а и 1-2 експанжъна на ЛоЛ
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dungeon Siege III

Ревю:
Забавен хек-енд-слеш с посредствена история, впечатляваща визия и ужасен конзолен интерфейс. Подходящ за уплътняване на времето до появата на Diablo III.

новини:
Новият фаворит за изминалата в седмица в класацията на Valve за най-продавани игри е поредицата Dungeon Siege, следвана плътно от Trine 2.
Демото на Dungeon Siege III вече е на разположение за даунлоуд на потребителите на Steam. То ще ви предостави част от сингъла, както и кооп за двама души.
Square Enix и Obsidian Entertainment съобщиха, че третата част на Dungeon Siege ще се забави. Вместо на 27 май, тя ще излезе на европейския пазар на 17 юни.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Dungeon Siege III 30
Dungeon Siege II 1
Dungeon Siege II: Broken World
Dungeon Siege
Dungeon Siege: Legends of Aranna
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78