facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dragon Age: Origins
Ревю | 16.11.2009 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
BioWare
Издател:
EA
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв.
купи играта »

плюсове

Мрачна фентъзи история, разказана по страхотен начин

Предизвикателни в тактическо отношение и същевременно зрелищни битки

Интересни и изключително забавни на моменти диалози

Различни начини за разрешаване на почти всеки един куест, което прави всяко приключение уникално само по себе си

Изпипано във аудио и визуално отношение приключение

Планирана двугодишна поддръжка под формата на DLC

минуси

Щеше да е полезно, ако играта прави винаги (а не избирателно) автоматичен сейв преди по-големи битки или при преход от една територия в друга

Мъже и жени от всяка една раса. Воини, магьосници, варвари и крале… Сивите стражи жертваха всичко, което имаха, за да възпрат тъмнината… и възтържествуваха. – Дънкан, лидер на Сивите стражи във Ферелден.


Да се пише за игра като тази е все едно да се опиташ да преразкажеш или рецензираш някой роман от поне 1000 стр. Особено RPG. При това на Bioware…

Но все пак трябва да започнем отнякъде. И откъде другаде, ако не от света, в който ще се потопите с часове – Ферелден. Едно тъмно и пропито със смърт и насилие място, буквално разлагащо се - бавно, но сигурно - през последните 400 години. Сега над него е надвиснала нова заплаха под формата на стар и древен враг. Армия от чудовища, ръководена от мощен архидемон, е на път да погълне света. Сивите стражи, посветили живота си на изтребването им, се броят на пръсти. А вие ще се превърнете в един от последните легендарни пазители на този орден, за да се опитате да обедините разпокъсаните земи и да унищожите злото веднъж и завинаги.

Това е историята в Dragon Age: Origins (DAO), щрихирана съвсем набързо. Няма смисъл да се самозалъгваме - в много случаи тя стъпва на вече установени класически стереотипи, но това не й пречи да бъде поднесена изключително внимателно, увлекателно и професионално. BioWare са се постарали да създадат богата история, в която ще може да се ровите с часове – за царства, отминали битки, магии, религия и какво ли още не. Това е една от малкото игри, в които се занимавам да чета допълнителните материали в играта – за Черния град, за „спокойните” магове, за различните видове демони, населяващи отвъдния свят и какво ли още не. Но да не избързваме. Преди всичко това ще трябва да си

създадете свой герой

Тук ще откриете достатъчно опции и същевременно няма да бъдете затормозени кой знае колко с неразбираеми умения или характеристики. Като за начало трябва да изберете пол, раса (човек, джудже или елф) и клас (воин, роуг или маг).

След това идва ред на една от най-съществените ви характеристики – вашият произход. Той ще предопредели първоначалната история, в която ще се потопите, както и кое точно допълнително умение ще получите. Честно казано очаквах малко повече от този елемент в играта, но и предоставеното от BioWare заслужава похвали. Т.нар. origins в играта са шест, но всяко едно от тях е обвързано с определена комбинация от клас и раса. Т.е. в най-добрия вариант ще избирате между два произхода, а в най-лошия – няма да имате никакъв избор. Така например джуджетата могат да започнат своята история като „обикновено” или „благородно”. В първия случай ще получите умението Stealing и ще бъдете захвърлени в най-ниското ниво от обществото на късокраките, за да робувате на местен престъпен бос, докато във втория – ще стартирате с Combat Training и ще сте част от кралската фамилия Озмар, раздирана от кървави войни между роднините. Същото важи и за елфите, като тук изборът се свежда то това дали предпочитате да сте далски елф, бродещ из древните гори в пълна изолация от света, или градски, изтикан в най-бедната част на град Денерим.

Човекът и класът магьосник са може би най-ощетени откъм “origins” истории. В първия случай ще може да започнете приключението си единствено и само като благородник. Докато във втория (без значение каква раса сте си избрали), ви очаква само „Magi”, което се отличава от всички останали с това, че ще ви потопи в света на духовете. Т.нар. Fade – едно метафизично царство, което е неразделна част от света, но невидима за обикновения човек заради „Булото”, стоящо помежду им. Тук ще трябва да устоите на атаката на мощен демон, за да се превърнете в истински маг.

Т.е. в зависимост от произхода на вашия герой ви очакват

шест напълно различни истории още в самото начало


От гледна точка на геймплей те не са кой знае колко дълги, но определено допринасят за уникалността на вашите герои.

Между другото дори и да не започнете играта като Magi на няколко пъти ще ви се наложи да посетите Fade. Може би за да спасите момче, обладано от демон. Или пък просто като пленници на друго подобно създание. Няма значение – изживяването е наистина страхотно. Няма да издавам твърде много от историята, но когато се окажете затворници на демона на леността, ще трябва да откриете разпръснатите наоколо „мечтатели” и да придобиете техните специални способности. Един ще ви научи да се преобразявате в мишка и по този начин ще се промъквате през малки дупки. Друг ще ви помогне да се превръщате в нещо като човек-факла и така ще преодолявате огън без абсолютно никакви проблеми. Трети… Е, оставям останалото на вас… 

Веднъж щом „влезете” в света на DAO

ще останете изумени от всички дребни детайли, дори и от най-незначителните на пръв поглед идеи. Името на BioWare би трябвало да говори само за себе си. Абсолютно всичко в играта е поднесено по възможно най-професионалния  начин. Естествено – в духа на ролевите игри на компанията, вие няма да странствате сам-самички. Към вас ще могат да се присъединят всевъзможни по отношение на раса, класове и характер герои. Включително и едно бойно куче, което не само ще потупвате по главата, когато открие уникален предмет, скрит край някое дърво, но и ще участва активно по време на битки. Неговото умение Dread Howl например може да зашемети всички противници около него.

Доверието, което спътниците имат към вас, играе съществена роля – при това не само, за да заформите романтична връзка с тях. Така например ако спечелите благоволението на Алистър, той ще се „вдъхнови” от ръководството ви и като за начало ще получи малък бонус към constitution. Естествено – всеки един от спътниците ви си има свой собствен и уникален характер и е много трудно да правите така, че всички да са доволни. Тук идват на помощ различни подаръци. Всеки има предпочитания към различни неща. Кучето ви ще се зарадва и на кокал, но Алистър си е харесва онази каменна статуя на дракон, която стои в инвентара ви през последните няколко часа. Дайте му я, за да му замажете очите за това, че сте позволили на наемен убиец да се присъедини към групичката ви.

В крайна сметка стигаме и до битките

За разлика от Baldur’s Gate DAO не се основава на правилата на Dungeons&Dragons, което е добре дошло за онези от вас, които все още не знаят какво значи щети 2D4. Аз специално пък съм доволен от факта, че маговете не са принудени постоянно да спят, за да „запомнят” поредица от магии. Единственото нещо, което им е необходимо, е достатъчно мана. Воините и разбойниците пък разчитат изцяло на енергия (stamina).

Отсъствието на D&D системата не бива да ви заблуждава, че ще се натъкнете на нещо повърхностно. Дори на нормално ниво на трудност на места битките в DAO са изключително предизвикателни и ще изискват постоянно да паузирате действието със space и да взимате правилното тактическо решение, за да се измъкнете живи от конкретната ситуация. Тук употребата на отрови, елексири и капани (създавани с помощта на три от занаятите в играта), ще бъдат просто задължителни – било то, за да намажете меча си със смъртоносен балсам, за да приготвите няколко колбички с кръв или просто за да поставите на земята опасен капан, който ще избухне веднага, щом някой стъпи върху него.

Когато се изправите срещу по-силен пък противник, чието име е оцветено в жълто или оранжево (в случая това означава по-висок ранг), ще се почувствате така, сякаш се биете срещу истински бос със специфичен набор от умения и поведение. Общо взето се създава едно усещане за епичност, което принципно отсъства при повечето игри от жанра. Което ме навежда на друга тема –

кръвта и зрелищните бруталии

И най-малкият удар е достатъчен, за да оцапа целия ви герой с лепкавата червена течност. В края на боя групичката ви обикновено изглежда така, сякаш върху нея е излята кофа с кръф. Естествено – това е крайно преувеличено, но малко или много създава усещане, че току-що ще излезли от някоя наистина жестока битка. Що се отнася до зрелищата – от време на време героите ви изпълняват брутални довършващи удари. Роугът може да отсече главата на някое чудовище с двете си ками, воинът да се хвърли върху трупа на паднал враг и да забие меча си в гръдния му кош и т.н. С други думи – BioWare не ни спестяват касапски изпълнения от най-различен тип. Пък и не случайно това е мрачен фентъзи епос.

Ако се притеснявате, че DAO предлага твърде малко класове, спокойно - На 7 и 14 ниво героят ви ще може да избере по една специализация, която да го направи още по-уникален. Преди това обаче той ще трябва а я отключи – било то с помощта на дружелюбен герой, който ще го обучи, или просто посредством някоя книга. Всеки клас разполага с четири. Например воинът би могъл да стане berserker, champion, templar или reaver, като всяка една от тези специализации отключва нова група от таланти или магии. Магът от своя страна го очаква път на arcane warrior, blood mage, shapeshifter или spirit healer, а роугът – bard, assassin, duelist или ranger.

Не по-малко интересно хрумване е

комбинацията от отделни магии да довежда до различни ефекти

Искате земята под вас да пламне в огън? Използвайте Grease и след това Fireball. Но как ще го потушите? С Blizzard разбира се.

В случай, че предпочитате да разбиете врага си на малки парченца пък, е хубаво най-напред да го замразите (или използвате Petrified). След това му забийте един Stone Fist или Crushing Prison или просто нанесете критичен удар. А ако искате да създадете наистина мощна армия от скелети, прошепнете Spell Might преди да хвърлите Animate Dead и резултатът ще е кокалести същества с допълнителни специални умения.

Това са само част от възможните комбинации. Има и още, затова не стойте със скръстени ръце, а експериментирайте!

Общо взето DAO е същинска класика

Или поне ще се превърне в такава много скоро – точно както Baldur’s Gate. Сигурно по-наблюдателните от вас отдавна са забелязали множеството отправки към това старо, но изключително епично RPG. Като например „Gather your party and venture forth?” при прехода от една територия в друга. Или пък съветa "When all else fails, go for the eyes” по време на зареждане, който очевидно е препратка към любимите ми Minsc и Boo…

Мога да изпиша още поне толкова за играта, обяснявайки ви колко е велика, дълбаейки във всеки един дребен аспект от геймплея й. Но нито имам повече място, нито бих искал да ви разваля удоволствието от изучаването на света. Затова ако сте почитатели на RPG жанра и по някаква причина все още не сте се докоснали до DAO, сега е моментът да го направите. 


Двугодишна поддръжка под формата на DLC

Звучи обещаващо, нали? И да, и не. Без съмнение е хубаво да получаваш постоянно нови куестове и допълнения за любимата си ролева игра. Но всичко си има своята цена и да речем мини адонът Warden’s Keep струва 7 долара...

Мога само да предполагам, че BioWare ще пускат и безплатни от време на време. Като The Stone Prisoner например, който всеки, който си закупи играта, ще може да си го свали бързо и лесно. Благодарение на това DLC ще получите един гигантски каменен голем за спътник на име Шейл, който с удоволствие би смачкал гадните птици, които са се изхождали върху него през всички тези години, докато е изпълнявал ролята на вкаменена статуя в центъра на едно село. Той върви в комплект със своя собствена сюжетна линия, набор от саркастични коментари и неприязън към кокошки. Шейл не носи брони или оръжия, но подобно на псето ви има специална екипировка. В случая кристали, които увеличават защитата му към определен тип атаки или превръщат неговите собствени в огнени, електрически и т.н.

Без съмнение ще има и още DLC-та. Всичко е въпрос на време…

 
системни изисквания
Intel Core 2 на 1.6Ghz или AMD 64 на 2.2Ghz, 1 GB RAM (1.5 за Win Vista и 7), GeForce 6600 GT 128MB или ATI Radeon X850 256MB, 20 GB свободно място, Win XP SP3 / Vista / 7
напиши коментар
 

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 17.11.2009, 16:39 ?. :

Е те тфа е играта ! дори е ИГРАТА ! Незнам велика е просто...Неможех да се откъсна от нея, самата гледка може да те накара да стоиш с минути пред монитора и да не правиш нищп, а само да седиш и да гледаш как енчантатия ти с електричество меч блести....

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:13 ?. :

+1

20 мнения
профил »
DareD каза на 17.11.2009, 16:53 ?. :
Редактиран на 17.11.2009, 17:14 ?.

Изключителна игра от едни от най-добрите в жанра, но не бих й дал перфектна оценка.
А минусът не знам дали е достоверен, защото при мен на всяка нова локация и преди значима битка играта автоматично прави запис! :?

Неприятно впечатление ми направи, че играта не е добре оптимизирана от към работата си с локалната памет и след определено време игра, зарежданията между локациите стават досадно дълги(разбира се над 5 минути). Това при 2GB, а при 4GB няма този проблем. Проблем идва от това, че става по-бързо да изляза с Alt+F4 и да заредя наново играта, от колкото да я чакам да зарежда... и цикълът се повтаря, когато пак започне да зарежда прекалено дълго...
Доста дразнещо, особено когато си се вглъбил в историята и докато ти зареди изстиваш от всякъде. :)

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 17.11.2009, 16:56 ?. :

Не винаги, уви. Пътуваш по картата и те нападат 15 бандита, убиват те и се оказва, че последният автоматичен сейв е две територии по-назад.

20 мнения
профил »
DareD каза на 17.11.2009, 17:01 ?. :
Редактиран на 23.11.2009, 23:02 ?.

Хмм, пропускът може да е мой, но да доуточня, че я играя на версия 1.01 с DLC пълен пакет, пък и съм свикнал през интервал от няколко минутки да си натискам F5. ;)
Играта като цяла си е трудна, само на Easy бих казал, че е прекалено лесна.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 17.11.2009, 17:03 ?. :

И аз така. Просто трябва да свикна да натискам F5 по-често.

261 мнения
профил »
Xelian каза на 18.11.2009, 09:43 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 09:45 ?.

Все още си спомням един от типовете от NWN2:Storm of Zehir (ако не се лъжа) - Safe Often and on different slots :D. Иначе понеже това с картата много ми прилича точно на гореспоменатия NWN2 там също беше по същият начин. Аутосейв имаше ама само при story related битките и месности. С рандом енкоунтърите нямаше аутосейв. Иначе като цяло играта и много добра да не кажа отлична. Чесно казано обаче не ми се отличава кои знае колко като история от която и да е от предишните игри на Bioware. В смисъл че е на същото ниво като качество на историята. Това което не ми харесва е че и тук пак го има така нареченият от мен "Bioware" синдром - в едно 70% от случайте няма значение какво ще кажеш. Имаш добър лош и неутрален отговор които общо взето водят до същият ефект. В най добрия случай разликата ще да е в някои точка approvment. Трябва да отбележа че играта има подобреният по този показател.

Иначе това което се спомена за увеличаването на лоадинг тайма след повечко load-s и на мен ми направи впечетление. Нищо че съм с 3.5ГБ рам (реално съм с 8 ама скапано 32-бит XP).

А отностно трудността на играта - досега се справям на Nightmare (с доста проблеми признавам си и често лоадване) като само един път превключих на Хард (при първата битка с онова огре в кулата).

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:14 ?. :

Тук се натиска ф5 като откачен, наистина.
И аз свикнах.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 17.11.2009, 17:28 ?. :

Играта е поредното шлифовано произведение на Bioware. Но не мога да проумея защо в Мass Effect главният герой беше озвучен а тук не е.

20 мнения
профил »
DareD каза на 17.11.2009, 17:34 ?. :

Защото в Mass Effect главният герой е един - Командир Шепърд, а тук главният герой го създаваш ти - като име, визия, пол, раса и т.н. и задача да се озвучи е, ако не невъзможна, то изключително трудоемка и необоснована. :)

716 мнения
профил »
Drecher каза на 17.11.2009, 17:39 ?. :

Мерси. Наистина не бях погледнал на нещата от тази страна.

20 мнения
профил »
DareD каза на 17.11.2009, 17:41 ?. :

Няма защо. И аз си блъсках главата в този въпрос известно време, но пък няма от какво да се оплача от към страна на цялостното озвучаване.
Изключително богат избор от диалози и събеседници.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 18.11.2009, 22:16 ?. :

Няма съмнение, всичко на Bioware е шедьовър! Но все още не мога да я дооценя напълно, трудно ми е да се откъсна от Mass Effect и още повече от KOTOR, който просто смачква филмите по стар варс. Играта няма грешка, жалко наистина, че героят не говори.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 14.12.2009, 10:43 ?. :

Интересен обаче е въпросът, че при създаването на самия герой си избираш какъв да е гласът му...

29 мнения
профил »
quizX7 каза на 19.06.2010, 15:11 ?. :

Найстина се избира глас в началото, но той се чува само по време на битки, а не при диалозите. Например чувал съм:"Let's grab some glory!" много пъти в началото на някоя битка. Или пък:"I need healing!", а когато кликна на нещо за да взема айтъмите се чува:"It's already finished." или нещо такова. Жалко, че не може да се говори и по време на диалозите.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:16 ?. :

Страшно много диалози.!!!!

19 мнения
профил »
Kirilicata™ каза на 17.11.2009, 17:34 ?. :

Заслужава си оценката. Играта е перфектна!!!!

481 мнения
профил »
denik каза на 17.11.2009, 17:38 ?. :
Редактиран на 17.11.2009, 17:46 ?.

В допълнение на коментара на DareD Mass Effect беше по-голяма (като заемащо място на hdd-то) и озвучаването със сигурност е част от това :)

Много ме изкефи факта, че както и в предишните си игри, Bioware са вкарали доста приличен брой диалози и възможни изходи от всяка ситуация - това коментирахме и във форума - при мен историята беше сравнително линейна и без особени обрати (според решенията, които съм взел), докато при други потребители е било точно обратното:)

Dragon Age наистина е доста приятна изненада и според мен заслужено трябва да се нареди до класиките в този жанр. И задължително да спечели призът за игра на годината (а не леко прехвалената според мен CoD), който всяка гейм медия раздава зимата.

На места хайпът по DAO беше толкова голям, че чак я провъзгласяха за игра на десетилетието, което е абсурдно твърдение, защото именно през това десетилетие се появиха игри, които задминават DAO по всички параметри. Но все пак, не можем да отречем, че играта е подобаващ завършек на отминаващото след месец-два десетилетие.

103 мнения
профил »
gadmc каза на 26.12.2009, 13:55 ?. :

Кои игри надминават DAO по всички параметри?

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:17 ?. :

Няма такива. Нито 1 дори не се доближава до нея.

238 мнения
профил »
radi_bomb каза на 17.11.2009, 17:51 ?. :

Тъй като думи НЕ МОГАТ да опишат това, мога само да кажа, че това е THE GAME.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 17.11.2009, 17:56 ?. :
Редактиран на 17.11.2009, 17:59 ?.

Играта си залужава отсекаде. Отдавна неми е било толкоз забавно да си се разкарвам и да си говора с нпц тата. Диалозите са направени супер интересно и са толкова добре озвучени, че направо ми е ебаси кефа да си говоря в тази игра. Дизайна на нивата е рпосто брилянтен, отдавна неми е било толкоз интересно да си се арзхождам из разни подземия и да обезвреждам капани. Битките и развоя на сюжета просто няма да коментирам. Личи си, че тези дето са я правили знаят какво правят.
Нещата които ме разочароваха са липсата на расите от днд и липсата на сапне в таверни и пупуването на арзли алкохолчета и сманата на климата, ама на фона на това което предлага играта ще си затворя очите за тези работи.
Поздравления за оценката

20 мнения
профил »
sadaw каза на 17.11.2009, 18:06 ?. :

Това е играта та това е играта .. писнами .. и аз искам да го кажа .. ТОВА Е ИГРАТА :D .. аз само герой си правих 1 час :D а първото ми разиграване от "само да я видя какво преставлява" стана на 6 часа :D

5 мнения
профил »
DrunkenBrawler каза на 17.11.2009, 18:15 ?. :

Честно казано не ми направи впечатление когато гледах скрийншотове.Не ми харесва факта че играеш с 4 героя например.

481 мнения
профил »
denik каза на 17.11.2009, 18:19 ?. :

Е, ти можеш да си управляваш само главния, а на другите да им зададеш някакви команди и винаги да те следват и управлението им да се поеме изцяло от компютъра :)

238 мнения
профил »
radi_bomb каза на 17.11.2009, 19:22 ?. :

Може чрез таблото 'ТАКТИКИ' да настроиш поведението, тоест кои врагове да нападат, кога да пият отвари, какви умения да ползват и прочее.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:18 ?. :

Гледал шотовете... Боооооже..

389 мнения
профил »
Draksis каза на 17.11.2009, 19:45 ?. :

Когато видях, че има статия по Dragon Age, първото, което направих, бе трескаво да кликна на ревюто и веднага да намеря с поглед името на автора. И като видях, че е Владо, и си отдъхнах.

Не искам да обидя никого от екипа, просто съм свикнал той да ревюира RPG-тата. :)

Та така - първо - чудесна статия, наистина, прочетох я на един дъх и то за няколко секунди. Въпреки че вече съм минал играта де. Пак си беше интересна. :)

Иначе като гледам от шотовете, Владо, пак стрелец си направил. Едно време в коментарите на Drakensang си го каза, че само стрелците ги харесваш... :)

Между другото, превъртя ли я Drakensang или не ти хареса по-нататък? Защото си спомням как каза, че не си доволен от бойния маг и смяташ стрелец да ролваш...

716 мнения
профил »
Drecher каза на 17.11.2009, 21:22 ?. :

Ако някой е убил лидерката на бандитите в столицата на джуджетата, ще може ли да ми даде някой съвет че тая кранта ме озори страшно.
П.С. С Морриган се взехме :)

7 мнения
профил »
Aperture Science каза на 17.11.2009, 23:56 ?. :

И аз до преди малко това правих :D Мога да ти кажа аз как я бих... Two handed главок, Мориган, Алистър (танк) и дъртата магьосница от Mage tower (не и помня името) та и аз умирах доста докато не накарах идиотите да стоят на едно място (понеже винаги се бутаха в капаните :С ) и когато дуарфката излезе от стелт пукам яко хеал на това което бие (не ползвам Mind blast в случей че забие някой маг) и го обръщам към нея (бакстаб = болка) стрелцити ги избих с Мориган и с мелетата тези които излезнаха пред капаните. О и най-важното изхабих си всички колби. Късмет :D

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 18.11.2009, 10:51 ?. :

Дракс, Drakensang я превъртях, но още си стои на харда ми - връщам се към нея от време на време, когато останалите игри ми доскучаят. :)
Иначе да - пак стрелец. Не знам, необяснимо е - всичко с лък ме привлича. :))

389 мнения
профил »
Draksis каза на 17.11.2009, 22:04 ?. :
Редактиран на 21.11.2009, 04:36 ?.

Кажи като какъв играеш и ще ти дам някой и друг съвет за нея.

Всъщност няма значение като какъв играеш, де, винаги можеш да си балансираш групата с твоите хора. Лично аз играех Rogue и със Алистър, Лелиана и Мориган в партито нямах никакви проблеми. Просто построих враговете така, че Лелиана да ги хваща в Captivating song, Мориган да спамва Cone of Cold всеки десет секунди и Алистър и моя тиквеник им взеха акъла с меле.

Естествено, винаги помага да имаш силен танк в групата. Препоръчвам ти Shale, защото веднага след като я вземеш, е полезна заради намерените до нея кристали, а и е много силна физически. За разлика от Алистър, който има нужда от добра екипировка, за да бъде полезен. Rogue, който да прави backstabs, маг, който да лекува и да тормози враговете, и воин, който да върши ролята на танк, това е.

Все пак си кажи класа, де. :)

716 мнения
профил »
Drecher каза на 18.11.2009, 06:38 ?. :

Роуг. Бе В RPG-та друго не признавам.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 17.11.2009, 22:32 ?. :
Редактиран на 17.11.2009, 22:34 ?.

За играта само ще кажа че ще си я купя оригинална, мисля че е предостатъчно ясно какво мисля за нея.

Като стана дума за Drakensang, спокойно можем да ги сравним 2те игри.
В началото ме беше зарибила, ама незнам, някаква страшно недовършена беше. Камерата много дразнеше АМА МНОГО :@, а репликите на главния герой бяха прекалено дразнещо учтиви, нямаш избор да отговориш като пич, като джентълмен, като селянин, или като злобар.... Самата система за развитие на героя също нещо ми харесваше, не си спомням друга игра в която като стигнеш до някой бос се жалваш с няколко левела назаде че си сбъркал в развитието... Големия плъх под града (Mother Ratzinsky) пробвах се към 50 пъти да го убия...........
Главния герой винаги беше пълно дърво, никакви реакции и признаци за чувства... Освен че нямаше нищо озвучено (за разлика от Dragon Age където поне някои реакции на героя са озвучени) там нямаше нищо, даже и другите NPC-та си имаха по най-много 3 диалога озвучени, другото сухи скучни бръщолевения...
Имаше потенциал играта ама беше недоразвит...

Та както казах сега ще си взема играта оригинална, защото си заслужава, а и както виждам има голяма преспектива - 2 години поддръжка :)
П.П. Дано да има и патчове че в пиратската версия намерих няколко гадни бъга...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 17.11.2009, 22:53 ?. :

Насърчавам всеки да си я купи оргинална. Мен понеже ми е бавно пц то и я игаря на банната конзола само това ме въздържа да го сторя.

16 мнения
профил »
fury_taunt каза на 18.11.2009, 02:47 ?. :

Бре опасен този Владо Тодоров, винаги ме зарибява със своите статии! Здраве на екипа на PC Mania.

193 мнения
профил »
Azathot каза на 18.11.2009, 08:13 ?. :

Отличен за статията. Заради DAO забравих за всички онлайн изгъзици...

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:19 ?. :

Нали.. :Д

1565 мнения
профил »
n00b каза на 18.11.2009, 09:35 ?. :

Колко часа геймплей е играта от началото до края?

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 18.11.2009, 09:36 ?. :
Редактиран на 07.06.2010, 14:58 ?.

.Хах , малко късно но си промених мнението за играта :) Реших да поиграя малко повече и след 10-тия част играта почна да ми харесва .

19 мнения
профил »
Kirilicata™ каза на 18.11.2009, 10:23 ?. :

Ахахаахах ти чуваш ли се? MW2 не може да стъпи на малкия пръст на DA:0.

117 мнения
профил »
Fang каза на 18.11.2009, 10:34 ?. :

WTF! Това са две корено различни игри!!!

716 мнения
профил »
Drecher каза на 18.11.2009, 12:03 ?. :

Л0Л :)

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 18.11.2009, 12:12 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 14:41 ?.

@guitar23 - Без коментар.

117 мнения
профил »
Fang каза на 18.11.2009, 14:33 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 14:57 ?.

Към Sabaka- за кого се отнася коментара ти?

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 18.11.2009, 14:43 ?. :

Aве лиглю ти играл ли си Modern Warfare 1 за да сравняваш ТЕЗИ игри.МW2 e по кратка,с еднаква графика,с по слаба история,с по тъпи и неинтересни мисии,И С ПО ТЪП ДИЗАИН НА ОРЪЖИЯТА ПО ДЯВОЛИТЕ от истинската Modern Warfare.Сега не говори че е по-добра защото успеха на MW2 се дължи само и единствено само на успеха на първата игра

481 мнения
профил »
denik каза на 18.11.2009, 14:50 ?. :

бих се цитирал :D

"Dragon Age наистина е доста приятна изненада и според мен заслужено трябва да се нареди до класиките в този жанр. И задължително да спечели призът за игра на годината (а не леко прехвалената според мен CoD), който всяка гейм медия раздава зимата. "

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 18.11.2009, 15:00 ?. :

Била му е много трудна сигурно. Ръшвал е на битки без да мисли и затова провъзгласява играта за разочарование.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 19.11.2009, 12:06 ?. :

Олеле ;)
Аз мислех ,че на четрното се вика бяло само при социалистически реализъм.Играта е най-доброто нещо което съм си инсталирал на щайгата от KOTOR 1 насам.
Biowhare за мен са най-добрите .

Baldur's Gate , Neverwinter nights , Neverwinter nights 2 , Mass Effect , Kotor 1 и 2
Нямат слаба игра просто.


761 мнения
профил »
Sabaka каза на 15.12.2009, 14:34 ?. :
Редактиран на 22.01.2010, 19:58 ?.

Няма смисъл да отговарям-КЪМ КИТАРИСТА РАЗБИРА СЕ! ако природата на въпроса ти е-"ЗАЩО ПО Д-ТО ПИШЕШ ГЛУПОСТИ В ТАТИЯТА НА Dragon Age?"Идеята е да вкарам един крак в главата на китариста,дано осъзнае какво е казал(всъшност...не,дано продължава да пише глупости-обичам да критикувам хората)(само да попитам:Воиса на Дънкан не е ли същия като на Ал Бънди(Ал Муалим)само,че с европеиски акцент?)

117 мнения
профил »
Fang каза на 18.11.2009, 09:52 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 15:00 ?.

Играта е много яка! Звукът е супер, на места прекалено супер, само ме дразни, че главният герой не е озвучен, но това не кой знае какъв голям проблем, който пречи на изживяването! Графиката е просто брутално добра, дори и на средни детайли, за жалост не мога да и се насладя на по- високи! Създателите и са обърнали изключително внимание на всяка местност, всеки предмет и изобщо на всичко!!! Но от всичко най- много ме кефят blood ефектите! Просто е направено много брутално! Историята също не отстъпва! Ако я следиш ще научиш доста за всяко нещо в играта! Играта си заслужава оценката!!!
Пак няма да мога да превъртя Call of Pripyat!!!:D

61 мнения
профил »
Axon каза на 18.11.2009, 13:06 ?. :

Браво за статията.Аз бих помолил за нещо като разяснение(Walktrough)относно The Fade(след нивото с онова същество което ни вкарва там).

45 мнения
профил »
Daath каза на 18.11.2009, 13:30 ?. :

Цитирам UK Gaming:


"The RPG of the century"

1565 мнения
профил »
n00b каза на 18.11.2009, 13:32 ?. :

В сенчърито са излезли RPG-тата, от които ДАО се "учи". А и тие май не знаят кога свършва сенчърито, така че трябва да умрат.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.11.2009, 17:21 ?. :

какво?

389 мнения
профил »
Draksis каза на 18.11.2009, 14:51 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 14:57 ?.

Към Дрешър - перфектно, и аз бях роуг първия път като я бих.

Та така - това си работи и за други играчи, така че ще говоря в множествено число. Когато се изправите срещу Джарвия, трябва да имате предвид, че около вас има стрелци, капани, воини и самата Джарвия. Тактиката, която използвах аз, беше следната - моя милост като роуг, начело на отряд, който включваше Алистър в главната роля на танк, Лелиана като стрелец и Мориган като лечител/боен маг. В самото начало дадох на всички по един Hold, като концентрирах усилията на Мориган, Алистър и Дракс (да, името на моя герой) върху меле воините, които ни обградиха. Лелиана беше заета да тормози другите стрелци, с временната помощ на Мориган, която използваше Winter Grasp върху тези стрелци, които използваха умения. С нея може да прекъснете Shattering Shot, който зашеметява цялата ви група. Естествено, през това време танквате с Алистър, като следите кръвта му през цялата битка. Правете от време на време Shield Bash върху Джарвия, за да прекъснете потока й на удари, това важи и за главния ви герой. Опитвайте се да й вкарвате и Dirty Fighting, и Riposte, ако сте го взели от дървото за Dual Wield. Винаги стойте зад враговете с включен Momentum и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нанесена Deathroot Extract отрова на оръжията си. Втора, трета отрова - по ваш избор, няма значение точно кои, те се надграждат една над друга. С тази тактика рано или късно ще сте убили повечето от войниците, на цената на цялата си издръжливост, за жалост. Както и да е, дайте една колба с мана на Мориган и Джарвия, останала самичка, е лесна плячка.

Важното е да не се паникьосвате от бързите щети, които ви вкарват, и да хукнете да бягате презглава из стаята. Просто трябва бързо да се оттървете от стрелците и да не мърдате от мястото, на което сте. Дори и един член от групата ви да попадне в капан, това са шест секунди, през които той е напълно безполезен.

Желая ви успех. Имайте предвид, че тази битка наистина е една от трудните в играта, въпреки че аз нямам представа защо. Биете се с престъпници от възможно най-ниската каста, не - дори без каста, просяци, бедняци и пияници, които просто са имали късмета да се присъединят към картел, който не впечатлява с нищо друго освен бройка. Да, ще има някой и друг мошеник, който да умее да се справя сам, но все пак не се бориш срещу обучени войници, а срещу джебчии, мамка му.

Да, малко преувеличавам, но все пак.

Специално за n00b - играта отне 70 часа от живота ми, докато я мина. И въпреки че не бяха обещаните от BioWare 100 часа, пак се накефих грандоманската.

117 мнения
профил »
Fang каза на 18.11.2009, 15:02 ?. :
Редактиран на 19.11.2009, 14:01 ?.

100 часа не са ли с всички куестове, а не само главния?

481 мнения
профил »
denik каза на 18.11.2009, 16:59 ?. :

На мен ми отне около 40 заедно с около половината от страничните куестове

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.11.2009, 17:20 ?. :

Колко тъп трябва да си че в едно R P G (!!!!) да не правиш всички мисии и да БЪРЗАШ ДА Я ПРЕВЪРТИШ, WTF ?????????????
Никой не визирам от горекоментиралите, ама какъв е смисъла да се играе RPG ако просто искаш да я превъртиш, пф...

117 мнения
профил »
Fang каза на 18.11.2009, 18:07 ?. :

Аз никога не бързам да превъртя някоя игра, още по-малко RPG! Изпълнявам всички странични куестове, наслаждавам се на историята и на всяка книжка или текст намерен в играта! И от всички странични куестове не само, че правиш солидно количесто пари, научаваш доста за историята, а и ти дават хубави предмети понякога. Когато бързаш да видиш финалното клипче/букви и пренебрегваш историята, често ще се запитваш ,,Какво по дяволите правя и за какво?"!

19 мнения
профил »
Kirilicata™ каза на 18.11.2009, 18:25 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 18:26 ?.

И аз пропустах няколко куеста, но просто към края малко взе да омръзва и избързах. Сега обаче се направих нов герой и от време на време си пускам стари сейфове и минавам някои пропуснати куестове.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:21 ?. :

Спек, коментара ти заслужава... награда.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 18.11.2009, 17:35 ?. :

Мерси, Драксис. Ще знам да почна да я влача, защото съм играл около 10 часа и от днес започвам строги рестрикции - по половин час дневно, за да имам добро RPG за вечни времена :)

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 18.11.2009, 18:03 ?. :

Какво да кажа, освен, че си поръчах pre-order и веднага я метнах с войн с голЕм меч (xD) и не можах да спра докато не я превъртя. За жалост стана преди да стигна 20 ниво и очевидно съм изтървал много неща, та затова започвам отново с магьосник xD
Подозирам, че ако забавят Mass Effect 2, ще взема постижението Перфекционист.

140 мнения
профил »
morg0mir каза на 18.11.2009, 18:06 ?. :

Може би най добрата игра,която съм играл в последните 3-4 години,уникална е във всеки аспект,всичко е изпипано,просто нямам думи.Bioware за пореден път се доказаха.Не трябва да спира дотук.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 18.11.2009, 18:32 ?. :
Редактиран на 18.11.2009, 18:34 ?.

Да си призная, на първо изиграване не може да откриеш всичко. Вярно, изпълнил съм всички куестове в играта, затова си имам и achievement-a, но да го погледнем от тази страна - не съм минал куестовете по друг начин. Като например вместо Хароумонт да подкрепя Бейлин, или да спася Наковалнята... Спирам, че давам спойлери.

Та да, наистина ако се стремиш да откриеш ВСИЧКО в играта, 500 часа не ти мърдат. То затова е и интересно.

Нуубе, повярвай, братле - половин час на ден няма да ти стигне за този шедьовър, освен ако нямаш нервите на Супермен, търпението на Йода и дисциплината на японска нинджа.

Просто играта те всмуква. Като прахосмукачка. И не те пуска, докато не видиш финала. Който, ако смея да кажа, просто ме накара да цвиля от кеф.

56 мнения
профил »
ichkata97 каза на 18.11.2009, 20:05 ?. :

има ли мултиплейър?

68 мнения
профил »
A.C.A.B каза на 18.11.2009, 20:09 ?. :

не

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 18.11.2009, 23:01 ?. :

Чудя се защо няма. В Балдурса имаше мнгоо повече неща които пречат на мултиплеяра, а него си го имаше там.

21 мнения
профил »
Harvester каза на 18.11.2009, 23:13 ?. :

На 23-та снимка има едно излищно Р.И все пак много добра игра!

154 мнения
профил »
vladitan каза на 19.11.2009, 15:00 ?. :

не знам просто какво ви харесва на тази "игра". Първо графиката е ужасна (със 4850 видео съм) Второ битките са направени супер ЗЛЕЕЕЕ. По тъпи битки не съм виждал...удрям паяците то само мисва или пък удара е със забавени реакции...много зле. Играйте Torchlight да видите кво значи кеф от битките

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 19.11.2009, 15:07 ?. :

Като пораснеш малко и/или научиш що е то RPG пак ела да коментираш...

389 мнения
профил »
Draksis каза на 19.11.2009, 20:05 ?. :
Редактиран на 22.11.2009, 15:01 ?.

Винаги, когато някой обиди бойната система в RPG, ми става ясно що за умствен капацитет има въпросния индивид и на точно колко едноцифрени годинки е.

Ей, малко трудно да им стане на 'лапетата и вдигат врява до Бога, бе мамка му! :х

Предполагам обаче, трябва да съм благодарен, че тъпанари като тебе не припарват до такива игри. Спя по-спокойно нощем, като знам, че една хубава игра не е опетнена от мръсните пръстчета на тебе и себеподобните ти.

140 мнения
профил »
morg0mir каза на 21.11.2009, 15:49 ?. :

Значи си сляп,графиката е чудна,дизайнерите са си свършили работата перфектно във всички аспекти.Колкото до битките са страшно динамични и ако играеш на по-висока трудност трябват доста разсъждения и айтеми които да слагаш на моб-овете.Играй малко повече рпг-та и тогава се обаждай -.-

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:22 ?. :

Лапе.

326 мнения
профил »
Daynov каза на 19.11.2009, 15:43 ?. :

@ vladitan
epic faill ...

253 мнения
профил »
GiantR каза на 19.11.2009, 18:30 ?. :

Човек честит ти първи коментар

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:23 ?. :

Почва добре. :Д

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 20.11.2009, 00:30 ?. :

Предстявам си го тоя пред истинско днд рпг хахаха ебаси шока. Разбирам да не разбира кво се случва в тази игра понеже не е особенно елементарна, но да каже че графиката е грозно, това вече него разбирм.

33 мнения
профил »
Alabala каза на 20.11.2009, 10:34 ?. :

Преди да почнете да ме плюете искам да кажа, че съм голям фен на Bioware, а KotOR и MassEffect са любимите ми игри. Dragon Age е много хубава игра, но, има едно огромно НО, усещането за дежа вю е прекалено силно, ако не бях играл предишните заглавия, тази игра щеше да ми се струва върха на сладоледа, сега обаче имам усещането, че съм попаднал на клише. Играта е едно към едно SW KotOR, само действието не е в космоса, а във фентъзи свят,а на места дори имам усещането, че са правили копи-пейст. Може би имах прекалено големи очаквания, незнам. Има и други неща които ме дразнят, защо трябва свсичко да е в кафявата гама и талкова ли неможаха да раздвижат анимацията на персонажите, битките имали тактика, така и не можах да открия къде е, докато на всеки един зададеш нова команда и мелето свършило, тактика имаше когато бяха четири слота и избираш най-добрата комбинация, а не един както сега. Понякога прекалено многото възможности повече те объркват отколкото помагат.
Въпреки разочарованието ми, нямам търпение да седна да я играя, главно заради взаимоотношенията между персонажите и накрая, старите фенове може да не сме впечатлени, но ако за първи път играете история направена от Bioware ще бъдете възхитени.

P.S. Bioware не правят игри, те правят истории на игри.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 20.11.2009, 13:48 ?. :
Редактиран на 20.11.2009, 16:55 ?.

Пропускам другите глупости, които каза, и ще засегна само един елемент, който показва колко много послъгваш за играта:

"Битките имат ли тактика, така и не можах да открия къде е, докато на всеки зададеш нова команда и то мелето свършило..."

Евала. От BioWare се принудиха да издадат пач, с който да направят играта по-лесна, понеже трудността беше доста завишена, играчите по цял свят сравняват стратегии и комбинации от умения/персонажи/класове/предмети за оптимални резултати, но ти, тактическия стратег, Сън Дзу на новото време, даваш на автопилот и героите ти сами анихилират всичко на екрана, нали?

Разбирам, че някои играчи на Easy и Normal изпитват скука, защото наистина са добри тактици и тези настройки не ги устройват. Но повярвай ми, дори и на минимални настройки пак не можеш да сечеш през вразите. Ако ти можеш... добре за тебе.

И относно "раздвижеността" на героите - ти какво искаш, движения тип Данте?

Относно историята - трудно е да се измисли епичен сюжет за ролева игра, който не включва обикаляне на целия континент в търсене на мистичен предмет/истина/съюзници/отмъщение. Тук наистина си прилича с другите продукти на компанията. Но когато нещо не е счупено, не го поправяй.

И да, ще плюя всеки недорасляк, който просто си е изтеглил играта от Замунда и сега псува, 'щото двете минути, през които я е играл, не са го удовлетворили. Пръсни 70 лева за играта, изиграй я цялата, защото си си платил за нея, и тогава ела пак коментирай. Тогава имаш право на мнение.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 20.11.2009, 12:21 ?. :

Неси играл Балдурс гейт, а Масс ефект е много тъпа и няма нищо общо.

408 мнения
профил »
boilera каза на 20.11.2009, 15:31 ?. :

Наистина изключителна игра! За първи път от доста време не съжалявам, че купих дадена игра! BioWare са великани!

5 мнения
профил »
Tiano каза на 22.11.2009, 14:30 ?. :

Какво да кажа като за първи коментар :D играта е супер... мега яката....правя странични куестове само и само повече време да я играя ;) и много добра статия...браво на Владо още от едно време ги прави яки :)

18 мнения
профил »
no_regrets каза на 25.11.2009, 18:38 ?. :

Наскоро си инсталирах играта и трябва да кажа че доста ми допадна . Самото създаване на герой ми отне поне 30 мин . Боината система много ме зарадва че не е като на Neverwinter Nights (която на мен ми се видя някак тромава) .За графика и озвучение само добри неща могат да се кажат . Лично на мен много повече ми хареса от Mass Effect i KotOR , но всеки с мнението си

370 мнения
профил »
des каза на 15.12.2009, 19:47 ?. :

Тази игра е само за хардкор феновете на Д§Д-то и ЛАРП-а. Определено си стои здраво на мястото. Скоро подобен шедьовър не е излизал

390 мнения
профил »
juni0r каза на 16.12.2009, 08:53 ?. :
Редактиран на 16.12.2009, 08:53 ?.

Е това е България в днешно време. Хора плюят други хора, които изказват мнението си, само защото мненията им не са еднакви. Да сте чували, че хората са равни, всеки си има мнение и то трябва да се зачита?! Май не, после кой бил (или поне изглежда като такъв) с едноцифрено число на годините. На къде върви света?!

А, и ще попитам PC Mania защо вече оценката не е толкова детайлна, както беше в списанието? Имаше си отделни оценки за всичко, сега една оценка, не знаеш от къде идва, не че нещо, ама просто е дразнещо :)

174 мнения
профил »
ClyNe каза на 19.12.2009, 09:20 ?. :
Редактиран на 19.12.2009, 09:21 ?.

Играл съм много RPG-та но във това има нещо специално , и това специално нещо е това че не ми омръзна до самия край !

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 20.12.2009, 07:53 ?. :

Преигравал съм много ролеви игри години след първото преиграване, независимо от остарялата графика и често дори с проблеми при подкарване на новите ОС. Dragon Age, обаче, е първата игра, която започнах наново веднага след като я превъртях.

70 мнения
профил »
kala07 каза на 02.01.2010, 15:02 ?. :

Най-доброто RPG от поджанра, което съм играл. Тази година единственото друго RPG, което ми хвана окото беше Risen, но очевидно DA:O с тези DLC ще го играя още много. Тук имаше някой коментар че се учи това RPG и това е вярно. Странно но в историята незнам дали съм прав, но ми се стори че има някой взаимствания с The Witcher сагата. Witchers=Gray Wardens Kaer`Morhen (май беше четох книгата преди година играта ограх преди две) = Warden`s Peak. И в Lothering имаше едно момченце, което майка му казала да бяга тя ще се оправи (очевидно била убита от даркспаун или преварната в броодмадър), а баща му изчезнал миналия ден, което ми напомня за първия куест в Вещера където една майка и дете отиваха към селото ама видяха онея валци майка му се спъна май каза му да бяга то влезе а тя беше изядена... (опаа май прекалих с историите и спойлерите)

110 мнения
профил »
Изход каза на 16.01.2010, 11:10 ?. :
Редактиран на 16.01.2010, 11:13 ?.

Не съм се кефил така от The Witcher насам. Велика игра.
Обаче очаквах да е още по-дълбока, а и последователите ви не са особено развити като герои. Но играта определено има какво да покаже...а озвучението може да се мери само с това от вещерът.
Играта заема второ място в личната ми класация след Witcher-а.
В близките месеци като си взема нов компютър ще я превъртя още веднъж, просто сега на минималлни настройки е малко неприятно на моменти, но графиката си остава прекрасна.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:25 ?. :

Вещерът?
Махни го от цялата си класация.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 15.02.2010, 11:15 ?. :

Много е яка! Браво Bioware.

14 мнения
профил »
Lylelovett каза на 09.03.2010, 11:04 ?. :

Най-якото RPG :P

11 мнения
профил »
Julian97 каза на 24.03.2010, 17:03 ?. :

Тази игра, заедно с Fallout 3, са най-великите RPG-та, които съм играл. Всичко в тази игра е уникално изпипано-атмосфера, история, озвучение на героите, саундтрак, графика.

25 мнения
профил »
nedelchon каза на 07.04.2010, 19:48 ?. :

Dragon Age:Origins е най-добрата игра,която съм играл.Dragon Age,KOTOR 1 и 2 и Fallout 3 са ми лубимите игри.

25 мнения
профил »
nedelchon каза на 18.06.2010, 16:59 ?. :

играта много ме кефи.цяла събота и половин неделя сам я играл.след това една седмица не бях спал както трябва,само и само за да я играя повече и ПОВЕЧЕ

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 17.09.2010, 19:55 ?. :

Искам да питам,ако имам руна за електрически щети или отрова по него и оръжието ми е заледено чрез магия или възпламенено,едното неутрализира ли другото ?

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:27 ?. :

Не.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:26 ?. :

Страхотна, страхотна, велика Игра..
НЕВЕРОЯТНА..
Най-добрата игра може би, която някога съм играл.
Тези се уляха..

1220 мнения
профил »
vasito каза на 08.03.2011, 07:52 ?. :

Стига спами де. Разбрахме колко е велика играта.

66 мнения
профил »
heartfall каза на 11.05.2011, 12:23 ?. :

Как да сейваш като толкова задълбаваш в историята че дори забравяш да ядеш и да ходиш до тоалетната - камо ли да натиснеш ф5 при поредния куест или някое величествено ниво като градът на джуджетата - както каза един колега нагоре наистина можеш да седиш с минути гледайки как меча блести от енчанмента си... Двойката е пълна боза за съжаление - толкова опростена откъм диалози и геймплей - с тези 3 опции за отговор просто не е фън. В тази съм водил с часове разговори с партито и нпс-тата
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dragon Age: Origins

Превю:
Духовният наследник на Baldur’s Gate, в който произходът на вашия герой ще бъде от ключово значение за цялата история в играта.

новини:
На 26 октомври BioWare и EA ще пуснат в продажба Dragon Age: Origins Ultimate Edition - специален пакет, включващ оригинала, Awakening и седемте DLC-та.
BioWare ще свържат Dragon Age: Origins и Dragon Age 2 по класически начин - с още съдържание. Новото DLC-то се нарича Witсh Hunt и е с цена от 7 долара.
BioWare и японското аниме студио FUNimation започват работа по съвместен проект, който ще пресъздаде историята на хитовата ролева игра на канадците.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Dragon Age II 52
Dragon Age: Origins - Awakening 17
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78
Path of Exile 77
Deus Ex: Human Revolution 76