facebook facebook
 
 
 
   
 
Double Fine Presents може би ще затвори врати
06.09.2019

Double Fine Presents, независимият издател, който е рожба на студиото-създател на откачената Psychonauts – Double Fine, може скоро да затвори врати, в следствие на придобиването на Double Fine от Microsoft по-рано тази година. То бе създадено през 2014 г. и помагаше на малки независими разработчици да разпространяват своите игри. В каталога на издателя бяха провокативната, интерактивна анимация Kids, reality симулатора Everything, Mountaint и екшън-приключението Knights and Bikes. Единственото заглавие, което предстои да бъде издадено от Double Fine Presents е Samurai Gunn 2, след което не е ясно какво ще се случи с издателя.

Според създателя и ръководител на Double Fine – Тим Шафър, управлението на издателско дъщерно студио в условията на това да си под крилото на друг голям издател е „сложен случай“. Въпреки че той също не е сигурен за бъдещето на Double Fine Presents, той е оптимист, че дори и при новата обстановка той ще успее да съхрани духа и идеята, залегнали в дъщерния издател, като продължи да помага на независими разработчици по други начини. “Ние все още можем да правим неща като „Ден на разработчиците“, събитиет, което е част от Double Fine Presents и което помага да се подкрепят между 70 и 80 игри и да се позволи на хората да дойдат да се срещнат със създателите им, да играят заедно и много други. Събитието също така е напълно безплатно за публиката.” – каза Шафър.

Въпреки, че земните дни на Double Fine Presents изглеждат преброени, то студиото Double Fine не е заплашено от такава съдба, дори напротив – работата по Psychonauts 2 продължава с пълна пара, а играта се очаква догодина. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Psychonauts 2

новини:
Създателите ѝ поясняват, че придобиването им от Microsoft няма да повлияе на разработката на играта и платформите, за които тя ще излезе.
13 години след първата част, продължението изглежда не по-малко откачено

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122