facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Disney's Extremely Goofy Skateboarding
Ревю | 06.11.2001 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Disney Interactive
Издател:
Disney Interactive
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Много хора сигурно са се опитвали да ви убедят някога, че еди коя си игра е за деца. Е, според мен тези хора могат просто да пият една студена вода и да се успокоят, защото игри за деца според мен няма. Просто някои хора се мислят за прекалено престарели и не им е на нивото да играят. А това е предимно техен проблем, защото само изпускат.

Много хора сигурно ще се опитат да ви убедят, че Extremely Goofy Skateboarding е детска игра. Да, ама не! Творението на Disney Interactive не изневерява на традиционния стил на тази фирма, издържано е в хубави шарени тонове, но въпреки това поддържа и достатъчно добро ниво на геймплей. Още от самото заглавие може да разберете за каква готина интерпретация на темата става въпрос. Гуфи на скейтборд, а пък и екстремен! В самата игра обаче няма нищо екстремно, а това, което преобладава, е забавният хумор и готините пъстри декори. В самото каране на скейт обаче няма нито грам реализъм. Въпреки това е супер забавно да гледате как Гуфи едвам се крепи на дъската и полага отчаяни усилия да направи някакво трикче.

Но нека ви разкажа по същество за какво става въпрос. Като графика играта не блести. Не че е грозна, напротив - доста е красива като цветова гама и визия. Обаче работи на 640х480 и от време на време ще ви изненадва с грозни бъгове. В звуково отношение обаче просто ме очарова. Перфектна ска и леки oldschool-пънкарии циклят, докато карате по сладките шарени терени. На всеки терен има различна музика и това придава огромна индивидуалност на пистите.

Геймплеят е интересен и доста увлекателен, което е традиция за Disney Interactive. Разполагате с няколко типа игри, като във всеки имате различни цели. В едни ще трябва да изпълните нещо (да съберете 50 монети по терена, да бутнете разни кофи) без да сте ограничени във времето, а в друг ще ви се наложи да направите определен брой точки и комбота (поредици от трикове) докато хронометърът спре на нулата. Освен това в играта има учител за трикове и practise mode, които сигурно ще са доста полезни за голяма част от хората.

От гледна точка на това, че играта уж би трябвало да е skate sim, ще спомена, че реализъм кажи-речи няма. Според мен това обаче е нормално, тъй като играта е забавна и иронична и няма никакви претенции за връзка с действителността. Ето защо не трябва да се учудвате, ако видите Гуфи да прави Method, сядайки върху скейта си на четири метра във въздуха. Това дори е забавно за гледане. :) Покрай липсата на реализъм има и някои доста забавни неща. Ако ударите беззащитния Гуфи в някоя стена, той ще се сплеска като пощенска марка, а след това собственоръчно ще се отлепи. :)

Общо взето, като за игра на Disney Interactive, Extremely Goofy Skateboarding е едно съвсем нормално явление - забавна, интересна и с готин геймплей. Слабо място наистина е графиката с ниска резолюция, която теоретично би могла да ви отблъсне. А иначе играта става за запълване на големите дупки в свободното време. Вместо Minesweeper примерно. :) 

 
системни изисквания
Pentium II 233Mhz
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15