facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dishonored
Ревю | 10.10.2012 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Arkane Studios
Издател:
Bethesda Softworks
Жанр:
Приключение, Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Изключителна стиймпънк атмосфера

Огромна свобода на действие

Много добри битки от първо лице

Отлична кустомизация на героя

Увлекателна история

минуси

Много дребни недостатъци, свързани с поведението на някои NPC-та

Нека си го кажем направо - Dishonored е страхотна игра. Това е едно от онези заглавия, които, ако решите да пропуснете изрично по някаква причина, просто може да престанете да се наричате геймър.

Dishonored е игра, в която различни геймплей нишки от стари и класически заглавия, се преплитат в едно цяло и образуват перфектна симбиоза. Ще усетите как елементи от Thief и Hitman майсторски преливат в Half-Life 2 и Mirror's Edge и дори се омесват с BioShock. Накратко - истински шедьовър.

Dishonored ще ви пренесе в Дънуол -

столицата на о-в Гристол, основно седалище на имперското правителство на Островите. Място, където върлува Чумата. Никой не знае със сигурност как точно се е появила или как да се изкорени напълно. Тя обаче се разпространява светкавично от плъховете и всеки ден - бавно, но сигурно, унищожава местното население. Всеки, който се зарази, се превръща в Оплаквач - човек, от чийто очи се стича кръв, когато заплаче. Който е изключително агресивен към останалите.

Дънуол е и

град, в който технологията и магически способности живеят ръка за ръка,

който се ръководи от едни от най-параноичните и тиранични управници. Свят, роден от въображението на българина Виктор Антонов - прословутият дизайнер на City 17 от Half-Life 2.

Редът тук се съблюдава от Високите момчета - тежко бронирани полицаи, ходещи на дълги механични крака. Отделните райони в града пък са отделени от Стени от светлина - бариери от енергия, които изпепеляват всеки, който се опита да ги прекоси.

Кое е по-лошото и опасното в случая? Вие решете. Именно в подобно място играта ще ви захвърли с гръм и трясък в ботушите на Корво. От охрана на императрицата обаче, вие ще се превърнете в обезчестен - в човек, обвинен в нейното убийство и готов на всичко, за да накаже хората, отговорни за смъртта й, да възкачи изчезналата й дъщеря на трона и да очисти своето име.

Как ще извършите всички тези свои подвизи? Имайте предвид, че

Корво е всичко друго, но не и безпомощен

В едната си ръка той държи остър като бръснач меч, а в другата може да екипира пистолет, арбалет или някоя необичайна мистична способност. Нивото на кустомизация на героя е доста прилично. Оръжията на Корво могат да бъдат ъпгрейдвани след закупуването на съответните чертежи. Свръхестествените умения също. Достатъчно е да откриете умело скритите из нивата руни и ще може да отключите магии като Blink, с която ще прекосявате кратки разстояния на мига и ще може да достигате до иначе недостъпни за вас места. Като например до покрива на най-близката сграда, от който безшумно да заличите със своя арбалет охранителите на входа на отсрещното имение, което се каните да оберете.

Друго умение като Possession пък ще позволява на Корво да поема контрола над дадено животно за кратък период от време. Например плъх, чрез който да се добере абсолютно безшумно до стаята със сейфа. Само внимавайте някой да не ви смачка най-безцеремонно. Както вече споменахме - плъховете са основни преносители на Чумата и хората в Дънуол не ги долюбват особено много.

Съберете достатъчно руни и ще може да ъпгрейднете Possession и до втория ранг, чрез който ще обладавате дори и хора. Прибавете към всичко това и умения от типа на Dark Vision (с него виждате NPC-тата през стените и се ориентирате в коя посока са се обърнали в мометнта), Bend Time (забавяне на времето) и Windblast (мощна струя вятър) и Devouring Swarm (призоваването на отряд от кръвожадни и гладни плъхове, готови да изядат жертвата ви или да заличат следите от трупове, оставени от вас) и получавате един наистина мистичен и понякога непобедим асасин.

Това обаче далеч не е всичко. Освен руни, из Дъноул са умело скрити и костни талисмани. Чрез тях ще отключвате различни пасивни умения на Корво, които допълнително ще подобряват неговата ефективност. Така например някой от тях ще увеличават количеството здраве, което възстановявате, когато си похапвате храна. Други пък ще ви карат да се движите по-бързо, когато се промъквате из сенките. С трети (рядко) един еликсир ще възстановява абсолютно цялата ви мана.

Може би най-силната страна на Dishonored обаче е фактът, че

играта ви позволява да я играете така, както пожелаете

За това до голяма степен допринася и страхотния дизайн на нивата - огромни зони, бликащи от живот. Може да подходите към всяка конкретна ситуация в зависимост от предпочитанията си. Няма едно или две решения. Всичко е подчинено на вашето въображение и изобретателност. Дали ще влезете през главния вход и ще избиете всички по пътя си, за да се доберете до своята цел, или пък ще се промъкнете абсолютно безшумно, изключвайки алармите и убивайки само тогава, когато е необходимо? Dishonored е игра, която възнаграждава онези играчи, които предпочитат да пощадят хората около себе си. Колкото по-малко души убивате по пътя си, толкова по-нисък Chaos рейтинг ще имате. Той влияе на начина, по който хората в Дънуол гледат на вас и разбира се - на изхода на играта.

Не забравяйте също така, че

всичко, което правите в Dishonored, се отразява на света по един или друг начин

Да речем, че сте преминали през дадена местност с главата напред. Ако ви с наложи да се върнете в нея по-късно, ще заварите следната ситуация - повече часови, повече охрана, повече от трудните за убиване Високи момчета (скок директно върху тях от покрива изглежда върши най-добра работа).

Ако сте оставили повечко трупове по пътя си, ще заварите и повече Оплаквачи, готови да ви оповръщат, както и десетки плъхове, които ще ви атакуват в групи и доста бързо ще изгризат плътта ви до кокал.

Въобще - Dishonored е игра, в която вашите действия наистина имат осезаеми последствия, а усещането, че вие променяте света с всяка своя крачка, е наистина страхотно. Тя няма да ви стовари всичките си готини идеи наведнъж. Колкото повече напредвате в историята, толкова повече геймплей елементи ще отключвате. По този начин няма да имате чувството, че достигате някакъв застой на действието. В нито един момент няма да ви е скучно.

Arkane са се постарали да направят Корво и максимално подвижен и лесен за управление. Комбинацията от специални умения с битки с мечове и пистолети е отлично поднесена. Ако не успеете да се промъкнете незабелязано покрай някого,

винаги може да изиграете танца на смъртта

с него. Навременното блокиране на неговия меч ще ви даде шанс да го екзекутирате брутално, отсичайки главата му с бързо и ловко движение. Въоръжен е с пистолет? Няма проблеми. Спрете времето в момента, в който изстреля куршум срещу вас, използвайте Possession, за да го обладаете, преместете го пред траекторията на куршума и го оставете да се самозастреля.

Похвално е и желанието на авторите да ни дадат известен контрол над самия интерфейс. Ако не искате да получавате подсказки за това къде се намира следващата ви цел, просто може да изключите тези HUD елементи. С други думи - имате възможност да направите играта точно толкова предизвикателна, колкото искате.

Не е за подценяване и огромният фактор на преиграване. Всяка мисия си плаче да я минете най-малко още веднъж, само за да видите „какво ще стане, ако...". Ако не сложа отровата в казана на фабриката, ако реша да пощадя човека X, а не го екзекутирам, ако откажа да помогна на дамата Y и т.н.

Що се отнася до визията,

Dishonored се захранва от Unreal Engine 3. Въпреки че тази технология не е първа младост, Arkane са успели да постигнат истински чудеса с нея. Дисутопичният Дъноул представлява истинско зрелище, а NPC-тата (със своите леко преувеличени черти), наподобяват карикатури на истински хора и се вписват идеално в цялостната визия на света. Не очаквайте да попаднете на едни от най-детайлните текстури въобще. Ако се вгледате в тях обаче, ще останете с впечатлението, че някой е грабнал моливи, пастели и боички, и ги е нарисувал като истински художник.

Е, Dishonored не е и без своите недостатъци. Те обаче са изключително пренебрежими. От време на време се случва някой от NPC-тата да ме забележи, въпреки че съм се скрил повече от необходимото. Друг път е трудно да се прецени дали труповете, които съм оставил зад себе си, са достатъчно добре скрити. Всичко това обаче са бели кахъри и в никакъв случай не ни пречи да наречем Dishonored една от най-добрите игри на 2012 г. Ако не и най-добрата. 

 
системни изисквания
Двуядрен 3-гигахерцов процесор или по-добър, NVIDIA GeForceGTX 460 512MB или ATI Radeon HD 5850 512MB, 4 GB RAM, Windows Vista или Windows 7
напиши коментар
 

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 11.10.2012, 09:56 ?. :

Евала за ревюто, за изискванията да кажа, че дори ако сте под минималните, ще върви с 30-50 кадъра в секунда, само текстурите ще са ви блърнати...

524 мнения
профил »
white storm каза на 11.10.2012, 09:56 ?. :

Съгласна,но ми се искаше да има малко повече разнообразие при подхода на задачите и по-обширни местности и нива.Също така играя на хард,но реално единствената трудност е когато си поставя за цел да не убивам никого.Иначе за дължината не мога да кажа нищо.Уж съм към края,но все си мисля, че историята ще се извърти.А мрънканиците за графиките са абсурдни и единствено на разглезени лапета незнаещи какво е това дълбок геймплей.

285 мнения
профил »
RogueSpeed каза на 11.10.2012, 20:22 ?. :

Съгласен съм. Казвал съм и преди - в игра най-важното е историята, следвана от геймплея. Графиката ми е необходима до толкова, до колкото да мога да виждам какво точно се случва на екрана.

127 мнения
профил »
lyubohar каза на 15.10.2012, 07:52 ?. :

@RogueSpeed : е ти може и 100 пъти да си го казвал преди, но това си е само твое мнение :) Бъркаш изкуствата ми се струва, това не е книга; основното в определението на думата "игра" е *интерактивно*, тоест възможно е да има игра и без никаква история (има немалко примери за добри такива).

Разбира се историята е важна, но няма как да е по-важна от геймплея и да е на първо място...Без читава история, но с добър геймплей дадена игра би се харесала поне на част от геймърите. Без геймплей и само с читава история - играта е за боклука. Макар че и тук се сещам за едно изключение, но то само потвърждава правилото.

154 мнения
профил »
vladitan каза на 11.10.2012, 10:40 ?. :

има и проблеми със сейфането...ф5 уж като натисна ми показаа , че е сейфало обаче после дудук

127 мнения
профил »
niki9877 каза на 21.10.2012, 16:16 ?. :

За това криейтвай нов сейв когато решиш да сейв

131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 11.10.2012, 10:55 ?. :

vlad... ти закупи ли оригинално копие?

Очакват се пачове, не се притеснявайте ако намерите бъг, до седмица/две ще има първи пач.

388 мнения
профил »
velikana каза на 11.10.2012, 10:59 ?. :

1 дума за играта - WOW!

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 11.10.2012, 11:04 ?. :

Играта наистина е невероятна и си заслужава да се пробва. Както каза един колега по-нагоре, играта си върви доста плавно даже ако сте под минималните изисквания. А за графиката, просто невероятна. Айде със здраве, отивам да цъкам.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 11.10.2012, 12:08 ?. :
Редактиран на 11.10.2012, 21:08 ?.

След тия коментари за високи системни изисквания се бях приготвил за играене на Low, но ченето ми увисна, когато надух всичко на Max без АА и видях, че играта хвърчи. Досега не съм видял Loading screen да ми зарежда повече от 4-5 секунди, просто тази игра технически е изпипана на макс (поне за компютър, някои хора с конзоли уж забелязвали pop-ващи текстури).
Иначе играта е свежа и увлекателна, общо взето нямам забележки, само не ми хареса как например влизането в сграда е отделно ниво, което ти зарежда, но това е, защото поне за стелт жанра сравнявам всичко с Hitman 1-4, а там свободата още от единицата е пълна, но предвид малките лоудинги, дори не ме подразни това. С две думи - заслужава си.

P.S. Искам да видя косплей на Корво - маската е болна. Само на мен ли ми се струва, че идеята да изглежда като череп е да се изгради "dead man walking" внушение (нали в началото щяха да го екзекутират)?

114 мнения
профил »
bulgariandragon каза на 11.10.2012, 12:09 ?. :

Велика игра. Единственият и конкурент за Game of the year е Guild wars 2.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 11.10.2012, 12:28 ?. :

Още една игра,която да го е срам човек че пиратства :( Успешна комбинация от няколко неща,също като при Фейсбук.Може да се промени абсолютно всичко.Визията е наистина интересна и изобщо не дразни.Потвърждавам че играта я зарежда 5 секунди,я за по-малко. ;) Даже ми е някак кофти че в такъв род игра,която просто плаче за стелт,на моменти минавам като хайдутин,защото не съм преценил ситуацията като хората и веднага искам да се върна и да я изиграя като нинджа без да ме усетят.Околоната среда е страхотна-който си го може си го може,евала на Виктор Антонов.Преди да излезе самата игра си мислех че е леко пресилено да се смята за игра на годината.Мислех че ще е добра,но чак пък игра на годината...сега мнението ми е друго.

279 мнения
профил »
MadMax31 каза на 11.10.2012, 12:57 ?. :

Страхотна игра с готина графика,страхотно разнообразие и яка атмосфера с олдскуул елементи!!Въобще всичко си е перфектно.Играх я вече около три часа и геймплеят ме грабна страшно много,постоянно си релоадвах сейфа,за да изиграя дадена ситуация по различен начин.Виктор си е свършил работата по дизайна отлично,графиката с този остарял енджин си е повече от добра,но невярвам на всеки да му хареса.Истинските ценители обаче веднага ще забележат че тази игра е повече от посредствените бълвочи и задължително ще и обърнат внимание.Arkane,Betshesda,Викторе.Едно голямо ЕЕЕЕвала!!!

127 мнения
профил »
Infinity каза на 11.10.2012, 13:51 ?. :

Играх Играх стигнах до Assassinete Lady Boyal сеифа се багна сичко отиде по дяволите и я delete толкова далече стигнах и сичко се прецака

388 мнения
профил »
velikana каза на 11.10.2012, 16:27 ?. :

EPIC FAIL!

154 мнения
профил »
vladitan каза на 11.10.2012, 14:51 ?. :

ами като заплатите станат 1000 лв и нагоре ще си купувам игрички

130 мнения
профил »
RastaMandita каза на 11.10.2012, 15:13 ?. :

Живота е борба , едни се борят по успешно от други , а други просто нямат късмет.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 11.10.2012, 15:55 ?. :

По-скоро някой хора знаят че в живота не можеш да имаш всичко.

Повечето легални геймъри които познавам си купуват по 1 нова игра на месец. Правят си сметката, четат ревюта, информират се и в крайна сметка знаят точно какво да си вземат и му се наслаждават. Когато не могат - чакат да падне цената и тогава си я взимат.

Естествено българските "геймъри" имат ADHD и задължително всичко трябва да го играят в момента в който излезе.
451 мнения
профил »
Logus каза на 11.10.2012, 17:18 ?. :

Много точно, Sean. За да си позволя лукса да играя само оригинални игри това се случва поне 6-7 месеца след премиерата. Единствените изключения напоследък бяха само Diablo 3 и GW2.

За игра с оценка 6/6 ще изчакам коледните празници. То и без това GW2 уплътнява цялото ми гейм-време в момента. :)

150 мнения
профил »
gambit_12 каза на 11.10.2012, 17:09 ?. :

PC mania,тва е малко офтопик, но ако правихте видио ревюта щях многа да се кефя. Ако имате възможността ви съветвам да опитате

219 мнения
профил »
Boby каза на 11.10.2012, 20:34 ?. :

С удоволствие бихме правили и видео ревюта на игри, но при сегашното състояние на нещата у нас не можем да го правим. Не искаме да се оплакваме, а и би било несправедливо точно пред вас - вие, читателите, сте единствената сериозна причина да поддържаме сайта.

За да се случи това с видео ревютата и да постигнем някакво приемливо качество ни трябват стабилни целеви рекламодатели, свързани с игрите. Такива в България в момента няма. Имам предвид, че ако можем да си покрием разходите по видео ревютата (не става дума за някаква печалба) ще го направим. Разбира се, нещата се променят и се надяваме един ден да ги стартираме тия пусти видео ревюта ;-)

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 11.10.2012, 20:45 ?. :

Ей, всъщност много добра идея! Би било забавно ако може (дори макар и само на най- класните заглавия) да се прави видео ревю. :)

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 11.10.2012, 18:01 ?. :

Харесва ми, как има хора, които я сравняват с Assassin's Creed.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 11.10.2012, 20:41 ?. :
Редактиран на 11.10.2012, 20:43 ?.

Честно казано си беше изненада за мен да разбера, че Виктор Антонов, който стои зад дизайна на City 17, e работил върху графичното оформление и на тази игра. Арт стилът е на доста високо ниво, а тези, които мърморят относно графиката са се разглезили прекалено много от шаренийките, които излизат в последните няколко години. Определено си заслужаваше чакането.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 11.10.2012, 22:25 ?. :

Sean,защо си сложил геймъри в кавички?Да не би този не купува игрите да не може да се нарече така?На мен не ми пречи да си кажа че пиратствам.Естествено че не се гордея с това,но като се чудя кое по-напред да подхвана откъм финанси...
Другото което исках да попитам е какво значи "ADHD" ?

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 12.10.2012, 07:45 ?. :

Attention deficit hyperactivity disorder is a problem with inattentiveness, over-activity, impulsivity, or a combination.

The symptoms of ADHD fall into three groups:

Lack of attention (inattentiveness)
Hyperactivity
Impulsive behavior (impulsivity)


131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 12.10.2012, 08:10 ?. :

Защото е много трудно да седнете пред уеб камерата/цифровия/цифровата и да се снимате 5 минути като говорите, а после да изтеглите само .wav/.mp3 от видеото и да го сложите в едно геймплей видео (избрани моменти), синхронизирате и качвате в сайта. Не ставало въпрос за печалби - чувате ли се? От Вас по-гладни няма!

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 12.10.2012, 08:40 ?. :

Ми не е лесно.

Първото е че със footage намерен от интернет малко трудно стават нещата. Качеството не е еднакво навсякъде, а някой моменти просто ги няма, ако искат да ги покажат. Без да се снима няма как. А за да се снима без да пречи на играта, тоест без fraps-ове и подобни лайна да ти убиват фреймрейта трябва да се закупи capture карта.

Второто е че трябва да се намери кой да направи видео интерфейси и подобни глупости, които пък от своя страна трябва да изглеждат добре.

Третото е че не може да сложиш случаен човек със гаден глас, трябва човек дето знае как става работата, дето гласът му ще звучи намясто и дето ще се навие да работи над много такива.
219 мнения
профил »
Boby каза на 12.10.2012, 08:52 ?. :

@Ragnarous2

Нали си чувал вица: "Твойта чорбаджи е лесна, казал циганинът Манго - ори, мели, яж..." :-)

Предлагам ти да отделиш 5 минути от ценното си време и да направиш едно видео ревю с уеб камерката, може дори да използваш текста на някоя от статиите в сайта. Ако стане, получаваш постоянна работа в при нас. Нали знаеш, всичко е адски лесно - стига да не го правиш ти.

407 мнения
профил »
Damnation каза на 12.10.2012, 08:37 ?. :

Играта е страхотна, от Skyrim насам друго сингъл заглавие не ме беше забавлявало толкова. Статията също е добре написана, браво ПС мания.

*Ето сега ще завалят минусите, но само мен ли ме дразнят леко лицата на персонажите ? Нещо средно между Warcraft и героите на Пратчет, нарисувани от Кирби ? Това разбира се, е пренебрежимо малък минус, но, ами, не ме кефи :)

111 мнения
профил »
EzioAuditore711 каза на 18.10.2012, 15:53 ?. :

Кърби*

38 мнения
профил »
sandwraith92 каза на 12.10.2012, 09:07 ?. :

Играта много напомня на Деус Екс както така и на Биошок в някои аспекти.Невероятна игра 10/10

35 мнения
профил »
VladoSkyFox каза на 12.10.2012, 09:24 ?. :

Идеята е Undying и е доразвита. Но малко са хората които помнят това заглавие или са го играли.

407 мнения
профил »
Damnation каза на 12.10.2012, 10:19 ?. :

Е освен в комбинацията сили/револвер, с какво напомня ?

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 12.10.2012, 11:34 ?. :

Имаш предвид Clive Barker's Undying ли?
Аз още не съм я пробвал Dishonored, но погледах малко gameplay и също ми се стори, че има доста допирни точки. Например кръглото меню за избор на оръжията, въоръжаването на оръжие и магия във всяка от ръцете, сърцето пък е като камъка на GilZabar (или как се казваше там).

122 мнения
профил »
vladdim каза на 12.10.2012, 13:27 ?. :

Undying беше survival шутър, Dishonored е много по-близо до Deus Ex и Thief

154 мнения
профил »
vladitan каза на 12.10.2012, 12:24 ?. :
Редактиран на 12.10.2012, 12:57 ?.

В нета бъка от видео ревюта на игри...това , че не знаете английски си е ваш проблем

edit: играта е добра току що я превъртях, но много е кратка само 9 мисиики...и то последната е най лесната...минава се за 10 минути

375 мнения
профил »
grand6master каза на 13.10.2012, 02:20 ?. :
Редактиран на 13.10.2012, 02:21 ?.

единственото което не ми харесва е името на главния герой но...
поне да беше Колю

388 мнения
профил »
velikana каза на 13.10.2012, 07:47 ?. :
Редактиран на 13.10.2012, 08:11 ?.

What will we do with a drunken whaler?
early in the morning
Weigh heigh and up she rises
early in the morning
Stuff him in a sack and throw him over
early in the morning
Feed him to the hungry rats for dinner
early in the morning
Weigh heigh and up she rises
early in the morning
shoot him through a rusty cleaver
early in the morning
Weigh heigh and up she rises
early in the morning

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.10.2012, 15:44 ?. :
Редактиран на 13.10.2012, 15:48 ?.

Превъртях играта вчера. Безспорен фаворит в тазгодишните заглавия!
Съжалявам за двойния коментар, но сайта се бъгна.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.10.2012, 15:48 ?. :

Превъртях я вчера. Безспорен фаворит сред тазгодишните заглавия! Жалко, че малка част от разработчиците обръщат по-специално внимание на stealth игрите и в днешно време са останали малко заглавия с по-специално отношение към тактическите шутъри. Ще ми се да излизаха по-често подобни FPS/TPS games.

154 мнения
профил »
vladitan каза на 13.10.2012, 18:23 ?. :
Редактиран на 13.10.2012, 18:23 ?.

не знам превъртях я на hard за 2 дена...доста кратка ми се стори пък и с тези небалансирани умения се изгубва тръпката от играта...особено с телепорта и possesion прави играта супер лесна...и най ме разочарова финалното ниво...

122 мнения
профил »
vladdim каза на 14.10.2012, 12:33 ?. :

Чак пък малко - поредиците Hitman, Assassin's Creed, Splinter Cell и Metal Gear не са ли все със стелт елементи? От по старите заглавия oсвен Thief, заслужават да се споменат Deus Ex и No One Lives Forever.
Играта определено става много по-дълга, ако се преиграе за achievments като Faceless и Clean Hands, а и да намериш всичките 1010 coins изисква детайлно изследване на целия свят.
А за най-добра игра през годината - вкусве най-различни - за мен е Borderlands 2, феновете на Блиц масово гласуват за RMAH Online (aka D3) и т.н. ... :)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 15.10.2012, 00:17 ?. :

vladdim всички игри, които си посочил в поста си спадат към резервираните stealth заглавия. Не говоря за поредици, чието начало е поставено преди години, говоря за един изцяло нов stealth shooter, като Dishonored. Игри като Splinter Cell е пределно ясно, че ще останат верни на stealth геймплея, понеже разработчиците така грабнаха преди години първите си фенове, които превърнаха заглавието им в култ и образец на една истинска стелт игра. Тактическите шутъри здраво спаднаха за последните години на фона на мелетата и трепането в Рамбо стил като Serious Sam например. Можеш ли да ми изредиш поне 5 стелт игри, излезли в последните 3 години? Защото аз не се сещам за такива.

127 мнения
профил »
niki9877 каза на 14.10.2012, 13:02 ?. :

You can not kill the Rat Plague!

154 мнения
профил »
dstalev каза на 17.10.2012, 08:00 ?. :

Send us food not bullets!

127 мнения
профил »
niki9877 каза на 22.10.2012, 14:41 ?. :

the outsider walk among us

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 15.10.2012, 02:37 ?. :
Редактиран на 15.10.2012, 02:37 ?.

Абе no offense, ама играта е пълна скука... Мелез е между няколко хитови заглавия и хайпът е налице. Има интересни хрумвания, но писва точно след 10 минути. Скучни убийства, скучни knock out-и, дразнещ loot, дразнеща механика създаваща илюзията, че имаш избор, и накрая история- тривиална до немай къде. Защо тази игра получава такива високи оценки- не знам. Тва произведение не може да стъпи и на малкия пръст на Thief според мен.
Понеже знам, че май само аз съм на това мнение- чувствайте се оправдани да ми наплющите червените палци. Даже аз ще прасна първия за майтапа, но мисля, че не лъжа в твърдението си. Всеки с вкуса си. :) ... ех, къде е Thief 4...

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 15.10.2012, 16:30 ?. :

- Think you'll get your own squad, after what happened last night?
- Indeed, I think so.

2 мнения
профил »
dumatar каза на 15.10.2012, 20:53 ?. :

http://vbox7.com/play:0809b8e324 тоя май ни учи как да играем, а? :d

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 17.10.2012, 09:31 ?. :

Поради някаква необяснима за мен причина, бях решил да подмина това заглавие. Преди малко обаче прочетох това ревю и си промених решението. Просто след тези хвалебствени слова, няма как да не пробвам играта, още повече като разбрах, че Виктор Антонов седи зад това нещо. Благодаря за ревюто, PCM :)

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 20.10.2012, 12:17 ?. :

Осем годишният ми син се запали доста по нея. В момента е в края на втората мисия и щеше да е доста по-напред, ако нямаше фиксирано време за игра. Аз не съм я почнал още, защото играя XCOM, но от това, което гледам при неговото преиграване, ми се струва, че на един етап има опасност да стане твърде лесна, с всички тези свръх умения, с които разполагаш.

Иначе, атмосферата изглежда много... как да кажа, много стилна. Не толкова като изцъкана графика, колкото като визия и усещане; а и озвучаването подсилва това усещане. По всичко личи, че ще ме ме грабне и с геймплей на по-висока трудност, просто малшанс - две добри игри излизат по едно и също време и едната трябва да изчака, иначе става мешано от впечатления.

144 мнения
профил »
Castor каза на 23.10.2012, 14:08 ?. :

Поредната престъпно кратка игра с недоразвит потенциал. Имам чувството че някой отново е давал зор на разработчиците да я пуснат преди да е готова, причините да си мисля такива неща са много, като една от тях е, че има няколко персонажа с голям потенциал, но останали недоразвити като цяло. Елементи от играта, които трябваше да бъдат основни според трейлъри и презентации, се появяват епизодично и непълноценно. В определени моменти играта създава чувство, сходно с това в биошок(в много отношения, стилистично и геймплейно тя си е биошок клонинг), но без неговата дълбочина. Иначе играта наистина е много добра, но поради тези и други причини остави в мен чувството за недовършеност, претупаност и незадоволеност. Картите с всичките им алтернативни надземни и подземни маршрути също ми идват прекалено малки и кратки. Силно се надявам на следващи части.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dishonored

Превю:
Една игра с уникална атмосфера, която ще ни припомни за 90-те и златната ера на компютърните игри. За заглавия като Thief и Deus Ex.

новини:
Arkane Studios се нуждае от повече време за работата си по играта и съответно просто няма как да направи подробна презентация в Лос Анджелис.
Създателите на Dishonored предпочетоха известния си високите си графични възможности енджин пред досегашните алтернативи Unreal 3 и id Tech 5.
Дизайнерите на Arkane Studios обмисляли идеята действието в играта да се развива в Далечния изток, но се отказали тъй като не се чувствали уверени в познанията.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 3 80
Assassin's Creed III 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48
L.A. Noire 42