facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dink Smallwood
Ревю | 08.09.1998 | автор: Генко Велев


оценка:
Производител:
RTSoft Inc
Издател:
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC

Като начало ще започна с един въпрос с МНОГО повишена трудност – колко души, колко години и колко милиона долара са необходими за създаването в наше време на една добра role-playing game – и то достатъчно добра за разглезените американски геймъри? Дотолкова добра, че само за един месец от само един site за игри са изтеглени почти единадесет хиляди копия на демоверсията?

Познахте – отговорът е “зависи”! Има компании, които единствено могат да служат за образец как НЕ ТРЯБВА да се правят игри, а има и такива фирми като RTSoft Inc, които наброяват точно ДВАМА ДУШИ! А относно необходимото време – заедно с бета-тестването са отишли около година и половина! За сравнение – пак някои големи компании за нищо го нямат – само закъснение от една-две години! И в тази година и половина влиза и времето за написването на аудиопарчетата от CD-то – те са общо 14 и са изцяло създадени от двама приятели на основателите на RTSoft! Въобще какви ли не чудеса се получават, когато е налице ентусиазъм и желание за добре свършена работа!

Добре, май наистина малко се поотплеснахме, така че недейте да нервничите –

ето вече започваме по същество

Сюжетът на Dink Smallwood е типичен за повечето игри от този жанр. Обикновено главният герой (или групата главни герои и геройки) изобщо не гори от желание да спасява света – непосредствените му цели са далеч по-прозаични – да поприпечели малко жълтички, да види широкия свят, да прилича на баща си и най-вече да натрие носа на онова магаре Milder Flatstomp (който получи такава красива униформа, когато се записа в Кралската Гвардия… и на туй отгоре се осмелява да флиртува с Lyna – Gr-r-r-r-r…..!!!) Какво, не знаете коя е Lyna ли? Ами по-добре – иначе Dink сигурно щеше да пожелае да натрие и вашия нос! А иначе Lyna живее в съседната къща и е много добро момиче – само дето баща є е ужасно строг и не є позволява много-много да стои извън къщи… Виж, ако Dink имаше някоя от тези красиви униформи на Кралската Гвардия или поне успее да помогне на баща є да прогони дивите зверове, които унищожават посевите на нивата му? Кой знае…? Да, но селският пазач не го пуска извън селото – много било опасно! Ха! Опасно! Уф! Май ще трябва да послуша майка си и да нахрани прасетата… И оня пън Milder пак ще му се подиграва! Ех, ако можеше само да се измъкне от това скапано село Stonebrook! О-о-хо! Може и да стане! С разрешението на майка му може да излезе извън селото и да събере малко AlkTree nuts! Сега ще видят всички!

Всъщност нещата са малко по-сложни, но едва ли ще ви е интересно, ако знаете предварително всичко. Все пак това е истинско RPG и решаването на някои загадки и откриването на някои забутани местенца е част от удоволствието. Разбира се, нещата са сравнително опростени – не можете да си направите характер по избор, а и разполагате само с три характеристики – attack, defence и magic, които обаче можете да повишавате по ваш избор при покачване на ниво.

Графиката не е лоша,

но естествено не можете да очаквате върха на сладоледа – това, което виждате, напомня донякъде на “надземните” серии от поредицата Ultima на Origin. Освен това диалозите с NPC-тата са интерактивни и често изпълнени с голяма доза хумор! И сега ВНИМАНИЕ – играта определено НЕ Е за деца – ще попаднете на доста разговори, които направо си плачат за цензуриране! Когато разговаряте с някого имате изгода да повторите по няколко пъти всеки въпрос – събеседникът ви може и да ви сметне за доста dumb, но пък често ще получите по няколко различни отговора и кой знае коя точно информация може да ви потрябва за в бъдеще? И едно действително уникално качество на тази игра – комплектована е с необходимия софтуер, който ви позволява да създавате нови приключения на Dink на базата на съществуващата генерална карта.

Много от новите приключения – както аматьорски, така и съвсем професионални (създадени от самата компания RTSoft Inc), са достъпни за download от сайта на производителя и някои от тези приключения са практически цели (и нови) игри! На същия сайт можете да намерите и message board, чрез който можете да получите необходимото ви инфо, ако закъсате, а като понатрупате малко опит можете да започнете и сам да наливате ум и разум на новобранците.

И като заключение – не знам какво впечатление сте си съставили за играта от моите думи, но в Щатите успехът и със сигурност е надминал очакванията на двамата приятели-ентусиасти. Само преди няколко дни цялото произведено количество комплекти се бе изчерпало и някои от играчите се принудиха да чакат цели четири дни (ужас!), докато бъде готова новата поръчка! 

 
системни изисквания
Pentium 90, 16MB RAM
напиши коментар
 

47 мнения
профил »
Тошкото каза на 13.07.2013, 11:50 ?. :

Ей, много я обичам тази игричка:-D Така съм се забавлявал с нея преди повече от десетина години:-)
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78