facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3
 
   
 
Diablo 3 PS3
Превю | 07.04.2013 | автор: GamesRadar; превод - Александър Рангелов


Производител:
Blizzard
Издател:
Blizzard
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PS3
Излиза на:
2013 г.

сайт на играта »

Diablo 3 най-сетне излезе за РС през миналата пролет, а по-малко от година упоритите слухове за конзолна версия на успешното RPG на Blizzard също се сбъднаха. Засега става въпрос за PS3/PS4 издание на ролевата игра, при все че Blizz вече загатна, че може да портне хита си и за други конзолни платформи. Всъщност думата "портне" не е съвсем точна, защото за почитателите на Sony Diablo 3 ще бъде доста добре изпипана игра, която в някои отношения добри надминава РС оригинала. Не сте съвсем убедени? Ето ви цели 6 причини, поради които Diablo 3 с DualShock 3 в ръка може да бъде по-добре от Diablo 3 с мишка и клавиатура.

Движението на героя е по-гладко

Играта на Diablo 3 на вашия персонален компютър задължително е придружена с безспирно цъкане с мишката. Практически всичко, което правите в играта е свързано с мишката, включително и движението. Така че какво всъщност правите, когато вече не разполагате с опашатия приятел? Прибягвате до добрата стара традиция да използвате единия аналогов стик на контролера, разбира се. В резултат придвижването става по-гъвкаво, по-плавно и по-интуитивно, а това допринася за подобряването на ритъма на битките. Маневрирането е по-прецизно и по-опростено и така ще може да заемате някои стратегически позиции с лекота.

Вече може да скачате настрани

Отбягването на вражеските атаки в РС версията на Diablo 3 на практика
представляваше кликване някъде далеч от битката и наблюдаване на това как героят ви се отдалечава. Конзолната версия на играта обаче ще предложи самостоятелна функция за отбягващото движение - натиснете десния стик в желаната посока и героят ви грациозно ще отскочи встрани от опасността. По този начин маневрирането около групи врагове става по-лесно, а екшън елемента в играта се засилва. Респективно, ако сте достатъчно добри ще може да разчитате правилно анимациите на вражеските атаки и да отскачате преди те да ви връхлетят.

Има локален мултиплейър за 4-ма души

Пригответе запасите от любимата си напитка и чипс, защото се очертават
доста дълги вечери с Diablo 3 и вашата конзола. Причината - ако разполагате с достатъчно голям телевизор, спокойно може да играете с още цели трима приятели на един и същ екран. Това е значително по-добре от онлайн мултиплейъра в РС версията. Играта запазва във всеки един момент и всички герои на екрана, така че да не изпускате действието от поглед.

Позицията на камерата е променена

В това наистина има логика - по принцип РС геймърите играят с нос, забит в екрана и на малкия монитор това им дава много по-добър поглед върху
битките. Конзолните геймъри обаче са изтеглени по-назад и ако камерата също е прекалено назад, това ще им попречи да виждат добре какво става. За да се справят с това, дизайнерите на Blizzard са преместили камерата напред. Това означава, че ще виждате по-малко от картата наведнъж и така изненадата дебне на всеки ъгъл. Освен това приближената камера ще показва в по-големи подробности арт стила на играта и заобикалящата ви среда, което определено ще зарадва художниците на Blizz.

Луут за всички от сърце

Начинът, по който ще се разпределя плячката в конзолната версия на Diablo 3 cъщо е променен. Редките предмети ще се откриват по-лесно, а ненужната екипировка няма да ви затрупва непрекъснато. Всеки знае, че управлението на инвентара може да бъде проблем, когато играете на конзола, а Diablo 3 е доста ориентирана към луута игра, така че лесно може да падне в капана. Намаляването на обема на плячката е опит да се намали нуждата от микромениджмънт и вместо да сравнявате статистически данни да отделяте повече време на убиването на демони. Очевидно интерфейсът също е променен, така че бъде лесен за навигиране през DualShcok 3. С вашия D-pad може да оглеждате най-новите предмети, на които сте се натъкнали, както и да ги
сравнявате с други. Екипирането също става само с едно натискане на бутона, а не с отделно меню.

Няма аукцион, няма задължителен онлайн

Въпреки че голяма част от конзолните геймъри са свързали своите платформи с интернет, все още съществуват и такива, които предпочитат да не влизат онлайн. Ето защо за радост на DRM противниците Blizzard премахва и изискването за постоянен интернет достъп, когато играете на Diablo 3. Тъй като зависи от интернет връзката, аукционът също е премахнат. Това обаче е добри по-добре, тъй като вместо направо да си купувате каквото искате, ще трябва внимателно да наблюдавате активите на вашите приятели и да търгувате с тях. Така нещата са по-непосредствени и създават по-интересна среда за обмяна. ТЪй като всичко това е свързано с доста общуване, дизайнерите на Blizz са оптимизирали всички менюта за организиране на инвентара, търговия и връщане в играта. 

напиши коментар
 

130 мнения
профил »
vilza каза на 08.04.2013, 12:30 ?. :

Аз тая игра не можах да я изтрая на PC въпреки , че нямаше нищо за играене , камо ли сега да си я пусна на PS3 - то. Няма шанс .

560 мнения
профил »
dogma каза на 08.04.2013, 12:36 ?. :

Прав си, колега! От стратегическа гледна точка това беше добър ход на Sony, но имайки предвид какъв страхотен каталог от ексклузиви ти дава PS3, Diablo 3 е последното, което чакам тази година.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 08.04.2013, 14:43 ?. :

Ако така се грижеха и за ПЦ потребителите и геймърите и се вслушваха в тях D3 щеше да е Най-добрата игра за това десетилетие.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 08.04.2013, 15:13 ?. :

Same shit, what what
НЯМА RMAH няма Always online, are you telling me this will be the diablo game we all wanted.... nah

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 08.04.2013, 17:33 ?. :

...ами, да. Аз много бих желал някой да ми обясни защо тия неща отсъстват/присъстват в ПК версията на играта. И нека обяснението не започва с "Ама то, защото пиратството...." =)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 09.04.2013, 06:37 ?. :

Обяснението започва и завършва по начина по, който ти каза.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 09.04.2013, 09:08 ?. :

Пиратство има и при конзолите, ама това е обществена тайна, а на разработчиците им изнася да се преструват, че не знаят, и че всичко е розово на конзолният фронт =)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 09.04.2013, 12:17 ?. :

To винаги ще има, но и кражбите на москвич и жигули не са колкото тези на X5 и Авенсис нали ?
Малко ми писна да слушам защитаващите PC-то аргументи от хора с гейм колекция от 4 оригинални игри и как пиратството не било виновно за нищо.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 09.04.2013, 22:43 ?. :

...в момента се намираме на такъв етап от геймърската еволюция, където пиратството е паразитен организъм, който така се е вкоренил, че без него не можем да съществуваме т.е. безсмислено е да се борим с него - отровим ли пиратството ще отровим и себе си (което се случва вече под формата на различните ДРМ). Просто не е ефективно да се пилеят пари по защити вместо да се вложат в разработка на нов изкуствен интелект примерно (нещо от което игрите в наши дни страдат доста). Нека тия пари да се вложат в мултиплатформена разработка, а не в системи за автогол. До кога смяташ, че геймърите ще търпят подобно отношение от производителите? Със всяка нова игра идват купища проблеми свързани предимно с ДРМ-и, клаудове и прочие. Не защитавам пираството, но е нелепо да се хвърля всичката вина върху него, дори самите пирати често приканват да се подкрепят софтуерните разработчици с вече известната на всеки фраза "If you like this product - buy it!". А това кой колко игри притежава, си е негова работа - нямаш право да съдиш.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 10.04.2013, 05:43 ?. :

Lol :)
Всичко, което каза е в сила само за PC игрите на този етап, защо ли ?
Поради масата наезбежни замунда и маймунда нинджи, PC потребителите, който искат да притежават добри оригинални продукти са принудени на ненужните always onlinе ДРМ шитове, всеки иска да си вземе парите, гейм индустрията си е бизнес като всеки друг и правилата са същите.
Не знеш ли още от малък, че, който плаща поръчва музиката:)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 10.04.2013, 13:13 ?. :
Редактиран на 10.04.2013, 23:21 ?.

Нямах в предвид само ПК игрите виж и следващият хБокс, а най-вероятно и ПС4 ще има подобна лайнария, за която ще ни открехнат дни преди конзолата да се появи по магазините... но тъй и тъй плащаш за музиката, няма да е зле да я сменяш от време на време, че тая нещо взе да втръсва =)

...

Е не, разговорът отиде на майната си, много се изместихте от темата и затова ще обобщя какво се опитвам да ви кажа:

1во - НЕ съм против купуването на игри, незнам какво сте тръгнали да ме убеждавате в нещо, в което отдавна вярвам.

2ро - ДРМ не струва като ослуга, защото само подклажда пиратството.

3то - Както аз, така и вие сте потребители, а не разработчици и е глупаво да се твърди, че пиратството "принуждава" разработчиците да взимат по-строги мерки в лицето на ДРМ. А нима инди студията не страдат от пираство? Нима техните игри не се пирастват? Напротив, пирастват се, но никой не реве, че са му ограбили милионите и не само, че не слагат ДРМ-и по игрите си, но и често се хвалят с това "Нашата игра е 100% ДРМ фри и има поддръжка на ЛАН!"... защо ли? Защо им е да се хвалят с липсата на ДРМ?

Отговорете си на тия въпроси - не на мен, а на себе си. Осъзнайте, че колкото по-пазено е едно съкровище толкова повече крадци точат зъби покрай него... ако въобще можем да говорим за "съкровище" в наши дни, но това пък е съвсем друга тема.

451 мнения
профил »
Logus каза на 10.04.2013, 14:36 ?. :

VK, откакто минах на 100% купени игри, един път не съм имал проблем с инсталацията, с подкарването, със защитите и т.н. По никакъв начин не съм се чувствал ограничен нито на бокса, нито на компютъра. За сравнение - по-рано, когато пазарувах предимно от Замунда, редовно трябваше да правя какви ли не магии, поредни инсталации, да свалям нови рилийзи и т.н.

Ясно, че пиратство си има, шестнадесет годишните келеши нали и те искат да играя, просто според мен всеки в един момент трябва да еволюира и от консуматор да се превърне в ползвател, независимо на коя платформа.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 10.04.2013, 15:07 ?. :

Сега слушам Skyrim на PC- с около 20 инсталирани мода 45 часа гейм тайм и не съм стигнал и до 20% от играта, съмнявам се скоро да ми втръсне.

22 мнения
профил »
rospero каза на 08.04.2013, 16:05 ?. :

Мечтата ми е: всичките конзоли да ИЗГОРЯТ!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 08.04.2013, 16:50 ?. :

Те бая от старите ексбоксчета така изгоряха, да не си ти виновен ?
Кълна ли ги много тогава ?

194 мнения
профил »
vaskoleon каза на 08.04.2013, 18:12 ?. :

Ох, всъщност добре, че Xbox 360 получаваха RROD, та не си го купих. http://www.youtube.com/watch?v=Se6jH433th E - ако не бях изгледал този клип, щях да си купя Xbox 360 и да наруша обещанието си да не го купувам НИКОГА.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 08.04.2013, 18:56 ?. :

Много добре си направил че не си го купил.Щото ако го беше купил нямаше да знаеш че като си вземеш минимум Jasper ревизия и взависимост от това как го ползваш му сменяш термопастата и на практика става вечен.Добре че не си купил,защото тогава щеше да имаш обектвина причина да го храниш,а не само субективна като сегашната ти. :)

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 08.04.2013, 21:40 ?. :

+1 злоб
най-обичам хора, които не са се докосвали до определено нещо да го коментират. ама така е, гроздето е кисело... :D

абе, васконабонбон, angry joe определя какво да си купуваш и какво не, а ти даже се хвалиш, а? :D
дементите са навсякъде...

1 мнения
профил »
NintendoSonyEnforcer каза на 15.12.2013, 15:44 ?. :

Тука е пълно с ревящи пц геймъри :)

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 08.04.2013, 18:57 ?. :

Не знам, ама самата статия по стил и звучене упорито ми напомня на предизборна реч.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 09.04.2013, 04:23 ?. :
Редактиран на 09.04.2013, 04:25 ?.

А на мен - на прес-релийз или платен репортаж. Но това е друга тема. Ако Blizz бяха направили тези неща още във версията за РС, все още щях да го играя.

EDIT: Как така в момента в който натиснах бутона "запиши промените", ми се появи минусче на коментара? Май наистина има някакви скриптове за определени потребители. Админите да си размърдат сивите вещества - това не е честно!

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 09.04.2013, 06:30 ?. :

Какво ти пука?Ти си изрази мнението,пък това дали някой има мозък да го осмисли си е лично негов проблем!

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 09.04.2013, 07:38 ?. :

"Blizzard са преместили камерата напред. Това означава, че ще виждате по-малко от картата наведнъж и така изненадата дебне на всеки ъгъл"

Ето това наистина е много яка екстра в конзолната версия :D

130 мнения
профил »
RastaMandita каза на 09.04.2013, 08:13 ?. :

и така драги "потрбителе" на pc изданието , благодарим Ви за провелия се алфа и бета тест на Diablo III на вашето PC ,вече може да си закупите завършения продукт за PS3 които включва и безплатен ваучер за 2 кг кисело зеле. Enjoy

685 мнения
профил »
the_presator каза на 09.04.2013, 09:04 ?. :

АХАХАХАХАХАХАХ +1 xDDDDD

451 мнения
профил »
Logus каза на 09.04.2013, 16:13 ?. :

Хаха, какво се оказа? Че Диабло 3 е конзолна игра, а PC геймърите са опитали просто един скапан порт. Как никой по-нагоре не спомена за мишката и клавиатурата, божественият контролер?

П.П. Не че не я играх и аз на PC. :)

130 мнения
профил »
RastaMandita каза на 09.04.2013, 18:45 ?. :

само че нещата не изглеждат толкова ташакообразни колкото си мислим.От тая цялата работа дори май доста хора ще спечелят (или поне ще спестят пари).
DiabloIII ofline for PS3 = достъп до цялата информация нужна за направата на PC сървър емулатор (insert evil laugh here)

160 мнения
профил »
gamble каза на 10.04.2013, 07:32 ?. :

Те сега трябва да им оправят луута на конзолите. Да го увеличат. Да не е както на комп - да не се пада нищо и да се налага да ползваш аукциона. Мой авер е с 800 часа (лелеееее) геймплей с Барбариан, който е paragon 100 и не може да си намери предмет за ъпгрейд на текущата екипировка. Даже не се пада предмет за друг клас, който да продаде на хубава цена и да си купи за своя герой нещо. Говоря за аукциона с gold. Има няма до сега да му са се паднали 10 предмета като за него. Всичко друго си набавяше от аукциона.

Да не говоря колко глупости четох в статията. Я да ми каже автора как да таргетна стрелеца, който се намира зад 20 моба, та да го смъкна първо ?!?!?!?!?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 10.04.2013, 13:37 ?. :

"Я да ми каже автора как да таргетна стрелеца, който се намира зад 20 моба, та да го смъкна първо ?!?!?!?!? "

Това вече беше обсъждано още като обявиха играта за конзола. Гоблин (мисля че той беше) извади добра теория - ако използваш рейндж скил просто задържаш бутона за каст по-дълго, за да го метнеш по-далече.

22 мнения
профил »
rospero каза на 17.09.2013, 17:57 ?. :

RastaMandita е гении!!! Браво брат!

2 мнения
профил »
Svetulkata каза на 09.05.2014, 20:19 ?. :

https://www.g2a.com/diablo-3-reaper-of-souls-cd-k ey-global.html

Здравейте , от тук можете да закупите играта на най-ниски цени , аз съм голям фен и я пепоръчвам на всички .
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Diablo 3 PS3

Ревю:
Eдна доста мащабна кръпка, която добавя много нови неща, но не променя играта изоснови

Превю:
Неизбежното се случи - Diablo III се задава с пълна пара. По-красива и по-епична от всякога. Вижте какво знаем за нея до този момент!

Интервю:
Главният дизайнер на света на дългоочакваната игра Леонард Болярски разкрива как се правят куестовете за играта, нейната история и как се създава едно чудовище.

новини:
Версията на Blizzard North, която така и не видя бял свят, си остава забулена в мистичност.
Ежегодното in-game събитие е отворено до 31-ви януари.
Не се съобщава за откраднати данни или други щети, така че атаката е предизвикала единствено неудобство.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Limbo 28
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch 16
Deathspank 9
Mass Effect: Andromeda 4
Mass Effect: Andromeda - втори поглед 3
Persona 4 2
Mass Effect 2
Jeanne D’Arc 1
Pillars of Eternity: Complete Edition 1