facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Destiny 2: впечатления от бетата
Превю | 05.08.2017 | автор: Емил Трифонов


Производител:
Bungie
Издател:
Activision
Жанр:
Шутър
Платформа:
Xbox One
Излиза на:
6 септември 2017 г.

сайт на играта »

Destiny 2 е едно от най-очакваните заглавия на годината, а също така и игра, която има какво да доказва. Оригиналният шутър стартира слабо и му трябваше доста време, за да се превърне в желано заглавие. С втората част, Activision и Bungie вдигат летвата доста по-високо.

Има ли възможност Destiny 2 да се превърне в хита на годината - с този въпрос се впускаме в бета тестовете на шутъра за Xbox One, за да преценим сами.

Бетата на Destiny 2 включва разширена версия на същата въвеждаща мисия, която видяхме на Е3, както и един страйк на име The Inverted Spire заедно с познатия Crucible мултиплейър с два режима (един от тях напълно нов). Сингъл мисията е пълна с атрактивни моменти и въвежда новите персонажи отт играта. Очевидно е, че Bungie иска да изтика на преден план сюжета и героите и да надгради вселената с неизползвани до момента елементи.

На разположение са три познати класа -  Hunter, Titan и Warlock, всеки от които има по две групи умения. Дизайнът им е опростен и те изглеждат като по-интуитивни версии на оригиналните. Менютата за екипировката са почти същите, но сега вече оръжията могат да се групират по-подробно по функции и категории.

Destiny 2 изглежда страхотно. Ефектите не са пестени, анимациите на персонажите са реалистични и гладки. Музиката е много добра, а ефекти като звуците от стрелбата допълват атмосферата. Някои от нивата изглеждат малко прекалено познато, но пък други са напълно нови. Дизайнът им не се е променил - те са линейни, поняког доста тесни и водят директно до врага. И сега вертикалният елемент си остава важен стратегически и ключ към по-доброто позициониране.

Страйкът - ко-оп мисия, в която заедно с други играчи се борите срещу някой бос - също беше готин. Той предлага малко по-различно предизвикателство, тъй като след като босът понесе достатъчно щети, подът под вас изчезва и падате на долното ниво. Това означава, че трябва постоянно да се движите и непрекъснато да държите под око не само враговете, но и заобикалящата ви среда и опасностите, които тя крие. Това създава интензивен и интересен геймплей.

Накрая, бетата на Destiny 2 ни постапя отново нв мултиплейър арената, където обаче битките вече са 4-на-4, а не 6-на-6. Тук кадрите в секунда са ограничени до 30, което може да не се понрави на някой, но всъщност не се усеща. Новият режим се нарича Countdown и прилича малко на Search and Destroy от Call of Duty, като двата отбора се редуват да нападат и да се защитават. Все още не е ясно кои ще са другите нови режими в играта, но се надяваме да има такива.

Destiny 2 се оформя като дългосрочен ангажимент за феновете на онлайн шутърите. Кампанията, която бе най-слабото звено в оригинала, изглежда по-добре изпипана, докато мултиплейърът е на обичайното ниво. Това ни кара да очакваме премиерата с особен интерес.

Destiny 2 излиза на 6 септември 2017 г. за PlayStation 4 и Xbox One. 

напиши коментар
 

369 мнения
профил »
emsito каза на 07.08.2017, 22:41 ?. :
Редактиран на 07.08.2017, 22:42 ?.

Преименувайте сайта на PS Mania, играта нямаше ли да има и РС версия?

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 28.08.2017, 05:15 ?. :

Аз се чудя, как от една бета разбрахте, че кампанията се заформя да е добра?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Destiny 2: впечатления от бетата

Ревю:
Най-мащабната онлайн игра в последните години се завръща с формулата "повече от същото", но добрата новина е, че "същото" вече е и по-добро.

новини:
От Bungie не отхвърлят тази възможност, въпреки, че не споделят нищо конкретно.
Към момента играта е събрала над 90 награди и изпревари по продажби оригиналната Destiny, която пък навремето се определяше за най-голямото ново IP в историята.
Събитията в него се развиват след края на кампанията в играта и той ще донесе нова сингъл плейър глава от историята, както и нови мисии, страйкове, райд и др.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Halo: Reach 176
Halo 3: ODST 26
Killzone 3 20
Crackdown 2 10
Duke Nukem 3D: Megaton Edition 9
Battlefield 1 8
Destiny 2 8
Doom 2016 5
Homefront: The Revolution 5
Legendary 3