facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » системи
 
   
 
Dell с нови решения за ученици
30.01.2017 | автор:


Вносител:

сайт на продукта »

Dell EMC, поделението за инфраструктурни решения на Dell Technologies, представи ново портфолио от компютри и монитори за образователната сфера, създадени за подобряване на учебния процес при децата  от начални училища по цял свят. Тази най-нова гама продукти от портфолиото с клиентски решения на Dell помага на професионалистите от образователната сфера да подобрят практиките за преподаване в класната стая. Новите попълнения включват три нови специално създадени за класната стая лаптопи и 360-градусов конвертируем ноутбук за ученици от началното училище.

Dell предлага тези нови системи с гъвкавост и възможност за избор. Всяко от трите нови устройства е напълно съвместимо с операционни системи Windows или Chrome, за да се съобрази с училищата, които внедряват хибридни технологии и имат множество технологични нужди. Новите устройства са създадени с оглед на целодневния процес на учене, предлагайки дълъг живот на батерията2. Всеки нов продукт има 6-то поколение или най-новото 7-мо поколение от Intel® процесори за максимална производителност без да се съкращава живота на батерията.

В дигиталната ера нараства важността да има възможности за визуализация и креативно учене, а с това нараства и важността учители и ученици да работят с множество дисплеи в класните стаи. В тази връзка Dell предлага два интерактивни дисплея за презентации и обща работа в класната стая.

“Практиките, прилагани в образователния процес се развиха много в последните години и днешните класни стаи трябва да бъдат персонализирани, а обучението да бъде водено от учениците, давайки им свободата да се представят добре, както в класната стая, така и извън нея,” каза Джон Филипс, управляващ директор за глобалната образователна стратегия на Dell EMC. “С представянето на най-доброто досега портфолио от устройства за образователния сектор, ние искаме да дадем възможност на учениците да ръководят учебния процес, да бъдат креативни и да работят в сътрудничество с педагозите.”

Конвертируем Latitude 11 (3189) със стилус Dell Productivity Active Pen (PN557W) и конвертируем Chromebook 11 (3189)
Двата 11-инчови 2-в-1 конвертируеми лаптопи са нови предложения в гамата с образователни продукти на Dell и се адаптират към нуждите на уроците, като предлагат 360-градусова гъвкавост в режим „черупка“, „таблет“ или „палатка“. Стъклените повърхности Corning® Concore Glass и Gorilla® Glass NBT™ прибавят устойчивост и издръжливост на надраскване. Latitude 11 Convertible се предлага със 7-мо поколение Intel® Celeron™ и Pentium™ процесори, а Chromebook 11 Convertible се предлага с 6-то поколение Intel® Celeron™ процесори.

В режим „таблет“ версията с операционна система Windows се предлага с камера „за предно заснемане“, с която можете да създавате видеа в движение и така да преследвате нови творчески възможности. Версията с Windows също предлага опционален стилус Dell Productivity Active Pen, за да може учениците да подобрят разбирането си за концептуални приложения, водейки си записки и правейки диаграми посредством естественото движение, наподобяващо писане на химикал върху хартия.

Latitude 11 и Chromebook 11 (3180)
Тези надеждни и  достъпни 11-инчови ноутбуци имат изцяло нов дизайн, който намалява общата им площ, за да могат лесно да бъдат премествани от чина до мястото за групови занимания. Те имат ергономична клавиатура, която е лесна за използване и целодневен живот на батерията2. Напълно запечатаните клавиши и сензорни падове са защитени от разливане на течности, а „надеждните“ клавиши са с 50% по-устойчиви в сравнение с продуктите от предишно поколение.

Те имат и 180-градусова панта за хоризонтално разпъване, позволяваща на учениците и учителите да се събират около едно устройство и заедно да разглеждат учебния материал. Latitude 11 е наличен със 7-мо поколение Intel® Celeron™ и Pentium™ процесори, а Chromebook 11 се предлага със 6-то поколение Intel® Celeron™ процесори.

Latitude 13 и Chromebook 13 (3380)
Тези 13-инчови ноутбуци са с по-голям екран, по-мощна изчислителна производителност и по-бърза памет, за да могат учениците да напредват, използвайки най-новите STEM приложения. Дизайнът на лаптопа поддържа дори и най-сложните учебни планове, предлагайки мощна платформа за ученици и учители, за да създават и изследват.

Въпреки повишената производителност и намаления размер, тези лаптопи предлагат целодневен живот на батерията2 – подобрение спрямо предишни поколения продукти. Опционална връзка с мобилен интернет (само за версията с Windows) позволява на образователните институции да поддържат свързано обучение при по-ниски тарифи, в случаите когато няма налична Wi-Fi връзка. Latitude 13 се предлага със 6-то и 7-мо поколение Intel® Celeron™, Pentium™, и до Core i5 процесори, а Chromebook 13 е наличен с 6-то поколение Intel® Celeron™ или Core i3 процесори.

Създадени за издръжливост в класната стая
Всичките три преносими устройства са създадени спрямо спецификацията MIL-STD 810G, за да устоят на ежедневната употреба в класната стая. Всеки модел има напълно запечатани клавиатура и тъч пад и така е устойчив на разливане на течности, а металната скоба прибавя устойчивост на порта за захранване.

Dell създава супер здрави продукти за супер тежки условия на използване. Компанията използва опита си от създаване на преносими устройства за полеви дейности, първа помощ и военни действия и го прилага при продуктите за образователната сфера, като така гарантира на ученици и учители, че разполагат с най-здравите продукти, на които може да се разчита всеки ден.

Dell 55 и 86 4K интерактивни сензорни монитори
55-инчовите и 86-инчовите интерактивни сензорни монитори на Dell (C5518QT и C8618QT) следва 70-инчовия интерактивен сензорен монитор C7017T – първият интерактивен, сензорен, 70-инчов Full HD (1080p) монитор на компанията, разработен в отговор на нарастващото търсене за плоски интерактивни дисплеи (IFPD) и като по-лесна за управление алтернатива на интерактивните бели дъски (IWB).

Dell 55 и 86 4K интерактивните сензорни монитори са най-новите попълнения в разрастващото се портфолио от големи дисплеи на Dell.  Те са подходящи за обща работа в класни стаи и конферентни зали, позволяващи до 20 едновременни сензорни докосвания. Новата InGlassTM сензорна технология позволява съвсем естествено усещане при писане  с двата включени стилуса, а покритието против петна и размазвания подобрява картината. И двата монитора имат 4K UHD резолюция и използват технология за кристално ясен текст и изображения.

За да отговори още повече на нуждите на учителите, тези монитори са лесни за свързване и управление, с множество портове и опционална безжична свързаност посредством модула Dell Wireless Module. C5518QT C8618QT имат уникален дизайн, който може да интегрира Dell OptiPlex микро настолен компютър към задния панел, без да има нужда от отделен захранващ кабел. Dell дисплеят е изграден върху доказана технология и предлага надеждност и поддръжка от световна класа.

Нови Dell системи за преносимост Mobile Computing Carts
Системите с отворена архитектура Dell Mobile Computing carts представляват нов начин за съхранение, управление и подсигуряване на до 30 избрани Dell устройства. Със своите хоризонтални рафтове и вертикални разделители, тези системи за пренасяне помагат за по-лесен достъп на множество потребители едновременно. Големите 360-градусови колела и удобната за хващане дръжка допринасят за по-лесното транспортиране.

 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

Монитор: Acer Predator XB240H

ОЩЕ системи
GeForce GTX Battlebox вече и у нас 157
Конзола: Nintendo 3DS 142
PS4 с FIFA 17 във Виваком 79
Таблет: Lenovo Tab3 10 PLUS 73
Lenovo Yoga Book вече и с Windows 10 Pro 73
Лаптоп: Getac X500 67
Лаптоп: Acer Aspire 8930G 62
Ръст в продажбите на гейм компютри у нас 62
Първи поглед: PlayStation 4 51
PSP Go - началото на една нова ера? 49