facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Deep Sea Fishing 2: Offshore Angler
Ревю | 12.07.2001 | автор: Васко Чаворски


оценка:
Производител:
Издател:
Interplay Entertainment
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Deep Sea fishing 2 е от типа игри, които не натоварват с излишна детайлност, не пораждат прекалена мисловна дейност, а елементарният им геймплей не разваля удоволствието от играта. Това е само един прост риболовен симулатор с много чар. Не обръщам специално внимание на недомислиците, защото те са част от колорита на подобна ексцентрична геймка.

Избирате си екзотично кътче край Хаваите, Ямайка и къде ли още не, след което отплавате в открито море. Превъплъщавате се в рибар с вид на черноморски "гларус" - с руса коса, загорял тен и атлетично тяло, който е излязъл на лов за големи хищни риби. Разполагате със спретната и комфортна рибарска лодка, която повече прилича на баровска яхта. Седите на удобен въртящ се шезлонг, от време на време се протягате лениво или се разхождате по палубата. Над главата ви кръжат морски пернати, пухкави бели облаци мързеливо браздят синьото небе. Абе в общи линии пълна идилия...

Геймплеят на тази игра е в стил "Старецът и морето" - в името на рибарската чест се стремите да хванете най-голямата и тежка представителка на подводната фауна. Странно хрумване е лимит от пет риби на улов, но предполагам, че това е продиктувано от екологични съображения. На въдицата могат да се хванат 38 различни вида, сред които най-познато звучат рибата тон, рибата меч и акулата. За останалите ще ви е нужен атлас, особено ако любопитството ви е достатъчно голямо и искате да разберете латинските им наименования.
Трябва да подбирате различна стръв и корда в зависимост от рибата, която се желаете да уловите. Управлението не затормозява играещия - мятате с Enter и навивате с левия бутон на мишката. Останалото е въпрос на късмет и маневреност на лодката, която сте избрали. Веднъж захапала стръвта, нежеланието на рибата да стане ваша жертва я прави буйна и тя започва да се мята ожесточено насам-натам. Трябва да я следвате и да се стремите да намалите разстоянието помежду ви. Ако я оставите да мине зад лодката, кордата се къса и рибата отплува на свобода.

Създателите на играта са вложили тънко чувство за хумор при стайлинга на Deep Sea fishing 2. Един от примерите за това е курсорът с формата на русалка, която ви окуражава и започва да надава радостни викове, когато някоя риба се заблуди и налапа въдицата. Може да ловите за удоволствие или да участвате в турнири с големи наградни фондове. Аз ви препоръчвам кротко да хвърляте въдицата за кеф, защото в tournament mode е почти невъзможно да хванете риба за фиксираното време от 5, 10 или 20 минути.

Графиката не блести с революционно новаторство, но не дразни, нито създава неудобства. Плажовете са прекалено идентични, но през цялото време сте вие в открито море и тази подробност може да остане и незабелязана. За сметка на това може да играете в режим на first или third person, както и да гледате какво става под водата. Освен това имате на разположение бинокъл и фотоапарат. Геймърите с чувствителни стомаси могат да бъдат повалени от лека форма на морска болест покрай непрекъснатото клатушкане. Морето не спира да шуми напевно и ако потопите краката си в леген с вода, може и да забравите, че това е само риболовен симулатор. Наслука! 

 
системни изисквания
Pentium II 266, 64MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15