facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Deep Fighter
Ревю | 21.11.2000 | автор: Сергей Ганчев


оценка:
Производител:
Ubisoft
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Има игри, от които кожата ти настръхва, но има и такива, от които ти идва да повърнеш. Поне за мен всички игри могат да бъдат разделени на три вида. Към първата част спадат произведения, изстрелващи даден жанр с едно ниво нагоре и предлагащи по-добра графика, сценарий, звук и т.н...
Такива заглавия могат да бъдат превъртани отново и отново. Винаги е хубаво те да са под ръка, в случай че ви замъчи носталгия по вече отминалите дни. Вторият вид игри са на ниво, но не ни носят нищо ново и осигуряват един-два приятно прекарани часа в някой климатично прецакан следобед. Към третата категория спадат онези дивотии, които са малък кошмар, връщат ви с поне пет-шест години назад и ви карат да си спомните как верният 486 стенеше при първото пускане на Windows 95.  Ще се сетите и за кошмарните погледи, който баща ви хвърляше винаги, когато искахте да инсталирате на хардa игра с размери над три дискети (и при това компресирана с ARJ). Честно казано мястото на Deep Fighter е в последната категория. Ето и аргументите ми в подкрепа на тази теза...

Историята

Ако направите грешката да си пуснете този набеден симулатор, ще се озовете не в някое опасно и екзотично кътче на космоса, а на океанското дъно на собствената си мизерна планета. Ако сте се надявали да управлявате въоръжен до зъби подводен кораб, сто процента ще бъдете разочаровани от невзрачната и мизерна подводница, в която ще попаднете. Може би след около час ще си зададете и въпроса защо, за Бога, ви карат да вършите всевъзможни простотии, вместо да ви доставят весела порция стрелба. След още един час съвсем ще бъдете потресен от факта, че никой никъде дори не ви намеква каква е крайната цел на играта и кога би трябвало да свърши всичко това. Според една кратка статия в Интернет задачата е да се осигури защитата на вашата подводна база, за която междувремено се налага да ловите тонове риба и да събирате минерали. Тъпо, нали? Ако в края на краищата всичко върви добре, базата построява огромен кораб и всички щасливо отплуват към едно по-добро и светло бъдеще... :-)

Графиката

Версията, която ми попадна, разполага с два режима. Единият е 640Х480, а другият 800Х600. Само това би трябвало да е достатъчно, за да се досетите за какво става въпрос. В наши дни дори най-обикновените стратегии разполагат с по-добри визуални възможности. Едно от най-изумителните неща в тази игра са кратките клипчета, които се мяркат от време на време. Всъщност по-абсурдни неща не съм виждал, откакто преди около три години гледах "Флеш Гордън 2".

И така...

Защо не вземете своя увехтял геймбой, защо не си купите си нови батерии и просто не се отдадете поне за половин-един час на добрия стар тетрис, вместо да си губите времето с този тъп Deep Fighter? Според мен създателите на играта са се опитали да направят нещо като римейк на класическия хит от пред 5-6 години Subwar 2050 и са се издънили със страшна сила. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15