facebook facebook
 
 
 
   
 
DNS-327L ShareCenter
21.08.2013 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Мост компютърс,Поликомп
Цена:
349 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
елегантен вид и компактни размери
лесна инсталация на твърдите дискове
отдалечен достъп през РС или мобилно устройство
удобно управление на съдържанието
минуси
-

В последно време думата „облак“ придоби почти магическо значение що се отнася до електронните технологии. Възможността да съхранявате огромни количества данни – било то снимки, музика, филми и всякакъв друг тип дигитално съдържание – някъде там и да получавате достъп до тях по всяко време наистина започва да преобръща представите ни за работа с информация. От облачната услуга, в която съхранявате снимките, направени през смартфона ви до удобния бърз достъп до излъчването на охранителната камера в дома ви, възможността да отдалечено управление на вашите данни и услуги става неразделна част от ежедневието.

А какво ще кажете за възможността да създадете истинска облачна инсталация в собствения ви дом?

Изобщо не е толкова невъзможно, колкото навярно си мислите. DNS-327L ShareCenter 2 Bay Network Attached Storage е точно такова решение за дома и малкия офис, благодарениена което може да споделяте, управлявате, архивирате и стриймвате онлайн всичките си файлове. Независимо за какъв тип дигитално съдържание става въпрос, ShareCenter позволява да получите отдалечен достъп до него просто чрез едно мобилно приложение.

В самия комплект влизат сторидж устройството, един етернет кабел, стойка за монтиране на твърд диск, както и захранващ кабел и адаптер. На практика Shаre Center устройството представлява един кейс, в който може да монтирате два 3.5-инчови SATA твърди диска с максимален капацитет 4ТВ и след това да направите записаното на тях съдържание достъпно за локалната мрежа и глобално. За теста бе използван твърд  диск Seagate с обем 3TB и SATA 6GB/s интерфейс , любезно предоставен ни от Мост Компютърс . Този диск е създаден специално за NAS устройства и високата му стабилност и производителност го правят отличен за непрекъсната работа в подобна конфигурация, включително и работа в среда с максимална температура до 70С. На външен вид устройството е доста елегантно, а изчистеният му дизайн и белият цвят го правят много подходящо за някое бюро. Размерите на кейса са 5.7х3.5х7.7 инча, а теглото е 645 грама. Отпред има само два бутона – USB (натиснете веднъж, за да активирате USB връзката и задръжте за повече от 5 секунди, за да извадите USB устройството) и захранващ – а до тях са индикаторите за двата диска. Отзад пък са разположени три изхода – USB 3.0 порт, място за LAN кабела и този за захранването. Конкретно USB портът може да се използва, за да включите принтер, външна памет или USB UPS. Над тях е изходът за вентилатора, натоварен със задачата да охлажда инсталацията. От двете страни на устройството е изписано логото на D-Link и това приключва минималистичния дизайн. Отгоре е капакът, под който се крие сърцето на джаджата. Натискайки бутона PUSH, може да отворите капака и да получите достъп до вътрешността, където са двете стойки за монтаж на твърдите дискове.

Инсталацията на DNS-327L ShareCenter е доста лесна и се състои в това да включите захранващия кабел в контакта, а LAN кабелът – в рутера. Монтирането на твърдите дискове става за секунди с помощта на приложените в комплекта скоби, а ако след това искате да извадите диска просто трябва да го издърпате нагоре от скарата. След това стартирате инсталационната програма, която може да свалите от сайта на D-Link и която ще ви ръководи през краткия процес на активиране на устройството. Минималните изисквания за експлоатация са 1 GHz процесор и 512 MB RAM, което не би трябвало да затрудни нито една машина. Необходимо е да си направите акаунт в myDlink, от който през New Devices да добавите устройството. След като зададете парола и регистрирате уреда, вече може да получавате информация за него през myDlink. Интерфейсът, през който може да управлявате съдържанието на DNS-327L ShareCenter, е максимално удобен и се състои от следните опции: My Music, My Files, My Photos и P2P Downloads. От тук се извършва както стриймването на съдържание, така и прехвърлянето на файлове между DNS-327L ShareCenter и вашите компютри, лаптопи и смартфони. Разделът Management пък ви позволява да следите актуалното състояние на устройството, да форматирате дисковете, да зададете параметрите за сигурност на достъпа, както и да провеждате диагностични тестове. Говорейки за сигурността на данните, трябва да отбележим, че облакът, който създавате е единствено и само ваш. D-Link няма достъп и не съхранява качените файлове. RAID технологията пък пази данните ви в случай на хардуерен проблем. Ако разположите вътре два твърди диска, RAID 1 прави пълни копия на втория и в случай на авария той продължава да функционира като водещ диск докато проблемният носител не бъде заменен. Самата замяна става на принципа hot-swap, което означава, че може лесно да замените дефектирал диск и данните ви автоматично ще бъдат копирани на новия.

Друга важен детайл в този нов модел облачен сторидж е предвидената възможност да добавяте в него различни приложения (add-on), с които да стартирате например поточно радио, DLNA медиа сървър, фото център, database сървър и др. Също така в комбинация с IP камерите на D-Link може да изградите собствена система за видеонаблюдение (до 4 камери), които да се записват директно на сториджа, без нужда от друг компютър. Благодарение на по-мощния процесор (1,2GHz) както и увеличената оперативна памет (512MB) тези приложения работят безпроблемно, като в същото време производителността на устройството е значително по-висока за класа си достигайки скорости на прехвърляне на данни в мрежата до 81,8MB/sec (при запис), за сравнение по-стария модел DNS-320 трудно достига 25-27MB/sec.

Удобството да имате достъп до любимите си музикални албуми, филми и важни документи отвсякъде е несравнимо. Функционалността на DNS-327L ShareCenter е  едновременно изключително проста и гениална. Въоръжени единствено с вашия смартфон или таблет и приложението на D-Link (във версии за iOS и Android) може да стриймвате, да слушате, да прехвърляте и да съхранявате хиляди файлове, ограничени единствено от вашия собствен избор на капацитета на твърдия диск. DNS-327L ShareCenter е поредното доказателство за това, че облачните технологии вече са не само широко разпространени, но и напълно достъпни за отделния потребител. 

Твърдият диск

Твърдият диск, използван при теста, е с форм фактор 3.5 инча е модел Seagate ST3000VN000. Той е част от серията NAS твърди дискове, с които компанията затвърди името си на водещ доставчик на компоненти за тази конфигурация. За да повиши производителността му Seagate е направила специални тестове с водещи производители на NAS решения, включително и D-Lnik. Технологията SeagateNASWorks е разработена специално за да увеличи надеждността на носителя, да повиши толерантността му към вибрации и капацитета за възстановяване на информация в случай на грешки. У нас моделът се предлага на цена от 274, 20 лв.
напиши коментар
 

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 24.08.2013, 16:43 ?. :

"Облак"... Преоткриване на топлата вода...

1 мнения
профил »
slide каза на 23.10.2013, 06:03 ?. :

Здравейте,

Имам следния въпрос. Каква е основната разлика между двата модела DNS-320L и DNS-327L. До колкото разбрах разликата е само във опциите които предлага съответния cloud access. Вярно ли е?

1 мнения
профил »
oleg33 каза на 16.12.2013, 15:23 ?. :

Здравейте,
Основната разлика между 2-та сториджа е в по-прозиводителния просесор (1.2 GHz за DNS-327L срещу 1GHz на DNS-320L, повече RAM памет (512 вместо 256MB) откъдето идва и сериозно увеличаване на прозиводителността на новия модел, позволяващ с лекота стриймването в локална мрежа на няколко отделни HD видео потока и работа с файлове. Към това може да се добави възможността за инсталиране на приложения (add-on) на DNS-327L, които позволяват допълнителни функции като използването на сториджа за сървър ( аудио стрийминг, онлайн радио, Фотоцентър с който снимките са достъпни отвсякъде с много удобен и улеснен достъ, база данни за изграждане ан онлайн магазин, блог, както и предвидена възможност за 4 канално IP видеонаблюдение в съчетание с камерите на D-Link. Приложения като P2P, iTunes, FTP, Samba, WEB file server са налични и в двата модела.
За повече подробности може да проверите и на: http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DN S/DNS%20327L/Datasheet/DNS_327L_Datasheet_EN_EU.p df
Относно поддържката на claud услугата и двата сториджа я поддържат. Чрез безплатна регистрация и приложение за мобилни устройства можете да достъпвате сториджа си от всяко свързано с Мрежата място.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 36
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 33
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 33
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 30
Рутер: D-Link DIR-645 29
Рутер: WD My Net N750 28
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 27
Портативен рутер: D-Link DIR-505 26
Wireless AC WiFi адаптер: D-Link DAP-1520 13
Скенер-преводач: C-Pen 600 MX 12
ДРУГО ОТ D-Link
D-Link DCS-5222L управляема подвижна IP камера с Cloud услуга 7
Камера за наблюдение: D-Link DCS-2136L 4
Видео камера: Baby EyeOn камера DCS-825L 2
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 1
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 1
Мрежови адаптер: PowerLine DHP-P309AV 500 кит 1
Рутер: D-Link DIR-645 0
Гигабитов безжичен 802.11AC рутер D-Link DIR-860L 0
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 0
Pутеp: D-Link GO-RTW-N300 0