facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Crysis 3: първи поглед
Превю | 25.04.2012 | автор: Иво Цеков


Производител:
Crytek
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
Излиза на:
пролет 2013 г.

сайт на играта »

Crysis е име, което не се нуждае от представяне. Оригиналната игра на Crytek взриви гейм индустрията със своите визуални качества, а продължението й затвърди силата на марката и на едноименния CryENGINE. Година след като Crysis 2 се появи на пазара милиони геймъри вече тръпнат в очакване на третата част от серията.

И тя ще дойде


По Crysis 3 се работи вече малко над 14 месеца и от нея се очаква да бъде "една от най-амбициозните игри, които Crytek е правило някога", с гордост изтъква шефът на творческото развитие в студиото Расмус Хьоенгаард. По думите му най-новото от поредицата ще бъде "върхът на всичко с марката Crysis".

Това определено е амбициозно твърдение, но едва ли имаме причина да го посрещнем с недоверие. Затова нека заедно направим първите си стъпки в Crysis 3 и нейната история.

А тя отново започва с Prophet


Помните ли Prophet? Героят от първата част, който се появи за малко и в Crysis 2, където отстъпи място на Alcatraz. В предстоящата игра той отново ще бъде главно действащо лице, макар че някъде между двете части нещо се е объркало и съзнанията на Prophet и Alcatraz сякаш са се слели. Звучи объркано, но Хьоенгаард обещава, че всичко ще си дойде на място в Crysis 3.

Извън това събитията в играта стартират цели 20 години след края на Crysis 2. Нашата планета все още е сцена на драматично нашествие на зловещата извънземна раса Ceph. Нейните представители са в конфликт със също добре познатата ни частна военна корпорация CELL, която се опитва да овладее технологията на извънземните. За Ceph всичко е ясно - ресурсите на Земята са единственото, което ги интересува; хората са дребен страничен проблем.

Едва ли ще сбъркате, ако предположите, че именно на вас в ролята на Prophet се пада тежката задача да спре и едните, и другите. Спасяването на планетата е основна задача за нашия герой, но успоредно с това той има и доста по-лична мисия - да отмъсти на онези, които го атакуваха в предните части и избиха екипа му. Този персонален кръстоносен поход си има своите предимства. По думите на Crytek този път Prophet ще бъде ловеца, а не плячката.

Ню Йорк, отново


За третата част на играта тропическата джунгла отново остава на заден план, тъй като действието пак ще се развива в Ню Йорк. В същото време обаче мегаполисът изобщо не изглежда по начина, по който го оставихме в Crysis 2. CELL е изградила огромна структура, наречена Nanodome над големите градове, чиято задача е да сдържа в границите си остатъците от силите на Ceph. В същото време под покрива на Nanodome Ню Йорк се е превърнал в истинска оранжерия. Растителните процеси протичат ускорено и опасан в зеленина, огромният град прилича на истинска градска джунгла.

Първите кадри от играта, които Crytek показа, ни пренасят в наводнения Chinatown, който практически прилича на едно голямо тресавище. Създателите на шутъра обещават, че в Crysis 3 ще има цели седем отделни територии, които ще представляват най-разнообразен терен - от опустошен градски пейзаж през обширни ливади до каньони.

Подход по ваше усмотрение

Както в предната част, Crysis 3 отново ще предлага различни начини, по които може да подходите към дадена бойна ситуация. Расмус Хьоенгаард нарича това "AAA: Assess, Adapt and Attack". Като правило, в началото на всяко ниво ще се озовавате на относително висока позиция, от която ще може да огледате заобикалящата ви територия и да изработите план за действие.

Стелтът отново ще бъде важен елемент и по всичко личи, че този път за него ще бъде отделено повече внимание. Най-важната придобивка в това отношение е вашия лък и стрели. На пръв поглед това въоръжение изглежда доста странно в сравнение с високотехнологичния арсенал, който се появява навсякъде, но предимствата са неоспорими. Когато стреляте с лъка не нарушавате своето прикритие (т.нар. cloak mode); използвайте всяко друго оръжие и ще трябва да кажете "сбогом" на незабелязаното придвижване.

Оръжия за всеки

Войниците на CELL също ще имат някои нови и доста интересни оръжия като прототипа Typhoon - автомат, способен да изстреля 500 куршума за една секунда. В кратко геймплй демо, пуснато от Crytek обаче се вижда, че за да повалите едно извънземно ви е необходим половин пълнител от автомата, докато същия ефект се постига само с една прецизно насочена стрела.

Последната интересна характеристика е възможността да използвате и оръжията на Ceph, които обикновено са свързани с ДНК кода на своя собственик (Расмус Хьоенгаард ги сравнява с оръжията от филма District 9). За щастие вашия Nanosuit е хибрид между човешка и извънземна ДНК, така че спокойно може да се обслужите и с това, което оставят враговете ви. Засега успяхме да видим само едно оръжие на Ceph - хибридния Heavy Mortar, който изстрелва както плазмени гранати, така и малки ракети. Интересно е, че оръжията на извънземните не могат да се презареждат, така че не може да разчитате твърде дълго на тях.

Nanosuit 3.0

Както винаги, вашият костюм ще бъде голямата звезда на играта. Традиционният му капацитет за бързина, сила и невидимо промъкване е запазен, но освен това чрез Nanosuit ще може да хаквате и различни електронни обекти. Създателите на играта признават, че предпочитат да направят процеса на хакване максимално опростен, което на практика означава, че вместо традиционните мини-игри всичко май ще се свежда до изчакването на определено време преди да може да поемете препрограмирате някоя картечница, например.

Засега това е практически всичко по-интересно, което знаем за Crysis 3, но с напредване на времето със сигурност ще научим много повече подробности за амбициозният проект на Crytek. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

748 мнения
профил »
rosniak каза на 26.04.2012, 05:40 ?. :

Това звучи интересно- комбинарали са 1ят и 2рият Крайзис в едно ( Ню Йорк от 2рата и джунглата от 1вата част). Това което не ми хареса обаче e че главният герой ще бъде Пророка (?) и обясненията ще бъдат дадени в играта-а на бас че няма да се случи (както винаги).

27 мнения
профил »
rado84 каза на 01.05.2012, 08:06 ?. :

Това изобщо не звучи интересно, а отчайващо - ще бъде джунгла с купища невъзможни за минаване мисии, освен ако не си намериш трейнър. Крайшит 1 и 2 бяха точно такива, особено единицата. Така и не се научиха, че играчът трябва да има поне минимален шанс за минаване на мисиите без чийт. Да вземат пример от 2K Games - Мафия 1 беше тотален шит, но с Мафия 2 си взеха поука и това е единствената игра от много време насам, която успях да превъртя без проблем и без чийт.

686 мнения
профил »
the_presator каза на 01.05.2012, 09:40 ?. :

Хахахах не можел да ги мине без чийт :D Ти наред ли си!? Crysis 1 беше доста лесна както и Crysis 2.

377 мнения
профил »
gua543 каза на 01.05.2012, 13:28 ?. :

Не можеш да минеш Crysis 1 без чийтване?!?!? Аз я минах на трудност Делта като използвах само чекпойнтовете (тоест не правех Quick Save-ове).

2 мнения
профил »
FxxF каза на 03.05.2012, 17:38 ?. :

доколкото разбрах умът на ПРОРОКА се е запазил в нано костюма и после се е слял с този на АЛКАТРАЗ .... един вид ПРОРОКА в тялото на АЛКАТРАЗ :D

90 мнения
профил »
Slackers каза на 28.08.2012, 07:19 ?. :

rado84 Намали трудноста брат, незнам какви чийтове използваш но в Крайзис има поне 3 начина да минеш дадена мисия.По-грубия начин, стелт и мн. брързо с по 4-5 убийства.Така че да седиш тук и да хейтиш не е мн. добре.Мога с ръка на сърцето да кажа, че Крайзис подържа реномето си и не е като останалите игри еденицата да е по слаба от двойката.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 26.04.2012, 05:46 ?. :

Cabela's alien hunt: New York edition

407 мнения
профил »
Damnation каза на 26.04.2012, 07:32 ?. :

"оръжията ще са още по-разнообразни" доста интересен коментар имайки в предвид че всички оръжия в 2 имаха една и съща физика, едни и същи зуум способности и се различаваха единствено по външен вид :D

560 мнения
профил »
dogma каза на 26.04.2012, 09:13 ?. :

Е, те така разправят от Crytek очевидно, няма начин, нали трябва да звучи, че все едно ще има нещо кой знае колко ново и различно.

375 мнения
профил »
grand6master каза на 26.04.2012, 08:46 ?. :

саунд-траковете от двойката бяха яки ако може да ги оставят

686 мнения
профил »
the_presator каза на 26.04.2012, 09:44 ?. :

За Криза 3 не мога да кажа много. Криза 2 беше стабилен шутър, но големият му минус беше линейността и малките пространства за разлика от Криза 1. Ако това бъде оправено в третата част и новите неща са достатъчно това ще бъде страхотно.

+1 за OST-то на Криза 2, брутално яко е :))

707 мнения
профил »
sturba каза на 26.04.2012, 12:04 ?. :

Повече ми прилича на експанжън :d

130 мнения
профил »
JaisonNo-2 каза на 26.04.2012, 14:53 ?. :

Нещо като Crysis Warhead на Crysis, нали?

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 26.04.2012, 15:08 ?. :

Първо - какво по дяволите стана с Nomad?! Второ - в единицата Ceph замразиха острова, защото, явно, се чувстват добре на минусови температури ,(може и да греша, поправете ме) а сега са си най-добре в тропическа джунгла? И само аз ли съм с усещането, че така и няма да обяснят какво се е случило между Crysis 1 и 2 ?

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 26.04.2012, 18:18 ?. :
Редактиран на 26.04.2012, 18:20 ?.

Nomad е мъртъв от доста време(случва се в комикса!). За извънземните - ами те и в Crysis 2 не замразиха Ню Йорк, ама все пак се разхождаха наоколо, че дори и вдигаха цели парчета земя във въздуха! В Crysis 1 се бихме само и единствено с роботи, така че може би на тях им трябва студен климат....

П.П: В Crysis 1, когато влязохме в кораба на Ceph също не беше замразено....

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 26.04.2012, 18:35 ?. :

А! Виж...не знаех, че има комикс. Сега ще го потърся. Благодаря. >: (сигурно и Psycho е мъртъв, къса ми се сърцето :( )

130 мнения
профил »
JaisonNo-2 каза на 26.04.2012, 19:50 ?. :

Psycho не е мъртъв. Дори от Crytek се чудеха дали да не го сложат за малко в играта, но мисля че се отказаха. А за въпроса за извънземните от 1вата част - те се бяха разбили на планетата от преди много време (хиляди години) и може тези нови извънземни просто да са еволиуирали или нещо такова.

90 мнения
профил »
Slackers каза на 28.08.2012, 07:25 ?. :

Fenrir Ето ти малко отговор "Помните ли Prophet? Героят от първата част, който се появи за малко и в Crysis 2, където отстъпи място на Alcatraz. В предстоящата игра той отново ще бъде главно действащо лице, макар че някъде между двете части нещо се е объркало и съзнанията на Prophet и Alcatraz сякаш са се слели. Звучи объркано, но Хьоенгаард обещава, че всичко ще си дойде на място в Crysis 3."

686 мнения
профил »
the_presator каза на 26.04.2012, 21:23 ?. :

В Crysis 2 извънземните са се адаптирали към средата и са съставени от огранична част и броня, имат крака и различни оръжия. Самата броня им дава различни преимущества и сила. В Crysis 1 замразяването на острова беше по скро като защитен периметър.
Дори и в комиксите и книгата не се обяснява много за нещата, които ни интересуват. Надявам се в Crysis 3 да има достатъчно инфо.

7 мнения
профил »
jerico каза на 27.04.2012, 17:24 ?. :

1та си остава дори сега най добра във визуално и звуково оформление шуутър... да не говорим за историята която се оказа страхотна до warhead експанжъна ... в 2ката видяхме по опростена графика заради повече купуване за конзоли от колкото за PC добре че се пуснаха плъгинчета с които можеш да си настройваш графиката както в 1-та част. Относно историята ... така и не разбрахме какво става след warhead и със Psycho и защо онова извънземно което го взеха както се казваше не се саморазрушава... сюжетната линия прескочи някак си и историята стана банална и изсмукана от пръстите си ... ужастно разочарован останах от 2ката. Повърхностна продължение на историята, много предксазуема се оказа, а за саундтрака .. просто нямам думи на моменти наистина е страхотен .. но на други сякаш е музиката от компизторите от 70те които са писали музиката на стар трек. прекалено линейна се оказа гейм плея ... А НАЙ ГОЛЯМОТО РАЗОЧАРОВАНИЕ БЕШЕ ОСАКАТЕНИЯ КОСТЮМ ТВЪРДЕ МУДЕН СРАВНЕНИЕ С 1та част... Кви точки кви ъпгрейди .. направоо ебахти бозата .. дето беше да не говорим че трябваше да задаржиш Space за да скочих на високо .. това с HOLD SPACE ... мога само да кажа че е за 10 годишни хлапета. .. а самата игра беше предназначена за по възрастова група от хора ... визуално играта сигурно ще кърти МИФКИ дет се вика ... но ме съмнява да бъде по-добра от 1вата... а и костюма очаквам с това хакване да замени и maximum armor-a ! Абе просто не трябваше да променят 5те опции на костюма ...

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 28.04.2012, 23:15 ?. :

напълно съм съгласен с jerico

242 мнения
профил »
angelsx каза на 28.04.2012, 12:19 ?. :

2-ката за конзоли изглеждаше ужасно.Не я бяха доизпипали.Предполагам,че и тази ще е така.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 28.04.2012, 14:43 ?. :

agreed, На ps3-ката
call of duty modern warfare изглежда по-добре от crysis 2

598 мнения
профил »
XENOpz каза на 30.04.2012, 00:02 ?. :

Какви извънземни, бе? Нали бяха морски обитатели?!

1 мнения
профил »
Filip Petrov каза на 30.04.2012, 01:22 ?. :

Izvinqvam se za latinicata- Taka kato gledam mai Propovednika ste e udaril 60 - taka....Kakvi sa tiq 20 godini sled Crysis 2.....Toi ste moje li da durji luka izobshto!!!

130 мнения
профил »
JaisonNo-2 каза на 30.04.2012, 06:23 ?. :

Prophet е мъртъв, но някак си костюмът е запазил умът му, който се е слял с този на Alcatraz.

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 30.04.2012, 07:40 ?. :

Но е прав човека. Да, говорим за Алкатраз, но нокой не ни казва на колко години е точно. Може би костюмът го запазва, по някакъв начин, макар че стана ясно в двойката, че е точно обратното - костюмът бавно убива носителя си. Така че, как е оцелят 20 годин иАлкатраз?

686 мнения
профил »
the_presator каза на 01.05.2012, 09:43 ?. :

Алкатраз в Crysis 2 беше целия потрошен и без костюма би умрял на секундата от раните си. Изглежда костюма действа като второ тяло, което те поддържа жив. Дори Харгрийв би могъл да използва костюма, а той дори не можеше да се движи :)

377 мнения
профил »
gua543 каза на 01.05.2012, 13:29 ?. :

Мерси, че предупредихте за спойлерите... :rollseyes:

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 01.05.2012, 18:35 ?. :

аз очаквам нещо от сорта Alkatraz отваря шлема и виждаме само скелет, тук таме малко кожа

686 мнения
профил »
the_presator каза на 01.05.2012, 19:42 ?. :

@gua543 не виждам как четеш нещо за Crysis 3, като не искаш спойлери за 2. Ако поста ти се отнася за това, което съм написал, да знаеш, че се казва още в началото на играта.

117 мнения
профил »
gerg каза на 11.05.2012, 09:51 ?. :

Сигурно ще бъде супер! джунгла в Ню Йорк !
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Crysis 3: първи поглед

Ревю:
Крайният резултат е налице - кратка кампания с великолепна визия и геймплей, който по нищо не се откроява от масата шутри на пазара.

новини:
Разбира се, ако можете да си позволите RTX 3090
Проектът Crycash е плод на съвместното сътрудничество между едноименната компания Crycash и немския издател и разработчик Crytek.
Играта трябва да има затворени алфа тестове тази зима, потвърдиха закъсалите създатели на Crysis.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69