facebook facebook
 
 
 
   
 
Creative Assembly Sofia се включва в Game Dev Summit Monthly с представянето на играта Total War
08.11.2017

Второто издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с гейм студиото B12 Games, ни среща с Виктор Досев, Senior Game Designer в Creative Assembly Sofia, чиято презентация ще е на тема: "Total War: Дизайн на историческа игра - между фантазия и реалност". В рамките на networking събитието, посветено на българската гейминг идустрия, посетителите ще имат възможност да разберат повече за създаването на гейм дизайн и конкретно геймплей, когато се гони историческа достоверност. Game Dev Summit Monthly #2 ще се проведе от 19:30 ч. на 15 ноември в Culture Beat Sofia. Вход свободен.

Creative Assembly Sofia е част от британската гейм компания Сreativе Assembly, която бе закупена от SEGA през 2005 г., a през 2017 г. отпразнува 30 години на пазара. Студиото в момента разработват различни продължения на култовата игра Total War, чиято последна итерация Total War: Warhammer II излезна на пазара през септември. На 8 ноември  компанията обяви и новия DLC експанжън за Total War: ROME II - Empire Divided, който е изцяло разработен от българското студио и променя основни механики в играта. Сред игрите, по които е работил екипът на Сreativе Assembly, са още Spartan: Halo Wars 2, Total Warrior и Alien: Isolation.

Във втората част на събитието специални гости са българският cтендъп колектив The Comedy Club Sofia, които ще предизвикат всички присъстващи да се включат в геймърското SlideShow Karaoke. Победителят в състезанието ще получи ваучер на стойност 100 лв. oт Ozone.bg.

От този месец Game Dev Summit Monthly има и нов слот в програмата - Game Dev Open Mic,  в който независимите български разработчици на видео игри, както и компании, които са свързани с индустрията, получават възможност да презентират своите идеи/продукти в рамките на 15 минути.
Специално жури от екипите на Game Dev Summit и B12 Games ще определи проекта, който ще бъде презентиран в рамките на събитието. Записване за участие в Game Dev Open Mic може да бъде направено до 10 ноември на адрес: h.velinova@beyond-ent.com. Необходимо е да изпратите кратка презентация и визуални материали.

Game Dev Summit Monthly #2 е със свободен вход. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Total War: Warhammer 2

новини:
Играта на англичаните от Creative Assembly се очаква догодина и ще ни пренесе на гордия Албион през 9 век.
Преди това, тази чест се падаше на Teeken 7, която се предаде само за четири дни, следвана от RiME и Resident Evil 7, които хакерите разбиха за пет дни.
Serpent God Edition, което струва цели сто лири, е изработено само в 7000 бройки.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122