facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Colin McRae Rally 2
Ревю | 24.01.2001 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Codemasters
Издател:
Codemasters
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Защо всичко хубаво идва в последния момент...? Може би защото за неговото създаване се отделя много повече време. По закона на Мърфи Colin McRae Rally 2 се появи часове преди редакционното приключване на броя. За щастие чакането определено си струваше...

Ако ви е писнало да се занимавате с "аматьорски" arcade-ралита, ето едно супер реалистично състезание, което ще ви предложи от всичко по малко! Високи скорости, тълпи почитатели и, естествено, великото усещане за невероятно приключение. Преди години Colin McRae Rally даде на компютърните маниаци точно това, което желаеха. Една автосимулация, която мощно се доближаваше до реалността. И ето че сега се появи продължението на тази култова игра. То предлага много повече от всички ралита, излизали досега взети заедно.

Графиката е безумно яка.

Вече няма да се сблъсквате с досадни бъгове като потъване в огради или шофиране върху прозрачен път, както се случваше в първата част. Момчетата и момичетата от Codemasters твърдят, че са разработили изцяло нов 3D-енджин, но това май е само рекламна уловка. Независимо дали това е така CMRR2 изглежда много добре!

Естествено, трасетата отново са ограничени. Под ограничени разбирам, че винаги има лимит на мястото за шофиране, въпреки че вече има "шорткъти", с които можете да си спестите някой друг метър от пътя.

Освен оградите и мантинелите, които ограждат трасето, тук има гъсти гори, стени и камънаци. Понякога това води до един абсурд. Представете си, че карате по магистралата, решавате да спрете до пътя, но ви се изпречва невзрачна 60-сантиметрова брезичка. Решавате да я прегазите, но тя се оказава най-коравата и лоша бреза, израствала някога.

Проклетият кютук ви чупи бронята, капака, предното стъкло и дори лявото огледало. Не дай боже да връхлетите със 100 км в час - дръвчето ще ви накара да видите как изглежда светът, обърнат с главата надолу. Е, в CMRR2 всички храсти и дървета са лоши и доста твърди. Това обаче не е голям проблем ако му свикнете - парен каша духа.

По-сериозни бъгове в играта просто няма.

Всичко е изпипано, изгладено и сега тя изглежда брилянтно. В нея има 13 возила с лиценз от фирмите-производителки и с абсолютно истински и пълни статистики. Можете да ги покарате по 90 участъка във всяка точка на света и да се насладите както на предимствата, така и на техните недостатъци. Както и в предишната част, ще трябва да минете дадено трасе, за да получите достъп до следващото. Играта има и три нива на трудност, които се "отварят" последователно.

Този път Codemasters са помислили и за по-бедните фенове на мулиплейъра - добавена е възможност за Split-screen. Точно за този тип мултиплейър-игра идеално пасва Challenge-режимът. В него вие и вашият противник се гоните по писта с две несиметрични трасета. Може да се окаже дори, че едното е по-трудно от другото. В хода на състезанието обаче двата автомобила си разменят ролите и всеки от тях преминава в участъка на противника. Така нещата отново си идват на мястото...

И ето, че нищожната една страница просто привършва, а това е твърде недостатъчно място за игра от този ранг. Но все пак игрите се правят за кефа на геймърите, а не за писане не рецензии. Затова марш към близката сергия за дискове, грабвайте Colin McRae Rally 2 и се впускайте в лудата гонитба. Colin McRae Rally 2 наистина е достойно продължение на великата първа част. 

 
системни изисквания
Pentium 233, 32 Ram
напиши коментар
 

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 30.06.2011, 23:08 ?. :

Още една стара,но яка игрица,но защо никой не пише коментари?Впрочем поредицата DIRT продължение на Colin McRae ли се води?

57 мнения
профил »
stishon каза на 11.07.2011, 00:51 ?. :

ми продължение беше първия Dirt сега го отвърдиха като нова игра но за мене само името е различно. А ако не си забелязъл с шотовете само първия е от CMR 2 :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Colin McRae Rally 2

новини:
Ветерани от поредицата обаче веднага разкриха, че новата игра всъщност не идва в "HD ремастериран вариант", а е прост iOS/Android порт.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31