facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Carnival SnapCity & Carnival BumperBlast
Ревю | 31.01.2008 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
EA Redwood Shores
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Помага ви да си дадете сметка колко кратък е животът и да се заемете с нещо по-смислено

минуси

Липса на оригиналност

Липса на значимост

Опростен геймплей

Има само две съществени разлики между филма „Приказка без край” и поредицата Sims. Първата е, че в Sims няма нищо приказно и втората - че навремето „Приказка без край” беше интересно заглавие. Новите попълнения в несекващата сага за приключенията на симовете обаче са малко по-различни като геймплей. Това са кратки игри, които реално основно използват бренда Sims като допирните точки с оригинала са наистина малко.

The Sims: Carnival SnapCity

Тук разполагате с два режима с несъществени разлики един от друг - creative (сами определяте всичко и започвате играта на празно поле) и story mode (имате начален тласък в създаването на града ви и независещи от вас обстоятелства). Но нека ви кажа в какво точно се състои забавата. Редите обекти, подобни на сегментите в тетрис, като трябва да ги групирате по цвят. След като имате достатъчно голяма площ, за да можете да строите върху нея, трябва да изградите различни постройки. Важно е да оставяте място за пътища, така че отделните точки по картата ви да са достъпни (или по-късно ще се налага да рушите някои места, за да прокарвате пътна мрежа). Ако не се вслушате в този съвет и дадена къща е напълно отцепена от света, тя започва да „загнива”. Освен недоволните съобщенията, които започват да изпъстрят монитора ви, индикатор за това е и самата къща, която покафенява. Тогава трябва да вземете мерки и да я спасявате овреме. Това обаче далеч не е всичко. Можете да станете жертва на пожари, бунтове, извънземни атаки и редица други бедствия. Ако пък не можете да дочакате това, просто изключете играта :-P.

The Sims: Carnival BumperBlast

Това заглавие също е лишено от оригиналност. Зад опростената визия и елементите, украсени с глaва на някой Сим, се крие игра, подобна на Zoopaloola (геймка към ICQ). Тук трябва да целите отделните Симове като се възползвате от ъглите, под които рикушира вашият изстрел. Можете и да се самоуцелите. След като ударите някой друг Сим, той вече става активен. Симовете ви са разделени (цветово) по групи и трябва една по една да уцелите всички фигурки от всяка група. Така постепенно прогресирате в нивата, които се усложняват. Можете например да рушите стени или трябва да преценявате кога да стреляте, защото имате подвижни блокове и други подобни прегради. Нивата са повече от 140 (за Бога, защо?!). С вашия прогрес започвате да имате достъп и до някои екстри като Long Distance, Multi-Shot, Scrambler, Vortex, Wild Shot, Money Shot, Halo Effect, Block Breaker, Magnetic Attraction и т.н.

Като цяло тези игри са O.K. за запълване на времето, но наистина мисля, че има милиони други по-креативни начини да го постигнете. 

 
системни изисквания
1GHz CPU, 256 MB RAM, DX7 Video card, Win 2000/XP/Vista
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims 3 43
The Sims Medieval 14
The Sims 3: World Adventures 9
The Sims Castaway Stories
The Sims: Superstar
The Sims 2
The Sims 2: Nightlife
The Sims 2: Family Fun Stuff
The Sims 2: Glamour Life Stuff
The Sims 2: Happy Holiday Stuff
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15