facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Call of Juarez: Gunslinger
Превю | 13.09.2012 | автор: Петър Йорданов


Производител:
Techland
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
Излиза на:
2013 г.


The Cartel. Един наистина лош спомен – както за Techland, така и за геймърите, прецакали се да я пробват. Вместо да придадат нов облик на поредицата, авторите й едва не я закопаха.

Съвременната тематика обаче вече е в кошчето, а ние, за щастие, се връщаме към мръсотията и алкохола на Дивия Запад, за да се срещнем с Били Хлапето, Джеси Джеймс и Пат Гарет.

Да, Gunslinger ще се опита да пресъздаде съдбата на някои ключови  от онази епоха герои максимално коректно. Още първото ниво в играта ще ви запознае с един безмилостен и сприхав ловец на глави, който се завръща в родното си градче. Щом влиза в бара, местните го разпознават и започват да го разпитват всякакви въпроси. „Къде беше през всичките години, какво прави?“. За тяхно щастие той е словоохотлив и готов да им разкаже всичко, като неговата история ще се разкрие пред вашите очи.

Цялата история в Gunslinger е поднесена чрез поредица от разкази, 

съживени посредством специфичен арт стил, напомнящ комиксите. Още първата мисия ще ни срещне с Били Хлапето, който е обграден от наемниците на Гарет. Ние, разбира се, ще трябва да помогнем на прословутия престъпник.

Суровият реализъм на The Cartel е зад гърба ни. Gunslinger ще ви ни облее с ярко слънце, синьо небе, тъмночервени скали и жълт пясък. Графиката до известна степен наподобява cell-shaded и поне от това, което видяхме, можем да кажем спокойно, че пасва идеално както на сетинга, така и на поредицата.

Първото нещо, което прави впечатление, е, че 

битките са много по-динамични, дори аркадни

Колкото по-ефективно се справяме с отстраняването на противниците си (например с хедшотове), толкова повече точки ще печелим. Веднъж щом напълним съответната скала догоре, можем да се концентрираме. Светът около нас се забавя и съответно – отстраняваме по няколко души наведнъж бързо и лесно.

Точките, които трупате, ще ви помагат да подобрявате и своите умения – ще можете да презареждате по-бързо, да се прицелвате автоматично и т.н. Героят разполага и с още един трик в ръкава си. Умение, наречено Sense of Death.  Когато някой изстреля куршум, който ще ви убие, светът около вас ще се забави, а вие ще имате възможност да се измъкнете от траекторията му.

Очевидно е, че Gunslinger няма да предложи нищо кой знае колко революционно по отношение на геймплей. На фона обаче на морето от съвеременни шутъри играта на Techland ще се окаже глътка свеж въздух, когато излезе на пазара по някое време през 2013 г. 

напиши коментар
 

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 14.09.2012, 08:26 ?. :

С други думи тази може и да си я купя.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 14.09.2012, 11:36 ?. :

Няма лошо да направят някое по-аркадно заглавие от поредицата стида да върнат стария сетинг.Предполагам че ще се развихрят.

529 мнения
профил »
ildana каза на 14.09.2012, 14:02 ?. :

Дано да са запазили дуелите.Защоти в Bound In Blood,беше страхотно изживяване.И не само дуелти а и цялата игра.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 14.09.2012, 15:38 ?. :

Звучи добре, ще я видим като излезе.

10 мнения
профил »
REBshooter каза на 14.09.2012, 19:15 ?. :

Супер , ще я чакам с нетърпение , дори с парите от Коледа и Нова Година мисля да си ъпгрейтна компютъра , специално за тази игра ! Много ще ми бъде интересно как ще бъде поднесена историята този път , особено с Били Хлапето и другите бандюги...Нямам търпение да излезе тази игра , след като изигравам Bound in Blood (в момента) за 4-ти път. Таман си мислех , "Охх , дано има продължение тази игра" и ето преди няколко дена научих , че ще има. Направо съм на седмото небе !! Дано да има само повечко мисии :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Call of Juarez: Gunslinger

Ревю:
Gunslinger може и да не е дълга, нито пък с висок бюджет, но всяка една минута в кожата на Сайлъс Грийвс е неподправено удоволствие за всеки геймър.

новини:
Дигиталният шутър за PSN, XBLA и PC е предвиден за началото на следващата година и отново ще ни върне към традиционния сетинг на поредицата - Дивия запад.
По всяка вероятност френската компания ще анонсира нова игра от поредицата утре, но все още не е ясно дали по нея отново ще работи студиото Techland.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Call of Juarez: Bound in Blood 48
Call of Juarez
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69