facebook facebook
 
 
 
   
 
CS:GO с нов личен потребителски рекорд
09.02.2020

Counter-Strike: Global Offensive, или по-известна като "CS:GO", излезе в края на лятото на 2012 г. И докато почти всички игри страдат от свиване на потребителската база с течение на времето, CS:GO може да се похвали с нов положителен рекорд в своята, седем години и половина след своето излизане. Вчера, 9-ти февруари, играта отбеляза над 901 000 конкурентни играчи, което значително превъзхожда предишния рекорд на заглавието от 850 485 души, който беше постигнат през април 2016 г., по време на тунира MLG Columbus.

За сравнение: на същата дата (9-ти февруари 2020 г.) CS:GO има 250 000 конкурентни играчи повече от втората игра в списъка с най-играни заглавия - DotA 2, която също е free-to-play и се разработва от Valve. Числата са впечатляващи и играта определено се намира във възход, но въпреки това е далеч под Player's Unknown Battleground (PUBG), която държи топ рекорда за най-много конкурентни играчи изобщо - впечатляващите 3 милиона играчи, които играта е успяла да постигне в пика на своята популярност през 2018 г. Все още не са ясни причините за този пик на играчите в CS:GO.

Други новини свързани с играта: Valve наскоро пуснаха ново обновление за Counter-Strike: Global Offensive, като акцента в обновлението е борбата с онлайн хулиганите и вербалното насилие. Играчи които са получили няколко доклада по това обвинение, ще получат предупреждение и ако не коригират поведението си, те ще бъдат автоматично заглушавани. Те ще бъдат в това положение докато не натрупат достатъчно точки, за да премахнат своеобразния бан, а през това време другите играчи ще имат възможност да избират ръчно дали да премахнат персонално заглушаването им. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Counter-Strike: Global Offensive

новини:
Над 20 нови скина, система за прогрес с която те да се отключват и още много работи идват с Operation Shattered Web.
Полицията вече е извършила множество арести сред играчи на  Counter-Strike: Global Offensive за уредени мачове и прецизира разследването си.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122