facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Burnout: Dominator
Ревю | 19.05.2007 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Criterion Games
Издател:
EA
Жанр:
Спорт, Симулатор
Платформа:
PS4
Цена:
39.95 лв.
купи играта »

плюсове

Невероятна графика, особено в progressive scan режим

Убийствен саундтрак

Добре познатият Burnout геймплей

минуси

Липса на Crash режим

Вече цели четири издания поредицата на Criterion продължава да бъде еталон не само за „правилната PS2 графика”, но и за „правилния геймплей” независимо от платформата. Човек няма как да не се запита - какво ли ще покажат тия момчета, след като в ръчичките им попадне хардуер от порядъка на този на 360 и PlayStation3. Защото по next-gen Burnout сто процента вече се работи, макар все още информацията по въпроса да е твърде оскъдна. Това пък автоматично насочва прожекторите към Burnout: Dominator, последното издание на поредицата за предишното поколение конзоли.

Dominator е... интересна игра. Тези, които са очаквали от нея да е нещо като „Burnout антология”, са на път да останат разочаровани. Последният PS2 Burnout е просто поредният PS2 Burnout – ядрото на геймплея е оставено (естествено!) непокътнато, като в същото време не липсват и някои леки промени.

Cтилът на игра на Dominator представлява в известен смисъл „завръщане към корените”. Този път акцентът е не толкова върху ефектните “takedown”-и, а по-скоро върху максимално умелото използване на “burnout”-a, което пък предполага избягването на катастрофите. Едно спорно „нововъведение” е завърналата се възможност за навързване на няколко поредни “burnout”-a. В случай че сте забравили как точно ставаше това, за целта трябва първо да изпълните до краен предел бърнаут метъра си и след това да продължите да карате така, че индикаторът да продължи да се зарежда. Така в даден момент ще преминете в “supercharge” режим. Ако продължите да карате по познатия маниакален начин и докато изгаряте “supercharge”-а, така можете да навържете няколко от тях в непрекъсната последователност. Звучи забавно и понякога наистина е.

Проблемът е, че за да успеете на определени писти, просто трябва да използвате тази техника кажи-речи непрекъснато. За мен лично това убива доста от неподправения „фън” на играта. Да не говорим, че в този режим Burnout заприличва повече на симулатор на свръхскоростен влак, отколкото на рейсър с коли.

Споменах, че този път акцентът не е непременно върху “takedown” изпълненията, но това не означава, че елементът отсъства или че не му е отделено нужното внимание. Спомняте си, че в предишното издание имаше конкретни места, на които можете да изпълните особено ефектни прецаквания на противника, наречени „signature takedown”. В Dominator такива места все още изобилстват, но този път когато „помогнете” на някой да се вреже в тях, това отваря специален шорткът, който след това си остава там до края на играта. Оттам и новото название – „signature shortcuts”.

Друга отличителна черта на новия Burnout е сериозното внимание, което е отделено на „drift”-инга, или с други думи – на поднасянето в завоите като начин да напълните своя „burnout” индикатор. Като цяло това е една доста забавна техника, използвана (кога по-добре, кога по-лошо) в не един и два рейсъра до момента. Хубавото в Dominator e, че различните модели коли създават различно усещане при поднасяне. Лошото е, че това далеч не е най-добрата игра в този „клас”.

За графиката едва ли е нужно да се говори допълнително, това все пак е Burnout. Ще отбележа само, че ако си имате, съвсем случайно, един съвсем новичък, progressive scan телевизор това ще ви позволи да видите още повече от Dominator. 

напиши коментар
 

534 мнения
профил »
doggymien4o каза на 01.04.2009, 18:24 ?. :

Поредицата Burnout е един от малкото конкуренти на известните NFS игри, но за мен лично игри като тази ме кефят повече :) Да всявам разруха е супер забавно, а когато играя с фр е още по-яко :)

177 мнения
профил »
Vladety каза на 19.08.2009, 19:59 ?. :

Съгласен съм.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
UFC Undisputed 2010 20
Virtua Tennis 2009 (PS3, X360, Wii) 12
2014 FIFA World Cup Brazil 7
Fight Night: Champion 6
Driveclub 6
FIFA 18 1
Mario Strikers Charged 1
Pro Evolution Soccer 2018
NBA Playgrounds
Fight Night Round 2