facebook facebook
 
 
 
   
 
Blizzard с коментар по драмата с WarCraft III: Reforged
03.02.2020

Blizzard Entertainment най-накрая излязоха с официално становище по отношение на критиките към най-новото им заглавие, WarCraft III: Reforged. Ремастерът на култовата класика от 2002 г. беше посрещнат с голямо разочарование от повечето фенове (сред които и част от нашия екип) и в момента заглавието е играта с най-ниска оценка за РС в Metacritic на всички времена.

От Blizzard казват, че следят дискусията от последните няколко дни и благодарят на феновете си за обратната връзка. Първото, което подчертават е, че се извиняват на всички, които не са получили изживяването, което са искали. Тоест, не че те са направили нещо нередно - виновни са феновете, че са имали твърде големи очаквания.

От компанията заявяват, че ще поддържат играта още дълго време. Скоро трябва да се появи пач, който да оправи странно изглеждащите цветове в оригиналната версия, както и различни други подобрения по аудиото, интерфейса и анимациите. Липсващите leaderboards и кланове ще бъдат добавени в друг, по-късен пач.

Най-интересното им твърдение обаче е свързано с кътсцените. „Както казахме на миналогодишния BlizzCon, не искаме in-game кътсцените да се отдалечават твърде много от оригиналната игра", казват от Blizzard. „Кампаниите разказват една от класическите истории в Warcraft вселената и искаме да запазим истинския дух на Warcraft III и да позволим на играчите да изживеят тези незабравими моменти точно както са били едно време (но с нови анимации и подобрен арт)", се уточнява в становището.

С други думи, компанията настоява, че никога не е обещавала подобрени кътсцени по модела на показаното на BlizzCon 2018 и няма намерение да ги преработва, за да ни остави „истинския дух" на старата игра. Те изглежда настояват, че не са сгафили - това е бил планът им от самото начало.

В съобщението не се споменава нищо по отношение на преработените Общи условия на custom картите, които ги правят притежание на Blizzard от законова гледна точка. Компанията обаче омекна значително по отношение на връщането на пари - преди много играчи получиха отказ да върнат играта, тъй като вече са я свалили. Процедурата беше тежка и с несигурен резултат, а някои играчи получиха бан от форумите на Blizzard, защото се опитваха да помогнат на други да получат refund. Сега, необходимо е единствено да отидете на сайта на компанията и да поискате да върнете играта „по технически причини".

 

напиши коментар
 


185 мнения
профил »
Toadragon каза на 04.02.2020, 21:56 ч. :
Редактиран на 06.02.2020, 21:01 ч.

Значи излиза така . Близард не са виновни за нищо . А ние сме виновни за всичко и си измисляме повечето неща които са обещали . Все едно слушам нашите управници .
Значи можеш да върнеш играта . Но старата остава променена завинаги . И всички нови пачове по новата ще влияят и на нея . Може би след дълго време защото Близард вече не бързат новата и старата игра ще заприличат на нещо което става за играене . Завършек : Видях Помислих и Свалих от Интернет .
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
WarCraft III: Reforged

новини:
За щастие играта е с една идея по-скромна откъм изисквания, спрямо много съвременни заглавия.
Римейка на легендарната класика на Blizzard ще придобие завършен вид след малко повече от месец.

Ревю:
Към обновената версия на култовата стратегия от 2002 г. има огромни очаквания - дали ги покрива е друг въпрос.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122