facebook facebook
 
 
 
   
 
Blizzard смениха част от картите в Hearthstone, за да намалят секса и насилието в тях
03.07.2019

Наскоро Blizzard направиха промени в изображенията на осем Hearthstone карти (и промениха имената на две от тях), а реакцията на феновете не беше никак положителна. Появиха се предположения, че промените са направени, за да се угоди на китайските правила за игрите. Това не е  безпрецедентно, защото китайският гейминг пазар е силно цензуриран и Blizzard вече са правили промени по графиката на World of Warcraft, за да се съобразят с разпоредбите.
 
В този случай обаче Китай няма нищо общо с това. Един от дизайнерите на играта, Дейв Косак каза пред PC Gamer, че след преглед на арта в Hearthstone, от Blizzard сами са решили, че някои от картите не отговарят на стандартите им.
 
Променените карти са:
  • Succubus (с ново име  Felstalker)
  • Mistress of Pain (с ново  име Queen of Pain)
  • Windfury Harpy
  • Secretkeeper
  • Eviscerate
  • Bite
  • Deadly Shot
  • Headcrack
 
Succubus е претърпяла най-пълна трансформация: статистката и ефектът са същите, но секси демоните на рисунката са разкарани, като на тяхно място идват кучеподобните Fel Beasts. Mistress of Pain (сега Queen of Pain), Secretkeeper и Windfury Harpy също са направени по-малко сексуални, докато при Bite, Eviscerate и Deadly Shot насилието е представено по по-прикрит начин.

Косак потвърждава, че промените са продиктувани от желанието на компанията да намали секс-излъчването и насилието, изобразено на картите. Само една от промените, тази в Headcrack, е била продиктувана от това, че рисунката е била много тъмна и съответно трудна за разбиране.
 
Това едва ли ще бъде последната промяна в арта на Hearthstone: Косак казава, че Blizzard няма непосредствени планове, но постоянно оглежда картите за необходимост от промени.

 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Hearthstone

новини:
Продължението ще излезе следващия месец

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122