facebook facebook
 
 
 
   
 
Blizzard затвори пиратски World of Warcraft сървъри
06.04.2016

Една от най-популярната група пиратски сървъри за World of Warcraft бе затворена след съдебен иск на Blizzard.

Правната кантора OVH изпрати искане към хората зад Nostalrius да спрат незабавно дейността на сървърите като това трябва да стане още от 10 април.

През тази година сървърът е събрал над 800 000 играчи, като част от тях са плащали, а други не. Към момента от тях са били активни 150 000 души. Вече стартира петиция към Blizz сървърите да не бъдат затваряни и под нея са се подписали 18 244 души. 

напиши коментар
 


526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 07.04.2016, 16:13 ч. :

Перифразирам:

"Една от най-популярната група пиратски сървъри за World of Warcraft бе затворена след съдебен иск на Blizzard, компания на стойност 20 милиарда долара, работодател на поне 5000 души.

Правната кантора OVH изпрати искане към хората зад Nostalrius, 30 на брой, да спрат незабавно дейността на сървърите като това трябва да стане още от 10 април.

Причината за това е, че Blizzard са напълнили гащите, че въпросният пиратски сървър ще задмине в численост активните абонаменти на официалните сървъри на играта, който достигнаха най-ниската си точка за всички времена след огромния shitfest, който се оказа Warlords of Draenor. Сега вместо въпросните да работят, за да подобрят плачевното състояние на играта си, те се занимават с лов на вещици или по-точно казано с пълни простотии."

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 07.04.2016, 19:34 ч. :
Редактиран на 07.04.2016, 19:40 ч.

Shpekovsalam ти какво някакво дете идиотче ли го раздаваш по форумите ?!
Как си го представяш това което пишеш ?! Как си вярваш на идиотщините, който болното ти мозъче измисля :D ... незнам !
Доста се посмях и дори ми стана тъпо да чета такива напълно идиотски измислици.
Какво ще рече " достигнаха до най - ниската си точка за всички времена " ? За всички времена на базата на невероятните цифри който прави играта им откъм абонати и плащания. Сами си го вкараха с опцията да се купуват месечни такси ин гейм.
При положение , че най - ниската им точка със сигорност е сбор-а на играчи в игри като Guild Wars , Blade & Soul , Black Desert Online примерно ?! За какво да си говорим ? Само изтъкваш някакво напълно логично нещо, което нормално след като няма все още експанжън. Спад. За разлика от лайната горе посочени , Wow държи доста добро положение за игра от 2004 !
5000 души това си е по зле от Low Population на само един от реалмите в играта им ....какво искаш да кажеш с това " Ще задмине Активните абонаменти на официалните сървъри " ?!
800 000 играчи 700 000 не активни акаунти или мулета...

Ти май нещо или неможеш да смяташ или се правиш на уникално прост с цел да привлечеш внимание. Е Съжалявам те.... постигна обратен ефект Контент-а на следващия Експанжън на ВОВ .... се очертава да задмине броя на умствените ти клетки в мозъчето ти... "Префразирам " на кратко !

Нормално нещо е да искат да спрат по - големите сървъри. И аз ги подкрепям, не защото са социално слаби или не са се наяли с пари. Просто когато нещо е ново , нормално е да има пиратски сървари. Но след толкова години, който неможе и не иска да я плаща играта ... просто няма да я играе това е. А и в момента с игране можеш да я играеш напълно безплатно. Аз сигорно не съм плащал вече от 7-8 месеца може би и повече от както пуснаха токените.

Това им беше най - големия авто гол така да го нарека ( защото печалбите им 100% са намалели много повече реално ) , а не затварянето на някакъв си пиратски сървар. За който конска муха ги ухапала.... Тях просто си ги е яд че има все още такива бездарни хора. Това е по логичния и смислен отговор.
В който и аз виждам логика.

Лапенцата също си я плащатат къде от тати и мама парички. Но Лекетата като теб я играят все още на пиратски сървъри !

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 08.04.2016, 09:21 ч. :
Редактиран на 08.04.2016, 20:17 ч.

Толкова си неграмотен и елементарен, че се чудя струва ли си изобщо да ти отговарям, ама айде от мен да мине. Дано все пак съм разбрал какво изобщо искаш да кажеш с несвързаните си изречения. Може в цитатите да използвам непонятните за теб пунктуация и правопис, но не се плаши.

"За всички времена на базата на невероятните цифри, които прави играта им откъм абонати и плащания".

Ти имаш ли си представа колко са активните абонаменти в момента!? Не, нали? Именно Blizzard спряха да оповестяват сегашният им брой, защото достигнаха под 5 милиона и може би ги досрамя. В момента предполагам са към 4 милиона, а може би и по-малко. Опцията с token-ите я въведоха, защото видяха колко зле се представя Warlords of Draenor и така задържат все пак известна степен от играчите си. Я си представи колко хора щяха да играят в момента, ако трябваше да плащат по $15 все месец за подобен експанжън?

Я ми прочети пак коментара и ми посочи къде точно споменавам Guild Wars, Blade and Soul или Black Desert Online, че аз лично не го намирам?

Спадът в абонаментите започна известно време след началото на 6.1, защото голяма част от обещаните неща по време на BlizzCon 2013, който уж щяха да бъдат в Warlords of Draenor, така и не се появиха.

Я погледни тази графа - http://i.kinja-img.com/gawker-media/image /upload/wtpch4mdygg42n5jzxc0.png

Това нормално ли ти се струва!?

"Ще задмине активните абонаменти на официалните сървъри." Ти за хипербола чувал ли си? Като ти гледам начина на изразяване...най-вероятно не.

"Това им беше най-големият автогол..." (разбирайте WoW Token)

Мале не, не знам, като ти чета "разсъжденията" си мисля, че или си трол, или водя диалог с някого с отрицателно IQ.

И много ми е интересно как реши, че играя на пиратски сървър, ей така, от нищото? Нито съм ПРОТИВ пиратските сървъри, нито съм ЗА. Изобщо не ме интересува дали ги има или не. Естествено, че Blizzard са в пълното си право да ги затварят. Притеснява ме това, че те вместо да се вземат в ръце и да направят така, че хората да не играят на подобни сървъри, те се занимават да ги гонят и затварят, докато през това време бълват Twitter интеграции, S.E.L.F.I.E камери, FarmVille и куп други абсолютни простотии в World of Warcraft.

Не съм сигурен, че ще занимавам да ти отговарям повече.

264 мнения
профил »
A Predator каза на 08.04.2016, 11:58 ч. :
Редактиран на 08.04.2016, 11:59 ч.

~ "Blizzard, компания"

Студио/разработчик и разпространител*. Не са компания от 1994-та

33 мнения
профил »
Forklauncher каза на 07.04.2016, 18:40 ч. :

Много подло от страна на Blizzard, имайки предвид че Nostalrius е Vanilla WoW сървър, нещо което самите Blizzard не предлагат.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 07.04.2016, 20:07 ч. :

Подло? Ама ти сериозно ли? Не играя игри на Близард може би от... Диабло 2 насам, но в случая са си напълно прави. Въпросните явно не само предлагат нещо, което не притежават, а и явно вземат пари от това. Близард си защитават правата, което е напълно нормално. В миналото(че и сега от време на време) виждаме компаниите да завеждат смехотворни искове, този обаче не е такъв.

33 мнения
профил »
Forklauncher каза на 07.04.2016, 20:44 ч. :
Редактиран на 07.04.2016, 20:48 ч.

Реално "подло" не беше правилната дума, но не се сетих за друга. Искам да кажа че е зле за репутацията на Blizzard да спират нещо което хората искат, без да предлагат истинска алтернатива и също да твърдят че хората всъщност не го искат, тъй като те знаят най-добре.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 07.04.2016, 20:53 ч. :
Редактиран на 07.04.2016, 20:54 ч.

Както написах, далеч не съм привърженик на Близард. Нямам представа какво е ванила WoW(предполагам преди експанжъни, но де да знам), единственият вариант компания като Близард да не прави подобни сървъри е, по тях да няма достатъчно интерес, че да са на печалба. Ако имаше достатъчно интерес, че да им е изгодно, повярвай ми, че такива сървъри щеше да има.

Р.S. Не прави грешката на повечето компании да обръщаш директно пиратски юзъри/продажби в реални загуби/продажби. Не се знае колко от горепосочените 800 000 играчи биха си плащали, дори да им се предложат подобни сървъри :)

93 мнения
профил »
Okab3 каза на 13.04.2016, 13:02 ч. :

"Ако имаше достатъчно интерес, че да им е изгодно, повярвай ми, че такива сървъри щеше да има."

Тъкмо обратното, достатъчно интерес за ванила и wotlk сървъри има, но ако създадат подобни сървъри никой няма да се занимава да им купува ежегодните експанжъни.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 14.04.2016, 11:54 ч. :

Не предлагат?Сигурен ли си?Спокойно всеки желаещ може да си играе ванилата като си я закупи и толкова.Никой не те кара на сила да играеш на последния експанджън.Купуваш който ти се играе,с предните преди него(Ванилата няма такъв) и играеш,просто новите неща няма да са достъпни.Те идиотите решили да плащат в пиратка после реват нямаме пари за месечни такси....

1 мнения
профил »
CORSAIR каза на 08.04.2016, 12:17 ч. :

Forklauncher как може да кажеш, че е зле за репутацията на компанията като искат да спрат пиратските сървъри.

Пиратските сървъри взимат цялото това съдържание на играта, което Blizzard са създали за 10 годин, създават на готово някакъв сървър с някакви неработещи неша вътре и най-нагло искат пари.

Blizzard според мен искат спирането им точно заради тази причина, кражба и препродаване на съдържанието ИМ.

Те винаги ще си имат милионите потребители активни, това са те. А и WOW не е единствената им игра от която печелят. Въпросат е принципен и не само..

143 мнения
профил »
wannabe каза на 09.04.2016, 14:40 ч. :

Крайно време е близард да отворят сървари на предни експенжъни, особено предвид факта че последните им 2 бяха трагични.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
World of WarCraft: Legion

новини:
Тя създаваше чийтове и ботове за игри на Blizz като World of Warcraft, сред които имена като Honorbuddy, Demonbuddy, Stormbuddy, Hearthbuddy и Watchover Tyrant.
Промяната се налага заради нуждата от актуализация на цените в Европа "на базата на регионалните пазарни условия".
С това дебютиралата на 30 август игра на Blizzard се нарежда сред най-бързо продаваните РС заглавия в историята.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122