facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Battlestar Galactica
Ревю | 18.12.2007 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Sierra Online
Издател:
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Първата BSG игра за РС, евър!

Всички кораби

Автентичен саунд и мисии

минуси

Кратка

Непретенциозна

По-плоска и от манекенка

Аз съм фен на BSG сериала. Не чак дай-хард фен, просто фен. Чакам с нетърпение четвъртия сезон и смятам, че сюжетната линия е добра, колкото и да е разтегната като локум на моменти и намирам сливонките... така де - сайлонките с номера 4, 5 и 6 за изключително готини мацки. Затова пощурях, като разбрах, че се готви РС игра по франчайза.

Ода на онеправданите

Значи за конзоли има страшно яки BSG игри. И то от доста време. А за РС вселената на Battlestar Galactica упорито бива пропускана. Вярно е, че има един мод за Homeworld, който обаче просто е фейслифт на оригиналната игра и нищо повече. Другата доста амбициозна модификация - Behind The Red Line в момента е със статус "закучена", така че не отдавам големи надежди. Но в крайна сметка и собствениците на "кашони" имат на какво да се порадват.

Първо и много важно - не тръгвайте към играта с големи очаквания. Това не е космическият симулатор, който ще ви хвърли в света на сериала. Това е една кратка, лековата и забавна игрица, пусната по-скоро да нагнети интереса около четвъртия сезон на сериала, отколкото да се тупа в гърдите и да се взема на сериозно. Супер опростеният и интуитивен геймплей пък са гаранция, че не само феновете на сериала ще и се израдват, а мултито е доволно зарибяващо.

Разни смоци...

Соло играта е изключителна кратка. Около 10 мисии, проследяващи различни преломни моменти от историята на сериала. Ще трябва да покривате Аполо, докато взривява сайлонската рафинерия, да участвате в избора на нов топ пилот, да помогнете на "Exodus"-а от Нова Каприка и дори ще можете да преживеете двубоя с брутално лошият Скар. Включени са и соло мисията на Старбък и кораба "Резъректър", както и проникването в сайлонските редици на крилете на пленен Raider.

За да го натъпчете брутално на металните сайлони и да измъкнете за пореден път Galactica и прилежащата й флотилия от цивилни кораби, ще разполагате с пълния набор от изтребители, добре познати ни от филма. Имате Viper - Mark II и VII, бойна версия на разузнавателния Raptor и дори невидимата самоделка на Старбък - Blackbird. С други думи - бърз слабо въоръжен кораб, балансиран, бавен и тежко въоръжен, и слабо брониран, но невидим.

Всеки един от тях има неограничено количество от амуниции за оръдията и ракети с относителна степен на самонасочване. Сайлонските кораби (достъпни в мултиплейър), са същите 4 класа и се различават само по скин. Когато гръмнете нещо или някой, има голям шанс от него да излязат до две сфери. Зелената възстановява част от бронята, а лилавата ви дава турбо-мега-здрава-IWIN ракета. По-семпло от това и Гюро Пипилянкин не би могъл да го измисли.

Корабчетата (3D модели в изометрична среда) се управляват повече от лесно, като могат да правят добре познатите и типични за сериала акробатични номера - превъртане през крило, салто на 180 градуса за смяна на посоката, както и страничен "слайд" докато продължава да стреля.

Присъдата

От една страна, няма как да не съм разочарован, но от друга - не съм. Всички най-готини мелодии и звуци от сериала са налице, правейки играта автентична. Лесното управление, петминутните мисии и яките екшън моменти пък са достатъчно зарибяващи. Последният голям плюс на играта е, че има нещо адски ретро в нея - от епохата, когато можеше да сложиш по 8 игри на диск и да се забавляваш, без да му мислиш колко кинти ще налееш в РС-то вместо в себе си за следващия празник. 

 
системни изисквания
944 MHz CPU, 512 MB RAM; 128 MB Video
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6