facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Battlefield 3
Ревю | 25.10.2011 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
DICE
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

същия солиден онлайн екшън

големи карти с възможност за много играчи

много добра визия на РС версията

малко по-балансиран геймплей и класове

минуси

защо такива игри изобщо се опитват да правят сингъл режим?!

Battlelog е прекалено тромава услуга, за да е в помощ

„Какво нещо е времето”, мисля си, докато гледам как Battlefield се инсталира на компютъра. Сякаш вчера бе деня, когато пуснахме анонса за шутъра на ЕА и DICE. После с времето се появяваха новини, трейлъри и превюта, за да дойде моментът, в който играта се появява на пазара. Тогава всички очаквания се стоварват със страшна сила, а напрежението сякаш витае във въздуха. Така е с всяко заглавие и Battlefield 3 не прави изключение.

И сам войнът е войн?

Забелязахте ли въпросителната по-горе? Това е така, защото все повече FPS игри започнаха да поставят под въпрос старата бойна максима, като предлагат сингъл кампания, която е нищо повече от посредствена. Кампанията в оригиналната Bad Company имаше интересни идеи и симпатични герои, но се оказа адски скучна на практика. Bad Company 2 се опита да разнообрази действието, запазвайки героите, но успехът бе само приблизителен. За съжаление Battlefield 3 не може да се похвали дори с това.

Клишираната история ни сблъсква за пореден път с – познахте – терористи, които заплашват да се превърнат в третия най-експлоатиран елемент що се отнася до „лошите” след зомбитата и нацистите. Кампанията в Battlefield 3 е кратка, скучновата и линейна. Разбира се, Call of Duty успешно превърна „скриптирания шутър” в истински поджанр на FPS фронта, но игрите на Infinity Ward и Treyarch все пак се отличават с някаква емоция и забавлението при тях е по-истинско.

DICE от друга страна ни предлага нещо като колекция от епизодични битки срещу безлични противници, които често са само пушечно месо за вашите AI съекипници. Колкото до вашето собствено участие, играта не ви позволява никакво отклонение от утъпканата пътека и ви превръща в заложник на поредица от скучни престрелки, които неизменно се развиват по един и същ начин. Battlefield 3 има своите добри моменти, но те са твърде малко, а най-стойностният от които е към финала на кампанията. Точно тогава обаче тя свършва, а вие оставате с горчив вкус в устата и мисли от типа „а можеше много повече” в главата.

Обади се на приятел


Теоретично включването на кооперативен елемент в кампанията би следвало да я направи по-забавна, най-малкото заради включването на приятел. За съжаление това не е така. Шестте сценария са издържани в стила на кампанията, което значи че получавате същото слабо AI и скучни карти, без дори и малкото история, която ги свързва. Като цяло ко-оп кампанията става за убиване на времето, но нищо повече и далеч не е толкова забавна, колкото Spec Ops режимът в Call of Duty.

Да се включим в масовката

Преди излизането на Battlefield 3 се вдигна доста шум относно максималния брой играчи, които шутърът ще поддържа в мултиплейър на различните платформи. За щастие РС версията е най-облагодетелствана, защото при нея до 64 души могат да участват заедно в мащабни битки по наистина огромни карти. В онлайн режим Battlefield 3 е наистина хаотично глобално изживяване, което потапя участниците в истинско виртуално бойно поле.     

Мултиплейърът на играта взима всички положителни черти на своя предшественик Bad Company 2 и надгражда над тях. Завръщат се познати карти, режими и класове, но наред с тях са и задължителните промени.

Така например Medic, чиито вездесъщ дефибрилатор беше най-прекия път към точките в Bad Company 2, вече не съществува, а функцията по лекуването е поверена на Assault. Той пък си остава най-лесния за първи стъпки в играта клас, тъй като не изисква почти никакви специални умения и не е толкова профилиран. В допълнение обаче прехвърлянето на дефибрилатора и пакетите за първа помощ на Assault означават, че фронтовата линия е подсигурена доста по-добре, което на свой ред води до по-агресивни схватки, когато знаеш, че е доста вероятно наблизо да има някой, готов да ти подхвърли животоспасяващ пакет.

Engineer отново има за главна задача поправянето на приятелски машини, но пък първоначалните впечатления сочат, че са доста слабо подготвени за близки срещи с врага. Recon отново позволява да останете дълбоко назад, откъдето да косите вражеските редици с точния си мерник и вероятно в отсъствието на отделен Medic клас ще бъде център на злоупотреби от страна на доста играчи. Въпреки това похвално е усилието на DICE да превърнат Recon в малко по-активен клас, стимулиращ геймърите към по-открита игра.

Новият стар клас е Support, който се завръща от Battlefield 2. В него е съсредоточена тежката артилерия на отбора (мислете си за нещо като M249 SAW) и задачата да раздава муниции, която преди това се падаше на Assault. Support играе ключова роля за огневата мощ, най-вече чрез възможността да монтира оръжието си и да подлага вражеските позиции на агресивен обстрел.

Ядрото остава същото

Ако сте прекарали последните месеци в игра на CoD: Black Ops, може би е време за кратка пауза, през която да си припомните основните концепции на поредицата Battlefield. Забравете за индивидуалната игра и тесните карти, при които умирането е въпрос само на време. Разбира се, и тук има играчи, които не мислят за отбора, но това се наказва. Смъртта в Call of Duty не означава нищо друго освен риспоун и връщане в битката след броени секунди. В Battlefield 3 тя може да коства победата на отбора, защото намалява квотата.

Добре познати режими като Team Deathmatch, Conquest и Rush се завръщат, но както винаги най-интересни са сраженията от последния вид. Огромните карти наистина дават възможност за множество маневри, както в нападение, така и при защита на M-COM станциите. Някои сигурно биха възроптали за големината на картите, тъй като вървенето и дори карането в продължение на няколко стотин метра, преди изобщо да стигнете до битката е досадно. Но това е време, което не бива да се отхвърля с лека ръка. Вместо да се втурвате стремглаво напред, само за да попаднете под вражески обстрел и след секунди да се озовете в началото, спрете за миг, погледнете картата и се опитайте да си припомните важна информация за разположението на съотборниците. В крайна сметка големите карти и чистата бройка на играещите по тях наистина води до хаос, но това е приятния виртуален хаос на бойното поле.

Battlelog – екстра в повече?

Очевидно е, че след успеха на Autolog в серията Need for Speed, Electronic Arts е твърдо решена да обвърже с подобна услуга и други свои игри. В случая тя се казва Battlelog и по същество е браузер-базирана система, която действа като портал към света на Battlefield. На теория звучи добре, но на практика това не е точно така. Услугата е бавна, тромава и е практически невъзможно да я заобиколите. Да не говорим, че през нея минава и възможността за създаването на гласови чатове в играта. Може би Battlelog е замислен като своеобразен отговор на Call of Duty: Elite, но в действителност услугата е преди всичко изкуствена преграда между вас и играта. Интерфейсът не е интуитивен, добавянето на приятели е тромаво, а за сметка на това ненужната информация изобилства.

Красота на бойното поле

След като енджинът Frostbyte 2 загатна на какво е способен в демото на Need for Speed: The Run, тук можем да го видим в пълния му блясък. Няма съмнение, че РС версията на Battlefield 3 е тази, на която трябва да се спрете, ако имате възможност за избор. Особено трагично е положението с ХВОХ360, където ако сте сред малцината, които все още нямат достатъчно голям хард диск и не може да си позволите да инсталирате играта, ви очаква неприятна изненада. Текстурите на 360 версията са ужасни и дори от DICE признават, че без инсталация Battlefield 3 има SD качество. За щастие при РС-то всичко е наред, стига да имате съответната конфигурация. Играта изглежда адски добре и е радостно, че шведското студио спази обещанието си относно това коя да бъде водещата платформа на играта.

От една страна Battlefield 3 ни изненадва, а от друга е точно това, което феновете очакваха. За съжаление изненадите са по-скоро неприятни – като например недомислената сингъл кампания, липсата на достатъчно динамика в ко-оп режима и тромавата Battlelog услуга. Ако сте конзолен потребител, добавете към това и очевидните визуални компромиси. От друга страна шутърът ни предлага това, което милиони геймъри очакваха вече толкова време: агресивни мащабни мултиплейър битки. Безсмислено е да се прави каквото и да било сравнение с Call of Duty: Modern Warfare 3 що се отнася до това коя от двете игри е по-стойностната. Battlefield 3 сама по себе си заслужава място в колекцията на всеки сериозен онлайн геймър. 

 
системни изисквания
OS: Vista, 7; CPU: Quad Core Intel или AMD; 4 GB RAM; видео: GeForce GTX 560 или AMD Radeon HD 6950
напиши коментар
 

40 мнения
профил »
ManovBG каза на 26.10.2011, 14:43 ?. :

Това ревю е насочено към хората, които не са запознати с БФ серията и като такова е много добро :)
Относно батъллога мога да кажа на автора, че е в голяма грешка. Въпроса ми е кое точно му се стори ненужно там? Кое е тромавото на намирането на приятели...все едно фейсбук без никаква разика?! Хиляди статистики и сравнения в реално време какво по-хубаво от това. Батъллога си е крачка напред, но явно трябва повече време да поиграете за да го разберете :)
Успех на всички!

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 26.10.2011, 15:02 ?. :

Не поддържа XP? Да го лапат под вода.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 26.10.2011, 15:12 ?. :

Както и на други хора казвам - ХР е на 10 години, така че спокойно можеш да си постоиш с него още толкова

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.10.2011, 15:02 ?. :

Добре бе PCmania. Как го ръшнахте за ден ревюто.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 26.10.2011, 15:10 ?. :

Achievement :D

24 мнения
профил »
AllahAkbar каза на 26.10.2011, 15:14 ?. :

Oще по-уместен е въпросът откъде са я взели, след като излиза на 28 октомври в Европа...

560 мнения
профил »
dogma каза на 26.10.2011, 15:15 ?. :

Че в Metacritic е пълно с ревюта от ден-два.

Колкото до играта... ами не ми хареса. Не крия, че съм фен на Call of Duty, но също така съм готов да оценя стойностна игра, когато ми се предложи. В случая кампанията наистина е тъпичка, няма го дори онзи леко комичен елемент от серията Bad Company. Визуално също не се радвам много, макар че не съм подкарал играта на максимални настройки. Но ми се струва прекалено водниста.

От онлайн режимите наистина Rush е най-смислен, защото Conquest също винаги ми е бил прекалено разводнен. Там е забавно, когато хората работят наистина заедно, но доста често се получава безсмислено търчене от точка до точка и тъкмо завземеш нова и ти стане ясно, че врага е взел предишната. Виж Rush е друго нещо, тръпката там е най-голяма.

Като цяло нелошо усилие, но честно казано, както отбелязва и колегата по-долу, май поредната жертва на хайпа.

40 мнения
профил »
ManovBG каза на 26.10.2011, 15:25 ?. :

Човек с по-малко от 30-40 часа игра изобщо не може да разбере за какво става въпрос. Ето например в ревюто ти описват някакъв хаос...хаос е като си нууб :) като поиграеш малко вече не е хаос, като си намериш и приятели с които да играете и да си говорите в тиймспийка става тактически шутър в който по-добрия отбор само чрез стратегия може да смаже противниците. Повечето дето плямпате сте изиграли по една карта даже не сте я и изиграли, застреляли са ви два пъти без да разберете от къде и сте решили, че играта е тъпа.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 26.10.2011, 18:04 ?. :

ManovBG първият ми досег с мултиплейъра на BF (не тройката) никога не съм предполагал ,че има хаос, напротив когато играех играех като част от отбор дори и първите няколко минути

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 26.10.2011, 15:10 ?. :

За мен играта е маркетингов боклук, тъй като 50% от нея не струва - сигълплеър кампанията. Поредната промивка за пушечното месо - супергерой. Надявам се хора, които са имали възможността да пробват мултито повечко време да дадат мнение как са нещата там :) Ако изведете и сравнения с мултито на КОД-а, супер :)

707 мнения
профил »
sturba каза на 26.10.2011, 15:15 ?. :
Редактиран на 26.10.2011, 15:16 ?.

Играта се отключва на 28-ми в Европа....PC Мания с Мултиплейър ревю.Хмммм......
Прокси ли използвахте?Или RELOADED + превод и перифраза на някое ревю за MP-то от друго онлайн гейм списание? И в двата случая EA, DICE няма да са очаровани....

664 мнения
профил »
John-117 каза на 26.10.2011, 15:23 ?. :

Не се научихте, че дадени гейм медии получават копия за ревю дни, понякога седмици преди излизането на играта.

219 мнения
профил »
Boby каза на 27.10.2011, 17:01 ?. :
Редактиран на 27.10.2011, 17:25 ?.

Звучиш като PR на DICE или EA, който, разочарован от ревюто, е решил е да размаха пръст към "непослушната" медия.
Знаеш ли колко ни дреме кой колко е очарован или разочарован.

ето, гледай, пълно е с такива трейлъри в Youtube и недей да се правиш на детектив - http://www.youtube.com/watch?v=ZLCEH2QD-S E

707 мнения
профил »
sturba каза на 26.10.2011, 15:24 ?. :

О да на PC Mania са им дали такова.Вярвай си

560 мнения
профил »
dogma каза на 26.10.2011, 15:39 ?. :

Тази тема с пиратството ми е много смешна. Моите уважения към екипа на ПС Маниа, но едва ли е тайна, че сигурно 80 процента от посетителите идват тук, за да споделят мнения и коментират СЛЕД като вече са свалили дадена игра. Разбира се, за това не е виновен никой, просто такава е тъжната ситуация в милата ни татковина. Защо тогава обаче мине-немине, трябва да се хранят хейтъри и тролове с такива коментари. По тази логика всеки от колегите, който е коментирал до момента статията ПО СЪЩЕСТВО (а защо не и другите ;), трябва да е пират. Нека обаче използваме сайта като форум за конструктивна размяна на мнения, а не евтини нападки.

Това е също толкова нелепо, както и да се плюе по рекламните текстове в сайта. Все едно парите за издръжка падат от небето. 8 от 10 пъти, когато отварям GamesRadar ме посреща надписа "Another great ad brought to you by..." Ако ми е интересно, търпеливо изчаквам да свърши, ако не - кликвам на Skip и толкова.

А защо на някого му е толкова трудно да повярва, че има ревю копия на игри?! Дали в Eurogamer, където публикуваха ревюто още вчера някой се е сетил да каже, че са долни мошеници? Спомнете си материалите за Modern Warfare 2, Black Ops, Bad Company 2, Splinter Cell: Conviction, Medal of Honor, Assassin's Creed 2 и т.н. Специално за последната си спомням, че доста време не беше кракната заради постоянната нужда от интернет и системата UPLAY, а тук вече имаше доста смислено ревю на г-н Тодоров.

И така, колеги, призовавам ви най-учтиво да коментираме ПО СЪЩЕСТВО и да оценяваме играта ПО ДОСТОЙНСТВО. Battlefield 3 e едно от най-чаканите заглавия и съм сигурен, че всеки от нас има какво да каже за нея, без да прибягва до изтъркани теми, които не водят никъде.

Ами, както се казва, благодаря ви за вниманието :) Отивам да вечерям :D

10 мнения
профил »
dice каза на 26.10.2011, 15:39 ?. :

Какво пречи да са я отключили с корейски vpn, само се заяждате, а не виждате че цяла Европа вече играе

219 мнения
профил »
Boby каза на 27.10.2011, 17:03 ?. :

А ето (за 101-ви път) отговорът на този много хитър и интересен върпос:

----------------------------------------- ----------------------------------------- -------------
Факт е, че българските разпространители и вносители на игри винаги са ни съдействали да получаваме навреме ревю копия и цели продукти, дори и на такива заглавия, които, поради ограниченото търсене, не се предлагат на родния пазар.

встрани от темата:
През последните 13 години сме публикували статии за хиляди заглавия, включително и аналитични материали за пиратството, и би било меко казано некоректно да твърдим, че "никога не сме виждали пиратски версии".
----------------------------------------- ----------------------------------------- --------------

130 мнения
профил »
vilza каза на 26.10.2011, 15:35 ?. :

IGN са дали 9/10 на играта и аз лично за себе си мисля ,че ги заслужава . Но това ще го знам в събота , когато я получа .

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 26.10.2011, 16:48 ?. :

Не че нещо, ама всичките тия ревюта са подкупени, така че недей да съдиш от тях.
Може би BF3 наистина заслужава толкова, ама кога беше последния път когато известен сайт даде малка оценка за високобюджетно заглавие?

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 26.10.2011, 17:09 ?. :

Spec- Duke Nukem Forever

26 мнения
профил »
HybridWeed каза на 28.12.2011, 18:58 ?. :

Абе не ги гледай тея фенбойчета от IGN, за мен такива FPS - та не струват!

42 мнения
профил »
modern warfare 3 каза на 26.10.2011, 16:06 ?. :

играх батълфийлд 3 и останах разочараван.очаквах повече

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 22.12.2011, 09:36 ?. :
Редактиран на 02.02.2012, 12:35 ?.

Еми нищо ново като си фенбой.

154 мнения
профил »
horhe каза на 11.07.2012, 00:48 ?. :

ti kakvo to4no o4akva

679 мнения
профил »
torrin каза на 26.10.2011, 16:48 ?. :

на всички ни писна арабската тема, арабски градове терористи и т.н. и геймплея, в който гоним голяма грозна точка която показва накъде да ходим и като стигнем до там наизкачат лошите отстрелваме ги и аре пак след точката до следващото място на което изкачат лошите... междуврменно се случват някакви глупави скриптирани сцени, щедро гарнирани с отвратителни quick time евенти. Ужасeн сингъл в типичен call-of-duty style

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 26.10.2011, 17:01 ?. :
Редактиран на 26.10.2011, 17:02 ?.

Просто един от многото начини на Американците да промиват мозъците на хората, че те са най-великите и всички останали са врагове.
То затова шутъра си е малоумен жанр, по-лесно се разработва, повече малоумни хора ще си го купят и възприемат >= Повече промити мозъци.
Ако искаш разнообразие и мислене, цъкай РПГта и стратегии ;)

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 26.10.2011, 17:17 ?. :

Шутърите не са малумен жанр- просто от многото copy/paste излизат главно игри за US marines (не че имам нещо против тях, но командирите им са ужасни), US rangers ( Rangers lead the way! като чуя тази фраза ми иде да избия всеки пиксел в монитора си) US seals ( какво им е толкова специално) Delta Force ( въпреки ,че Blak hawk down ми хареса много) или всички взети заедно в едно Task Force и всичко се превръща в реклама . Има и други шутъри като Deus Ex( въпреки че той не е обикновен) или пък тези тип SCI-FI, или Alien Invasion които изискват доста мисъл докато има и солидно количество екшън.

348 мнения
профил »
dprime каза на 28.10.2011, 07:02 ?. :

Например Crysis е страхотен шутър.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 28.10.2011, 07:20 ?. :

не е лош и има някаква история

42 мнения
профил »
modern warfare 3 каза на 26.10.2011, 17:02 ?. :

в батълфийлд няма реалистика а первезна реалистика.постоянно бъгва и не можеш с 10 куршума в корема да убиеш един бот.това ли е реалистика

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 26.10.2011, 22:10 ?. :

Глупости , превъртях играта и такова нещо не видях.Нито бъг , нито краш нито нищо.БФ3 си е доста по реалистична от КОД , хората си мрът точно както трябва.В КОД по реалистично ли е като вкараш на някой половина пълнител и падне на земята да си извади пистолета и да те гръмне ?

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 22.12.2011, 09:38 ?. :
Редактиран на 02.02.2012, 12:36 ?.

Не се занимаваи с тоя фенбой.

42 мнения
профил »
modern warfare 3 каза на 26.10.2011, 17:04 ?. :

спец на мен ми писнаха фпс и преминах към стратегии и гтайки

42 мнения
профил »
modern warfare 3 каза на 26.10.2011, 17:21 ?. :

на мен ми харесват повече гтайките пред екшъните

1220 мнения
профил »
vasito каза на 26.10.2011, 17:24 ?. :

Еми мноо ясно че като се сравнява ПЦ графиката с конзолната ще се каже че не била хубава за конзоли или била красива само на ПЦ.

Да да друг път. Една от най красивите игри за конзоли е.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 26.10.2011, 18:11 ?. :
Редактиран на 15.12.2012, 04:56 ?.

.

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 26.10.2011, 18:21 ?. :
Редактиран на 26.10.2011, 18:34 ?.

Ех как се нареждате тук ,та чак драго да му стане на човек...

Изтеглих играта и за мен така стоят нещата: Сингъла писва на 13-14 мисия от общо 20 такива ,но все пак е интригуващ (като изключим великите САЩ - Русия - Терористи глупости) ,но подскачането по покривите и стрелбата от тях беше забавна...

Сингъла е боклук - ясно ,но това е Battlefield - Нека напомня какво е написано в минусите на играта:"Защо такива игри имат сингъл" Ами така е... Това е игра разработена за онлайн "пуцане" Там е силата й,там е чара й, там е фъна й... Още с излизането я купувам и дори скучната кампания не би ме разобедила ,защото за такава игра мултито е най-важно!

250 мнения
профил »
h17man каза на 26.10.2011, 20:43 ?. :

Сингъла е от 12 мисии. Нормално да ти писне след 12-тата - просто няма други.
Сингъла се врътва за 4-5 часа. Мулти се играе Стотици часове, че някой и над 1000 часа правят за година. после ми разправяй че Сингъла е 50% от играта
И на мен ми липсва хумора от БК серията, но бива. Сингъла го изиграваш веднъж като интереактивно филмче. Запознаваш се с оръжия карти и се фърляш в Мултито.

Тея дето я солят играят само Сингъл понеже са я "купили" от Замунда.

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 27.10.2011, 04:12 ?. :
Редактиран на 27.10.2011, 04:13 ?.

А ти между редовете ли четеш или изпитваш нужда да се правиш на интересен? Аз съм написал ,че ще я купя! ПИШЕ ГО! Сингъла е точно 20 мисии и в тубата има walkthrough на всяка една - ОБЩО 20! Така ,че не ми повишавай тон в опит да покажеш колко ти е точна информацията или колко аз не съм си купил играта...

250 мнения
профил »
h17man каза на 28.10.2011, 21:34 ?. :

Коментарът ми към теб бе относно броя на мисиите.
Всичко останало е за хора над теб. Просто не съм го споменал. Не съм целял убида. И аз я купих и играя вече. Дай Ориджин да се аднем.

Аз като вляза в менюто на кампанията виждам 12 мисии. Ти къде ги видя 20 не знам.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 30.11.2011, 09:01 ?. :
Редактиран на 30.11.2011, 09:04 ?.

Battlefield 3 Walkthrough Mission 12: The Great Destroyer [ENDING] Eто ти заглавие на клип от walkthrough на Battlefield 3 в YouTube. Baraban4o, ти сигурно си видял PART 20, а не Mission 20. Мисиите са си точно 12 на брой.

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 26.10.2011, 18:41 ?. :

За батълфийд 3 - за 2,3 дена го написахте, а за Хироус 6, така и не излезе.


Иначе за играта : кампанията беше зле. Графиката не ми хареса - играх я на нормал и текстурите бяха ужасни. Не мисля, че една игра трябва да се играе непременно на хайт. Поведението на оръжията беше супер зле. Излишно тежка е и звукът ми се бъгваше на хайт и ултра. Откъм капания - нищо оригинално. За мултито не ми пука.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 26.10.2011, 18:51 ?. :

мултито е Battlefield не сингъла, не графиката, а мултито

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 26.10.2011, 20:01 ?. :

Ееееех и това ще пропуснем... нуждата от комплект зимни гуми вече чука на вратата =) А играта колкот и да бъгавее все ще я окърпят някак, язък само за ония дето я приордърнаха. Нищо, след месец, два всичко ще на прилично ниво.

Относно кампанията - определено съм съгласен с първият минус. Защо въобще му е на БФ3 да има сингъл плейър? Това дали не е заради КоД поредицата, хм? А уж щяха да правят "различна игра". Силно се надявам мултито да е поне на нивото на БФ:БК2.

...Пък ще видим за нова година, сред всичкият хаос, който е живота ни днес, може и да си направя подарък =)

378 мнения
профил »
dakovi4 каза на 26.10.2011, 21:09 ?. :
Редактиран на 26.10.2011, 21:11 ?.

Не знам какво имате против кампанията и най вече играта, но на мен ми хареса. Вярно е има си доста недостатъци можеше повече да , но не съм разочарован. Чакам да ми я донесат вече. И спрете да хейтвате това , че някои сте я изпиратсвали и няма да си я купите не ви дава правото да плямпате глупости. PCmania до някъде съм съгласен с вас но кампанията е изкарахте едва ли не някакъв апокалипсис , а имаше доста запомнящи се сцени и голяма динамика. Предполагам DICE са се опитали да слеят екшън с реални престрелки и мисля ,че са е получило много добре ( НЕ Казвам , че Battlefield е реална) и със всяка нова BF кампанията става все по яка , както и мултито. Мислете каквото искате но играта наистина си е СУПЕР !

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 26.10.2011, 21:22 ?. :

Хич не се и палете дали РС Мания са пиратствали, важното е, че има ревю. :) Боли ме щепсела кой крал и кой купил- на мен ми е шит, че компа сече на low и не мога да мина сингъл кампанията, която ме интересува всъщност. :)

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 26.10.2011, 21:51 ?. :
Редактиран на 26.10.2011, 21:52 ?.

Токущо я врътнах , кратичка е.Не съм фен на КОД , дори напротив.Но историята е толкова КОД уонаби че няма накъде повече.Предсказуема е и доста клиширана.Можете да изгледате предварителните трейлъри и да сте спокойни че сте видели най-интересното от кампанията.Нивата са изключително линейни.ИИ е доста посредствен , на места дори малоумен.Екшъна като цяло е забавен , добра шуутинг механика.Доста по-добра от тази на КОД във всички случаи.Звука ми допадна , добри звукови ефекти.Графичните ефекти са убийствено добри , но затова пък текстурите са средна работа.Пуснете си играта на по-ниски детайли и ще видите.Аз лично проблеми с бъгове , крашове и забавяния нямах , играх играта на ултра настройки.Мулти-то предполагам ще е брутално с тази визия и мащаб на играта , но кампанията разочарова.Играта е добра , но аз след целия хайп очаквах нещо повече.Лично мнение.

24 мнения
профил »
JediMonster каза на 27.10.2011, 02:02 ?. :

Спокойно "пич" ами ако момчето е дръпнало играта от Origin като мен?! Иначе някой по горе каза за ревю на Heroes Might and Magic VI знам, че това е малко офф-топик ама и аз да попитам ще направите ли ревю на играта? И сега по темата само две думи са нужни НЕВЕРОЯТНА ИГРА аз лично не съм голям фен на ФПС жанра но тази игра особенно мултито е е близко до перфектно! Доста съм зарибен по нея! И да кажа, че не съм играл никога COD и затова немога да я сравнявам!

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 27.10.2011, 06:33 ?. :
Редактиран на 27.10.2011, 08:29 ?.

Все още не се чудя колко неадекватен трябва да е един ревюиращ, за да заяви, че ,,Conquest остава в сянката на Rush". Бих могъл да приема, че по някаква странна причина той предпочита ръш (макар че и това е странно) но да заявява така категорично? Co-op-а изглежда забавен, не знам защо го определя като скучен и с какво, аджеба, е по-зле от spec ops. Самото описание на мултиплейър частта е крайно непълно и неинформативно. Като цяло-поредното глупаво ревю на Цеков. С всяка следваща негова статия се отчайвам все повече и повече. Дано PC Mania скоро да се усетят и да вземат друг човек да ревюира шутърите.
П.П. А Battlelog-а си е екстра.

56 мнения
профил »
DrakkeDoggy каза на 27.10.2011, 11:45 ?. :

+1

250 мнения
профил »
h17man каза на 28.10.2011, 21:39 ?. :
Редактиран на 28.10.2011, 21:40 ?.

Мен пък по ме кефи Дръш. Конкуест без приятели и комуникация ми е супер неориентирано и хаотично.
Що да е толкова странно. Не всички сме DieHard БФ фенове от 10 години и да анатемосваме всички които не се кланят на Конкуест-а.

Играя Бф от БК2 насам.

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 29.10.2011, 05:59 ?. :

Няма нищо лошо в това да предпочиташ ръш. Цеков също нека си го играе. Но не може да заявява категорично, че conquest остава в сянката на rush, сякаш това е факт. Това си е лично негово предпочитание.

16 мнения
профил »
Noreaga каза на 27.10.2011, 16:37 ?. :

Значи не знам какво се оплаквате от сингала на играта.От тва което сам видял до момента играта е дяволски добра.Играя я на Hard AI-to определено се държи на ниво взимайки предвид ще ако ръшнеш повече от няколко метра срещу него и свършваш с Loading Screen.Като се скрия някаде веднага започват да хварчат гранати с цел да ме изкарат от там.Ако трябва го оценявам 5-6.
Не виждам какво повече да очакваш от AI.Ако ревете за нещо стил Матрицата тва е друго нещо(имам предвид филма).
За визията се бракнах 300 кинта за ново видео що старото повече от medium не можех да подкарам.Като цяло тва което видях като графика е направо перфекно.Имаше сцени направо кадето ахваш (например в първата мисия като удариш хотела с RPG-то. Красота!!!! Друг пример началото на мисията с танковете) Иначе казано графика 6/6.
За звука на Logitech Z-5500 определено също е много добре.Soundtrack-а кърти.
6/6 също.
Историята можеше да е и по-добре,смисъл малко по отворен gameplay намаше да е зле.Относто темата за янките и арабите то се подразбира, пък ако беше американци срещу руснаци или виетнамци или японци се тая.Даже и в Африка да е се същата, идеята е да има конфликт.
Относто мултито следващия месец са видим, че тая карта ма върна леко на зад.Пък и Skyrim излиза тай че може и да остане за Коледа.Все пак там се очаква да и е чара на тази игра.
Относто оценката от IGN съм напълно съгласен.
6/6 от мен.Лично мнение. :)

81 мнения
профил »
любчо каза на 27.10.2011, 17:21 ?. :

На мен лично ми писна да чета коментари от малки очилати хейтърчета, който нямат акъла да играят нова игра и започват да пишат Библията на простотията като чета повечето коментари в торент сайтовете и тук :D Но все пак това си е психиката на българина, да мрази и обижда и все някой му е виновен. Когато не е играли някаква игра по добре си млъкнете. Когато сте играли някаква игра кажете мнение казано от човек на 21 век :D А Вие почвате да псувате все едно някой вие виновен? На създателите на тази игра мислите ли, че им пука от мнението на идиоти? Крайно време е да си промените "културата"! Утре ще играя тази игра легална (първата легална до сега) и ще си изпитам удоволствието, а това, че не Ви тръгва на кошници от 4-5 години със стара ОП система само Вие сте си виновни!

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 22.12.2011, 09:42 ?. :

1+

1336 мнения
профил »
sollider каза на 27.10.2011, 18:48 ?. :

Аз вече я превъртях. Графиката като цяло е много добра, за разлика от другите батълфийлд-ове, движенията и звуците също бяха на ниво, но кампанията... :Х
Едно на ръка, че е оскъдно кратка, второ, че взе да става монотонна още след първите 3-4 мисии, и трето, не на последно място - бъговете към края на играта започнаха яко да зачестяват. Като цяло бих й дал оценка 4/5 най-вече заради сингъл плеър-а.

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 28.10.2011, 05:16 ?. :

Еми купи си я и няма да има бъгове! :/

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.10.2011, 06:21 ?. :

По принцип игри бих си купил, ако ще играя мултиплеър. Мултиплеър игри играя само ЦС, Диабло, и май, че са това :D Така де, не бих дал пари за батъл-а, поради простата причина, че нямам никакво намерение да погледна мултито. Целта ми беше сингъл кампанията. Може да я превъртях с малко ядове покрай бъговете, но все пак я превъртях. Това беше дълго чаканият батълфийлд. Сега е ред на MW 3.

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 28.10.2011, 06:41 ?. :

Не, това не е бил дълго чаканият ,,Battlefield". Дълго чаканият Battlefield е мултиплейър игра, чийто сингъл е направен колкото да го има и за който никой не му пука. Докато не пробваш мултито, не си пробвал играта и нямаш право на мнение. А мултито на тъпни като CS не може да стъпи и на малкия пръст на това на BF, уверявам те.

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 28.10.2011, 18:27 ?. :

+1 за Stun Damage ... То е ясно защо не те интересува мултито! Щото струва пари... казаха ти го - докато не си играл мултито нищо не си играл!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.10.2011, 19:52 ?. :

Окей, не споря с вас. Съгласен съм, тъй като лично се уверих, че сингъла си е кратък и монотонен и че е сложен колкото да не е само мултиплеър. А за ЦС също изобщо няма да споря - шитната си е и то здраво. А иначе НИКОГА, АМА НИКОГА няма да тръгна да давам пари за която и да е игра... аз още не съм си сглобил цялостно компютъра си, пък ще давам пари за нещо, което след има-няма 2 месеца ще ми писне... вие си купувайте - аз не съм чак такъв фен на игрите, че да хвърлям пари за тях. Явно не съм истински ценител. Както щете ме наречете, но за мен това е истината. Не съм по мултиплеъра изобщо, винаги гледам само сингъл кампаниите, и след като ги мина, заебавам играта. Това не променя факта, че съм на едно мнение със Stun.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 29.10.2011, 08:51 ?. :

има много по-стойностни игри за мултеплейър от CS освен Battlefield- Unreal Tournament, Tribes, Tribes 2, Tribes-Vengeance дори може би и Qake III Arena

81 мнения
профил »
любчо каза на 28.10.2011, 10:56 ?. :

Пичове купих си играта ЛЕГАЛНО, боднах диска у компа, а то какво? Първо инсталирах някакъв Origin, после по описанието ми казва да изтегля тази игра ( то си е инсталира ) това става във програмата Origin и накрая пише, че всичко уж е станало, на декстопа ми излиза иконата на играта и цъквам на нея и................. ЕДИН ГОЛЯМ! После ме пренасочва директно в някакъв сайт, който ми казва, че трябва да изтегля нещо, но това нещо ще се изтегли само при инсталирана игра? Абе нали уж ЛЕГАЛНА бе?

585 мнения
профил »
Jaison каза на 28.10.2011, 12:03 ?. :

Когато играх демото трябваше освен Origin, Battlelog и да имам някаква последна версия на GeForce драйвъра. Може проблема ти да е свързан с това, че не си инсталирал някоя от тези програми. Ако не съм помогнал разгледай форумите в официалният сайт. Почти съм сигурен, че там някой ще ти помогне.

1 мнения
профил »
deliriums каза на 28.10.2011, 12:12 ?. :

http://bit.ly/iplaybf3srv [линка води към Battlelog].

Български battlefield сървър, хостван от gameservers[dot]bg.
Идеята на този public сървър е, да събере всички Български играчи на едно място, а не да се разпръсват по различни Германски, Френски, Полски сървъри с по над 50/60 пинг.
Пинг-а варира от 2 до 40, като тези с 40 пинг обикновено са на Vivacom или хора от по-малките градове/села.

585 мнения
профил »
Jaison каза на 28.10.2011, 12:13 ?. :

Ако не бързаха толкова много за да си пуснат играта преди MW3 и да приберат сладките пари можеше и да доусъвършенстват сингълплейър кампанията

10 мнения
профил »
dice каза на 28.10.2011, 12:41 ?. :

Просто трябваше да го премахнат сингъла... Любчо дай повече подробности с това "нещо" не се разбира нищо. Да не би браузъра ти да не поддържа battlelog плъгина

59 мнения
профил »
masterH каза на 28.10.2011, 18:44 ?. :

SP си е гавра отвсякъде-кратък,предвидим,скриптове до безобразие,3'30 ч. на Normal.Определено си е направена основно за MP,няма две мнения,но за solo кампанията можеха още малко да се постараят,имах чувството че не играя въобще,а само гледам сцени.Видях я и на XbOX 360,изиграх я на Ultra и спокойно мога да кажа,че PC-то издухва всичко-няма такава графика,честно.

66 мнения
профил »
heartfall каза на 29.10.2011, 21:47 ?. :

Те повечето хора едвам пари имат интернета да си платят вие им говорите за мултито - няма как...

40 мнения
профил »
GEGATAFLL каза на 30.10.2011, 07:16 ?. :

Така е... затова и смело мога да кажа, че поне едно 85-90% от регистрираните тук потребители теглят игрите си от торент тракерите. И знаете ли защо ? Щото не всички имат богати мама и тате, които да дават по 80 лв за игра... ама чакайте малко, за някой хора тия 80лв са 1/3 от заплатата им. Разбира се, че ще се теглят, вместо да се купуват. Аз също си тегля игрите и ще изчакам месец-два докато излезе пиратското мулти и толкос....

7 мнения
профил »
MockBu4a каза на 30.10.2011, 15:08 ?. :

Повечето хора дават по 100+ лева за цигари и за пиене на месец а ни е сме сме били луди да дадем еднократно 70 лв. Едни пият и пушат други цъкат.

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 30.10.2011, 15:16 ?. :

80 лева били 1/3 от заплатата? Освет ако не живееш в страна от третия свят или бащати работи чистач, това нямам как да стане. Пък и не виждам, какво лошо има да купя една игра на година. Повечето заглавия тази година са сингъл плеър ориентирани, а БФ3 има страхотно мулти. Заслужава си всеки лев.

233 мнения
профил »
dareas каза на 31.10.2011, 13:07 ?. :

MockBu4a, много правилно! Изпълни ме с коментара ти! Нито пия, нито пуша, затова и не се оплаквам, че са ми скъпи цигарите ами си купих играта и сега съм доволен, че и даже по-дълго ще живея. Със здраве!

40 мнения
профил »
GEGATAFLL каза на 01.11.2011, 08:19 ?. :
Редактиран на 01.11.2011, 08:22 ?.

@dareas, дал си 80 лв за игра, цъкаш си с кеф... няма лошо.
Но ще видиш когато навършиш 18 (ако не си вече) и започнеш да работиш за някви си 300-400 лв от които 200 ще отиват за квартира и тогава положението няма да е хич розово. Тогава въобще ще се чудиш как да свържеш 2та края и последното нещо което би си купил е игра за 80 кинта, повярвай ми ;) !
А ако учиш едва ли ще намериш време за игри ... Аз сега в момента едвам отделям 20 лв за нет, мога и без него, но се налага...

178 мнения
профил »
Dveidve каза на 30.10.2011, 16:54 ?. :

Къде отиде Бате Бойко?

96 мнения
профил »
big_bad_wolf каза на 30.10.2011, 23:09 ?. :

Зает покрай изборите...познай с какво. ;)

91 мнения
профил »
izroda каза на 31.10.2011, 16:12 ?. :

С цъкане на Battlefield 3.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 13.11.2011, 10:33 ?. :

С цъкане на хора като теб!

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 02.02.2012, 12:48 ?. :

Ей го пак забавния.

26 мнения
профил »
Anaconda_Vice каза на 01.11.2011, 15:05 ?. :

Кампанията беше отврат ...

7 мнения
профил »
Seshumaro каза на 01.11.2011, 18:43 ?. :
Редактиран на 01.11.2011, 18:47 ?.

И аз да се изкажа... кампанията не ми хареса не видях нищо оригинално каквото предполагам целят ... още на 1вата мисия ми стана странно как след зривилата се пред мен кола оцелях и то без да съм дори ранен ,но явно това са днешните представи за супервойници на американците ,а за мултито не съм го пробвал ,скоро ,но дано поне заради него да си заслужава парите тази игра иначе ЕА тотално ще ме разочароват.

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 02.11.2011, 07:20 ?. :

Мултиплейърът е най-добрият, който можеш да намериш в момента. Просто няма конкуренция.

9 мнения
профил »
topple каза на 02.11.2011, 08:56 ?. :

Наи ужасяващото нещо е кампанията.Че тя няма и пет часа сигурно.Исторята не е лоша, но е по-добра за Холивуд.Най-големото предимство е грфиката,но щом не е скрепена с нищо друго сингъла отива на майната си.Мултиплеърът е нещото зради което играта може би,ще се купи,но само може би.

9 мнения
профил »
topple каза на 02.11.2011, 08:58 ?. :

В крайна сметка, само кампанията спъва играта.

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 02.11.2011, 20:40 ?. :

Е в крайна сметка ,масата хора купуват Battlefield заради мултито и не ги интересува сингъла :/

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 04.11.2011, 16:09 ?. :

Сто лева бих дал за игра от ранга на: Half Life, Crysis, Call of duty, Medal of Honor. За някаква игрица с умопобъркващо нескопосана кампания и мулти, което съм играл в 200 пъти абсолютно същия в 200 други подобни игри не бих дал. Като си направил мулти ориентирана игра защо има 3 режима и 8 карти.

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 04.11.2011, 16:39 ?. :

И още няма ревю за Хироус 6...

348 мнения
профил »
dprime каза на 05.11.2011, 19:15 ?. :

Скандирайте!Искаме Ревю!Искаме Ревю!

27 мнения
профил »
tiranor каза на 04.11.2011, 21:13 ?. :

относно това за сингъл режима мога само да припомня пуснатата от вас анкета, която доста ясно показа, че доста геймъри неиграят толкова online колкото е представата в хората и аз в случая се радвам повече че има такъв сингъл отколкото колко добре е развито мултито, който иска мулти има CS :D

22 мнения
профил »
Gaz каза на 05.11.2011, 10:41 ?. :

Мастъре, не очаквай ревю на Heroes 6.Те нямат в екипа си човек, който да ревюира стратегии.Не виждаш ли, че бавно и постепенно се разпадат.

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 05.11.2011, 15:14 ?. :

E аз до колкото си спомням, точно г-н Иво Цеков беше ревюирал последната Тотал уар и ревюто си беше доста качествено. Не виждам в такъв случай, как може да няма ревю за Хироус 6, при условие, че и двете игри са походови стратегии

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 06.11.2011, 10:22 ?. :

Nerozavar,не че нещо,но декември ще пуснат още 4 карти и който не се е циганил да вземе LE на играта ще ги играе безплатно.Аватара ми ясно показва,че уважавам CoD,но тя не може да предложи същото мулти като BF-просто едното е максимално опростено(CoD) и по-сложно в смисъл на отборно,превозни средства,големи карти и т.н.Признавам,че се кефех на мултито на CoD,но това беше преди да опитам от Battlefield.Дискутиране е на дълго и широко,че мултито на 1 игра увеличава жизнения и път доста.Мултито на CoD не е абсолютно същото от 3 игри насам?Просто концепцията е такава и се следва от дадената поредица.Който на каквото се кефи,но в наше време си трябва и мулти!

390 мнения
профил »
juni0r каза на 06.11.2011, 15:52 ?. :

Доста постно ревю, почти нищо не се разбира за играта. Да не говорим че ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ е съобразено с мнението на големите гейм медии...В общи линии повтаряте думи, които с два клика можем да прочетем другаде. Жалка работа... А играта наистина си струва.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 08.11.2011, 09:52 ?. :

Играта е пълен провал,хора!Никой нормален човек няма да си я купи.Прави впечатление,че някои хора които защитаваха играта преди да излезе,се обърнаха срещу нея сега!Това показва че в България все още има свестни хора,които спокойно да могат да се нарекат геймъри!Разбира се,има всякакви хора и някои от тях все още мислят играта за супер,но това не ме притеснява,понеже същите индивиди се кефеха на Duke,Brink,Bulletstorm и всякакви подобни игри,които може да ги изиграе всяко хлапе над пет години и то без да се напряга!Сингъла е толкова тъп,че всеки военен шутър може да се мери с него,а мултито-забава за хора с ниска интелигентност,които просто не разбират от стратегия,реализъм и други важни подробности.Чисто чудо е,че оценката за тази игра е толкова голяма,като самият автор на статията практически оплюва и сингъла и мултито на играта!Явно не е искал малките лапенца да му смардят,че им е умаловажил любимата игрица!Така-хората,които се осъзнаха-евала,а за другите не ми се говори!Аз отдавна ви казах,че само с една добра графика,не се прави велика игра!

65 мнения
профил »
zh4w каза на 08.11.2011, 15:10 ?. :

Да бе то щото има тактика в мултито на Модерна вафла 3...

390 мнения
профил »
juni0r каза на 09.11.2011, 08:13 ?. :

Объркал си името на играта :) Статия за Modern Warfare 3 все още няма :)

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 09.11.2011, 15:50 ?. :

Koлко сте жалки!Докато непрекъснато се занимавате с COD,забравяте да погледнете към вашата тъпа игра.Това показва,че не сте фенове на Battlefield,а сте антифенове на COD!Затова престанете да сравнявате двете игри постоянно!Щом тази игра ви е харесала-значи сте малоумници!Да се сравнява с COD е чиста глупост.Дори най-тъпата COD игра-Black Ops,е по добра-с много по добър сингъл,а мултито на играта беше страхотно!Не случайно играта беше дълго време на върха в класациите по света!Вярно е,че имаше доста технически грешки,но грешките се поправят,а плоскоста и еднообразието в Battlefield остават завинаги!Жал ми е,че сте такива безживотници,та да не можете да разберете това!

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 09.11.2011, 17:31 ?. :

1. Black Ops не е най-лошият CoD, а най-добрият (без да броим MW 3, за нея не мога да кажа).
2.Въпреки това не може да стъпи и на малкия пръст на Battlefield 3.
3.CoD игрите са далеч по-еднообразни от BF. Чисто статистически, повечето играчи, големите карти и машините в BF гарантират много по-разнообразни бойни ситуации.
4.Идваш и пишеш глупости,а дори не можеш да се аргументираш.
5.Тъп си (надявам се тази точка и сам да я осъзнаваш).
6.Разкарай се и не замърсявай сайта с присъствието си.

390 мнения
профил »
juni0r каза на 09.11.2011, 18:12 ?. :

Според мен CoD (заедно с UO) и CoD2 са къде къде по-добри от всичко след 3-ката.

56 мнения
профил »
DrakkeDoggy каза на 09.11.2011, 20:01 ?. :

Според твоите думи , Дъ Бест , аз се оказвам по-голям малоумник дори и от теб !

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 02.02.2012, 12:58 ?. :

The best защо поне веднъж в жалкия си живот не похвалиш някоя игра ами само хеитиш.Всеки който каже ,че харесва определена игра и ти отваряш уста като шкаф.Това е един от най-добрите шутъри,а това,че мозъчето ти не знае какво е teamplay си е твой проблем.Ебаси и Българския манталитет.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 06.12.2014, 22:55 ?. :

Тhe Wolf къф е тъп влезнал 2 3 пъти в някой сървър пръснали мъ чутурата нарпавил 2 фрага и умрял 101 пъти и ся рейджва кът детственик ... играта е правена за мулти и няма по забавен фпс до този момент в момко .. КОДА с тия 12 годишни врякащи келеши даже не може да се сравнява.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 10.11.2011, 18:27 ?. :
Редактиран на 10.11.2011, 18:35 ?.

Така Stun Damage,значи ще си пишем на точки с теб.Е,добре:
1.Да казваш,че Black Oоps e най-добрата COD игра,означава,че просто не си играл другите.
2.Погледни мненията и оценките на COD игрите и на Battlefield 3 в нормалните чужди сайтове и дори в повечето български и ще видиш каква е горчивата за теб истина.По сериозен аргумент едва ли ще намериш!При все че твоите аргументи са банални-,,Battlefield 3 е по добра защото аз го казвам",,COD не може да и стъпи на малкия пръст" и тем подобни ,,аргументи".Чудя се имаш ли мозък или е по голям и не можеш да виждаш от него какво пишеш.Осъзнай се-Battlefield 3 има само два средни пръста и да не казвам каде са заврени!
3.Ми точно големите карти и машините Battlefield ги копираха от COD-престани да си присвояваш плюсовете на COD върху твоята бездарна игрица.Battlefield размиха и опростиха много геймплея си за да могат да я играят индивиди като теб!Това не буди възхищение,а съжаление!
4.Обзалагам се,че ти с нетърпение очакваш да излезе Modern Warfare 3,за да се потиш като орангутан над нея и когато я изиграеш след две седмици(на нормален човек му трябва ден-два,в зависимост от времето с което разполага-не всички сме безделници)да почнеш да плямпаш като бебе,че не са ти харесали дребните детайли-Мустаците на Капитан Прайс не били хубави,маската на Газ е много детска и тем подобни глупости.Сигурен сам,че мнението ти няма абсолютно никакво значение,така че не се надувай-с нищо не си повече от който и да било човек в този сайт на тази забравена от Бога държава.
5.Аз ли съм тъп-огледай се в какъв свят живееш,после се погледни в огледалото,без преди това да си се дрогирал като бушмен и да си се напил като куче и след това реши дали не искаш да си теглиш куршума и да ни оттървеш от присъствието си.
6.Ония отдолу дето се мисли за малоумник-никъде не сам те споменавал и не те познавам,но щом се мислиш за идиот,то аз нямам нищо против.Сигурно си прав за себе си!

390 мнения
профил »
juni0r каза на 10.11.2011, 20:17 ?. :
Редактиран на 10.11.2011, 20:22 ?.

2. IGN - MW3 - IGN SCORE 9
8.0 Press Score
10.Reader Score
BF3 - IGN SCORE 9
9.5 Press Score
10.Reader Score


GAMESPOT - MW3 - Gamespot Score - 8.5
User Score 6.7
Metacritic Score - НЯМА!!!
BF3 - Gamespot Score - 8.5
User Score - 8.5
Metacritic Score - 89

GAMETRAILERS - MW3 - GT Score - 9.3
User Score - 7.1
BF3 - GT Score - 9.2
User Score - 9.3


Къде виждаш MW3 да бие BF3 освен в GT и то само в GT Score (потребителите оценяват BF3 с цели 2.2 единици повече от MW3, да не говорим в другите сайтове за user score-a, то си личи). Стига говори простотии, които дори и ти не знаеш дали са верни. Ето ти аргумента. BF3 е по-добра. Какво като CoD има повече продажби? Да не би съдържанието на играта да е по-добро? Че то си е rip-off на CoD4, от самолет си личи. А кампанията е най-тъпата от 3те MW-та, факт е.

3. Къде в КОЯТО И ДА Е от CoD игрите видя карти с мащабите на картите от BF? И знаеш ли, че BF 1942 излиза ПРЕДИ CoD? И тя има едни от най-готините карти, пълна е с превозни средства...и споменах ли, че картите са ОГРОМНИ? Battlefield и размит и опростен Gameplay?!?! Чакай бе, CoD не се ли свежда до правене на 25 кила подред и пускане на шибана ЯДРЕНА БОМБА?! Какво по-просто от това? Радостта на 13 годишните, мислят си, че пускайки всяка врътка nuke постигат нещо в живота.

П.С. Единствената CoD, в която можеш да караш нещо е World at War (говоря за мултиплеъра). Там караш танк, който е направен по изключително дърварски, безсмислен и смотан начин.

4. Аз лично си pre-order-нах MW3, същото направих и с BF3. От първата останах крайно разочарован, а от втората - приятно очарован, факт е. BF3 може да се похвали с графика, готин и разчупен геймплей, ОТБОРНА ИГРА. В CoD какво имаш? 100 годишен дървен енджин, същия мултиплеър като този от 2007ма година с малко козметични промени...и малоумна кампания, в която тичаш от точка А до точка Б и дори не разбираш какво се случва и каква е шибаната история (а ако искаш да разбереш трябва да слушаш отегчителните реплики по време на load screen-a може би защото това е единствения начин някак си да се вкараш във филма и да разбереш кво се случва, защото през другото време си зает да избиваш стотици руснаци с 4-5те си дружки, хамериканци или англета). В BF3 поне се привързваш към отряда си, създава се някакво усещане за "братство" между войниците. А и последните 2-3 мисии са супер интензивни и готини. Факт. А ти между другото купи ли си някоя от игрите, пробва ли ги и в трите режима, натрупа ли някакво РЕАЛНО игрово време (поне 5-6 часа на всеки режим) за да даваш някакво профанско мнение като това?

5 и 6 - тъп и малоумен си, да. Спри си компа, отиди в някое ъгълче и умри тихичко, барайки меча, noob.

П.С. Не Gaz е с маска, ами Ghost, noob такъв.

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 11.11.2011, 09:30 ?. :

1. Играл съм ги всичките. Black Ops е най-добра, като история и баланс в мултиплейъра. Но едва ли би могъл да го разбереш, ако си фен на лайното MW 2.
2. Само глупаци без собствено мнение се ръководят от купени оценки в известни сайтове.
3. Тук си говорил такива тъпотии, че дори не знам какво да ти кажа. Съветвам те да спреш наркотиците.
4. MW 3 вече я изиграх. В темата във форума си написах мнението. Ако според теб то е неоправдан хейт и заяждане за глупости, трябва да се прегледаш.
5. Аз може да не съм най-умният човек на света, но от теб специално съм по-умен. Което не е повод за гордост, защото произволен циганин, минал втори клас със слаб 2 би бил по-умен от теб.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 11.11.2011, 11:03 ?. :

Junior,успокой топката,човек като гледа как отговаряш след всяко написано мнение от друг човек,ще си помисли,че си голям комплексар!То бива фенщина,ама чак толкова-пий си успокоителните!Сега мой човек,ако не виждаш тройно,се върни към коментарите ми и ми кажи къде съм сравнявал Modern Warfare 3 and Battlefield 3?!?Сравни оценките на Black Ops and Modern Warfare 2 спрямо Battlefield 3!И ВИЖ разликата!Това исках да кажа!На Battlefield единствения му пробив е Bad company 2-най-вече защото конкурираше Modern Warfare 2,но това не означава кой знае какъв успех!Престани да се държиш като разгонена кучка и се стегни малко-пиша най-вече на глупаци като теб,затова не употребявам сложни думи,а ти пак не можеш да ме разбереш-сам си прави изводите!Отборната игра е основен минус на твоята игрица-само идиот без никакви приятели в истинския живот може да иска да създава "братство"с ботове!Човек си пуска дадена игра за да се наслади на нещо,което не може да му се случи в истинския живот-иска той да бъде героя,а не група идиоти да се влачат с него и да го провалят!Да,купувал сам си MW,MW2,може би скоро ще си купя и тройката.Трябва да кажа,че толкова хора,колкото имаше в онлайн картите на MW,MW2,няма дори и в най-голямата карта на Battlefield.Така че,сам си прави изводите.Тук големината няма значение,важно е качеството!Не е като в секса-ти явно търсиш да ти го сложи някой с голям-е,не е нужно да търсиш-от Battlefield вече са ти го сложили!Спри си компа,разтвори си задника и си го нахакай надълбоко,след което вземи обложката на Battlefield 3 и си избърши окървавения и насран гъз!1.Stun Damage-ти си фен на лайното с главно Л Battlefield,така че не можеш да ме разбереш!2.Така е,Battlefield купува оценки за да стане по известна,но когато хората си я купят,усещат как са ги минали!За това COD e толкова напред в продажбите!3.Съветваш ме да спра наркотиците,а ти в момента сигурно си на три-четири хеша мой човек!4.Аз може и да се прегледам,но ти не ходи-защото ще те затворят задълго и дори ще ти дадат бяла престилка за награда!5.Защо сам се ебаваш не мога да разбера-всички знаем,че си циганин,по начина по който се изразяваш!

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 12.11.2011, 11:00 ?. :

Видимо е коя е по-добрата игра. Мултито на CoD е с малко играчи, на смешно малки карти, всеки тича нанякъде и стреля. BF има най-добрия мултиплейър, който можеш да откриеш в момента. Огромни карти, много играчи, всякакви машини, изисква се отбора игра.
Дори не знам защо се занимавам. Очевидно си твърде тъп за да схванеш каквото и да е. Но понякога просто не мога да се сдържа.

390 мнения
профил »
juni0r каза на 12.11.2011, 13:07 ?. :

А Котик не купува оценки...ОКЕЙ :D Май верно си твърде тъп. Барай меча.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 12.11.2011, 15:50 ?. :

Видимо е коя е по добрата игра-COD!Battlefield направиха така,че думата онлайн шутър да звучи глупаво!Смешно е да говорим,че COD има по малко играчи от Battlefield.Аз познавам хора които все още играят MW2,World at War.От Battlefield в момента се играе само тройката и то не задълго,понеже вече има новини за четворката.Сами разбирате колко им пука за игрите,които бълват!На тях не им пука дали ще са първи,втори или трети,важното е да излъжат колкото се може повече хора да си купят боклуците им!Това е Battlefield!Толкова ги е грижа за вас.Но ти си прекалено тъп за да ме разбереш,Stun Damage.Радвай се на играта,сънувай я,спи с нея и прави каквото искаш!Junior,ти си най тъпото парче,което съм виждал!Нима Котик има нужда да купува оценки,след като и без това бие по продажби?Виж и аз не го харесвам,но не съм хейтър и оценявам COD!Доказателство е,че три пъти с почти една и съща игра той смачква Battlefield!Какво повече искаш момиченце?И престани с това "барай меча,барай меча",толкова ли си посредствен,че не можеш да измислиш друго?Знай,че не мога да го барам,докато си ми го захапал!

390 мнения
профил »
juni0r каза на 12.11.2011, 18:26 ?. :
Редактиран на 12.11.2011, 18:30 ?.

Ама стига си говорил без да знаеш бе, идиот. Факт е че Activision (както и Ubisoft и ЕА и сума ти още компании купуват ревюта, няма какво да ми спориш по тоя въпрос).Колко човека играят първите три CoD-та още? Защото има МНОГО, повярвай ми МНОГО пълни сървъри за по 64 човека на BF 1942 и на BF2. Да не говорим, че BC2 се играе също много, ама наистина много, вече почти две години след излизането си. А малоумного къмюнити на CoD мигрира от игра на игра - както се случва с FIFA и PES. BC2 НЕ Е BATTLEFIELD. Ти дори не знаеш какво е една истинска BF игра. Тук нашият спор трябва да приключи. В началото твърдеше, че дори не си сравнявал MW3 и BF3 (игнорираме факта, че казваш това в темата на BF3). Отборна игра е в мултиплеъра, в който ако СЛУЧАЙНО не си забелязал - няма ботове (NOOB). Влез в сървъра на BG Company, влез ни в Теаm Speak-а, и тогава ми говори че няма отборна игра. Какво е това в сравнение с CoD - 18 човека на една карта, всеки си гледа собствената си изгода - и т'ва е мултито с няколко думи. Хубаво - купувал си си MW1 и 2. Не си си купувал 3-ката а я боготвориш. Доста готино (тук ако случайно си доста тъп, какъвто си - давам ти жокер - сарказъм). И не знам защо си мислиш, че мнението ти е толкова умно и гениално, като 2/3 от него са само псувни и обяснение как не ти се спори с нас и КОЛКО СУПЕР ГОТИНА е MW3, и колко ТЪПА И СМОТАНА е BF3, нищо че нито едната, нито другата си си купил, най-вероятно не си и превъртал дори кампаниите им. Тук спора ни спира, поне от моя страна, видях те колко си компетентен в мненията си, колко много разбираш и от двете поредици, какво про си, и колко готина е CoD. Аз пък казвам че BF3 отнася MW3 във всички аспекти, и че си смотан и глупав. Лека вечер, може да не си правиш труда да ми отговаряш, аз лично няма да си губя времето с теб повече. А, да, за малко да забравя, не забравяй и ти - барай меча :)

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 13.11.2011, 11:06 ?. :

Щом искаш да свършим добре-нека и аз да приключа:Ти си идиот-факт е,че всички купуват ревюта,само че Activision купуваше ревюта преди време,когато COD не беше известна игра.Сега вече няма нужда да купуват ревюта за COD.Играта се е доказала,това че ти не я харесваш е твой проблем и те уверявам,че на никой от Activision не му пука за теб!Устатници винаги ще има!Те си гледат парите,ти си гледаш мадите,ако ме разбираш!Да има много,много затворени Battlefield сървъри и докато намериш някой отворен,може спокойно да остарееш.Нормалните хора нямат време за глупости и затова си цъкат COD игрите!Ти пък знаеш какво е една истинска Battlefield игра,понеже си получил просветление в кенефа!Ти ме накара да ги сравня,понеже се правиш на много умен,а не си!Виж сега,твоето мнение или е само суха статистика,отпреди пет века или са псувни на бавноразвиващ се!Не знам какво толкова ти е харесало в Battlefield 3,при все че с Modern Warfare 3 си приличат много,но явно не си ги играл,или си се напушил на макс докато цъкаш Battlefield 3 и са ти се привиждали некакви супер яки неща!Отговарям ти,защото съм мъж,уверен в себе си и не съм страхливец като теб!Странно е как точно ти не искаш да се занимаваш с мен,след като след всяко мое мнение,което се отнася до всички,ти пишеш мнение което се отнася само до мен?!?Най-добре е да ми кажеш от какъв пол си-мъж ли си или жена?Ако си хлапе,то не заслужаваш всички обиди,понеже не разбираш какво говориш!Ако си мъж освен обидите заслужаваш да те наплескам като бебе,заради глупостите които започна да говориш,още преди да съм те обидил теб специално!Страхливците не бягат от враговете си,бягат от самите себе си!А ако си жена,то ти си най-голямата курва,която познавам!И сигурно си от Перник.Battlefield 3 отнася COD единствено в тоалетната,където използват Battlefield 3 вместо тоалетна хартия!Така си си отворил устата и въпреки всичко не можеш да ми поемеш меча-явно ще трябва да ти я сцепя!

7 мнения
профил »
SlipKnoT7 каза на 10.11.2011, 19:30 ?. :

има ли шанс да тръгне на AMD sempron 3200+(мн е смешен)2RAM XP service pack 3 &ATI RADEON HD 5670 много ми е смешен компа ама все пак ...........................

390 мнения
профил »
juni0r каза на 10.11.2011, 20:36 ?. :

1. Едноядрен процесор?! - пичага, играта изисква 4 ядрен, за да ти върви приемливо.
2. 2RAM - надявай се. Поне 4RAM ти трябва, за да си я играеш спокойно без сеч.
3. Windows XP изобщо не е поддържан, защото играта не поддържа DirectX 9.0 . Трябва ти операционна система, поддържаща DX10 и 11 (т.е. Windows 7 или Windows Vista - aко ще слагаш седмица, сложи 64 битова, защото на 32 прави проблеми).
4. Видеото е малко по-добре в сравнение с другите части, ама като гледам - трябва да смениш всичко останало, ако искаш да я играеш.

154 мнения
профил »
horhe каза на 21.07.2012, 23:57 ?. :

aide stiga s tiq tapi pitaniq: 6te mi tragne li igrata horata sa napisali iziskvaniqta tvoq komp e 2 pati po slab a pita6 dali 6te ti tragne

219 мнения
профил »
khassad каза на 10.11.2011, 20:43 ?. :
Редактиран на 10.11.2011, 20:45 ?.

CoD:MW3 Това е няма какво да си кривим душата.Просто това е по-добрия и единствен вариант.http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Modern _Warfare_3

390 мнения
профил »
juni0r каза на 10.11.2011, 22:24 ?. :
Редактиран на 10.11.2011, 22:24 ?.

Вариант на какво?! На CoD4 ли? Да ти кажа 4-ката повече ме зариби :D

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.11.2011, 10:18 ?. :
Редактиран на 12.11.2011, 10:19 ?.

Имам отговор на вашия спор - и двете игри са доста глупави, скучни и неоригинални и няма с какво да грабнат дори средно-интелигентен човек освен с:
BF3 - графика
MW3 - БУМ! ХЕЛИКОПТЕР! ПОДВОДНИЦА! БУУУУМ!
Тъпа история, неоригинален геймплей, обикновен (не казвам лош) мултиплейър. Не знам защо тези две игри се изкарват върха на гейминга.

EDIT: Ааа, да, забравих...почти еднакви са.

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 12.11.2011, 10:56 ?. :

Оригиналността е последното нещо, което искам от една игра.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.11.2011, 16:55 ?. :

А ето го и проблема на съвременната развлекателна индустрия. Хората искат 3D филми, FPS-и и тъп поп или глупав метъл. На кой му трябва нещо, което да разнообрази индустрията и да въведе нещо ново?! Оригиналността да го духа! Искаме си все от същото!

27 мнения
профил »
ignatos каза на 15.11.2011, 10:56 ?. :
Редактиран на 15.11.2011, 10:57 ?.

Сингъла не го изиграх стана ми скучно :Д но мултито е много яко

348 мнения
профил »
dprime каза на 10.12.2011, 09:44 ?. :

Двама се карат,трети печели.В случая-Battlefield 3 и MW3 се карат,Crysis 2 печели.


9 мнения
профил »
ivan_nisan каза на 26.12.2011, 16:37 ?. :

И какво като сингъла му е гаден (даже за мен си е много хубав). Хората един път са направили нещо по тъпо и вие веднага почвате. Играйте си тъпия Call of Duty и не коментирайте ;)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 30.12.2011, 20:20 ?. :
Редактиран на 30.12.2011, 20:22 ?.

Aко ние си играхме Call of Duty кротко всичко щеше да е ОК, но феновете на Battlefield както винаги постоянно слагат тъпи и банални епитети, куп нахвърлени хейтърски и клиширани фрази относно всеки, който не е на тяхното мнение, и айде вече са написали "коментар". Само дето не разбрахте, че като нахейтите стабилно CoD няма да промените факта, че MW3 разби пазара за продажби.
http://vbox7.com/play:3d570f243d - Айде дайте ми някой Battlefield в новините, като сте толкова отворковци всичките.

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 02.02.2012, 13:05 ?. :

Solider аиде стига с тия детски истории.То винаги другия е виновен.

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 04.01.2012, 15:28 ?. :

Най-тъпата теза на света! Разбил го по продажби.Ами като сте в пъти повече малоумниците да си купите CoD...

1336 мнения
профил »
sollider каза на 24.01.2012, 15:36 ?. :

Кажи го на цял свят, не го казвай на мен, аз просто представям нещата така, както реално стоят. И каква тъпа теза? Не става въпрос за нещо теоретично, а за ФАКТ! По-скоро начинът, по който ти обясняваш избора на мнозинството е тъп...

116 мнения
профил »
kingofhell978 каза на 02.02.2012, 13:06 ?. :
Редактиран на 02.02.2012, 13:07 ?.

Нищо лично ама то главно деца си купуват COD.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.02.2012, 18:28 ?. :

Не съм я купувал - изпиратствах я, ако това намекваш. Както изпиратствах и Battlefield :)

219 мнения
профил »
khassad каза на 25.01.2012, 11:59 ?. :

+1 for Cod

352 мнения
профил »
thewhitenigga каза на 25.01.2012, 17:03 ?. :

А е как ще казвате че тази игра не струва е :D :D толкова е забавно на мултито много повече отколкото код! Просто става голямо мазало на големите карти! Как може да не ви харесва аз не мога още да си го обесня :D а и графиката само :)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.02.2012, 18:30 ?. :

Графиката не е нещо невиждано. Mirror's Edge, Metro 2033, Crysis 1/Warhead/2 имат къде-къде по-добра графика, въпреки че повечето от тях ползват по-нисък DirectX Level.

11 мнения
профил »
ivan_nissan каза на 12.02.2012, 14:09 ?. :

За мен т'ва си е най-добрия шутър.

2 мнения
профил »
dumatar каза на 14.10.2012, 21:06 ?. :

тая игра е по-смотана и от cs source за сравнение ето ви един подобен клип на който попаднах сам в нета: http://vbox7.com/play:22238f737e гледайте и се хилете как една игра от 2004 година бие battleshit и как уж frostbite 2 щеше да бъде най-реалния енджин... ебахти смешката
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Battlefield 3

Превю:
Не просто игра, а най-добрият съвременен шутър от първо лице - това е амбицията на шведите от студиото DICE и те са се заели с всички сили да я реализират.

новини:
ЕА обяви, че РС версията на Battlefield 3 ще бъде безплатна през нейната онлайн платформа Origin.
Шведското студио не трябва да става фабрика за производството на Battlefield игри, но засега като че ли това е най-печелившата марка.
В Origin Store се появи оферта за приордър на новия Medal of Honor, която обещава ексклузивен първи достъп до бета тестовете на следващия шутър на DICE.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Aliens vs. Predator 68